Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Zenegép játékgép, készítése javítása
Sziasztok!
Egy ismerősöm vendéglátó egységet csinál és szeretne bele zenegépet. A gond az hogy a leg alapabb típus is 300 ezer Ft. Arra gondoltam hogy az ötleteket hogyan lehetne mondjuk PC-ből felfejleszteni egy egyszerűbb zenegépet ide lehetne írni. A cél az lenne, hogy 100Ft-ossal működve 3 számot játszon le. Találtam egy olcsó érmevizsgálót, ami szerintem jó lenne. http://www.novoparts.hu/catalog/product_info.php?products_id=570 Semmi fölös funkció, szerintem csak kiad valami elektromos impulzust ha bedobtak egy százast. Ezt kötném egy mikrokontrollerrel soros porton PC-re. A PC-n futna valami saját szoftver mondjuk windows alatt, ami mp3-at lejátsza meg az egyéb szám kiválasztást is intézi. Szintén a mikrokonterollerre mennének a kezelőszervek, a fenti oldalon nagyon frankó gombok vannak zenegépekhez. Ezzel lehetne válogatni a zenék közt stb... Még egy infrás távirányítót esetleg mehetne kiegészítésnek. A legjobb lenne mondjuk valami minimál Linuxal megcsinálni, csak arra C-ben mp3 lejátszós album kezelős szoftver lényegesen nehezebb írni.
Üdv Gory!
Mi építünk ilyeneket, nálunk az érmebedobó, távirányító, a gombok egy billentyűzet nyákjára vannak bekötve. (Billetyűzetet programozni kellemesebb.) Az érmeviszgálónak pont ugyanilyet használunk. Egy optocsatoloóval van illesztve a bill. panelhez. A linux jó ötlet, az mplayert simán lehetne használni mp3 lejátszására.
Ez a billentyűzet szétberhelés nem rossz ötlet. Szoftvert azt sajátot írtatok, vagy valami gyárit használtok? Gondolom saját, mert a pénz kijelzés stb, meg a számokat várakozási sorba (playlist) pakolni nemhiszem hogy a gyáriak alapból tudnák mondjuk így 3-asával. Egyébként áruljátok is a "találmányt"? Mert ha igen érdekelne mennyiért.
Hello Gory!
Én építettem kb 60db zenegépet,a programot az öcsém irta szerintem nagyon profi. A gép a billentyűzet panelján keresztűl komunikál a gombokkal és az érmevizsgálóval. A soros portra van csatlakoztatva egy infra vevő igy a hangerő szabályzás és a kikapcsolás távirányítással működik. Az érmevizsgáló 50és 100ft-osra van felprogramozva azt ,hogy menyiért hány számot adjon azt kóddal lehet állítani ,akár csak standolni. A gépbe van még játéklehetőseg is amivel + számokat lehet nyerni. A végfokja egy STK, a subb egy 25 centis hangszóró bandpas ládában ami a gép alja egy íves plexivel borítva, benne űtemre villogó ledekkel. A mélyközép 2 db 16.5 hangszóró a magas piezzó. A monitoron látszik az épp aktuális cd borítója és a szám címek a háttér állandóan változik. Ezeket a gépeket nekem 130 ezerből sikerűlt összehozni és kb 4 éve üzembiztosan működnek. Szerintem tudok segíteni vagy akár komplett gépet adni anyagárba. Holnap csinálok egy pár képet.
Köszi malmasz, az nagyon jól jönne. Akár még üzlet is lehet belőle, de egyelőre még csak körüljárom a témát szívességből
Szia!
Arra nem gondoltál, hogy valamelyik cégtől ingyen beállíttatsz 1 gépet, és kapod a százalékodat?
A zeneszámokra jogdíjat is kell fizetni, ami számonként 150Ft, csak hogy ezt is kalkuláld bele, ha építeni szeretnél egy zenegépet.
Persze tudom hogy kell jogdíj. Az nem az én dolgom, én csak segítek hogy lehet olcsón kijönni.
Travolta: De ez az ötlet is felmerült, de valószinűleg elég minimális lóvét fizetnek, és ha olcsón sikerül egyet összeberhelni, akkor jobban kijön az ember. Na meg a másik az hogy akkor a jogdíjjal is lehet sztem játszadozni, hogy hány szám után fizetsz meg mennyi is van a gépen. Míg egy cég mindent legálisan intéz... Ha érted mire gondolok Egyébként hogy megy ez a százalékosdi? Mennyit szoktak adni?
Köszi, elég zsírul néz ki!
Továbbküldtem az ismerősnek őket. A felső lapra mivel van rádolgozva ez a minta? Nagyon korrekt. A plexi lap nem zavarja a mélysugárzó hangzását, hogy ott előtte van?
Az osztás 70-30% általában de ha megy a hely jobban megéri a saját gép mert simán kitermeli 1 alkalmazott bérét,ha meg nem megy akkor a cég is elviszi másik helyre a gépet mert neki se éri meg. És a saját gépen akkor frissít zenét az ember amikor akar,nem kell várni senkire és az esetleges szervízelésel sem.
A mintát egy dekoros haverom nyomtatta és laminálta,a plexi lap a bandpas doboz zárt része a gép oldalain vannak a reflex nyílások, amúgy elég keményen szól.
Kössz az infókat. A szoftver elég profi így a képek alapján. Nézegettem én is milyen erősítőt tennék bele. Valószinűleg valami olcsó TDA-val csinálnám. Vagy pedig egy sima hifi lesz rákötve és akkor nem kell bele semmi. Még számolnak meg agyalnak hogy mi éri meg nekik. A jogdíj sem olcsó. Először lehet hogy a 70-30-as bérlős megoldás lesz nekik a nyerő. Aztán ha összejön a pénz meg beválik a zenegép akkor saját. Majd kiderül...
Hát igen a jogdíjat nem érdemes megkerűlni mert lebukásnál keményen büntetnek,még az a szerencse,hogy csak egyszeri díj és nem havonta kell fizetni.
Ma voltam állásinterjun egy zenegépeket üzemeltető cégnél,de már 3napja van szerencsém ezeket szervizelni.(probaidőn)A pc-s gépek elég 1xűek.A végfok vmi TDA-s panel,van egy I/O kártya ami kezeli a billentyűket meg az érmevizsgálót.Az oprendszer Linux.
A jogdíjjat pedig nem db számra kapod, hanem előadó/számcímre.Ergo ezzel nem tudsz variálni!
Az osztás változó, de van olyan hely ahol 60/40 az arány.
Az a bajom a Linuxal, hogy nem írtam még rá sosem GUI-s programot. Csak jóöreg C-s TCP/IP programokat. AZ IO kártyát nem értem mire kell. Ott van a PS2 bilentyűzet, azt átműti az ember akkor talán jó is. Vagy lehet ők gyárilag csináltak valami ilyen USB vagy PS2 billentyűzetet csak direkt a gombok számára.
A tápról tudnál valami infót adni? Gondolom az erősítő miatt nem jó neki a PC-s kapcsoló üzemű. Sajnos tápot még csak egyszer csináltam, nem nagyon vagyok járatos az érintésvédelmi dolgokban. Inkább a digitális kütyükhöz értek.
Az I/O kártya a soros portra csatlakozik, és onnan vezérled a zenéket a gombokkal, illetve ide m1 a pénvizsgáló.A PS/2 port az megvan hagyva a qwerty billentyűzetnek, mert ha gond van a szoftal, vagy zenéket kell feltőlteni vagy letörölni, akkor szükség van a billentyűzetre.De persze ez nem jelenti, hogy másképp nem lehetne megírni a szoftot.Amiket én láttam az igy van megcsinálva.Sajna a programozáshoz én nem értek.
Az erősítőnek pedig külön toroid trafóval van +csinálva a táp .Ezekben aszem vmi TDA IC lehet,de még nem tudtam ugy hozzáférni, hogy le is tudja olvasni. De van 1windows-os zenegép szoftverem ami aszem demo, de alapnak gondolom jo.Ha kell elküldöm.
Köszi, van a neten egy csomó. Ha forráskódja van meg az viszont jól jönne Úgy néz ki hogy mégsem kell csinálnom gépet, mert bérelni fogják.
Google=> skjukebox
Jó tulajdonságai:Nem demo,kezeli az érmevizsgálót. Hibái (szerintem): max.20 szám látszik albumonként, numerikus bill.t erőlteti pl.: 3.album 11.zene = 311 és enter:S Zenegéphez num. billentyűt kapni ami kicsi és jól is néz ki?Hát én nem találtam
Sziaszok!
én most kezdek tapogatózni ebben a témában az alábbi oldalt találtam az alkatrészekhez, ugyanis szeretnék építeni ilyen gépet. "http://zenegepklinika.weboldala.net/zg_elektronika.html" mondjuk én már javítottam zenegépet kb ugy nézett ki hogy volt benne egy P1 v. P2 számítógép egy kis panel ami soros porton keresztül csatlakozott a számítógéphez és a panelre volt rákötve az előlapi pár gomb és még a szervíz gomb amivel töltötted fel a számokat , meg még a ki/be és hang fel /le gombja, meg még az érmevizsgáló ami tiltotta a gombokat ameddíg nem érzékelt érmét Szoftveresen meg a linuxnak a boot része a LILO és még egy zenelejátszó volt rajta, a zenelejátszó nevét nem tudom sajna de lehet hogy házilag írt program volt.
Hali ha érdekel van egy eladó gépem számításaim szerint olcsóbb mint amennyiért építeni tudnál
ha érdekel írj.
Bocsesz ha nem idevaló (legfeljebb átteszi a moderátor egy új topikba), de mivel technikailag hasonló dologról van szó, itt kérdezem:
Szerintetek mennyire bonyolult lenne egy olyan játékgépet csinálni, ami a MAME emulátort futtatná? Az lenne a lényege, hogy pénz bedobása után válaszhat az ember, hogy mit akar: pl street Fightert, vagy Mortal Kombatot, vagy bármi mást.
Sziasztok!
Igazából már feltettem ezt az elméleti kérdést a "zenegép házilag"-ban, de nem szólt hozzá senki, ezért feldobom egy témába. Szerintetek mennyire bonyolult lenne egy olyan játékgépet csinálni, ami a MAME emulátort futtatná? Az lenne a lényege, válaszhat az ember, hogy mivel akar játszani: pl Street Fightert, vagy Mortal Kombatot, vagy bármi más. Az ötlet onnan jött, hogy nosztalgiáztunk haverokkal, és felemlegettük a régi időket, mikor még suli után irány a játékterem, és ilyen-olyan videojátékokban dobáltuk a 10-es, 20as érméket.
Üdv!
Tudom, hogy ez itt nem a reklám helye, és hogy van apróhirdetés rovat, stb... stb... de sajnos az apróhirdetésbe lehet, hogy pont az nem találja meg, aki ilyet keres, ezért írnám ide, hogy: Ha valakinek kell zenegép építéshez érmevizsgáló, erősítő, hangszórók, speckó, szép nyomógombok, stb.. stb.. szinte minden alkatrész,az keressen meg, kb. 1éve elkezdtem zenegépet építeni de semmi sem lett belőle a design,és faipari hozzáértés hiánya miatt... Mindent nagyon olcsón odaadok, csak valaki egybe vigye el! Jó érzés lenne,ha valaki hasznát venné,mert nálam csak porosodik. Amiben tudok segítek, a zenegép szoftvergyüjteményemet, terveimet, egyéb panelokat stb.. ingyen odaadom hozzá. |
Bejelentkezés
Hirdetés |