Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VGA jel átalakítása
Hali all!
Találtam egy kapcsolást: Bővebben: Link de 1-2 dolgot nemvágok rajta. Pl: mit mond az például hogy 4k7 vagy 2k2?? vagy van bal oldalon egy olyan alkatrész ami fölé ez van írva hogy: 4.433619-ez mi?? ja és utólag ebbe a szerkezetbe minek van potméter??? lécc help me A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2015
Hali!
A) tessék keresni, volt már ilyen topik! B) 4k7 és tárasi: ellenállások, n k m = n * 1000 + m * 100 Ohm jelen esetben 4k7 az 4,7 KiloOhmos, azaz 4700 Ohmos A 4,433619 egy kvarc. 4,433619 Mhz-s. Potméterek: a burst és az fbas állítgatására szolgálnak. Nem vagyok spíler az ilyen videós dolgokba, majd az okosabbak megmondják.
Ja és az utolsó kommentet nézted:
Idézet: „ Néztétek már az IC-hez tartozó pdf-et? Ez egy sima RGB - PAL/NTSC átkódoló. Tehát a PC-s VGA jellel nem tud majd mit kezdeni, csak akkor müködne ha a VGA kártya szinkronjelét szoftveresen átprogramozod a váltottsoros PAL szabvány szerintire (ez nem egyszerü - de megoldható, még dos alatt próbáltam régen ,azonban sok program nem müködik utána, win alatt nem tudom hogy müködne-e a dolog) Amúgy ma már minden normálisabb VGA kártyán van video kimenet is.... ”
hello!
Az első amit mondani tudok az az, hogy VAN MÁR ILYEN TÉMA!!! A kapcsolás lehet, hogy egyszerűnek látszik, de tele van buktatókkal. A hozzászólásodat olvasva pedig nem sok tapasztalatot látok. Csak, hogy valami hasznosat is mondjak: A 4k7 azt jelenti, hogy 4,7kohm (4700ohm), tehát ez egy ellenállás. A 2k2 az 2,2kohm. A 4,433619 az egy kvarc értéke MHz-ben értendő (PAL rendszerben használt freki). Ezt a kristályt már nem gyártják, csak elfekvőben lehet találni. Ha jól tudom a hqvideo-nál még van. Szvsz, kár volt új témát nyitni! Üdv! megj.: ne pazarold rá a pénzed... ha nagyon érdekel a téma nézalődj az analog devices honlapján, de ez nem kezdőnek való proDZSekt
Ahhan.
Végülis keresni akartam vmi egyszerűbb hifi kapcsolást aztán rátaláltam erre és csak azért gondolkodtam rajta mert sajna tönkre ment a tv outom a kártyán nah mind1...
Sziasztok!
Az én kérdésem az volna, hogy megoldható-e egyszerűen a PC VGA jelének elsötétítése hardveres beavatkozással? Ami nekem eszembe jutott az a feszültség osztás potival mindegyik színcsatornán de nem tudom működne-e, annyira sajnos nem értek hozzá. És nem, az nem megoldás ha kitépem a megjelenítőből a kábelt, vagy kihúzom a 230-ból! Előre köszönöm segítségeteket! |
Bejelentkezés
Hirdetés |