Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Idézet: „De tudod ezeken a kapcsolásokon már a magyar hifisták is legalább 10 éve túlléptek.” A QUAD-on is, de nekem mégsem kéne más.
Idézet:
„el. A HTA-ban bdw-k vannak. Nem mondom, hogy rosz, de nem éri el azt a bizonyos szintet” Ezt a badarságot honnan veszed ?" Ezt onnan veszem, hogy a tiedben is ez van (a fényképeiden). A bdt-s őse jobb. Én csak próbáltam ajánlani valamit, ami jól is szól (persze 10w-nál azért jóval több powerre lenne képes), de akkor legyen, megtartom magamnak a kapcsolást. Viszlát!
Idézet: Igen most azok vannak benne , DE eredetileg a BDT Páros volt benne és van mihez viszonyítási alapom , más kérdés hogy neked az a szint az mit is jelent ? Az ajánlásod köszöntem de az én kérdésemre a válaszod nem megfelelő minősítést kapott ! Ugyan is én MAX10 Wattos tranzisztoros erősítő kapcsolást emlegettem és te erre jösz az LM -es íc -vel . „A HTA-ban bdw-k vannak. Nem mondom, hogy rosz, de nem éri el azt a bizonyos szintet”” ![]() ![]() ![]()
Szia.
Nekem ilyen szól a garázsba bütykölés közben. Nem full tranyás . +-24V-ról járatom 4db akksiról, régi TV-ből kiszuperált szélessávúakat "döngetek" vele és szépen szól kb :10-15W lehet.
Szia!
Ezzel a kapcsolással én is szemezgettem. Tetszik a diff. er. és a meghajtó fokozat áramgenerátoros táplálása, mely nagyban linearizál. Igaz FET-s a vége, de létezik a kapcsolásnak teljesen tranyós változata is. Talán egyszer még megépítem. Én a helyedben kicsit jobb hangsugárzókkal is kipróbálnám mint a TV hangszóró(Ugye legalább az dobozban van? - Ezer bocs a megjegyzésért!)
Szia.
Azért nem kell annyira lebecsülni azokat a VIDI hangszórókat.Abból az ovális alakú 8ohm-osból van kettő párhuzamosan,hangváltó nélkül egy saját gyártású exponenciális tölcsérbe.Ebből kettő. Meglepődnél,hogy hogyan szól szerintem. ![]() Ha megvan neked a kapcsi tranyós véggel azt elküldenéd megnézném?
Segitsegetek kerem ..
Van egy trafom ami 2x15V-AC/3A ![]() 21V - al lehet kesziteni erositot ? Javasoljatok egyet ... mert mar reg keresek es nem jartam szerencsevel Koszonom elore ![]()
Szeva. Milyen árban tudnám ezt kihozni? Én nem találtam meg amire gondoltál, nagyon elkavarodtam
![]() Üdv: Petya
Bővebben: Link
Bővebben: Link Ezeket találtam hirtelen de több linkje is van. Ha rákeresel a fickóra Marshall Leach-re az is jó. Valamelyik ottani fórumon elég rendesen kitárgyalták, összehasonlították meglévő cuccokkal és szinte minden utánépítő kidobta a régit és erre váltott. Nem tudom mennyiből jönne ki egy oldal, de max. 1-2 ezressel kerülne többe mint egy átlag végfok és azoknál biztosan jobb. A hangja hasonló lehet mint egy canopusnak vagy béötnek mert a felépítése is hasonló, csak ez nagyobb teljesítményű és normális védelem is van benne.
Hát nem tudom mitől lenne hasonló a Canopushoz ? Eleje, vége is teljesen más koncepszio
A védelem az oké, hogy visszahajló, de belápéskor hajlamos gerjedésre, és ezért rontja a hangot
Ha +-21V akkor ez is jó lehet Neked : Link
Üdv
Exponenciális tölcsérbe elhelyezve már igényességre vall. Nekem is van betárolva néhány darab a jobb minőségtől a gyengébbig. Jó a hatásfokuk. Kisebb teljesítményű "A" osztályú félvezetős vagy elektroncsöves kapcsoláshoz elmegy. Olcsóbb dolgok is okozhatnak nagy meglepetést.
Üdv mindenkinek.
Elkészült az erősítőm (SAL full mosfet) minden frankón működött itt bent a szobában max-on hallgattam alig melegedett semmi gond nem volt vele ment vagy 2 órán keresztül. Majd betettem a kocsiba hallgattam este vagy egy órát míg takarítottam a kocsit meg stb. Reggel elindultam suliba mentem 10 km ert és megint leégett az erősítő a két irfz44n fet szó szerint elfolytak a bordára meg kettérepedtek. Fogalmam sincs hogy túl melegedett e vagy mi volt mert ugye a csomagtartóban volt de. Mitől lehet ez hogy egyszer tökéletesen működött utána meg nem ?
Szervusz Saraha!
Az előbb lemaradt a kért kapcsolás linkje. Szerintem "AB" osztályú nem "B" mint ahogy a rajzon van feltüntetve. http://www.redcircuits.com/Page150.htm
Hát az biztosan nem túlmelegedett, hanem szétégett
![]() ![]()
Szervusz!
A tápegységnél is érdemes betartani a csillagpontos topológiát. A puffer elkóknak legyen töltő és kisütő vezetéke(Ne ugyanaz legyen a töltő és kisütő). A 7812 és 7912 feszültségstabilizátor IC-k adatlapját, bekötését a keresőprogramba írva könnyen megtalálod. A mellékleten a felső az egyszerű nyomtatott áramkörös, az alsó a csillagpontos áramköri kialakítás.
nem épített hanem eredeti sal csak múltkor tönkrement és megjavítottam és utána ismét jelentkezett ez az eset a biszti 20 A os akkora volt benne eredetileg is. Rövid zár nem nagyon lehetett mivel nincs sehol olyan vezeték ami össze érhetett és egyszer csak el hallgatot nem volt semmi pukkanás a biszti sem ment ki. Hővédelem meg van rajta, egy termisztor van a bordán amiről már múltkor itt a topikban beszélgettünk és az jól működik. Szóval ezért nem értem az esetet hogy itt a szobában egyáltalán nem melegedet kint a kocsiban meg szinte 10 perc alatt tönkre ment.
Értem, erre ügyelek majd!
![]()
Hm. Hogy nem ment ki a biztosíték, ha szétégett az egyik FET? Használd a válasz gombot!
Mindkét fet szét égett az egyik szét eset darabokra másik meg elszenesedett teljesen. De a biszti nem ment ki.
Szerintem azt a biztit cseréld le
![]()
ohmos az erősítő és a hangszóró is. Eddig jó volt, már vagy 1 éve nálam volt és ugyan ezzel a ládával. Tipp biztire? 10 A elég szerinted? 240 W os erősítő hídban 4x irf540n és 2x ifz44n fetekkel. Kicserélem aztán kiderül. reménykedem hogy jó lesz.
20A-es biztosíték kell bele, ha valóban 240W-os. Vegyél bele olyat, ami ki is tud égni
![]()
A kocsiban volt a szettben akkor rakok bele másikat meg kicserélem az alkatrészeket és majd kiderül.
Szia.
Köszöntem a rajzot.Szerintem is AB beállítású. Na igen,igazi meglepetést csak az olcsó jó dolgok okozhatnak.
Szia
Szerintem egy HTA-30 teljesen jó neked én +40 V-ról járatom, így a teljesítmén értelemszerűen kb 15 Watt max. A kimeneti féltápfeszt kell csak beállítani. Szerintem kellemes hangú erősítő, a végtranzisztorok: BD 649-650 pár a többi sima BC 182-212, a bemenet BC214C. Remélem segítettem
Üdv: a fórumon , de a kérdés az nem ez irányban volt ! HTA-30 -nak van saját topikja : Bővebben: Link
![]() ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |