Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
De nem ám eltulajdonítasz "bentlakásos népművelő intézetből". :eplus2: Jól néz ki a cucc.
Akkor ne feledd, és megvárom a fejleményeket. Addig maradnak az orosz 6p6s csövek az ujjabb erösitő készitéséhez.
Fordítva is lehet, a kis impedanciás részre kell kapcsolni ~3-5Voltot, és mérni a kimenő feszt. Itt már száz volt felett lesz.
Ez az SRPP megfogott, mivel könnyebb hozzá gyártani kimenőt. Vajon tetródából lehet srpp kapcsolást csinálni?
Azt gondoltam, 24V-ja előbb van, mint ilyen - igazából eléggé semmire sem használható - 3-5V-ja, de természetesen a trafó fordítva is működik.
Ne is mondd ! Most adtam el egy hete az Onkyomat, és mivel már egy éve nem volt bekapcsolva, így két napig járattam, hátha előjön valami hiba .. ez így egyben összehasonlítás is volt a legelső csövesemmel a TV kimenős PCL SE-vel.. az a kása, ami az Onkyoból jött.. Jó, nem egy csúcskategóriás gép volt, de nem is az STK-sok egyike, Igaz mélyben győzött, de a magasai, meg az egész hangkép ... Most majd lesz időm építkezni, építek egy Quad 405-öt bátyámnak, mert már egy éve nyaggat ( gyerekkormban kölcsön quadot hallgattam, akkor tetszett .. ). na kíváncsi leszek
és mit mondanak, hol szól jobban, Szegeden, vagy Mátraházán ?
Az csuda jó kis cső !
SE-t csinálok belőle éppen most, illetve nem most, mert most fórumozok
mi csak kitettük a pákaállomás tetejére, meg nagybetűvel ráírtuk, hogy LEED-FREE, hogyha jönnek az auditorok lássák, de egyébként sima 60/40-essel dolgoztunk.. Bár ez itt az ROHS "féle" ezüst ón volt, de nem bírták a pákacsúcsok, így is cserélni kellett volna kéthetente, mert napi 8 órát mentek 400 fokon, de ha havonta kértem egy új pákahegyet már "rámszóltak" ..
Szép lett ! Ajánlom a Barna-féle sárgaréz szövetet !
Sziasztok!
Látom, dúl a csöves nosztalgia! Valamikor egy régi galaxisban... izé, kb. 30 valahány éve én is építettem pár darabot. A zenekarunknak. Használtuk is őket becsülettel. Ha belegondolok, eleinte egy darab 20 W-os erősítővel simán végigzenéltünk egy bált! Két mikrofon, három gitár volt rákötve, 20 W-os gerjesztett mágnesű(!) hangszóró a bassreflex dobozban, és ennyi, de szólt! Valahol a padláson még vannak elfekvő alkatrészeim. EL 84, ECC 81-83-85, E88CC, EF 86, EZ 1, PL 504(509?), stb. Egy csomó egyéb alkatrészem is van (csőfoglalatok, trafóvasak, eredeti REMIX szénréteg ellenállások!) Ha valakit érdekel, elővadászhatom őket a padlásról!
Szia !
Ecc 81, ECC83, és PL 509 érdekelne, valamint UX-5 -ös foglalat ( 807 -foglalat ) ! Üdv : Kócos
A Tv képkimenő, ami a PCL85-re volt kötve, 4Ohm-ot kb 1.2KOhm-ra illeszti, legalábbis én ezt számoltam. Primerre 230V-ot kötöttem szekunderen meg 13V-ot mértem. Viszont légréses, nem tudom, hogy az gond-e ennél a kapcsolásnál. Én úgy tudom, hogy így kell kiszámolni:
VP: Primer feszültség VSZ: Szekunder feszültség RSZ: Szekunder, hangszóró impedancia
Sosem lehet elég korán elkezdeni! Meg különben is aki korán kel az aranyat lel.
Szia! E88CC-d mennyi van? Látszólag újak? Illetve ehhez novál foglalat?
Oktál foglalat érdekelne még, meg milyen trafóvasaid vannak? Remélem nem kérdeztem ezzel sokat. Idézet: Miért nem tudhatnál ilyet is ! A Tibornak ! elárulom ez az első csöves erősítője amivel megküzdött , az elejétől a végéig jó némi kis gondok voltak menet közben de azokat sikeresen elhárította ami igen csak dicséretes dolog egy kezdőtől ! „Ha egyszer én ilyet tudnék”
Na végre egy ember aki érzi, hogy mekora baromság ez a Watt mánia, mert van tapasztalata , és képes levoni a konzekvenciát
Mai szemmel ( bocs füllel) nevetségesnek tünő Wattal kellemes, jó közézetü bulikat lehetett csinálni. Például Csilliben, Sámson eggyütes kb 200Watt ősszteljesimény !!! PA alapok , baszus, alap ( 4xEL84 = max 35Watt). Nagybál 1000 fő felett Teljesen elég volt. Ludbörözött az ember háta _van aki úgy mondja felált.... .. a ször a hátán_ a gyönyörtől. Kis hiján ejakuláció, akkor is ha nem táncolt csak hallgató volt. Manapság: Roadok keze lenyúlik a bokáig, mire lehordják a többszáz kiló lomot, több ezer Wattal hajtva. Auditiv élmény a holdba, helyette hétközepéig tartó nagytohallás Ennyivel süketebb lett a nép ? Vagy ilyen szarok lettek a cucok Ez a kérdésem
Helló!
Szerintem készíts egy listát és tedd be ide. Biztos lesz vevő mindenre, főleg itt.
De ki beszélt itt a WATT -ok ról ? Ha jobban beleolvasnál a csöves topikba akkor te magad is rájönnél hogy a nagy átlag itt nálunk nem több mint a 10-20 WAtt
Nem hinném, hogy ezzel Ő lenne így egyedül. Én most egy 3,5W-os (igaz, 2x) csövest hallgatok, és csak néha van hiányérzetem Wattokból. Korábban leírtam itt, hogy egy kb. 2x7-10W-os erősítő minden igényemet kielégíti.
Szerk: Hazudtam, most éppen egy Mini-Oriont hallgatok, de ez csak átmeneti, lévén javítottam.
Szerencséd, hogy öreganyámnak szólítottál... Akarom mondani, hogy csak javítottad, mert különben :boxer:
Amúgy jómagam is a wattmánia ellen harcoló vagyok. Ha visszaolvasol a fórumon, szinte mindenhol azt hangoztatjuk, hogy nem a watt számít, hanem az érzékenység, s a jól kivitelezett láda. Itt mi a földreszált valóságban élünk, nem úgy mint egyes tuning-magazinos portálok.
de én nem tudok ilyen szép kivitelezést, se szerszámaim, se kétügyességem .. mással meg nem csináltatom meg, az milyen már .. :nemtudom:
Melyiket a KD-ést, Ez meglepően jó lehet, kevés buzizással Vagy az IC-ést ?
megváltozott a zenei stílus, szokás, trend ...
két 100 W -os fejjel, 412-es ládával felszerelt H-ra hangolt gitáros mellett már egy 200 W-os 4x10+1x15 ládával ( ugye 100 dB körüli értékenységű hangszórókról van szó ) felszerelkezett basszusgitáros sem hallatszik a próbateremben sem (!)
a mini-, meg a nagytorony is hiányzik még a gyűjteményemből
Nem is az egészet kell mással megcsináltatni, ez valóban furcsa akkor már meg is vehetném ! De elhiheted hogy pl -ul nekem is othon csak egy fúrógépem van meg szinte csak az alapvető szerszámok amik esetlegesen használatosak . Néha -néha viszont egy-két alkatelemet azért meg kell hogy csináltasak mással , mindent lehetetlen lenne othon házilag megvalósítani , vagy ha meg is tudnám akkor az olyan lenne amilyen ? Jó könnyen beszélek nekem vasas alap szakmám van , de a Tibor pl festő ami igencsak távol esik a dobozolástól meg az elektronikától még messzibb.
[OFF]Ez még az IC-s verzió.
Tény, hogy nem nagyon olvastam bele
Sokáig egy Klein Hummel 2xECL82/ per oldal nagyon barátságos,kicsi, erősitöt használtam. Minden hangszorómat eladtam amit ezzel mutattam meg. néha csaltam, mert hidba használtam=20Watt felett Hiba volt eladni. A His Masters Voice-t (Stereoscope 555-öt) nem sajnáltam, pedig a dorogi LP présüzem végkontroll erősitője volt. Szkóp cső volt benne a stereókép kijelzésére Amit még sajnálok: 8Watt ellenütem trióda, gyakorló darab, vagy két évig ezen kisérleteztem a passiv alkatrészek hangját. Ez volt a legjobb hangú erölködő ami valaha megfordult nálam. Porig alázott valami 100Wattos kimenőtrafo nélküli10000$ os azt hiszem Kimo-t.? Tuning után is Van vagy 10000csövem, Be könne ruháznom néhány órát és csinálni valamit helyette Félszivemmel nem tudom telik-e rá, érdemes-e |
Bejelentkezés
Hirdetés |