Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
Egy megbízható veztékkereső kapcsolási rajzára lenne szükségem, amivel meg lehet találni a falban hálózati fesz alatt lévő vezetékeket. (A minap éppen falat bontottam, amikor flexel véletlenül áttvágtam a ház fővezetékét. Tudom, hogy eső után köpönyeg, de még máskor is eshet az eső ![]() Előre is köszi a válaszokat.
szerintem fémkeresővel megoldható!
esetleg ez
![]() remélem RT nem haragszik meg nagyon
vagy nézd meg ezt. esetleg vehetsz készen is. bér nekem nincs jó tapasztalatom egy detektorral sem. :no:
Ez a rész nekem is meg van.De azért vannak benne jó kis kapcsolások.
![]()
Köszi, ez életképesnek látszik. Ott a pont.
tbence3, neked is köszi a válaszokat.
őő..izé, nincs mit. Szívesen. Bár nem nagyon kellett összetörni magam
![]()
SZiasztok!
Szerintem nem teljesen jó a fémkereső. Nem vagyok biztos, hogy ezek az egyszerű kapcsolások képesek lennének a falban néhány cm-re lévő vezetékek érzékelésére, de ez csak az én véleményem... ![]() Amúgy hobbielektronikában volt egy leírás, kifejezetten vezetékkeresésre. Elektrosztatikus elven működik.
ez a leiras szerint falban vezetekkeresesre van raadasul eleg egyszeru hogy mukodik e az mar jobb kerdes
Sziasztok!
Én is kábelt keresnék a falban. Vettem is egy fém és érintés nélküli fesz keresőt: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMVZNVVZVV...pPUT09 A probléma az, hogy a vas-beton falban 3-4cm mélyen futó (feszültség alatt lévő) kábelt már nem érzékeli fesz. kereső üzemmódban, fémkereső módban meg sípol mindenhol, mert tele van vassal a fal. Valami fajta egyszerű jelgenerátort szeretnék akár venni, vagy ha egyszerű: építeni, amit a detektálni kívánt vezetékre kötve a megvásárolt kábelkeresővel be tudom lőni a kábel ehylét a vas-beton falban. Egy fajta mankó kéne a kábelkeresőnek. Olcsó kész megoldás is érdekel, de egyszerű kapcsolás is. Köszi! Dchard
Sziasztok!
Van egy LSG-4 DMM vezetékkeresőm de a használati utasítása német nyelvű. Nincs valakinek meg a magyarnyelvű leírása?
Sziasztok!
Hogy hívják azt az eszközt ami jelez, ha vezeték van a közelben? Szeretnék egy lyukat fúrni és szeretném elkerülni, hogy megsértsem a vezetéket. Létezik ez a dolog fázisceruzával egybekombinálva? Köszönöm.
Fémdetektorra gondolsz? Na de ezért topicot nyitni
![]()
Anno TACSKO-ban vettem 200ft ért egy digitális fázisceruzát mert jól nézett ki. Bár nem egy életbiztosítás viszont erre a célra teljesen jó mert vezeték közelben világít egy piros led rajta
4-5 E ft-ig ne nagyon várj tőlük semmit ,max 1-2 cm ,de azt se nagyon .A vezeték úgyis mélyebben van.
Hali
Nekem van egy profi kábel teszerem. Vane egy olyan funkciója hogy nagyfrekis jelet küld ki a kábelre amivel meg lehet álapítani hogy hol van a szakadás. Vagy éppen a segítségével agy nagy kötegböl könyen ki lehet választani azt az egy kábelt ami nekem kell. Ez igy szép és jó. Csak az a baj hogy nincs hozzá az ellendarabja, ami felfogja jeleket és konkrétan jelzi hogy meddig tart a kábelem. Lenne valakinek megoldása hozzá??
Sziasztok,
már felvetődött a kérdés: olyan közelítésre érzékeny vezetékkereső kellene, aminek aktív jelgenerátoros adója van. Mint pl. ez : Cable Toner Generator Phone Wire Tracer Network Tracker Tud valaki kapcsolási rajzot? Érdemes egyáltalán épiteni ilyet? . Kösz!
A BSS-en találtam ezt a kis áramkört.De mivel nem tudtam venni bc 547-et így bc 182-őt raktam ebbe a kapcsolásba.Lehet hogy én rontottam el valamit,de nem működik.Már átnéztem az egész nyákot elejétől végéig,de semmi.Mellékelem az általam kreált nyák rajzot.Működhet szerintetek bc 182-vel?
Köszi!
Fordítva van a tranyó.
Hali!
Hasonló a kérdésem mint eddigiek, de én KTV koax kábel nyomvonalkeresőt építenék. Ehhez kellene kapcs rajz vagy vmi ötlet. Itt a probléma az hogy a koax az 60-80 cm mélyen van a földben és mint tudjuk árnyékolt a kábel. Gondolom a köpenyre kellene adni a sugárzó szignált és azt iránykeresővel detektálni alacsony frekin hogy átjöjjön a földön keresztül. Na eddig jutottam elméletben. Lehet van valakinek használható ötlete? DU
hali!
Az ötleted jó mert hasonló elven müködnek az úgy nevevezet nyomvonal keresök is.Mint pl. a valamikori TelMES SZÖVETKEZET ÁLTAL GYÁRTOTAK IS.nEKEM VAN IS EGY A BIRTOKOMBAN,CSAK SAJNOS NINCS HOZZÁ DOKSIM.! ![]() ![]()
Itt van egy kábelkereső rajza,ez a Rádiótechnika ujságban jelent meg az 1960-s években,Szerintem használható.Én is gondolkodtam a megépítésén,de ekkor jutotam a Telmes nyomvonal keresőjéhez.
Üdv!
Hasonló problémát egykoron igy oldottunk meg:1kHz-es jelet engedtünk a kábelba,majt egy egyszerű hordozható rádión megkerestük a jelet(gondolom valamelyik felharmonikusát).Azután rádiót kézbe és séta a mezőn még meg nem hallotuk a jelet.Egy lineáris locsolórendszer vezetőantennáját kerestük/találtuk meg igy, ami kb.1 méter mélyen volt leásva,szintén koax vezeték.
Néhány apró módosítással még menne is.
* A P2-s potit ajánlatos 1kohm-s tengelyes potival helyettesíteni, mert igen érzékenyen a beállításra, és azt mérés közben is állítgatni kell. * Az áramkör hibás, mert feszültségek úgy állnak be, hogy a T 2-s tranyó emittere negatívabb, mint a kollektor, ez PNP tranyó esetében nem ildomos. Az R 5-t áthidalva és a D1 zener-t kiiktatva, normalizálódnak a feszültség viszonyok. * Az oszcillátor helyen valószínű az alacsony határfreki /150mhz/ miatt nem rezeg be a C-945. Kicserélve BC 182-re, kiválóan működik. * Továbbá megjegyezném, hogyha megépítitek, stabil építésű legyen a rendszer, mert igen érzékeny a mozgatásra. Kipróbáltam, és a fenti módosításokkal működik is. Ez lehetett az ötletadó...
Továbbá a tekercset védeni illik a külső behatásoktól, mert ezt a falon csúsztatja a vezetéket kereső egyén.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...