Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szendvicssütőből nyák készítő berendezés
Lapozás: OK   3 / 4
(#) zsel55 válasza elektromos hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Helo! Megprobáltam a vasaloval sikerült jobban de a sütövel még probálkozom.Szerintem a fénymásolaton keveseb a festék mint a lézer nyomtatotton, ezért volt ahol filcel belekellet javitanom.A sütöbe szabok méretes alulemezt és ujraprobálom mert most csak betettem a nyákot a két lemezközé és kész.A lemez nemvolt fiksz.A vékonyab vonalak megfojtak,a szélesebbek meg visszaszakadtak a hordozofelületre.Egyenlöre enyi.
(#) elektromos válasza zsel55 hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Meg dörzsölgetted a panelt, úgy ahogy leírtam lejjebb? Mennyi ideig volt benne? 3 perc untig elég, ha előtte fel volt melegítve a sütő. Ne add fel!
(#) elektromos válasza elektromos hozzászólására (») Feb 17, 2010 1 /
 
Ezt csináltam tegnap. 0,2mm-es a föld és a vezetékek között a rés.
(#) niedziela válasza elektromos hozzászólására (») Feb 17, 2010 /
 
Jó ötlet, láttam ehhez hasonlót kb 2 éve.
Az egy fűthető prés volt, gyakorlatilag ugyan ez, csak azt megszoríthattad 0-10Kg -ig.
(#) elektromos válasza zsel55 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Nem ártana egy hőmérsékletmérés, mert 170fok az már untig elég.
(#) Vandor76 válasza zsel55 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
A legtöbb fénymásolón lehet állítani, hogy több vagy kevesebb festéket nyomjon-e rá (vagyis világosabbra vagy sötétebbre csinálja a másolatot), ha nem állítgattad ezt, akkor esetleg érdemes megpróbálni.
(#) Vandor76 válasza niedziela hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Ennek a tetejére is rá lehet rakni egy téglát (vagy kettőt)

Mondjuk azt meg kell oldani, hogy a két lap párhuzamos legyen és jól felfeküdjön a lemezre.
(#) elektromos válasza Vandor76 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Ezen a felfekvésen sem kell aggódni, mert ha teszel bele szilikon gumit, akkor kiegyenlíti az egészet. Ha jól megfigyeled, akkor a sütőnek a tetején, vagyis ahol csukódik, van egy kis holtjátéka, mely ugyan csak kiegyenlíti a hibát. Itt nem azt használtam ki amúgy sem, hogy préselje rá a nyomatot, hanem csak melegítse jól fel a panelt egyenletesen az egészet. A festék tapadását úgy is a dörzsölgetéssel teszed a helyére.
(#) Vandor76 válasza elektromos hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Köszi

Nekem egy haverom szokta csinálni a NYÁK-okat, de mivel mostanában eléggé elfoglalt lett (ikrek születtek a családba), kénytelen vagyok nézelődni hogy mit hogy kéne. Ez az ötlet nagyon tetszik, kényelmesnek tűnik a dolog.
Ezúton köszönöm (asszem mások nevében is) a fejlesztőmunkádat
(#) zsel55 válasza elektromos hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Szia!. Szoval mindent ugy csináltam ahogy leirtad, de valoszinü hogy a aluminium betét lemezek instabilitása miat nemsikerült. Most rendesen be szabtam mind a kettöt igy egyenletesen melegitette a nyákot.Az eredmény 90%os.Már csak az idövelkel játszani és tökéletes.köszi
(#) zsel55 válasza Vandor76 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Helo.töb féle erösségü másolatot készitettem és nem bisztos hogy a másolatal volt a baj inkáb a gyakorlatlanság.De a fénymásolat egy kicsit gyengéb minöséget hoz mint a léze. Szerintem a melegitési idö beálitása a lényeg ha sikerül akor nincs god.
(#) Vandor76 válasza zsel55 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Manapság már jó áron tudsz használt lézernyomtatót venni. Ha érdekel annyira az elektronika, hogy ez legyen az (egyik) hobbid, akkor érdemes beruházni egyre.
(#) kaqkk válasza Vandor76 hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Például :http://www.vatera.hu/hp_laserjet_2100_nyomtato_161501198.html
Én most vettem egy Hp2100 ast és tökéletes nyákokat
vasalok vele .
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Mint ez
(#) elektromos válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Ezt mivel csináltad?
(#) elektromos válasza elektromos hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
Itt a mai nyákom. Azért pici hiba van benne. A keret 0,2mm-es.
(#) macika válasza elektromos hozzászólására (») Márc 12, 2010 /
 
sziasztok!
hol van ennek a topiknak az eleje? Tisztességes nyákokat szeretnék már csinálni, nem sokat, de az szép legyen.
Alapfogalmak kellenének.
(#) Krisz03 válasza macika hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Idézet:
„hol van ennek a topiknak az eleje?”


Nem volt nehéz megtalálni: Bővebben: Link
(#) elektromos válasza macika hozzászólására (») Márc 13, 2010 /
 
Mire vagy kiváncsi? Talán tudok segíteni.
(#) Vandor76 válasza macika hozzászólására (») Márc 15, 2010 /
 
Nem olyan rég jelent meg egy cikk llaci56 tollából, ami nagyszerűen összefoglalja a NYÁK-készítés menetét (ezúton is nagy köszönet neki érte). Javaslom, hogy olvasd át : NYÁK készítés lézernyomtatóval
(#) tre.fe válasza elektromos hozzászólására (») Okt 21, 2010 /
 
Üdv!

Csak nem rég találtam rá erre a fórumra. Tetszik nekem is ez a fajta nyák gyártási módszer. Azt kérdezném, hogy hol vettél szilikongumit és milyen néven, mert mikor bementem a Tes..ba csak bután néztek rám mit is szeretnék... Kösz.
(#) shield válasza elektromos hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Most találtam rá erre a topikra, de miért ült le ennyire? Nekem nagyon tetszik az ötlet, az emberi leleményesség végtelen. Most is ezzel a kütyüvel gyártod a nyákokat? Maradt az eredeti ötlet vagy tovább lett fejlesztve? Értem ez alatt a hőfokszabályzást és a papír használatot.
Nagyon tetszik az ötlet.
(#) elektromos válasza shield hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Szia!
Itt az újabb szerzeményem:
A papír nem jött ki rendesen a lábak közül, de nem zárlatos, és nem is szakadt egyetlen vezeték sem. A sütőn semmi elektromos átalakítás nem kell, de teszek rá hőfokszabályzót, meg rá szerelem a tál mozgatómat is. Így ha melegíti alul a marató anyagot, közben meg lötyköli a nyákot. Így már profi nyákgyártó sor lesz belőle

P1030100.JPG
    
(#) watt válasza elektromos hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Kicsit túl van melegítve a festék, de egyébként jó lett! A papírt a lábak közül ecsettel tudod kiszedni, amit 5%-os sósavba mártottál. Minden gond nélkül kijön!
Én visszatértem a vasaláshoz, de egy szilikonnal kibélelelt szendvicssütő, ami nyomja is a panelre a tintát, szerintem is ideálisnak tűnik.
(#) shield válasza elektromos hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Jó lett. Végül is raktál a sütőbe szilikont vagy csak a két lemez között melegítetted? A hőfokszabályzást hogy akarod megoldani?
(#) elektromos válasza watt hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Szia!
Ez a sósavas ötlet nem rossz, de nem használok sósavat. Áttértem a nátrium-perszulfát-ra , mert elég a sok vegyszerből. Ez olyan kicsi hiba ez a megfolyás, hogy csak sokszorosan kinagyítva látható. KB:0.09mm, ha jól láttam.
(#) watt válasza elektromos hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Tudom, nem azt mondtam, hogy nem jó, csak jeleztem, hogy magas a hőfok. Nekem vasalóval sokkal szebb lett.
A sósav pedig nem fog megölni, ha engem 25év alatt nem sikerült(jelzem makk egészséges vagyok, 10éve lázas sem voltam!).
(#) elektromos válasza watt hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Szia!

És mi lett a nyáklaminálós project-el? Én nem vettem észre, hogy a laminálóval jobb nyákokat lehet készíteni, mint ezzel a sütővel. A lamináló azért csak jobban hangzik, még ha nem is tud sokkal többet ennél a módszernél. A laminálós dolog jó lehet azoknak, akiknek régebbi fajta, és jó lézernyomtatójuk van. Sajna az újabbak már magas hőfokon olvadnak, ami nem igazán tesz jót a lamináló mechanikának.
(#) elektromos válasza shield hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Szia!
A hőfokszabályzást pont az itt levő WATT kolléga vezérlőjéből alakítom ki, vagy egy pici nyolclábú attiny-re bízom. Egyszerű lesz az egész, mert a 230 Voltot kapcsolgatja egy triak, melynek a szenzora be lesz építve a sütő belsejébe, de lehetséges, fúrok egy kis lyukat a sütő tetejébe és ahhoz kalibrálom a hőfokot. Négy vagy hat darab akkuval akarom meghajtani a vezérlést, és így nem kell plusz egy trafót beépíteni. A hat akku sem kerül többe, mint egy trafó. Mivel egybe lesz építve az elektronika a lötykölővel, így kis helyen elfér minden.
(#) watt válasza elektromos hozzászólására (») Feb 22, 2011 /
 
Felrobbant a szilikonhenger, ezért dobtam a projectet! Most te megoldásoddal szimpatizálok. Ha megépíted a hőfokszabályzót, akkor még jobbak lesznek a rajzolatok, ez szinte biztos!
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem