Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ügyes dobozmegoldás.
Jó zenehallgatást kívánok hozzá...
Kár hogy én nem csöves tápot használok, ide jó lenne a gyengébben muzsikáló 6C33C-is...
Huh...kifejezetten tetszik, olyan retró-technokrata látványt nyújt,
gratulálok a műhöz!
Íme a belvilág. Megfelelő szakmai háttér hiányába választottam ezt a sorkapcsos megoldást, tudván hogy szét kell szednem egy párszor mire jó lesz!
Nagyon szép lett! Gratula!
Jó időtöltést a hallgatásához.
Mindíg irigykedve nézem ha valaki bebizonyíjta hogy fa és fém milyen jóbarátok :yes:
Szép lett! Milyen egyencsövet használsz EZ81? Mekkora anódáramot illik ennek állítani 35-40mA?
Hát ez nagyon ütős lett. Nagyon profi munka! Csak így tovább.
Igen EZ81 2 db. Az anódnak meg 35mA kell. És tényleg jóbarátok, csak nehéz összehozni őket. És köszi a dicséreteket.
Ok. Ha teljesen kész, akkor bedobom a tuti rajzot. Ki fogom triódába kötve is próbálni, jelenleg élvezem egy kicsit a hangját, miközben készülget a sasszi hozzá. Egy asztalnyi területen van most szétszórva, olyan mint egy gólyafészek.
Soha többé nem akarok félvezetős erősítőt hallgatni. Mondjuk, nincs is.
[OFF]Most is itt "dünnyög" nekem ez a kis SE, de teljesen más világ ez,mint a félvezetősök. Ennyit nem muzsikáltam 2 év alatt, mint most, az utolsó hónapban, köszönhetően ezeknek a kis - nálam egy évvel idősebb - Szovjet csöveknek. Bármennyire is praktikus a félvezetős, már megmaradok ennél az "ósdi" technológiánál.
Méreteztem egy stabilizátort 6P15P-vel a "nagy" erősítőbe. Pénteken lesz kész (vagy holnap).
[OFF]Én is építettem néhány félvezetős erősítőt, de azoknál több gond volt, mint a csövessel. A fetes végfokok pl. hamar döglöttek, a tranyósnál a nehézkes párba válogatások, az IC-s rettenet ronda hangja...
Eddig ahány csöves cuccot építettem, mind rendesen megszólalt. Ami itt kisebb gond, az a megfelelő trafók. De ez jóval kevesebb problémát okozott, mint a tranzisztoros cuccok. Sőt, maguk a kapcsolások is sokkal inkább érthetőek, átláthatóbbak. No és nem hamisítják a csöveket. Az de ronda dolog, mikor javítasz, vagy építesz valamit, és még arra is ügyelni kell, nehogy valami gagyi hamis végtranyó kerüljön a készülékbe. komoly károkat képes okozni. Meg van egyfajta hangulata is az izzó fűtésnek.
üdv. mindnkinek! Készített már valaki csöves erősítőbe fazékvasmagos fojtó tekercset? Én ezen gondolkodom .viszonylag kis méretben lehet nagy induktivitást elérni. Sima tápegységben jól működött.
Szép munka, gratulálok.
CHZ joggal büszke lehet az alkotására, egyre többen sikerrel utánépítik, ami stabil, jó konstrukciót jelent.
Jujj. Majdnem elfelelytettem megköszönni CHZ-nek a kapcsolást, bár ha jól tudom közzé van téve. Tényleg jól átlátható aránylag könnyen kivitelezhető, és legfőképp jó hangú kis "lom" épithető belőle!!!
Nem lesz jó ide, mert az nagyfrekvencián használatos. 5-10H eléréséhez nagy vamagra van szükség és hajszál vékony huzal sem jó mert az áramot is el kell bírnia.
SE-nek biztos nem, PP-nek talán. Az a baj, hogy nehéz házilag tekerni, hogy ki legyen próbálva. Tekertetni meg drága.
Idézet: Kérdezd róla fleta1 -et ja 2-őt , pont mostanság kisérletezik a toroid kimenővel !Bővebben: Link „. Az a baj, hogy nehéz házilag tekerni, hogy ki legyen próbálva”
És még azt is megszeretném kérdezni, hogy mi a különbség 1 csöves gitár, és egy csöves hifi erősítő közt.
(nem arra gondoltam, hogy sztereó-mono, és a hangszínekre sem. egyébb különbségre, ha van) Kösz !
SE-nek is és PP-nek is kiváló, merem állítani. Az SE ugye a légrés miatt macerás, de én megoldottam azt is, és összehasonlítottam egy hiperszillel, és minden képen a toroid győzött. A freki átvitele meglepően jó. A hangja is kitünő.
Azóta egy monoblokk SE szól a nálam. Most csinálom a sztereó változatát, szintén toroidból Nekem nem ütközik akadályba a tekerése.
A toroidok nagyon jól kimenőnek csak nem terjedtek el. Olyan emberek mondják hogy nem jó, akik még nem próbálták ki. Én merem ajánlani. Meg kell hallgatni, és rögtön más lesz a vélemény.
Szia Lacibácsi!
A kisérleteken túl vagyok, Nagyon jó eredmények születtek.
Tibor ! ezt tudtam csak tőled szerettem volna hallani, akkor gyüjtögessem a sok toroid magot ?
Nem érthető a kérdésed! Az egy csöves, vagy egy csöves gitár, és egy csöves hifi között? Vagy 1 csöves gitárerősítő és ...
Az 1 csöves SE az az A osztály, a több csöves, álltalában PP push-pull, . Mind két kapcsolással csinálnak gitár, és hifit is. Ezeken belül van még több kapcsolási mód is. A gitár erősítőknél a kimenőtrafót nem tevezik nagyon mély hangokra, hisz a gitár frekije nincs benne, akkor meg minek. a kimenő primer és szekunder elrendezése térhet el. A gitárerősítő szokott tartalmazni egy preampot is, un. előfok, míg a hifi álltalában csak egy végfok, nagyon jó freki átvitellel.
Üdv !
Nem te hirdeted a V*terán véletlenül ? (a toroid trafó készítését) |
Bejelentkezés
Hirdetés |