Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Már sok panaszt olvastam erről a kapcsolásról. Tényleg ennyire gáz? Van valaki olyan akinél hiba nélkül üzemel?
Hello.Nem teljesen erősítő de ha minden igaz az lesz a vége.Szóval van egy autó rádióm.Mindene jó de szeretném ha sima erősítőként IS lehetne használni.(meg szeretném tartani a rádió részét is.)Próbáltam azt hogy a magnó rész helyébe bekötni a bemenetet de nagyon zúg.Raktam egy kapcsolót ami a rádió és a "magnó"bemeneten kapcsolja.TDA 7370 van benne.Hogy lehetne megoldani hogy egyszer rádió máskor meg erősítő legyen.Pl ha átkapcsolom magnóra és úgy tök süket akkor az IC bemenetére kötni a jelet egy potival meg szabályozni.Valaki el tudná mondani hogy melyek a bemenetei?Azt látom hogy a bemenet a 4,5,12,11 lábak de melyik a közös GND.Vagy valahogy a magnó bemenetet megcsinálni úgy hogy szépen szóljon.Mert nagyon jó az EQ-ja meg nem tekerős poti hanem minden gombos.És így jól kilehet rajta a mély hangot emelni.Itt vannak az adatai.
A rajzon mintha az "alsó" FET-ek fordítva lennének, nem? Bár, ha NYÁK is van hozzájuk, meg beültetési rajz is, akkor talán nem fordulhat elő, hogy rosszul kerül bele.
Hát én nem tudom... de akár hányszor felbukkan ez a kapcsolás, mindig problémákról panaszkodnak.
Igen. Ezzel nekem is problémám volt. Nyugalmit nemlehetett állitani sehogy sem. Irtam a Baji elektronikának egy levelet, de csak annyit válaszoltak, hogy túl lett terhelve az erősitő. Nyugalmi beállitás közben még hangszóró se volt a közelébe. Ja és kb 50 példányban elkészült, a kapcsolásban nincs hiba, eddig mindegyik hiba mentesen üzemel, Baji szerint.
Akkor lehet hogy én vagyok a láma. Idézet: „Égő szekunder körben felvillan ahogy kell” Csak ha egy oldalt tettél égőt akkor az lehet a baj.tegyél egy égőt a trafó primmer oldalára és nem kell bibelődni a secunderel.A nyugalmin álitotál?Menyi a tápfesz?2 pár fett +-85V-ra Én is vettem ilyesmi egység csomagot (itt Romániában)de annak +-55 volt a max 4ohm-on és +-65V 8 ohm-on(két pár fettel Irfp240-9240).Szerintem +-65-on felől ne meny Habár ez csak az én véleményem Idézet: Nekem is feltűnt Szerintem igy kellene hogy legyen „A rajzon mintha az "alsó" FET-ek fordítva lennének, nem?” Idézet: „Ja és kb 50 példányban elkészült, a kapcsolásban nincs hiba, eddig mindegyik hiba mentesen üzemel, Baji szerint.” Ahogy silva is irta az alsó fet nem jól van betéve megvan cserélve a Drain a Sourse-al Idézet: „Akkor lehet hogy én vagyok a láma.” Szerintem meg rosz a kapcsolás
Sziasztok, van egy TDA8560Q alapú erősitőm és ezzel kapcsolatban szeretnék egy-két dolgot kérdezni.
Az van hogy mikor kapcsolom be elég nagyot szól és szeretnék hozzá épiteni valamiféle koppanásgátlót vagy valami hasonlót ami megakadályozza ezt a folyamatot. Na most kérdés az lenne hogy a kettő közűl melyiket lenne jobb megépiteni? Bővebben: LinkBővebben: Link Természetesen ha a Hangfalvédőt épitem meg akkor abból kettő kell, viszont ha a Lágyinditót abból csak egyet kell épitsek és igy az erősitő is védve lesz ettől a lökéshullámtól. Javitsatok ki ha hülyeséget irtam.
Hali.
Neked csak a hangszóró védő áramkör kell. Ez egyben koppanásgátló is. A lágyinditó csak nagy teljesitményü toroid transzformátorokhoz kell. Remélem jól irtam.
Üdv mindenkinek! Volna egy kérdésem! Szeretnék építeni egy erősítőt 2db TDA1519-es IC vel. Szeretném a standby funkcióját használni. A kérdés: össze köthetem a két 8-as lábat és úgy a kapcsolóra? Vagy 2-ák-s kapcsolót tegyek? Esetleg két diódával oldjam meg?
A válaszotokat előre is köszönöm! KOJO
Üdv.Szeretnék egy potméter kapcsolást kérniÉs a bekötést.Egy 2*2 wattos erősitőhöz lesz
A 100W -os erősítőhöz is úgy kell bekötni a potit mint egy 2W -os hoz.
Mit szeretnél? Egy potméter kapcsolást?
Vegyél elő egy bármilyen erősítő rajzot, amin van hangerő szabályzás. Az lehet a minta, amit először meglátsz, mert - szinte kivétel nélkül - az összes ugyanúgy van bekötve. Ha fiziológiai szabályzást "tud", akkor meg úgyis a gyári ajánlás a mérvadó. Ezen a rajzon láthatod a bekötést, sztereó rendszereknél ezt "kétszer" kell bekötni (egy, vagy koaxiális tengelyen 2 pálya van).
Csináltam egy jó kis interconnect kábelt. Még sajnos nem tudtam meghallgatni, mert döglődik a végfokom.
Bővebben: Link (fórumok-diy résznél van a leírás)
Üdv Mesterek! Az alábbi kapcsolásról kérek véleményeket ,esetleg ha valaki megépítette ,tapasztalatokat. Köszönöm.
Písz, van nekem egy erőlködőm, (minden este írok vele ) és az a gondom van, hogy alapjáraton búg. Tehát ha csatlakoztatom a lejátszóhoz, ha nem, búg, és minnél jobban hangosítom, annál jobban búg, de emellett működik is, tehát szól a zene. Mi lehet a gond? 2 dologra gyanakodok, a potméterre(mivel már volt cserélve nemrég, az előző gazdája által) valamint egy kontakthibára. Melyik a valószínűbb?
*minden este írok vele-abban tartom a ceruzám
Szóval akkor az nem jó az én hálózati trafomhoz, amugy 0-12-24-36 V-os kijövetelei vannak, 12 A-es terhelés mellett.
Hali! A képek alapján tényleg fordítva van a fet (hibás a rajz) viszont a panel jó, mert a Soursere csatlakozik terhelő ellenállás. a tápellátása +-86volt. tudom egy kicsit sok de csak ilyet találtam.
Idézet: „A képek alapján tényleg fordítva van a fet (hibás a rajz) viszont a panel jó, mert a Soursere csatlakozik terhelő ellenállás” Akkor az jó Idézet: Hogy sok az nem kifejezés 2 pár fettel legfejebb 16 ohm-on bisztonságos,megy 8 ohm-on is de lehet egyszer csak elhalgat vagy mégroszabb féltápfesz a kimeneten ami 86V-tos fesz mellet tőnkre vág egy 600W-os hangfalat is pilanatok allat(nem megijeszteni akarlak ezek csak tények).Minden esetre a nyugalmit kellene tudni álitani.Nézd mégegyszer végig nem csináltál roszul valamit.Az Égőt hogy tetted?Mindkét secunderben? „a tápellátása +-86volt. tudom egy kicsit sok de csak ilyet találtam.”
Halgass Imidj hozzászolására, mert jót akar, és jól mondja
Sziasztok.
Csináltam egy Rod Elliot féle előerősítőt külön egységként.Működik rendesen azzal nincs gond.Készítettem még hozzá egy érintős be-ki kapcsolót az is működik frankón. A preamp tápja LM7815-7915 nem LM317-337. Ám mikor bekapcsolom (persze rákötve a végfokra) hát ott a "koppanás".Az érintős kapcsoló nélkül is koppan. Szóval biztos,hogy a táppal van valami gond. Megoldaná az a problémát ha kicserélném a tápot LM317-337-re? Vagy tegyek ide is koppanásgátlót?Mondjuk nem nagyon szeretnék már itt a jel útjába relét rakni,de ha nincs jobb akkor...
A végfokon nincs koppanásgátló?
Ha azon van, akkor nem koppanhat, mert az már késleletet, feltéve, ha az előfokot, és a végfokot egyszerre kapcsolod be. Vagy ha ez külön egység, akkor először az előfokot kapcsolod be, majd a végén a koppanásgátlóval ellátott végfokot, így biztos nem lesz koppanás.
Tartsd mindig bekapcsolva, és csak a kimenetet kapcsold a végfokra.
De ki az a Rod Elliot?
Ja, őt ismerem... .
Vagy kössön az előerő kimenetével sorosan egy 1-2 kiloohmos ellenállást, ami lassítja a csatolókondik töltődését.
Szia.
A végfokon persze hogy van koppanásgátló! De az állandóan be van kapcsolva mert ezer meg egy dolog van még rákötve. Azért koppan mert az előfokon alakul ki a tranzienst okozó anomália amikor be-ki kapcsolom.Persze ha a végfokot nyomom ki előbb akkor semmi gond,csak az nekem nem jó! Van itthon védőgázas kicsi relém beleteszem egy időzítőkapcsival csak nem ront annyit a hangon. Elliot egy külföldi audio GURU
Ezt a kicsatoló kondi elé vagy után kéne rakni?Vagy az tök mindegy?Nem ront a hangján az egyébként?
Ja, hülyeséget kérdeztem elé kell ,kipróbálom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |