Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   459 / 2500
(#) bereczk.jans válasza nagy_david1 hozzászólására (») Feb 7, 2010 /
 
Itt egy jó péda amikor a rosszból is lehet jót csinálni. Halottam, valamikor régen jól szólt ez a kapcsolás egy ismerősömnél. A rajzot megszereztem, de elmaradt az elkészítése.
(#) bakaruha válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 7, 2010 /
 
Ez gyári rajz
(#) Bassmester válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 7, 2010 /
 
Nekem is furcsa egy kissé... nem állnék neki. Lehetnek buktatói. Ha építeni akarsz, csinálj valamit ami már többeknek bevált. Itt a fórumon is akad olyan bőven.
(#) Imi65 válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
Én is elemezgettem, de több tranzisztor a tanultakhoz képest fordítva van betéve. Elvileg még akár így is működőképes lehet, de - Bassmester szavaival élve - nem állnék neki. Egy másik Rotel teljesen szabályosan helyezi be a tranyókat.
(#) hangszoros válasza bakaruha hozzászólására (») Feb 8, 2010 /
 
Akkor direkt szivat a gyár
Megtette már máskor is .
Agyig reklámozott egy jobitott tápot, aztán sima drót a csoda áramkör helyén
Rendes vollt a Ramovill, mert vissza adták a pénzt
(#) magam hozzászólása Feb 10, 2010 /
 
Üdv mindenkinek.
most dilemmában vagyok hogy miféle erősítőt vegyek meg
vaterásvaterás2hestore.hu
valaki segítene hogy melyik érné megépítésre milyen alkatrész: táp,potméterek, kénne hozzá.
Köszönöm.
(#) hangszoros válasza magam hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
El vagyok maradva.
Hogyan lehet 1x36Vos max táppal -hidalható- tehát nem hid. 100W-ot csnálni szabvány impedenciára ?
(#) Kovidivi válasza hangszoros hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
1x36V-ról lehet hajtani egy sztereó hidat, és úgy kijönne a 2x100w, lehetséges, hogy pont ezért van oda írva, hogy nem hidalható.
(#) Abukodonozo hozzászólása Feb 10, 2010 /
 
Sziasztok!

Már rég akarok egy fejhallgató erősítőt építeni, lehet, hogy szerény TDA-s végfokjaim után valami egyszerűbbel kéne folytatnom, de én egy A osztályúra gondoltam... Az oldalon keresgélve rábukkantam Dióda fórumtársunk egyik régi hozzászólására itt és az általa belinkelt oldalon ezt a kapcsolást találtam (Circuit 1).
Bár sokan nagyon dícsérik a JLH erősítőket, a kérdéseim ezek: találkoztatok-e már ezzel a kapcsolással, ill. érdemes-e vele foglalkozni, véleményetek stb.
Válaszaitokat előre is köszönöm! Üdv. Abu
(#) bereczk.jans válasza Abukodonozo hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
Szia!
A circuit 1-es JLH fejhallgatóerősítőt 3 éve megépítettem. Jól működött. A csillagpontos földelésre kevésbé ügyeltem. 2 db +-12V-s stab IC-ről járattam és ez a szűrés elegendő volt hozzá. A végtranzisztorok egy csöppet melegedtek. 2x40ccm-s hűtőfelület lemezből elegendő. Kérdéseidre válaszolok.
Ebben a kategóriában a legjobb volt ez a kapcsolás
Üdv.
(#) hangszoros válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 10, 2010 /
 
Na ezt benéztem, mert felületesen nézve,azt olvastam hidalható. Holott stereo hid. Igy persze, hogy kijöhet a 100W a 4 Ohmra
Akár jól is szolhat, a venti jelzaj rontó hatásától eltekintve
Bocsi
(#) Abukodonozo válasza bereczk.jans hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Kösz a gyors választ! Úgy néz ki erre esik a választásom!
(Mi az a csillagföldelés?)
(#) Hodinka hozzászólása Feb 11, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!
A minap elhatároztam,hogy összedobok egy 4x30W-os kapcsolást TDA7385 végfokkal,ez eddig oké,az előfokot is IC-vel szeretném hozzá megoldani,gondoltam,hogy a neten halomszámra találok majd kapcsolásokat,úgy néz ki nem,vagy csak rossz helyen keresem nemtudom.Ha valaki feldobna,vagy belinkelne valami jólbevált négycsatornás előerősItő kapcsolást hálás lennék érte.
Köszi előre is!
(#) djgombi válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Minek ehhez előfok?
(#) Hodinka válasza djgombi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
„Mély”;”közép”;”magas”;hangszint szabályzása lenne a cél.
(#) Abukodonozo válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Ja! Mostmár sejtem, kösz!
(#) djgombi válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Akkor az hangszín szabályzó. Itt az oldalon találsz is kapcsolást hozzá 3 utast is.
(#) Hodinka válasza djgombi hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Ok,köszi! ugylátszik kicsit keverem-kavarom a dolgokat,(hanszin szabályzó vagy előfok) bocsi,de hangtechnika terén nincs annyira nagy tapasztalatom.
(#) zsozso72 válasza magam hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Szia!
Ez egy igen jól megalkotott D osztályú végfok amit ha rám halgatsz inkább a eBay en veszel meg mivel nagyobb a kínálat és olcsobb is de sok mást is találsz ha úgy véled nem boldogúlsz nagyon szívesen segítek nem bonyolult és igen sokat spórolhatsz.
(#) djszidy hozzászólása Feb 11, 2010 /
 
Sziasztok srácok!
Van egy Luxman L-190-es erősítőm. Elég gyenge a teljesítménye kb 2*50W. Szeretném egy kicsit megtuningolni hogy erősebb legyen valamivel. Próbáltam már kondikkal pufferelni de nem sokat javult a teljesitménye. Talán azért mert kevesebb áramot kap a végfok mint kellene, +28 és -28V megy a végfokra. A trafó azonban 50V-t ad le, de a diódahÍd után csak 28V van. Lehet hogy a diódák olyanok hogy csak 28V-t adnak le. Mi lenne ha egy másik diódahidat raknék bele, és a kondikat is kicserélném? Nagyobb lenne a teljesÍtménye a végfoknak?
(#) hapro válasza djszidy hozzászólására (») Feb 11, 2010 /
 
Esetleg így:
50V*1,3-1,4 =65-70V (50V váltó egyenirányítva, pufferelve)
65-70V/2=32,5V (valami ellenállásos feszültség osztón keresztül szimmetrikus tápot készítenek a szimplából)
Esetleg van még benne CRC szűrés, így még kevesebb lesz ebből a 32V-ból, ami ugye szimmetrikus 32V már az szimpla 50 váltóból. azaz 2X32V. Ha ehhez raksz még CRC szűrést, simán lemehet 2X28V-ra.
Egyébként a tápfeszből kiindulva simán lehet 50W.
Kondi és graetz cserével semmi képen nem fogsz teljesítményt növelni. És egy ilyen jó végfokban óva intelek, hogy bele kókányolj, ez így jó ahogy van és ez ilyen.
Ha nagyobb teljesítményű kell vegyél nagyobb teljesítményűt. Ennek mindenét az adott teljesítményre tervezték, méretezték. Eleve ha többet szeretenél kivenni belőle, akkor nagyobb táp kellene, mert a levegőből nem fogja neked szedni az energiát, ő arra még nem képes. Ha nagyobb táp, akkor nagyobb trafó, több kondi esetleg, erősebb graetz talán. Ja és más végfok...ez egy hót más erősítő már.
(#) doomkiller hozzászólása Feb 12, 2010 /
 
Sziasztok! Szermányoltam egy sony 2x80W-os erősítőt egyik haveromtol, az a baja, mindig kiüti a végfokot (STK 465), a tápja az +-32Vos a segédtápja pedig +-12Vos. Szeretnék építeni a tápjához egy erősítőt csak nem tudok dönteni, hogy milyen legyen én négycsatornásra gondoltam kb 4x45W vagy erősebb, 2pár hangfalat +1 subot akarok hajtani róla. Milyen végfokot tudnátok ajánlani a tápjához?
(#) Hodinka hozzászólása Feb 12, 2010 /
 
Üdv!
Nem tudom,hogy közületek volt-e már valakinek dolga ezzel a kapcsolással,ugyanis én nemrég összeraktam,és hát semmi jó nem lett a végeredmény,a kimeneten DC-t lehet mérni(néhány V-ot),az IC-k brutálisan melegszenek,szó szerint főnek kettő el is szállt,nekem már eleve gyanús volt a rajtuk lévő 2,2 ohm-os ellenállás,gondoltam amiat melegszenek mivel a TDA2030-as max 18V-ot bIr,a kapcsoláson lévő tápfesz pedig jóval meghaladja azt(2x25V),ezért lecseréltem az ellenállásokat nagyobbakra 20ohm-ra,Igy csökkent a melegedés,már legalább ki lehetett az erősItőt próbálni anélkül,hogy kiégjen v.mi benne,de a hangminőség, nem,nem is inkább egy ócska kipufogó nélküli rozoga traktor hangzavarjához hasonlItanám amit produkált,nem tudom mi lehet a baj,már mindent átnéztem többször is,az alkatrészeket marékszámra cserélgettem már benne,de reménytelen,végülis lehet hogy a kapcsrajzal lesz a gond ezért lennék kIváncsi a véleményeteitekre és tippreitekre,köszi előre is.
(#) szilva válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Hol látsz Te ezen a rajzon 2x25V tápfeszt?
(#) CIROKL válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Idézet:
„max 18V-ot bIr,a kapcsoláson lévő tápfesz pedig jóval meghaladja azt(2x25V),ezért lecseréltem az ellenállásokat nagyobbakra 20ohm-”
Miért haladná meg a 2X25 voltot ? A kapcsolási rajzon 2X12vac szerepel az tesvérek között is 12X1,41 =17 ! A 2,2 ohm -os ellenálásod az mekkora amit betettél ? Mármint a terhelhetőségre gondolok .
(#) hangszoros válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Hát erről sok minden lemaradt.
Nem hiszem, hogy ez igy bárkinek müködött volna
Keresd hapro rajzát az jó
(#) saraha hozzászólása Feb 12, 2010 /
 
Sziasztok.

Légyszives erősítsen meg valaki abbéli hitemben,hogy a linkelt rajzon R12 értéke határozza meg a nyugalmi áram értékét.
55W MOSFET-amp
(#) water válasza saraha hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Nem éppen hit kérdése, de megerősítem.
(#) tatabike hozzászólása Feb 12, 2010 /
 
Üdv,

ismeri valaki a Pioneer VSA-303 erősítőt? Nem nagyon találtam róla semmi érdekeset, érdekelne, milyen végfok van benne, mik lehetnek a hibái, meg esetleg tapasztalatok, ha valaki használt már ilyet.
(#) J-O-E válasza Hodinka hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
A tápszűrő kondenzátorok 25v-osak a rajzon de nem tanácsos őket 25v-ról járatni!
A tápfesz "vátó" 2x12V ebböl nem lesz 2x25v!
A kapcsolás működhet de a 249-250-et nem árt bétára kiválogatni, és a hőtermelés sem csekély, megfelelő hűtésről és szigetelésről gondoskodni kell.
Ha valami ezek közül nem stimmel nem csoda hogy nem működik.
Következő: »»   459 / 2500
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem