Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   895 / 2208
(#) lpcollector válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 3, 2010
Ügyes dobozmegoldás.
Jó zenehallgatást kívánok hozzá...
(#) lpcollector válasza sturbi hozzászólására (») Feb 3, 2010
Kár hogy én nem csöves tápot használok, ide jó lenne a gyengébben muzsikáló 6C33C-is...
(#) Mate78 válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 3, 2010
Huh...kifejezetten tetszik, olyan retró-technokrata látványt nyújt,

gratulálok a műhöz!
(#) ticseboy válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 3, 2010
Íme a belvilág. Megfelelő szakmai háttér hiányába választottam ezt a sorkapcsos megoldást, tudván hogy szét kell szednem egy párszor mire jó lesz!
(#) Moszkvai válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 3, 2010
Nagyon szép lett! Gratula!
Jó időtöltést a hallgatásához.
(#) MrBrown válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 3, 2010
Mindíg irigykedve nézem ha valaki bebizonyíjta hogy fa és fém milyen jóbarátok :yes:
Szép lett!
Milyen egyencsövet használsz EZ81?
Mekkora anódáramot illik ennek állítani 35-40mA?
(#) djhans válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 3, 2010
Hát ez nagyon ütős lett. Nagyon profi munka! Csak így tovább.
(#) ticseboy válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 3, 2010
Igen EZ81 2 db. Az anódnak meg 35mA kell. És tényleg jóbarátok, csak nehéz összehozni őket. És köszi a dicséreteket.
(#) Syn7h37ic válasza sturbi hozzászólására (») Feb 3, 2010
Ok. Ha teljesen kész, akkor bedobom a tuti rajzot. Ki fogom triódába kötve is próbálni, jelenleg élvezem egy kicsit a hangját, miközben készülget a sasszi hozzá. Egy asztalnyi területen van most szétszórva, olyan mint egy gólyafészek.
(#) Imi65 hozzászólása Feb 3, 2010
Soha többé nem akarok félvezetős erősítőt hallgatni. Mondjuk, nincs is.
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 3, 2010
[OFF]Most is itt "dünnyög" nekem ez a kis SE, de teljesen más világ ez,mint a félvezetősök. Ennyit nem muzsikáltam 2 év alatt, mint most, az utolsó hónapban, köszönhetően ezeknek a kis - nálam egy évvel idősebb - Szovjet csöveknek. Bármennyire is praktikus a félvezetős, már megmaradok ennél az "ósdi" technológiánál.
Méreteztem egy stabilizátort 6P15P-vel a "nagy" erősítőbe. Pénteken lesz kész (vagy holnap).
(#) llaci56 válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 3, 2010
"Fülembe forró úlmot öntsetek..."
(#) Syn7h37ic válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 3, 2010
Cin is jó?
(#) Syn7h37ic válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 3, 2010
[OFF]Én is építettem néhány félvezetős erősítőt, de azoknál több gond volt, mint a csövessel. A fetes végfokok pl. hamar döglöttek, a tranyósnál a nehézkes párba válogatások, az IC-s rettenet ronda hangja...
Eddig ahány csöves cuccot építettem, mind rendesen megszólalt. Ami itt kisebb gond, az a megfelelő trafók. De ez jóval kevesebb problémát okozott, mint a tranzisztoros cuccok. Sőt, maguk a kapcsolások is sokkal inkább érthetőek, átláthatóbbak. No és nem hamisítják a csöveket. Az de ronda dolog, mikor javítasz, vagy építesz valamit, és még arra is ügyelni kell, nehogy valami gagyi hamis végtranyó kerüljön a készülékbe. komoly károkat képes okozni. Meg van egyfajta hangulata is az izzó fűtésnek.
(#) Nagy Tamás hozzászólása Feb 3, 2010
üdv. mindnkinek! Készített már valaki csöves erősítőbe fazékvasmagos fojtó tekercset? Én ezen gondolkodom .viszonylag kis méretben lehet nagy induktivitást elérni. Sima tápegységben jól működött.
(#) sturbi válasza ticseboy hozzászólására (») Feb 3, 2010
Szép munka, gratulálok.
CHZ joggal büszke lehet az alkotására, egyre többen sikerrel utánépítik, ami stabil, jó konstrukciót jelent.
(#) ticseboy hozzászólása Feb 4, 2010
Jujj. Majdnem elfelelytettem megköszönni CHZ-nek a kapcsolást, bár ha jól tudom közzé van téve. Tényleg jól átlátható aránylag könnyen kivitelezhető, és legfőképp jó hangú kis "lom" épithető belőle!!!
(#) djhans válasza Nagy Tamás hozzászólására (») Feb 4, 2010
Nem lesz jó ide, mert az nagyfrekvencián használatos. 5-10H eléréséhez nagy vamagra van szükség és hajszál vékony huzal sem jó mert az áramot is el kell bírnia.
(#) marone hozzászólása Feb 4, 2010
Üdv !
Kimenő trafónak tényleg nem jó a toroid ?
Azt hallottam.
(#) Action2K válasza marone hozzászólására (») Feb 4, 2010
SE-nek biztos nem, PP-nek talán. Az a baj, hogy nehéz házilag tekerni, hogy ki legyen próbálva. Tekertetni meg drága.
(#) CIROKL válasza Action2K hozzászólására (») Feb 4, 2010
Idézet:
„. Az a baj, hogy nehéz házilag tekerni, hogy ki legyen próbálva”
Kérdezd róla fleta1 -et ja 2-őt , pont mostanság kisérletezik a toroid kimenővel !Bővebben: Link
(#) marone hozzászólása Feb 4, 2010
És még azt is megszeretném kérdezni, hogy mi a különbség 1 csöves gitár, és egy csöves hifi erősítő közt.
(nem arra gondoltam, hogy sztereó-mono, és a hangszínekre sem. egyébb különbségre, ha van)
Kösz !
(#) fleta válasza Action2K hozzászólására (») Feb 4, 2010
SE-nek is és PP-nek is kiváló, merem állítani. Az SE ugye a légrés miatt macerás, de én megoldottam azt is, és összehasonlítottam egy hiperszillel, és minden képen a toroid győzött. A freki átvitele meglepően jó. A hangja is kitünő.
Azóta egy monoblokk SE szól a nálam. Most csinálom a sztereó változatát, szintén toroidból
Nekem nem ütközik akadályba a tekerése.
(#) fleta válasza marone hozzászólására (») Feb 4, 2010
A toroidok nagyon jól kimenőnek csak nem terjedtek el. Olyan emberek mondják hogy nem jó, akik még nem próbálták ki. Én merem ajánlani. Meg kell hallgatni, és rögtön más lesz a vélemény.
(#) fleta válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 4, 2010
Szia Lacibácsi!
A kisérleteken túl vagyok, Nagyon jó eredmények születtek.
(#) CIROKL válasza fleta hozzászólására (») Feb 4, 2010
Tibor ! ezt tudtam csak tőled szerettem volna hallani, akkor gyüjtögessem a sok toroid magot ?
(#) fleta válasza marone hozzászólására (») Feb 4, 2010
Nem érthető a kérdésed! Az egy csöves, vagy egy csöves gitár, és egy csöves hifi között? Vagy 1 csöves gitárerősítő és ...
Az 1 csöves SE az az A osztály, a több csöves, álltalában PP push-pull, . Mind két kapcsolással csinálnak gitár, és hifit is. Ezeken belül van még több kapcsolási mód is.
A gitár erősítőknél a kimenőtrafót nem tevezik nagyon mély hangokra, hisz a gitár frekije nincs benne, akkor meg minek. a kimenő primer és szekunder elrendezése térhet el. A gitárerősítő szokott tartalmazni egy preampot is, un. előfok, míg a hifi álltalában csak egy végfok, nagyon jó freki átvitellel.
(#) fleta válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 4, 2010
Nyugodtan gyűjtögessed, meg fogsz lepődni.
(#) marone válasza fleta hozzászólására (») Feb 4, 2010
Üdv !
Nem te hirdeted a V*terán véletlenül ?
(a toroid trafó készítését)
(#) marone válasza fleta hozzászólására (») Feb 4, 2010
Tehát egy csöves hifi erősítőt ugyanúgy használhatok gitárerősítőnek, mint egy csöves gitárerősítőt?
(ha van előerősítőm hozzá)
Következő: »»   895 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem