Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a gyors válaszod, kivettem a panelt átnéztem úgy tűnik nincs rajta komoly elváltozás, bár nem forrasztgattam ki az elenlásokat csak a helyükön mértem végig őket. Esetleg valamelyik relé nem produkálhat ilyen hibát? illetve ezt az automata olvasztás funkciót mi vezérli? van valamilyen érzékelő ami kapcsolja? hol találom a hűtőn belül, illetve hogy nézhet ki? Hú bocs hogy ennyi kérdést raktam fel hirtelen A válaszokat előre is köszönöm.
István.
Na, vettem egy Whirpool hűtőt és megdöbbenve láttam, hogy a hátsó részen levő rács teljesen be van burkolva.
Hogy a fenébe lehet ez?
Szerintem a hűtő aljában van legalább is a miénkben ott van.
Egy kicsit nézelődtem az interneten és ezt találtam:
http://10-10-20.blogspot.com/2009/03/there-appears-to-be-common-defect-with.html Itt ha jól értelmezem, mégis csak neked van igazad hogy a kondik lesznek a hibásak. Esetleg ha valaki jól beszél angolul elolvasná és a lényeget leírná megköszönném. István.
Lennie kell rajta egy nagy fólia kondinak. Az értéke olyan 1 vagy 1,5 µF . Ezt látatlanba cserélni kell. Amit belinkeltél azt pedig itt le bírod fordítani.
Imi
Ok köszi a kondit cserélem. a webforditásal már lefordítottam, de hát az ugye nem az igazi
Üdv.
Hát igen egy kicsit át kell költeni...
A táp részben van és 275 V van ráírva. Képen nem tudom bekarikázni mert a modik moderálták. Az összes többi elkot is cseréld. LOW ESR típusút tegyél bele. Imi
Hello!!
Van egy Slimline tipusu hutogepem ami a motorjanal hatul budos.Napok ota erzem a konyhaban ezt a budoset de ma vegre rajottem,hogy honnan jon.Olyan mintha rohadna valami. Ez vajon a gaz? Valami tanacs??? koszi
A kompresszoron van egy műanyag tálca (ebben rakódik le ami az olvadék vízzel kikerül a hűtőből . Ha ezt kitakarítod megszűnik a "SZAG"
A moderátoroktól elnézést kérek nem figyeltem hogy nem lehet képet beszúrni. Kicserélem a kondikat és megírom sikerült-e a mutatvány, hátha más is így járna, bár lehet hogy csak több hét múlva jelentkezem, mert leolvasztás után működik elég sokáig a gép.
Oké rendben. Várjuk a fejleményeket.
Imi
Szia! Koszi a valaszt.De sajnos nem az volt a problema.A talca nem volt budos,sot a cso amibol a viz odamegy az sem.A motort is attoroltem,hatha rafolyt valami,de ....semmi
Viszont a motornak meg mindig "rohadt" szaga van
Szedd ki az egeret a motor -műanyag- kapocsdeknije alól (ahol az indító relé van)
Bocs, de másra nem tudok gondolni, hogy mi lehet ott büdös.
erre mar en is gondoltam,hogy valami beszokhetett es ottragadt de inkabb veszek egy uj hutot,ha nem szunik meg az a szag
Sziasztok örülök hogy megtaláltam ezt a fórumot! És egyből kérném is a segítségeteket Leírom a tüneteket amelyeket egy régi LEHEL hűtőgép produkál: a kompresszor állandóan megy nem akar leállni a termosztátot hiába állítom alacsonyabb fokozatra akkor sem reagál és az alsó része ahol a hűtő van az is fagyasztóként funkcionál. Talán termosztát problémája lehet? Kérlek adjatok ötleteket hol keressem a hibát vagy hol mérjek rá!
Köszi előre is a segítséget!
Szevasz!
Hm.. 1 ajtós, 2 ajtós, 1 kompresszoros, 2 kompresszoros, ha 1 ajtós akkor belül külön rekesz a mélyhűtő, vagy csak 1 lenyiló ajtóval? Automata leolvasztású, vagy kézi, sárga gombbal a termosztát közepén? /vagy más?/ Üdv: StMiklos
Szeva!
Két ajtós 1 kompresszoros, Elég régi nem automata leolvasztású! Remélem segített az infó valamit :s Üdv: Feri
Szia!
Idézet: „Talán termosztát problémája lehet?” Jól gondolod. Ha leveszed a hőfokszabályzó burkolatát a kék-barna vezetékek között kellene kapcsolnia a kompresszort. Az is elő szokott fordulni, hogy az ajtókapcsoló nem kapcsolja ki a lámpát a szekrényben, melegítve ezáltal a termosztátot, mert egymás mellett vannak, ami így folyamatos üzemhez vezet. Üdv.:VIM
Elsösorban hőmérsékletet mérj, abban a részben ahol a termosztát érzékelője áll.A hűtő rész ben +2_+5 c fok között, a mélyhűtő részben -20c fok, a termosztát min. pozicioján. Ha ennél 3-4 esetleg több fok különbséget mérsz akkor biztos termosztát. A leirtak szerint annak tűnik.
Sziasztok !
Van egy Candy 370L-es hűtőszekrényem. Alul mélyhűtő, felül normál hűtőtér. Külön szabályozható vezérlőkkel minkét hűtőtér teljesítménye. Újabban állandóan megy a kompresszor, így megfagy minden a normál hűtőtérben, és -10 fok-ra is le szokott menni a hőmérséklet(külön kis hőmérővel mérem, mert hőmérséklet kijelző nincs a hűtőn) Az az érdekes, hogy ha leolvasztom és újra bekapcsolom, akkor világít az alarm led, ami a túl alacsony hőmérsékletet jelzi, így kérdéses előttem hogy a termosztáttal lehet a gond. Érdekes, hogy termosztátot csak a mélyhűtő részben láttam, pedig a normál hűtőtérben is kéne lenni(jól elrejtették) Van valami ötlete valakinek, hogy mi lehet a hiba?
Általában a hátfalból lóg ki egy kb. 10-es átmérőjű henger alakú fehér ntc.
Ez a hőérzékelője. A panelnál méregess. Imi
Koszonom a segitseget! Mar csak egy kerdesem lenne hol kaphato termosztat ehhez a regi tipusu lehel hutohoz? Udv: Feri
Kérem segitsetek uj hofok szablyzot vettem 200 l kombi Lehel hutohoz es nem tudom hogy a kapillaris csovet hova helyezzem "bunkokaja"nem neztem meg honnan jott ki elore is Kösz
Ez így kevés...
Szerintem a fagyasztó rész elpárologtatójához van oda fogatva egy klipsszel. Imi
bettem a fagyaszto rekesz moge a felso polcon 3fokozaton 0 c fok van es nem kapcsol ki bocs nem irtam hogy ** os kulon nyomogomb van a leolvasztashoz
Az elpárologtatóhoz közvetlen hozzá kell fogatni
Imi
Sziasztok
Tudna valaki segíteni? Gázos hűtőgépnél a piezó gyújtó bekötési rajza kellene. Nem akar szikrát adni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |