Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   73 / 3986
(#) Darazsx válasza Frankye hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

Ezt a kapcsolást itt találtam:
http://www.gsrcade.co.uk/steering_wheel.shtml
A cuccnak csak a felét csináltam meg, lehet azért nem megy, de szerintem külön is mennie kellene. Gyanus nekem a kapcsoládban hogy a potik harmadik lába nincs legalább a negytívra kötve. Így nincs mihez viszonyítania.

game_port.gif

(#) corleone hozzászólása Jan 30, 2007 /

Sziasztok!

Szeretnék sztereó audiojelet továbbítani RCA kábelen (nem tudom pontosan, asszem így nevezik) nagyobb távolságra, RCA csatlakozókkal. A kérdésem az lenne hogy hány m kábel felhasználása után csillapodik a jel, és milyen mértékben.

köszönöm...
(#) Frankye válasza Darazsx hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

Hááát... Jobban megnézve a rajzot, ez valóban gyanús...
(#) Zoltan.ms válasza fureszk hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

szia.
a tápom +40,2 V
Folyamatos a 23 Volt a kimeneten
a doksi szerint c5 tehát a kicsatolókondi +lábán kellene 23V-ot mérni ha be vannak állítva a trimmerek.
arra gondoltam, hogy bármelyik alkatrész is rossz, a kicsatolókondi után akkor sem lehetne egyenfeszültség mert az az hivatott leválasztani.
(#) fureszk válasza Zoltan.ms hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

hát a doksi reméljük nem téved. de én is úgytudom hogy az egyenfesztől védi a hangszórót...
A doksi sztem nem hazudik, kösd rá azt a hangfalat!
De nem vállalok felelősséget!
(#) Zoltan.ms válasza corleone hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

20 méterig nyugodtan kihúzhatod, a vonalszint 500mV körül van és mivel váltófeszről van szó nem fog sokat csillapodni...
(#) Zoltan.ms válasza fureszk hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

még megpróbálom előtte egy elemről beizzítani (mármint a tápot leváltom) -az csak nem vágja haza a hangszórót....
(#) Darazsx válasza Frankye hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

Találtam másikat de ez majdnem ugyan olyan.

joystick.gif

(#) qssty válasza Zoltan.ms hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

szerintem ha nem vay biztos abba hogy jol működik-e akkor a legegyszerűbb dolog ha egy régi rossz rádióbol(amibe jó a hangszóró)kitermeled a hangszórót és azon próbálsz...vagy valami használhatatlan cuccbol amibe ép a hangszóró.semmiképp nem próbálkozz egy nagyobb minőségű hangszórón,mert ha gáz van akkor dobhatsz a kukába egy csomó pénzt
[off]de a próbálkozással csak óvatosan[off]
(#) Zoltan.ms válasza qssty hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

én is pont így gondoltam...
ezekkel a fetes cuccokkal csak a baj van, csináltam egy 5.1-es fetes erősítőt de az idegrendszerem ráment mire minden oké lett...
mondjuk megérte mert a hangja....
most hajtok fel egy vacak hangszórót de még előtte egy két furfango bevetnék
mondjuk akkor sem értem és ez bosszant...
(#) Krisz03 hozzászólása Jan 30, 2007 /

Hali!
Egy gyors kérdés: Ha egy fordulatszámmérőben (mondjuk UAA180-nal) nem 1-1 LED-et használok a kimeneteken, hanem 2-2-t sorban, akkor ugye nem csökken nagy mértékben a fényerő?
Úgy számoltam, hogy csak pár mA-t (mondjuk 15-ről 13-ra) csökkenne az áram. Esetleg emeljem picivel a tápfeszt (10-ről 11-12V-ra)? Vagy ez az UAA-nál nem járható út?
Üdv
Krisz
(#) Ricsa hozzászólása Jan 30, 2007 /

Gors kérdés. Ezzel a kapcsival meg lehet szggatni az áramot? Mármint úgy értem, hogy ha adok rá mondjuk úgy 5 voltot, akkor ami kijön jel az 5V x frekvencia lesz?
(#) corleone válasza Zoltan.ms hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

kb. 60-70m távolságot kellene áthidalnom vele; csak kábelen tudom átvinni a jelet; akkor ez így nem igazán fog menni; de akkor hogy?
(#) Balázs válasza Ricsa hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

Igen, ez egy négyszögjelet ad le, az amplitúdó pedig közel azonos a tápfesszel.
(#) Ricsa válasza Balázs hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

Köazönöm a választ. Az mit jelent, hogy közel azonos a tápfesszel? Ugyanannyi, vagy kicsit kevesebb?
(#) Balázs válasza Ricsa hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

Picit kevesebb, de ez abszolút elenyésző. Nyugodtan számolhatsz a tápfesszel.
(#) Ricsa válasza Balázs hozzászólására (») Jan 30, 2007 /

Köszönöm a gyors választ! Még annyi, ohgy egy transzformátort akarok erre kötni, szóval ez lesz a "váltóáram fázisa". Ezt a jelet kötöm az trafó egyik lábára, a másikra meg a GND-t?
(#) qssty válasza corleone hozzászólására (») Jan 31, 2007 /

itt már szerintem nem érdemes kábellel "bajlódni" mert itt már tényleg nagy a táv.ilyen esetben szerintem egy infrás jeltovábbítás lennea"legegyszerűbb".két ház között szeretnéd továbbítani a jelet???
(#) corleone válasza qssty hozzászólására (») Jan 31, 2007 /

egy lapos tetőn kapom meg a sztereó jelet; egy ideig a tetőn menne a kábel, majd egy szintet le a célhelyig; most olyan eszközöket nézegetek, amelyek segítségével az audio jelet utp kábelen tudom továbbítani, majd a végponton visszaalakítanám; elvileg még beleférne ez a távolság; jól gondolom? van tapasztalatotok ezzel kapcsolatban
(#) robbbb hozzászólása Jan 31, 2007 /

Sziasztok!!

Valaki tudna nekem abban segíteni,hogy ha van egy gravírozott üveglapom(2d-s gravírozás,az a fajta amit a westende is csinálnak) akkor ezt hogy tudom a lehető legegyszerűbben megvilágítani úgy,hogy a lehető legjobban kiemelje a gravírozott részt.
A lap nem teljesen lapos,kb 1 centi vastag!

Aki tudna segíteni azt nagyon megköszönném!!
(#) Ricsa válasza robbbb hozzászólására (») Jan 31, 2007 /

Sejtelmem sincs hogyan, de a nagyok úgy csinálják, hogy alulról az üveg szélére irányítják a fényt. Ugye behato,a fény az üvegbe, ahol meg van gravírozva ott megtörik és azért néz ki olyan jól. Én monmdjuk láttam ilyet, azt csinálták 2 power ledealátettek az üvegnek és nagyon szép volt. Jó ez egy 2*2m es üveglap volt. Ha kisebbet szeretnéd megvilágítani, szerintem elég a normális led. A színekkel játszhatsz, pl úgy hogy a sárga led az egyik széléer, a másik szélére kék, és máris ott van a zöld megvilágítás. Szerintem valahogy így lehetne megcsinálni.
(#) Frankye válasza Darazsx hozzászólására (») Jan 31, 2007 /

Sőt! Első ránézésre (bár megvallom őszintén, nem hasonlítottam össze őket egymás mellett, de) tök egyformának tűnnek...
(#) Darazsx válasza Frankye hozzászólására (») Jan 31, 2007 /

Nincs nagy külömbség, csak annyi, hogy egy-két láb nincs össze kötve, de min egy mert ez sem megy.
(#) Frankye válasza Darazsx hozzászólására (») Jan 31, 2007 /

Pffff... Ez xar!
(#) Darazsx válasza Frankye hozzászólására (») Feb 1, 2007 /

Valami alapja csak van a rajznak, nemhiszem, hogy csak a hasára ütött és kész is volt a rajz.
(#) Frankye válasza Darazsx hozzászólására (») Feb 1, 2007 /

Igen, ez kevéssé valószínű.
Nem tudom, milyen beállítási lehetőségek vanak a hangkártyád szoftverjében, esetleg abban az irányban kellene kutakodni. (Lehet, hogy hülyeség, amit írtam, akkor sorry!)
(#) mefi01 hozzászólása Feb 2, 2007 /

nekem az a bajom hogy mindig összekeverem a poti lábait.

van három kivezetés 1más mellett és sose tudom melyik melyik a kapcsoláson.

[pld.: (lásd csatolt kép)

nem tudna valaki rajzolni nekem róla valamit.

nagyon megköszönném és a válaszokat előre is köszi.
(#) maTaKee válasza mefi01 hozzászólására (») Feb 2, 2007 /

asszem így
(#) maTaKee hozzászólása Feb 2, 2007 /

ja és nekem:

0,1µF =100nF

ÜDV!
(#) Programmer hozzászólása Feb 3, 2007 /

Adott egy ponthegesztő, szeretnénk megmérni azt az áramot ami áthalad az anyagon mikor működik. Lehetne valami söntölés félét erre készíteni? Az áram biztos nagyon nagy mert 4es fokozaton (max) kiverte a 380V 35 A es biztosítékot(csak ez volt bekapcsolva).
Következő: »»   73 / 3986
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem