Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   663 / 1320
(#) Papimanó válasza potyo hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Köszönöm a segítséget,utána nézek,a gyatra nyelvismeret megint megbosszulja magát! Papimanó
(#) Papimanó válasza icserny hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Köszi! Papimanó
(#) roland0327 hozzászólása Feb 5, 2010 /

Most ismerkedek az MPLAB-al és nem tudok rájönni hogy kell a .HEX formátumot beégetni.
Valaki elmondaná?
(#) Papimanó válasza trudnai hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Szervusz!
Légyszives írjál nekem egy rövidke példát erre a definiálásra,nem nagyon gömbölű.

cblock h20
én innen szoktam kezdeni.
Innen hogyan tovább ha mondjuk TMR1X változót szeretnék definiálni asm-ben,úgy hogy látható legyen a Watch ablakban.
Bocsi nagyon kezdő vagyok.
Papimanó
(#) Papimanó válasza roland0327 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Üdv! Van valamilyen égetőd?Rengeteg tipu van,párhuzamos portos,soros portos,de mostmár leginkább az USB-s változatok a jók.A modernebb gépek azt támogatják.Ha régebbi géppel programozol régebbi PIC-eket(pl-PIC16xxx) akkor tudok segíteni rajzzal,progival,de az USB-s még nekem is uj.Papimanó
(#) roland0327 válasza Papimanó hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

ja azt nem irtam bocs, hogy ICD2-m van .
(#) Papimanó válasza roland0327 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Az ICD-2-t tudtommal kezeli az MPLAB IDE,azzal próbáltad?A 8.1x hez van magyar leírás is.Papimanó
(#) funnyboy hozzászólása Feb 5, 2010 /

Köszönöm a segítséget a keypad-lcd-vel kacsolatban!
Most neki is ülök és kisérletezek kicsit, aztán meglátjuk az eredményt. Ha nemgömbölyü valami még jelentkezek.
(#) roland0327 válasza Papimanó hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Már sikerült.
(#) The_Saint válasza Papimanó hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Szia!

Nemrég vettem egy USB-s égetőt. direkt ICSP-hez. nagyon jól megy. Szoftverrel együtt. Régen MultiprogXL-t használtam, de ez ahhoz képest űrtechnika!

Üdv
(#) Attila86 hozzászólása Feb 5, 2010 /

Készen van a programom a laminálóhoz, gondoltam beépítem. Lehúztam a PICkit2-ről és adtam neki 230V-ot hogy ellássa végre saját magát tápfeszültséggel. De sajnos nem működik!
Olyan, mintha a PIC resetelne... Bekapcsol, köszön, kiírja a dátumot és a programverziót, majd a főmenü feliratának kiírása helyett egysoros módba vált az LCD és mindenféle hülye karaktereket ír ki. De nem mindig ugyan ott és ugyan akkor csinálja ezt a hibát, van hogy tudok néhány másodpercet a menüben mászkálni és csak utána bolondul meg.

Mi nem tetszik a PIC-nek? A kb 4,3V-os tápfeszültség szépen megvan végig. Vagy netán az LCD indulna újra? A PIC-ek mennyire kényesek a tápfeszültség változására, ugrálására, zajára stb.? (Bár nem mintha itt ilyen probléma lenne.)
(#) potyo válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

MCLR fel van húzva a tápra 1-10k ellenállással?
(#) Papimanó válasza potyo hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Köszönöm tényleg így működik. Papimanó
(#) Papimanó válasza The_Saint hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Gratula!
Nagyon profi cuccal dolgozol!
Üdv :yes:
(#) watt válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Az utolsó programozást Release módban tetted meg?
Project/Build Configuration->Release
Ja és be is kell égetni, természetesen!
(#) Attila86 válasza potyo hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Igen, fel.
Érdekes hogy nem méretezte át 800x600-ra.
(#) Attila86 válasza watt hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Azt hiszem nem, de mi a különbség a kettő közt?

Most egyébként ráforrasztottam a 100µF-os tantál elkóra egy 470µF-osat hátha az a baja. Azóta nem irkál ki hülye karaktereket, de most más érdekes dolgokat csinál... Nem is tudom elmagyarázni hogy mit, inkább levideózom.

Itt van egy videó amin látszik hogy mi a különbség ha a PICkit2-ről, vagy a hálózatról kap tápfeszültséget.
Bővebben: Youtube

A kettő közt a különbség csak és kizárólag a tápfeszültség forrása. Pedig feszültség megvan és elég nagy is. Ránézek szkóppal...

Azt a D3 diódát vedd le onnan és zárd rövidre.

Oké, de nem hiszem hogy jó lenne tőle mert labortápról is hibátlanul működik.

Azért vedd azt onnan ki, mert ha az MCLR lábon a feszültség fel tud menni 9V fölé, akkor belép programozás módba, aztán amikor lemegy ott a feszültség, akkor olyan, mintha resetelted volna a chipet. A dióda pedig pont ezt éri el, hogy hagyja a lápon a feszültséget felfelé elmászni terhelés hiányában...
(#) The_Saint válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Szia!

Ez valami GMP- gyártmány?

mert ha igen, akkor tudok majdnem hozzá gyári panelt.....

Rövidre zártam, de most is ezt csinálja. Bár néha bekapcsol rendesen.
(#) Attila86 válasza The_Saint hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Szia!

GMP? Az mi?

Egy kóreai laminálógép gyártó.....a mo-i distributornál ilyeneket javitottam 6 évig

Egyébként, ha a táppal van gondod, akkor egy scóp sokat segít! én jóval nagyobb szűrést gondolnék a stab köré...1000uf fölött minden jó, és tennék egy diódát a stab gnd lábára a valódi gnd felé, mert a 4.7 volt az nem 5....
üdv
(#) vicsys válasza The_Saint hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Én speciel mindig rakok egy kis elkót a stab kimenetére is. A gyári ajánlás szerint a legjobb az 1-10µF tantál.
Meglátásom szerint Attila mesternél elkötés van és/vagy bezavar a brum, gerjedés.
(#) The_Saint válasza vicsys hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

Ugy ugy.... igazad lehet... nekem is volt már hasonló esetem.... közelítésre önálló életre kelt a kijelzőm, amin akkor küzdöttem. A kapcsrajzot nézegetve hiányolok pár ellenállast a nyomogompok körül....esetleg 100ohm-ot a tokra és 10k-t a Vdd-re???

Nos a dióda kivételével nagyobb arányban kapcsolt be jól az áramkör. De nem vagyok benne biztos hogy ez a megoldás mert néha diófa nélkül is rosszul kapcsol be.

A gond szerintem a tápfeszültség AC összetevője. Azért is mondom ezt, mert labortápról és PICkit2-ről hibátlanul ment, azok pedig garantáltan szép DC-t adnak (legalábbis a labortáp biztosan.) Szkóppal néztem, durván 0,8V-os brumi van rajta, közvetlen a PIC lábán.
(#) Attila86 válasza The_Saint hozzászólására (») Feb 5, 2010 /

A nyomógombokhoz az ellenállások már nem fértek el a panelra. Ezért kötöttem őket a B portra, hogy a PIC saját belső felhúzó ellenállásait kapcsolhassam rájuk.
Következő: »»   663 / 1320
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem