Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szendvicssütőből nyák készítő berendezés
Témaindító: elektromos, idő: Feb 2, 2010
Helo! Megprobáltam a vasaloval sikerült jobban de a sütövel még probálkozom.Szerintem a fénymásolaton keveseb a festék mint a lézer nyomtatotton, ezért volt ahol filcel belekellet javitanom.A sütöbe szabok méretes alulemezt és ujraprobálom mert most csak betettem a nyákot a két lemezközé és kész.A lemez nemvolt fiksz.A vékonyab vonalak megfojtak,a szélesebbek meg visszaszakadtak a hordozofelületre.Egyenlöre enyi.
Meg dörzsölgetted a panelt, úgy ahogy leírtam lejjebb? Mennyi ideig volt benne? 3 perc untig elég, ha előtte fel volt melegítve a sütő. Ne add fel!
Ezt csináltam tegnap. 0,2mm-es a föld és a vezetékek között a rés.
Jó ötlet, láttam ehhez hasonlót kb 2 éve.
Az egy fűthető prés volt, gyakorlatilag ugyan ez, csak azt megszoríthattad 0-10Kg -ig.
Nem ártana egy hőmérsékletmérés, mert 170fok az már untig elég.
A legtöbb fénymásolón lehet állítani, hogy több vagy kevesebb festéket nyomjon-e rá (vagyis világosabbra vagy sötétebbre csinálja a másolatot), ha nem állítgattad ezt, akkor esetleg érdemes megpróbálni.
Ennek a tetejére is rá lehet rakni egy téglát (vagy kettőt)
Mondjuk azt meg kell oldani, hogy a két lap párhuzamos legyen és jól felfeküdjön a lemezre.
Ezen a felfekvésen sem kell aggódni, mert ha teszel bele szilikon gumit, akkor kiegyenlíti az egészet. Ha jól megfigyeled, akkor a sütőnek a tetején, vagyis ahol csukódik, van egy kis holtjátéka, mely ugyan csak kiegyenlíti a hibát. Itt nem azt használtam ki amúgy sem, hogy préselje rá a nyomatot, hanem csak melegítse jól fel a panelt egyenletesen az egészet. A festék tapadását úgy is a dörzsölgetéssel teszed a helyére.
Köszi
Nekem egy haverom szokta csinálni a NYÁK-okat, de mivel mostanában eléggé elfoglalt lett (ikrek születtek a családba), kénytelen vagyok nézelődni hogy mit hogy kéne. Ez az ötlet nagyon tetszik, kényelmesnek tűnik a dolog. Ezúton köszönöm (asszem mások nevében is) a fejlesztőmunkádat
Szia!. Szoval mindent ugy csináltam ahogy leirtad, de valoszinü hogy a aluminium betét lemezek instabilitása miat nemsikerült. Most rendesen be szabtam mind a kettöt igy egyenletesen melegitette a nyákot.Az eredmény 90%os.Már csak az idövelkel játszani és tökéletes.köszi
Helo.töb féle erösségü másolatot készitettem és nem bisztos hogy a másolatal volt a baj inkáb a gyakorlatlanság.De a fénymásolat egy kicsit gyengéb minöséget hoz mint a léze. Szerintem a melegitési idö beálitása a lényeg ha sikerül akor nincs god.
Manapság már jó áron tudsz használt lézernyomtatót venni. Ha érdekel annyira az elektronika, hogy ez legyen az (egyik) hobbid, akkor érdemes beruházni egyre.
Például :http://www.vatera.hu/hp_laserjet_2100_nyomtato_161501198.html
Én most vettem egy Hp2100 ast és tökéletes nyákokat vasalok vele .
Ezt mivel csináltad?
Itt a mai nyákom. Azért pici hiba van benne. A keret 0,2mm-es.
sziasztok!
hol van ennek a topiknak az eleje? Tisztességes nyákokat szeretnék már csinálni, nem sokat, de az szép legyen. Alapfogalmak kellenének.
Mire vagy kiváncsi? Talán tudok segíteni.
Nem olyan rég jelent meg egy cikk llaci56 tollából, ami nagyszerűen összefoglalja a NYÁK-készítés menetét (ezúton is nagy köszönet neki érte). Javaslom, hogy olvasd át : NYÁK készítés lézernyomtatóval
Üdv!
Csak nem rég találtam rá erre a fórumra. Tetszik nekem is ez a fajta nyák gyártási módszer. Azt kérdezném, hogy hol vettél szilikongumit és milyen néven, mert mikor bementem a Tes..ba csak bután néztek rám mit is szeretnék... Kösz.
Most találtam rá erre a topikra, de miért ült le ennyire? Nekem nagyon tetszik az ötlet, az emberi leleményesség végtelen. Most is ezzel a kütyüvel gyártod a nyákokat? Maradt az eredeti ötlet vagy tovább lett fejlesztve? Értem ez alatt a hőfokszabályzást és a papír használatot.
Nagyon tetszik az ötlet.
Szia!
Itt az újabb szerzeményem: A papír nem jött ki rendesen a lábak közül, de nem zárlatos, és nem is szakadt egyetlen vezeték sem. A sütőn semmi elektromos átalakítás nem kell, de teszek rá hőfokszabályzót, meg rá szerelem a tál mozgatómat is. Így ha melegíti alul a marató anyagot, közben meg lötyköli a nyákot. Így már profi nyákgyártó sor lesz belőle
Kicsit túl van melegítve a festék, de egyébként jó lett! A papírt a lábak közül ecsettel tudod kiszedni, amit 5%-os sósavba mártottál. Minden gond nélkül kijön!
Én visszatértem a vasaláshoz, de egy szilikonnal kibélelelt szendvicssütő, ami nyomja is a panelre a tintát, szerintem is ideálisnak tűnik.
Jó lett. Végül is raktál a sütőbe szilikont vagy csak a két lemez között melegítetted? A hőfokszabályzást hogy akarod megoldani?
Szia!
Ez a sósavas ötlet nem rossz, de nem használok sósavat. Áttértem a nátrium-perszulfát-ra , mert elég a sok vegyszerből. Ez olyan kicsi hiba ez a megfolyás, hogy csak sokszorosan kinagyítva látható. KB:0.09mm, ha jól láttam.
Tudom, nem azt mondtam, hogy nem jó, csak jeleztem, hogy magas a hőfok. Nekem vasalóval sokkal szebb lett.
A sósav pedig nem fog megölni, ha engem 25év alatt nem sikerült(jelzem makk egészséges vagyok, 10éve lázas sem voltam!).
Szia!
És mi lett a nyáklaminálós project-el? Én nem vettem észre, hogy a laminálóval jobb nyákokat lehet készíteni, mint ezzel a sütővel. A lamináló azért csak jobban hangzik, még ha nem is tud sokkal többet ennél a módszernél. A laminálós dolog jó lehet azoknak, akiknek régebbi fajta, és jó lézernyomtatójuk van. Sajna az újabbak már magas hőfokon olvadnak, ami nem igazán tesz jót a lamináló mechanikának.
Szia!
A hőfokszabályzást pont az itt levő WATT kolléga vezérlőjéből alakítom ki, vagy egy pici nyolclábú attiny-re bízom. Egyszerű lesz az egész, mert a 230 Voltot kapcsolgatja egy triak, melynek a szenzora be lesz építve a sütő belsejébe, de lehetséges, fúrok egy kis lyukat a sütő tetejébe és ahhoz kalibrálom a hőfokot. Négy vagy hat darab akkuval akarom meghajtani a vezérlést, és így nem kell plusz egy trafót beépíteni. A hat akku sem kerül többe, mint egy trafó. Mivel egybe lesz építve az elektronika a lötykölővel, így kis helyen elfér minden.
Felrobbant a szilikonhenger, ezért dobtam a projectet! Most te megoldásoddal szimpatizálok. Ha megépíted a hőfokszabályzót, akkor még jobbak lesznek a rajzolatok, ez szinte biztos!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |