Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Szénkefét keresek BOSC MAX mosogépez. Nem tudom milyen való bele, esetleg ha lenne valakinek képe róla szívesen fogadnám, vagy egy link hozzá Köszönettel: Editrita
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni egy eudora sparmeister 1100 as mosógépnél. A hibajelenség a következő. A mosógép mindent el tud végezni amit kell csak a vizet nem melegíti fel kellőképpen. Teljesen új a fűtőszál, fűt is de nem eleget(rövid ideig). A segítséget előre is köszönöm!
HEllo!
Bemész egy villamossági boltba és a minta alapján leemelik a polcról. Üdv Imi
Üdv!
A gép minden mosás elején csinál egy tesztet. Ilyenkor a fűtőszálat, szivattyút, hőérzékelőt, motort, mágnesszelepet ellenőrzi. Ezeket kéne végig ellenőzni de tudsz te is rajta egy tesztet lefuttatni ami kiadja a hibát. Üdv Imi
Üdv!
Hőérzékelőt meg kéne nézni. Esetleg egy fénykép sokat segítene, hogy elektronikus vagy mechanikus vagy egyáltalán melyik gépről van szó mert ezek whirlpool, beko stb licenc alapján készülnek. Imi
Üdv!
Készítsek képet az egész gépről és a vezérlőpanelről is? Vagy a hőérzékelőről? A hőérzékelő nem a fűtőszálba van építev?:S
Sziasztok!
Van egy Fagor fe2009 típusú mosógépünk (8 éves) és olyan problémája van hogy a dob csak egy irányba forog, pedig két irányba kéne. Nem rég jelentkezett ez a gond. Minden más jó rajta a programok is jól mennek csak a dobot nem forgatja mindkét irányba. A szerelő azt mondta hogy a panelon van a gond és hogy cserélni kell. A forgás irányt szerintem vmi relé kapcsolja és lehet hogy az hunyt el. Ha ez a baja azt lehet csak simán cserélni v. az egész panelt kell? A segítséget előre is köszi!!! üdv szaky27
3-4 képet csinálj. Egy elég a gépről a többi a belsejéről. Ha a fűtőszálba van a hőérzékelő akkor ntc vagyis elektronikus.
Arról egy közelebbi képet csinálj!!. Imi
Üdv mindenkinek!
Keresek egy mosógépszerelőt Bp-en akit érdekelne egy bontásra váró Whirlpool AWE9725 gép! Üdv Zs
Sziasztok.
Van egy LG WD8021c mosigép, csinál mindent, csak nem fűti a vizet. Volt egy kis füst vagy valami elmondás alapján, ha az volt. de a panelon nem látok semmiféle sérülést. Egyetlen 1 dolog furi gogy van a gépen egy szerelők által hívott SZIKRAKÖZ. Létezik ilyen? vagy 1 olvadó szál szerű valami lehetett a 2 vezeték szál között.? zoltanszabados@parisat.hu
Szia!
Fényképet tudnál mutatni a "szikraköz"-ről?
Üdv!
A fűtésért felelős relét nézd meg. Ha nem tévedek ez relés. Ha ez nem nyert akkor a szint. szabályzó körben, és a hőérzékelő körben keresném a hibát. Mi az a szikraköz? :eek2: Imi
Üdv!
A vezérlőpanelhez lehet beszerezni kapcsolási rajzot? Vagy akár az egész géphez? Találtam több feliratot is a vezérlőpanelen. Csak nem tudom eldönteni hogy melyik lehet a típusszám. Amúgy most már semmit nem csinál. Motor se hajt. A fűtőszál se. Lehet hogy a programkapcsoló a baj? Ilyen adatokat találtam a panelen: AKO 47 071; SMD-L47 073; panelen lévő matricán: AKO 544 257; EUDORA 033 921; 26706360; 4002.07.97. Van még egy dolog. Lehet hogy már javítva volt vagy nem tudom de alapba egy átkötés el van csípve. Ami a vezérlő IC 2es lábára megy. Az IC-n is sok féle felirat van de nem bírtam megfejteni a típust.: ZC442237CP; AKO 451578/EUD; 0F80B; CTCTAA9720 . Nos egyenlőre ennyi volna holnap elvileg lesz alkalmam képet is csinálni akkor majd küldök. További szép napot!
Szia!
Akkor ebben német panel van. Képet mindenféleképpen készíts mert halvány lila gőzöm sincs hogy melyik lehet benne. Van sok ilyenem bontva pl.:siemens, aeg, gorenje gépekből. De fénykép élkül nem tudom melyik lehet benne. Ja és elől vagy felül töltős? Imi
Mihelyst tudok küldöm, mert a nővéremnél üzemel, zuhanyból forró víz és indul a mosás.
Küldök majd képet a panelről.
Érdekes az egész gép.
Üdv!
Végre sikerült megcsinálni a képeket Íme:
És még néhány kép
Hali!
Egy régebbi típusú aeg-ban láttam ilyet,de már nem emlékszem, hogy melyik típusban. :S A hőérzékelőt ellenőrizd. megméred hogy hány Kohm és elkezded melegíteni kézzel. Ha megy lefele az érték akkor valószínűleg jó. Esetleg keress rajta egy számot ami utalhat az értékére. Utána ellenőrizd a vezetéket, csatlakozásokat. Imi
Üdv!
Teljesen új fűtőszál van benne. De most már a dob se hajt. Apósjelölté a cucc és már próbálgatta szerelni és mondta h az egyik csatlakozósorban az egyik vezeték kicsúszott és nem biztos hogy jó helyre rakta vissza. Amúgy a programkapcsoló se mindíg jár. Esteleg lehet szerezni kapcsolási rajzot a masináról?:S
Üdv!
A kapcs. rajzot el kell felejteni mivel még a jobban ismert indesit, whirlpool gépekhez is csak esetleg bekötési vagy robbantott ábra van. Nézd meg. Ha a szerelgetés után nem forog a dob akkor biztos hogy rosszul lett összerakva. A motor triacot, irány váltó relét ellenőrizd. Ha lesz forgás utána megyünk a fűtésre. Imi
Helló!
Van egy Whirlpool AWM247-es készülékünk, aminek az a baja, hogy ha ruhát pakolunk bele, akkor mosóvíz hideg marad az egész program lefolyása alatt, de ha üresen kapcsolom be, akkor fűt, ahogy kell. Előre bocsátom, hogy a programkapcsoló, hőfokkapcsoló és egyéb fűtéskörben lévő alkatrész működik, csak a vízszint kapcsolót nem tudom működés közben leellenőrizni és én már csak arra tudok gondolni, ugyanis elméletem szerint ha a ruhát beletesszük, akkor a beengedett vízmennyiség egy részét a ruhák felszívják és így csökken a nyomás a légcsapdában, miáltal a csökkent nyomás miatt, a vízszint kapcsoló már nem tud kapcsolni, azaz rossz a kapcsoló. Szeretném ha valaki megerősítene ebben a hitemben, vagy mondana valami célra vezető, építő jellegű tanácsot. Előre is köszönöm!
Üdv!
A szint.szab. helyett ami a fűtést kapcsolja arra a körre tegyél be egy relét. Vagyis iktasd ki a szint.szabot a fűtési körből. Remélem érthető voltam. Üdv Imi
Köszi a választ, de nem, sajnos nem értem, mert ha kiiktatom, akkor a különböző mosóvízszintet mi fogja beállítani és egyáltalán mi vezérelné a relét?
Ha esetleg elmagyaráznád körvonalakban, akkor talán tudnám, hogy mire gondolsz és meg is köszönném!
A szint. szab is egy "relé" a fűtési körben. A szabba bemenő vezetéket lecsapolod és rákötöd a fűtésre. Miután lecsapoltad egy normál kézi billenő kapcsolót vagy ehhez hasonlót beiktatsz és Te vezérled a fűtést.
Így kiderül hogy a szint kapcsoló a hibás-e. Amint láttam az elektrotanyán kizártad a program kapcsolót. Imi
Ha üresen járatom, akkor fűt. Ez miért van?
Abba a kapcsolóba bemegy 2 vastagabb (az ugye a hálózati fesz. be-ki ága) és 2 vékonyabb. Na ez utóbbi mit kapcsol, vagy vezérel? És valóban az elektrotanyán is feltettem ue. a kérdést , de még ott sincs érdemi tanács. Sajnos.
Ma ma mosás közben szétkaptam és 'szomorúan' tapasztaltam, hogy bizony a fűtőszál fűt, még ruha alatt is. Arra a következtetésre jutottam, hogy vagy a fűtőszál gyenge (?), vagy a hálózati víz nagyon hideg és ezért nem tudja felmelegíteni a beállított hőfokra, még mielőtt a fűtéskört ki nem kapcsolja a programkapcsoló. Átállítottam hosszabb mosó programra és működik ahogy kell! A fene sem gondolta volna, pedig nyáron működött rendesen, de hát a tél még a mosógépet is, ill. a szerelőjét is megzavarta. Bár lehet egy új fűtőszál segít a bajon, de ha most így megy, akkor egyenlőre nem ruházok be.
Köszönöm mindenkinek segítőkész tanácsát!
Valószínűleg kontakt-os a szab.
Kapd szét egy kicsit takarítsd meg az érintkezőket. Valószínű ez lesz mert a ruha felvesz vizet de nem annyit hogy utána töltsön és a kontakt már nem megfelelő. Gondolom a sűrítő egység ki van pucolva??!! Imi |
Bejelentkezés
Hirdetés |