Fórum témák
» Több friss téma |
Kérlek fogadd meg kaszarobert tanácsait, és használd a válasz gombot, illetve fogalmazz szebben, kevésbé lázítóan, és ügyelj a helyesírásra is!
Idézet: „Haladunk a korral! De Te is haladj, mert a legócskább digitális stúdiókban is már 96kHz/24-bit van. A 32 bit pedig a HDDs fájlrögzítésre vonatkozik. Nem összekeverendő” tökéletesen igazad van. de gondolod hogy aki a szalagnak meg a kazettának a gyönyörü hangjárol áradozik az tud erröl valamit? Idézet: „Azért mert szeretjük a retrót azért még van fülünk, és sokan bőven benne vannak nyakig eme digitális technikába, talán még olyan is van, aki nélkül ez létre se jöhetett volna! Mégis a régi szalagost hallgatja otthon” világos. dobjuk ki a plazmát, és nézzünk fekete-fehér tv-ét is hozzá.
Még délelőtt írtam neked egy üzenetet. Légyszíves tedd meg, hogy elolvasod! Köszönöm.
Kedves Tök Ödön!
Én már a technikai rendszerváltás idején születtem. Leáldozóban volt a kazetta, szárnyalt a CD. Akkoriban egyetlen olcsó módja volt a zenéhez jutásnak, ha kazira másoltunk. Ez mára bizonyára megváltozott, jelentőségét vesztette, amikor 5perc alatt meglehet írni egy DVD-t és 96kHz/24-bites minőségben hallgathatunk zenét. Az oldal címe Hobbielektronika - gyanítom nem véletlenül. Mi itt ebben a topikban saját hobbinknak hódolunk, mindenféle korszerűtlen, technikailag elavult gépeket javítunk és foglalkozunk velük. Nekem már csak mint technikai kuriózum számítanak valamelyest. Sokaknak ez jelentette akkoriban a mindennapok szórakozását, manapság pedig a fiatalkoruk kedves vagy bosszús emléke. Nagyon örültünk annak, hogy leírtad a véleményed ezekről a készülékekről és bizonyosak vagyunk abban, hogy te az adott korban mindig a legjobb, technikai színvonalon legkimagaslóbb készülékeket hallgattad. Ennek ellenére, mi hobbiból és kedvtelésből maradunk ezeknél az ipari hulladékoknál, és meghagyjuk neked a lehetőséget, hogy 44,1kHz/16bites 128k-s MP3 tömörítésű hanganyagaid élvezd. Ezért kérlek, hogy hagyd meg nekünk azt a lehetőséget, hogy az általunk kedvelt Sokolrádiós minőséget produkáló gépeinket szeressük, és kölcsönösen, békében megosszuk és megvitassuk az emlékeinket és tapasztalatainkat. Bizonyára sok más érdekes topik létezik még, ahol kifejtheted a véleményed.
[OFF]Nem tudom mi az oka, de valamiért az jut szinte minden megnyilvánulásodról eszembe: Nomen est omen
Kedves Tök Ödön!
Ajánlom neked, menj el egy MÁV által szervezett nosztalgia-vonatozásra (ahol gőzmozdony vontatja a kocsikat), vagy egy Old-Timer autós-találkozóra és kezdd el szapulni a felvonultatott járműveket! Ha esetleg túléled, Menj be egy múzeumba és kezdj kiabálni, hogy a te 20Megapixeles fényképezőgéped sokkal élethűbben adja vissza a tájat, mint az a vacak Rembrandt-kép. Ha ezzel is megvagy, a következő családi összejövetelen, (ahol a háziasszony a lelkét kitette, hogy finom ebédet főzzön) ócsárold a főztjét, mondván a gyorséttermekben hamarabb elkészül a kaja. Borok, whiskyk, és más alkoholos italok esetén se azt nézd milyen évjáratú, csupán azt, hogy a legújabb, legmodernebb módszerrel "gyártsák". De a legfontosabb, hogy keress meg egy sebészt és sürgősen ivartalanítsd magad, mert ma már lehetséges a klónozás és véletlenül se alkalmazd az ósdi, elavult, évmilliós technológiát az utód-reprodukcióra!
Szerintem majdnem mindenki halad a modernkor technikájával valamilyen szinten szerintem. De ez egy orsós magnó fórum, tehát nem cd, lp, és HIFI VIDEÓ fórum vagy más formátumoké. Nem tudom hogy milyen forrásról van rögzítve a felvétel a hifi videóra de jobb minőségű nem fog lenni mint a forráskészülék minősége, esetleg becsapós amit a laikus jobbnak vél hallani. Nekem is van egy barátom aki használ hifi videót nem is akármilyen színvonalút olyan lp és cd rögzítésére amit nem könnyű beszerezni, de ő nem szajkózza fanatikusan hogy ez a technika a netovább.Azon nem vitatkozóm hogy egy kazettás magnó vagy egy átlagos szalagos magnó versenyben tudna lenni egy komoly mechanikával és elektronikával rendelkező hifi videó magnóval. Munka szentpontjából könnyebb dolgozni a digitális technikával, stúdiókra gondoltam. Vissza kanyarodva az analóg technikához most már mindenképp javaslom hogy ha van mód és lehetőséged egy általad elavult technikával rögzített mesterszalagot meghallgatni és arról készült cd vagy akár sacd-ét akkor megértenéd a mondanivalómat.
Elnézést kérek a fórumtagoktól hogy még nem léptem át ezt a témát. Részemről ennyi. :kalap:
Szia kaszarober4.Remélem,ebben a méretben már jó lesz,ha igen,akkor küldöm a többit is.Várom a választ.
Amikor te bringázni tanultál, én már 12 sebességes országútin jártam keresztül-kasul az országot.
Amikor megláttad az első 18 sebességes mountain bike-ot az üzletben, nekem már 21 sebességes országútim volt. Mire neked 21 sebességes bringád lett, én szépen visszaálltam az egysebességes, kontrafékes, 40 éves technológiával készült hátsó aggyal szerelt, 30 éves, Ktm acélvázas bringára, és sorra nyertem vele a futárversenyeket, és három évig királyi módon éltem abból, amit ez a "múzeumszökevény" a konyhára hozott... Na most akkor ki a hülye...? Idézet: „Na most akkor ki a hülye...?” aki bicklire száll. mert az mindig hegynek megy, és a szél mindig szembe fuj. én sosem bickliztem.
Sziasztok!
Segitség kéréssel fordulok hozzátok. Keresek b100-ra fej takaró műanyagot (az alsó fele kellene csak). Biztos vagyok benne, hogy megtudunk egyezni! Köszönöm előre is! Ja és láttam az első oldalakon, ment hogy kinek mije van, hát akkor csatlakozok én is Philips n4415, unitra aria, m1417s, zk 120 (ehez is keresek alkatrészt de ez egy későbbi project) ,b100, b93, brg calypso. Kérésre képet is teszek fel. b100 alkatrész ügyben nyugodtan kereshettek! üdv:petya
Szia tatabike.Gratulálok az elért sikereidhez.Bár egyik fórumozó gondolatmenete szerint, azzal az öreg fatengelyes négyszögletes kerekü géppel,lehetetlen próbálkozás volt.Talán megkellett ismételni a bringázás kezdő fortélyait is.De viccből most ennyi elég. Nálam elkezdődőtt a visszaszámlálás.Szeretném tudni,hogy ez az emberke tudja-e,hogy mit is jelent az a szó"elektronika"mert az eddigi irásaiból ez nemigen derült ki.Nem volt szándékomban, de egy-két kérdést felteszek neki,vagy akár mások is,aztán majd kiderül,hogy a továbbiakban is foglalkozunk-e vele.Okszi? üdv. sityu
ÉRKEZNEK.
És itt a vége.
Idézet: „én sosem bickliztem” Ezt rögtön gondoltam, így látatlanban is. Tudod, ha nem fejlődik ki az agyad, mint ahogy ez látszik is, akkor az egyensúlyérzékeléssel is komoly problémák lehetnek, ergo ha akarnál, sem tudnál biciklizni...
Köszi. Szerintem olyasvalakitől nem érdemes kérdezni semmit, akinek nagy, kerek nullák állnak a megoldott témák nem létező listájának alján, de azért osztja az észt...
Kedves fórumtársak! Mostantól itt lehet folytatni az ide nem illő vitákat: Aréna - A fórum küzdőtere
Kedves Barátom.Itt az ideje,hogy szint valljál arról,neked is megvannak a megfelelő ismereteid.Csak annyit árulj el az1976-ban hallgatott B40-es átalakitásával kapcsolatban-miként számoltad ki a 19cm/s szalagsebességhez tartozó lejátszási ill. felvételi korrekciós tagok értékeit.Vagy azt, hogy milyen mágiával birtad rá azt a szerencsétlen mechanikát a nagyobb fordulatra?Ez ügyben várom értékelhető válaszodat. üdvözlettel sityu
Szia Action2k Nagyon jó az ötlet. üdv. sityu
Itt egy kép csak azért, hogy ne felejtsük el miről is szól ez a topik.
Zsír.
Tényleg, szerintetek lenne piaca egy orsós magnetofonnak, ha mondjuk valamelyik cég gondolna egyet, és elkezdené gyártani?
Szerintem ha csinálnának, biztosan nem minőségi készülék volna. Lásd az USB-s digitalizlós kazettásmagnót és lemezjátszót és társait.
Mindenképp jobbanjárunk, ha esetleg egy régi gépet korszerűsítünk. :yes:
Igaz, mondjuk én is attól félek, hogy gagyi lenne. Pedig a mai technológiával nagyon durván strapabíró cuccot lehetne csinálni...
Idézet: Úgymint egy-másfél évig működő DVD? „Pedig a mai technológiával nagyon durván strapabíró cuccot lehetne csinálni”
Dehogy! Nagyon jó a mai technológia, csak nem akarnak jót, mert akkor egyhamar nem vagy kénytelen másikat venni. Ha meg nagyon jót csinálnak, akkor meg nem tudod megvenni, az ára miatt.
Hát éppen ellenkezőleg. Az egy-másfél évig működő DVD-hez is kell tudás, csak fordítva használják. Neves autógyáraknál, egyéb cégeknél külön mérnökök vannak arra, hogy egyes alkatrészeket úgy fejlesszenek ki, hogy éppen túléljék a garanciát. Ez köztudott. Elvileg kétévente kellene újat vásárolnod a háztartásban használatos gépeidből, hogy megérje gyártani.
Gondolom, ha tudnak olyan motorblokkot gyártani, ami elfut egymillió kilométert megbontás/fődarab csere nélkül (pl. Mack nyerges vontató), 250.000 km-t kibíró teherautó-gumiabroncsot (Michelin), vagy éppen 20.000 kilométer szervízperiódusú futárbiciklit (ez én voltam... ), akkor helyes irányban használva a tudást létrehozható újra egy 50 év garanciával bíró orsós magnó is, mint régen az Akai... |
Bejelentkezés
Hirdetés |