Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A két szélső az! :yes:
csak ki kell mérni
Köszönöm. Örök hála midenkinek. Oké van 5 voltom, csak azt kérdezném, hogy honnan lehet 12 v-ot szedni? Ki9csit kezdő vagyok, ezért akarok mident megtudni .
Hát azt legkönnyebben talán csak egy 230/12V-os adapterből.
A gépből nem jön ki 12V, amit nagyobb árammal is lehetne terhelni...
Hali!
Kérdezted te az 5V-ot is :yes: Az az igazság, hogy az én ismereteim szerint a portokon max 5V jelenik meg. De ha kihozod belülről a 12V-ot egy csatlakozóval akkor nyertél.
De nem akarja megbontani a gépet, mert garis.
(Ezért érdemes darabokban megvenni a gépet, úgy is lesz mindenre gari, de legalább kedvedre szerelheted.) (Hogyan lehet megoldani azt, hogy olyan halvány szürke legyen a szöveg? Mondjuk ha pl valami off-ot akarok mondani.)
Bizony bizony. Nem akarom megbontani a gépet, mert garis. Mondtad az hogy
Idézet: . Mennyi az a nagyonn áram? Mert csak 17 mA-rt enne a ventillátor, ez soknak számít? Ha esetleg nem akkor meg tdod mutatni az hogy honnan jön ki?. Mert ugye vannak a PIC égetők, azok is azt hiszem 12 v-ot használnak égetésre. Innen gondolom, hogy valahol csak ki kell jönnie 12 v-nak, vagy nem? „A gépből nem jön ki 12V, amit nagyobb árammal is lehetne terhelni”
Minha úgy rémlene, hogy régi alaplapoknál a COM vagy az LPT porton van közel 12V, de ez egyáltalán nem tuti.
Máskülönben meg ezekre a portokra nem kötnék LED-nél (vagy tranzisztorral kapcsolt relénél) nagyobb áramigényű fogyasztót, nehogy megmurdáljon a vezérlő chip. Szerk: Miért nem elég 5V? Egy venti bír ekkora fesz-ről is üzemelni, és még azért kelt is némi légáramot.
Ja, jó! Ok. Ez egy vadi új gép, nem szeretnék 200 rugót fizetni. Akkor marad az 5v-t. Csak annyi, hogy ez mennyivel lehet terhelni?
Egy USB-t max 500mA-rel lehet! Ha jól tudom 100mA-rel alapból, efölött meg már "kérni" kell tőle. (Ezt ebben a formában egy másik fórumon olvastam, tehát ha nem teljesen így van, nem engem szidni.)
Szerk: Vagy mi lenne, ha annak a modemnek a tápkábeljét csapolnád meg? Ha DC van rajta, akkor sima ügy, ha AC, akkor egyenirányítani kell. Mekkora fesz jön ki belőle, mi van ráírva?
Hello!
Nekem lenne egy nagyon bugyuta kérdésem. Mégpedig: Van két kondenzátorom 22pF és 33pF, egyik kék szinű, kb 3×3mm-esés 104-es szám van rajta, a másik egy 3 mm átmérőjű "tárcsa" 22-es felirattal. Az lenne a kérdésem h a második a 22pf-os és a 104 feliratú a 33pF? Amugy a számokbol hogy lehet tudni h mostmennyi is a névleges értékük? A válaszokat előre is köszi!
hello!
szabitól idézek, ebből a témából: Idézet: „van a 3 szám jegy aadott: 101 az első két szám meg adja az értékét, a 3dik szám meg adja hány '0' -t írj utána és ezt az értéket pF-ban kapod meg vagyis a 101 = 100 = 100pF 103 = 10 000 = 10 nF 221 = 220 = 220pF 474 = 470 000 = 470nF”
Hu ez gyors volt!
Köszönöm a gyors választ! Hello!
szívesen, de HASZNÁLD A KERESŐT! Köszönjük.
Sziasztok!
A képen látható joysticket szeretném megépíteni. Működne ez így? A MIDI RXD és MIDI TXD micsoda? és mit kellene oda kötni?
A MIDI.... egy zenei eszköz két csatornája. Tulképpen egy szintetizátoshoz hasonló eszköz, tehát a joy-odhoz nincs rá szükség.
Ilyen szürkén úgy lehet írni, hogy elé egy [ off ] tag-et, mögé egy [ /off ] tag-et írsz, persze szóköz nélkül. És éppen erre a célra találta ki Topi, hogy az "OFF" dolgokat el lehessen különíteni az érdemi hsz.-októl.
Köszi szépen! Régebben mintha lett is volna itt a hozzászólás írásakor az ablakban valami off gomb, de azóta átalakult, és el is tünt. Na mindegy, most már ezt is tudom, és ha minden igaz, akkor ez a hozzászólásom olyan szürke lesz.
Megcsináltam de nem működött. Azt nem tudtam, hogy hogyan kell beállítani a gépet, mert nekem a hangkártyámon van a game port.
Tudna valaki pls ide meghívót küldeni: http://torrenttanya.podzone.net/
Ha igen adok mail címet! PLS nagyon jó lenne ha valaki tudna küldeni.
Szerintem ez nem tartozik a kezdő kérdésekbe, da ha már itt tartunk, akkor mindjárt abbahagyódik a Entropia Universe letöltése
Igazad van! De legalább nem nyitok új topicot érte mint egyesek!
Ilyen gombra nem emléxem, de lehet, Neked van igazad, és volt.
Ja, és olyan szürke lett...
Asszem a hangkari drájverében kell valamit buherálni, de nem vagyok biztos benne... Lehet, az elv nem jó, nem tudom. Az biztos, h annak a 2 MIDI-s kivezetésnek nincs köze a joy-hoz.
A biosban engedélyeztem a game és midi portot, csak azt nem tudom, hogy milyen címen kell futnia, hogy a hangártyámon (nem alaplapi) működjön.
Sziasztok.
megépítettem egy fetes végfokot, szimpla táppal megy. A kimenetén a kicsatoló kondi után egyenfeszültséget mérek 23V-ot. Hogy lehet ez? Elméletileg ez nem lehetséges a kondinak le kellene választani-vagy váltófesz vagy semmi? segítsetek tapasztalt már ilyet valaki? addig nem merk hangszórót rákötni... köszi
Nincs valami leírás róla, mondjuk a neten? Esetleg gyártó honlapja? Nem tudom, lehet, már utánanéztél, akkor sorry!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |