Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ezt a kapcsolást itt találtam:
http://www.gsrcade.co.uk/steering_wheel.shtml A cuccnak csak a felét csináltam meg, lehet azért nem megy, de szerintem külön is mennie kellene. Gyanus nekem a kapcsoládban hogy a potik harmadik lába nincs legalább a negytívra kötve. Így nincs mihez viszonyítania.
Sziasztok!
Szeretnék sztereó audiojelet továbbítani RCA kábelen (nem tudom pontosan, asszem így nevezik) nagyobb távolságra, RCA csatlakozókkal. A kérdésem az lenne hogy hány m kábel felhasználása után csillapodik a jel, és milyen mértékben. köszönöm...
Hááát... Jobban megnézve a rajzot, ez valóban gyanús...
szia.
a tápom +40,2 V Folyamatos a 23 Volt a kimeneten a doksi szerint c5 tehát a kicsatolókondi +lábán kellene 23V-ot mérni ha be vannak állítva a trimmerek. arra gondoltam, hogy bármelyik alkatrész is rossz, a kicsatolókondi után akkor sem lehetne egyenfeszültség mert az az hivatott leválasztani.
hát a doksi reméljük nem téved. de én is úgytudom hogy az egyenfesztől védi a hangszórót...
A doksi sztem nem hazudik, kösd rá azt a hangfalat! De nem vállalok felelősséget!
20 méterig nyugodtan kihúzhatod, a vonalszint 500mV körül van és mivel váltófeszről van szó nem fog sokat csillapodni...
még megpróbálom előtte egy elemről beizzítani (mármint a tápot leváltom) -az csak nem vágja haza a hangszórót....
Találtam másikat de ez majdnem ugyan olyan.
szerintem ha nem vay biztos abba hogy jol működik-e akkor a legegyszerűbb dolog ha egy régi rossz rádióbol(amibe jó a hangszóró)kitermeled a hangszórót és azon próbálsz...vagy valami használhatatlan cuccbol amibe ép a hangszóró.semmiképp nem próbálkozz egy nagyobb minőségű hangszórón,mert ha gáz van akkor dobhatsz a kukába egy csomó pénzt
[off]de a próbálkozással csak óvatosan[off]
én is pont így gondoltam...
ezekkel a fetes cuccokkal csak a baj van, csináltam egy 5.1-es fetes erősítőt de az idegrendszerem ráment mire minden oké lett... mondjuk megérte mert a hangja.... most hajtok fel egy vacak hangszórót de még előtte egy két furfango bevetnék mondjuk akkor sem értem és ez bosszant...
Hali!
Egy gyors kérdés: Ha egy fordulatszámmérőben (mondjuk UAA180-nal) nem 1-1 LED-et használok a kimeneteken, hanem 2-2-t sorban, akkor ugye nem csökken nagy mértékben a fényerő? Úgy számoltam, hogy csak pár mA-t (mondjuk 15-ről 13-ra) csökkenne az áram. Esetleg emeljem picivel a tápfeszt (10-ről 11-12V-ra)? Vagy ez az UAA-nál nem járható út? Üdv Krisz
Gors kérdés. Ezzel a kapcsival meg lehet szggatni az áramot? Mármint úgy értem, hogy ha adok rá mondjuk úgy 5 voltot, akkor ami kijön jel az 5V x frekvencia lesz?
kb. 60-70m távolságot kellene áthidalnom vele; csak kábelen tudom átvinni a jelet; akkor ez így nem igazán fog menni; de akkor hogy?
Igen, ez egy négyszögjelet ad le, az amplitúdó pedig közel azonos a tápfesszel.
Köazönöm a választ. Az mit jelent, hogy közel azonos a tápfesszel? Ugyanannyi, vagy kicsit kevesebb?
Picit kevesebb, de ez abszolút elenyésző. Nyugodtan számolhatsz a tápfesszel.
Köszönöm a gyors választ! Még annyi, ohgy egy transzformátort akarok erre kötni, szóval ez lesz a "váltóáram fázisa". Ezt a jelet kötöm az trafó egyik lábára, a másikra meg a GND-t?
itt már szerintem nem érdemes kábellel "bajlódni" mert itt már tényleg nagy a táv.ilyen esetben szerintem egy infrás jeltovábbítás lennea"legegyszerűbb".két ház között szeretnéd továbbítani a jelet???
egy lapos tetőn kapom meg a sztereó jelet; egy ideig a tetőn menne a kábel, majd egy szintet le a célhelyig; most olyan eszközöket nézegetek, amelyek segítségével az audio jelet utp kábelen tudom továbbítani, majd a végponton visszaalakítanám; elvileg még beleférne ez a távolság; jól gondolom? van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban
Sziasztok!!
Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy ha van egy gravírozott üveglapom(2d-s gravírozás,az a fajta amit a westende is csinálnak) akkor ezt hogy tudom a lehető legegyszerűbben megvilágítani úgy,hogy a lehető legjobban kiemelje a gravírozott részt. A lap nem teljesen lapos,kb 1 centi vastag! Aki tudna segíteni azt nagyon megköszönném!!
Sejtelmem sincs hogyan, de a nagyok úgy csinálják, hogy alulról az üveg szélére irányítják a fényt. Ugye behato,a fény az üvegbe, ahol meg van gravírozva ott megtörik és azért néz ki olyan jól. Én monmdjuk láttam ilyet, azt csinálták 2 power ledealátettek az üvegnek és nagyon szép volt. Jó ez egy 2*2m es üveglap volt. Ha kisebbet szeretnéd megvilágítani, szerintem elég a normális led. A színekkel játszhatsz, pl úgy hogy a sárga led az egyik széléer, a másik szélére kék, és máris ott van a zöld megvilágítás. Szerintem valahogy így lehetne megcsinálni.
Sőt! Első ránézésre (bár megvallom őszintén, nem hasonlítottam össze őket egymás mellett, de) tök egyformának tűnnek...
Nincs nagy külömbség, csak annyi, hogy egy-két láb nincs össze kötve, de min egy mert ez sem megy.
Valami alapja csak van a rajznak, nemhiszem, hogy csak a hasára ütött és kész is volt a rajz.
Igen, ez kevéssé valószínű.
Nem tudom, milyen beállítási lehetőségek vanak a hangkártyád szoftverjében, esetleg abban az irányban kellene kutakodni. (Lehet, hogy hülyeség, amit írtam, akkor sorry!)
nekem az a bajom hogy mindig összekeverem a poti lábait.
van három kivezetés 1más mellett és sose tudom melyik melyik a kapcsoláson. [pld.: (lásd csatolt kép) nem tudna valaki rajzolni nekem róla valamit. nagyon megköszönném és a válaszokat előre is köszi.
Adott egy ponthegesztő, szeretnénk megmérni azt az áramot ami áthalad az anyagon mikor működik. Lehetne valami söntölés félét erre készíteni? Az áram biztos nagyon nagy mert 4es fokozaton (max) kiverte a 380V 35 A es biztosítékot(csak ez volt bekapcsolva).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |