Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Eprom égető készítése

Témaindító: 021, idő: Ápr 7, 2006
Lapozás: OK   6 / 12
(#) hátor válasza Auf hozzászólására (») Feb 15, 2010 /

Bocsi hogy most írok ,de beteg vagyok.Örülök ,hogy megoldódott a problémád !Azért írd meg mire jutottál a 27C -vel .
(#) potyo hozzászólása Feb 16, 2010 /

Mivel elegem lett belőle, hogy vadásszam, hogy milyen programot tudok hozzáigazítani a kisseprom féle égetőhöz, ezért inkább félnapos melóval írtam egyet: Link Ha valaki kipróbálná, várom a tapasztalatokat. Én csak 27C256-ot égettem vele, de elméletileg bármilyen tipust éget, ami programozási szempontból kompatibilis a 27C256-al. Eprom tipusát nem kell kiválasztani, amekkora a beolvasott bin fájl, addig éget.

Egyébként azt vettem észre, hogy az égető ha rajta volt a gépen és benne volt az eprom, akkor a rendszer indulásakor a 0-s címre 00-t beégetett. Ennek kiküszöbölésére csak azután szabad bekapcsolni az égető tápját, miután a programot elindítottuk.

A rar-ban levő disablewarmpoll.reg fájlra dupla kattintással tudjuk letiltani, hogy az XP nyomtatót keressen periódikusan. Nem biztos, hogy ez bezavar, de lehetséges.
(#) Auf válasza hátor hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Hi!
Jobbulást.
Müködik a ketyere. Kiolvastam egy epromot, (27c1001), majd beégettem egy másikba. Verify ok. Aztán mégsem volt jó a kütyű amibe a másolt eprom ment bele. Eredetivel megy, másolattal nem.
Majd tegnap elvittem az epromokat egyik ismerősömhöz. Kiolvasta az eredetit, majd a másoltat. És kaptam tőle egy ilyet:
01 11
CE DE
12 12
B9 B9
18 18
CE DE
01 11
22 32
C6 D6
05 15
76 B6

D4 adatbit állandóan 1-ben van. Tehát azért volt helyes az írás, mert az olvasás is helytelen volt.
Viszont most éjszaka nem nézem meg a programozót, vajon mért van 1-ben a bit. Holnapra marad. Eddig ennyi a fejlemény.
(#) potyo válasza Auf hozzászólására (») Feb 17, 2010 /

Zárlat a nyákon?
(#) Auf válasza potyo hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Hello!
Az bizony. Viszont ma egész délelött ezzel bibbelődtem és mindig ejt egy hibát 7 eprommal próbálom. törlöm, majd irom. max 2 memória cimen ejt hibát. a legelső eprom teljesen jol felprogramozta, aztán azóta mindig hibáz. Vajon miért? De csak max 2 memóriacimen. Ja és ez mindig más cím, nem ugyanott. Hibás lenne az eprom?
(#) potyo válasza Auf hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Meg kellene próbálni lassítani az égetés sebességén, ha lehet. Illetve mit éget be arra a címre? Nem billen át nullába a bit, vagy pedig nulla lesz akkor is, ha nem kellene?
(#) Auf válasza potyo hozzászólására (») Feb 18, 2010 /

Megpróbáltam. Azóta elvittem egy boltba, a 80-ezres programozójával megnézte egy szakember. Azt mondta a chip-ek gagyiultak el, sokszor égették már, és törölték. Vettem újjakat 1050Ft/db-ért Be is írta mindbe a mintámból. Viszont elég húzos volt, úgyhogy nem vettem egy üreset próbálgatásra...
Csak most nem tudom mennyire jó vagy nem az égető. Mivel tudnám kipróbálni kölcséghatékonyan?
(#) potyo válasza Auf hozzászólására (») Feb 19, 2010 /

Sokcsatornás tárolós szkóppal ki lehetne vizsgálni, de azt nem fogod úgysem. Inkább vegyél egy chipet próbálgatni. Én is így csináltam, amikor az említett programomat írtam. Vettem két chipet, aztán ha nem jó, akkor öt percre be az UV alá, addig lehet a programon reszelni és a próbálni a másikkal. Szerencsére csak két gond volt, egyiket a windows portmacerálása okozta, a másikat meg az, hogy elfelejtettem a puffer indexét növelni, a címbuszon meg növeltem a címet és így mindenhová ugyanazt az adatot írta be.
(#) Auf válasza potyo hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Hi. Működik.
Köszi a segítséget.
(#) Tápos Lajos válasza potyo hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Én is próbálgattam a kissepromot rég,úgymlxem vmi DLL filet kellett keresgélnem a googlen hozzá h OK legyen.Utána a program elindult,de a megépített programozóval nem tudtam égetni...aztán került hozzm kölcsönbe 1 gyári,amivel megoldottam a2732,2716,2764-ek égetését.
(#) Tápos Lajos válasza Auf hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

27C010 UV ablakos nem jó helyette?Foglalatból van kivéve,abból van 1 kazallal,ha kell,majd felteszem az apróba.
(#) Auf válasza Tápos Lajos hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

27C010 megfelel, ha még nem volt sokszor írva. Akkor kellene.
(#) SzervízMacska válasza Auf hozzászólására (») Feb 27, 2010 /

Tök mindegy, hányszor volt írva, vagy jó, vagy nem. Ezek már úgyis olyan olcsón vannak általában, hogy belefér a "kállóba". Persze, nem a kolléga boltját szeretném rontani...
(#) geri12 hozzászólása Márc 2, 2010 /

Üdv mindenkinek!

27C4100DC-10 típusú EPROM-ot szeretnék olvastani és írni. Van erre valami használatos szoftver és hozzávaló áramkör? Vagy felejtős?

Aki tud valamit ne kiméljen!

Köszönöm!

Geri12
(#) Cs.Csaby válasza geri12 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Én nem értek hozzá, de már van hasonló topik itt a fórumon Bővebben: Link
(#) geri12 válasza Cs.Csaby hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Tudom néztem! Az alapvető problémám az, hogy a 27C4100 egyiknél sincs benne a listába. Linkre nem akarok építeni. Azért kérdeztem rá külőn, hátha valaki tud erre mondani valamit.
(#) watt válasza geri12 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Ha tudod, miért nyitsz egy ugyanolyan témájú topicot?
Lehet, már választ is kaptál volna a kérdésedre, most meg csak "bezárnak".
(#) geri12 válasza watt hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Igaz-igaz! Csak nem igen vagyok ehhez hozzászokva. Például ha van egy fórum ahol van egy nyomtatók topic, és én nyitok egy olyat hogy HP LASERJET 5 javítása nem szólnak semmit, hanem válaszolnak. Nem sűrűn írogatok itt, de megpróbálom a jövőben ezt figyelembe venni! Sorry!

Sajnos a témára viszont nem érkezett válasz. Szerintem felejtős lesz.
(#) Cs.Csaby válasza geri12 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Néha nézegess vissza, hátha valaki tud segíteni. Szerintem van olyan jó a HE, hogy megéri ezt a kis szabályt, amit be kell tartani, mégha időigényesebb is...

Üdv:Csaba
(#) labi hozzászólása Márc 2, 2010 /

Sziasztok,
belevágtam egy eprom másoló készítésébe és lenne egy kérdésem. A 27es epromokat be lehet azonosítani hardveresen. Találkoztatok illetve van valakinek listája a gyártók és típusok kódjáról?
Elöre is köszi
(#) greatman válasza geri12 hozzászólására (») Márc 2, 2010 /

Ha nagyon kell akkor kiolvasom meg beégetem neked. Azt, hogy milyen épített égető tudja égetni az pasz. Nekem gyári van, elvileg tudja, habár még nem volt dolgom ezzel az eprom -al.
(#) Auf válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 3, 2010 /

Leteszteltem. Működik. Már nem kell eprom. Azért köszi.
(#) SzervízMacska válasza labi hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Mesélj róla! Én még ezt sosem észleltem, pedig pár ezer darabot már beégettem...
(#) labi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

A régebbi típusoknál még nem volt ilyen, de ha megnézed mondjuk a microchip 27c256 pdf-jét akkor ír az "identity mode"ról. Az A9-re programozo feszt kötni, CE , OE alacsonyon és az A0 kapcsolgatásával kiolvashatod a gyártót ésa típust, ebben az esetben Microchip kódja: 29h, míg a típus 8Ch. Sok gyártót és kódot összgyüjtöttem de szerintem rengeteg van...
(#) SzervízMacska válasza labi hozzászólására (») Márc 4, 2010 /

Nahát! Köszönöm. Az én égetőm szoftverét még talán Pc Xt-re írták; akkoriban lehet, nem volt még ilyen...
(#) Garcsik Erika hozzászólása Aug 19, 2010 /

Egy egyszerű programozó. Bővebben: Link
(#) SzervízMacska válasza Garcsik Erika hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

Ez elég JDM filling - de mi köze az epromokhoz?
(#) Lacus72 válasza Lacus72 hozzászólására (») Aug 20, 2010 /

hello nekem 2532 es 2732-es uv epromot kellenne egetnem.Nagyon megkosszonnem,ha valaki tudna segiteni,hogy legallabb ezt 2 fajta epromot tudjam irni.Koszi
(#) undcityboy89 hozzászólása Okt 21, 2010 /

hello!
lenne egy olyan kérdésem hogy
van egy gyári pickit 2 őm és azzal szeretnék egy 24C64 es eepromot égetni.
Ez technikailag lehetséges vagy sem?
Picégetésben otthon vagyok ,de itt a chip enable lábak nekem nem mondanak semmit.
Doksiban sem találtam semmi hasznos infót, válaszokat előre is köszi!
(#) jucsaba hozzászólása Okt 21, 2010 /

van egy belső kártyás égetőm , jó rég nem használtam, valami ramkill.exe nevű progija volt, de nem találom.
ha van valakinek infója ésvagy progija hozzá kérem ne kíméljen.
Következő: »»   6 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem