Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 35
(#) Hollowdrums válasza kadarist hozzászólására (») Nov 20, 2009 /

A válaszok: nem, igen, igen.
A szellemkép nem volt eddig, az ütögetéssel sikerült előhozni, bár ne tettem volna
Ez miatt gondolom azt, hogy valahol a monitoron belül lehet a gond, csak azt nem tudom, hogy mi és hol.
(#) Hollowdrums válasza Hollowdrums hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Sikerült szereznem egy másik monitort, így már nem olyan nagy probléma,hogy rossz, de azért ha esetleg valakinek lenne javaslata merre keressem a hiba forrását, az kérem szóljon. Köszönöm
(#) kadarist válasza Hollowdrums hozzászólására (») Nov 21, 2009 /

Esetleg egy képet tegyél fel róla, hogy kioltási hibáról van szó, vagy illesztetlenségi szellemképről.
(#) fikszes hozzászólása Nov 22, 2009 /

Sziasztok!
Van egy nem túl öreg monitorom és az a problémája hogy a fehér helyett kékes fehér szint jelenít meg és a brightness 100% -on van és igy se túl világos a kép.Ha valaki tudna segíteni hogy hol keressem a hibát?
(#) kadarist válasza fikszes hozzászólására (») Nov 22, 2009 /

Szia!

Ez képcsöves, vagy lapos monitor?
Ha csöves, akkor gyengül a cső. A G2 potméterrel (a nagyfesz trafón van)növelni lehet a fényerőt, a színegyensúlyt a menüben lehat állítani.
(#) trabi007 hozzászólása Nov 23, 2009 /

Sziasztok az lenne a problémám hogy van egy monitorom amin a képcső alsó része sötétebb mint a felső tudna esetleg valaki segiteni mi lehet a baja
(#) marcall hozzászólása Nov 23, 2009 /

Sziasztok!

Van egy Belinea 21" CRT monitorom!
Olyan gond lenne,hogy szerintem a monitor le "resetelte" magát és minden a gyári beállításra állt vissza!
A gond az hogy a előre beállított RGB színek is középső állásban vannak.Azaz hiába választok a USER 9500K 6300K között mind ugyan az!
Ha manuálisan állítom a R,G,B, akkor változnak a színek szóval azok megvannak.
Első kérdés:Nincs e valakinek egy ilyen monitorja mert ha lenne akkor megpróbálnám azokat a paramétereket amik az övében vannak!?
Második:Nincs e valami érték beállítás ami vissza adná ezeket a színértékeket!?
(#) Tetye hozzászólása Nov 25, 2009 /

Sziasztok!
Van egy lg flatron 17"os crt moncsim.
Olyat csinál hogy amikor begudom bekapcsolom akkor stb modban világit a led sárgán eddig oké, de amikor a gépet is elinditom ez egy pillanatra bezöldül kattan de utánna csak kattok ritmus szerüel és ugy is villog a led.
Mitől lehet ez? hol keressem a bajt?
köszi

ui.: Forrasztásokat már át néztem.
(#) Tetye válasza Tetye hozzászólására (») Nov 25, 2009 /

Nah akadt némi fejlemény. Sorkimenő jónak tünik, nem rellé kettog hanem a nagyfesztöl jön a hang, cicergés.
A led meg folyton zölden világít.
Ami van tranyó a nagyfesz trafón jó, mellette a dióda is oké. Feszt nem tudtam mérni rajta mert nagyon kókány egy tipus ha szétszedem nem tudom bekapcsolni, ha meg nem szedem ripityára nem férek a nyákhoz.Találtam még 1-2 tranyót ott körülőtte kiforrasztott lábakkal néztem direkt és jónak tünnek.
Viszont van ott azon a részen ahol a nagy fesz van egy ic to220 5 lábú. Nem tudom ő micsoda, de lehet ő a hibás? Mi lehet a szerepe? rajz esetleg valakinek ehez a tipushoz? LG Flatron 776FM
2000 szeptemberi. Régebben már csikozta a kép szélét de elmúlt most meg nincs kép. Hangja müködik.
(#) fikszes válasza kadarist hozzászólására (») Nov 26, 2009 /

Szia! képcsöves monitor köszönöm a segítséget!
(#) amplifier hozzászólása Nov 29, 2009 /

Üdv mindenkinek!

Hozzám került egy LG FLATRON 795FT típusú monitor, amit ha bekapcsolok, pattogás hallatszik a sorkimenő trafóból, majd kb fél percnyi pattogás után magától elindul. Olyan szituáció is előfordul, hogy elsőre hajlandó problémamentesen elindulni. Én arra gondolok, hogy áthúz a sorkimenő, de ívet nem látok sehol. Az lenne a kérdésem, hogy mi lehet a probléma, vagy mit kellene átnézni?
(#) amplifier válasza amplifier hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Azt még elfelejtettem leírni, amikor pattog, akkor a képernyőn középen egy fehér pont látszik, ami a pattanásra felvillantja kicsit a képernyőt, majd a folyamat kezdődik előről a fehér pöttyel.
(#) patexati válasza amplifier hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

A "tappancs" lehet nem jól érintkezik a képcsőben! Lehet rozsdás oxidos ez a jobbik eset de ha a sortrafóban van szakadás az már nagyobb baj A forrasztásokat és csatlakozókat nézd át azért mert lehet más hiba is! A potikat is mozgasd meg a sortrafón leget az nem érintkezik ez is gyakori hiba!
(#) amplifier válasza patexati hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Üdv!

A tappancs látszólag jó, a panelen a táp és a sortrafó környékét már átnéztem, sőtt átforrasztottam, de a hiba továbbra is megmaradt. A potikat is megpróbáltam tekergetni de az sem hozott változást. Nekem csak az a furcsa, hogy van mikor elindul elsőre, van amikor nem, mert csak pattog a sortrafó, aminek hatására még a power led sem világít. Gondolom valahol zárlat van, ami leülteti a tápot.
(#) patexati válasza amplifier hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Hát ha szekunder oldali zárlat van akkor nincs mit tenni sajna nem ér annyit az egész mibe az alkatrész kerül! A monitor sortrafók kb kétszer annyiba kerülnek mint a tévé trafók Esetleg bontásból A kondikat nézd,cseréld a sortrafó körül és ne csak az elkókat hanem a magasfeszültségű MKT/MKP,stb kondik is lehetnek zárlatosak és azok is átüthetnek! Ki kell venni megmérni sokszor jóval nagyobb lesz a kapacítása az átégés miatt
(#) svédke hozzászólása Feb 26, 2010 /

Van egy elég nagy gondom a nemrég megvett monitorommal. Pár hete került ugye hozzám, és minden kiválóan működött eddig. Ma viszont egyszerűen nem tudja felismerni a vga kábelt, és így hiába jelzi ki a hdmi-t ha összekötöm a 360-al, (van kép minden,) vagy hiába működik a dvi bemenet- Ha számitógépre akarom kötni a d-sub bementhez csak annyi tír, hogy nem érzékeli a jelet. Próbáltam más vga kábellel is, de annál se működött. Szóval félek ennyi volt, mehet szervízbe pár hét után. Tényleg sanyi neki? VAGY ESETLEG LEHET ORVOSOLNI EZT VALAHOGY? Volt már valakinek ilyesmi gondja? Pls help.
(#) kadarist válasza svédke hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Szia!
Akkor átkapcsoltad a monitor menüjében a VGA input-ot?

Igen, mikor kiválasztom a d-sub csatlakozást, hogy a vga kábelt használja, akkor a zöld led narancs színű lesz és kiírja, hogy nem érzékelia jelet, hiába van jól bedugva a vga kábel mindkét fele.

Kipróbáltam a régi monitorral, és ott is ugyanez a helyzet, windows xp bejelentkezés után elmegy a kép, addig behozza ugyanúgy mint az újnál. Szóval valami a géppel nem stimmel. Csak azt enm tudom mi, hiszen hnagfallalhallom, hogy bejelentkezik skypba satöbbi, de kép nincs. Valami video beállítás elcsúszhatott, de micsoda? :S
(#) Baxi válasza svédke hozzászólására (») Feb 26, 2010 /

Szerintem indítsd újra csökkentett módban és szed le a vga driwert, biztos túlhúztál valamit vagy konfiguráltad. Tipikus hiba.
(#) Hetti hozzászólása Feb 27, 2010 /

Sziasztok!
Van 1 Sun GDM-5410 tipusu monitorom s az a problémám hogy csak akkor kapcsol be ha elöre felfütöm (hajszárito) s néha müködés közben a kép élessége is elmegy általában egy györs ki-be kapcsolással visszajön de nem mindig.
A fütéssel kapcsolatban azt ajánlották hogy növeljem meg a fütés teljesitményét vagy esetleg kocogtassam meg 1 kicsit a képcsö tövét hátha oxidácio okozza a problémát
(#) acdc hozzászólása Márc 8, 2010 /

sziasztok! egyik barátom hozott a minap egy LG StudioWorks 500E típusú monitort, azzal a panasszal h nem csinál semmit... Megnéztem, ha kap áramot enyhén zizeg a tápja, ha be akarom kapcsolni, a kis jelfogó egyet kattam aztán 2-3 másodperc után mégegyet (gondolom itt kapcsol le..) semmi kép nem jelenik meg...tudna valaki segíteni h mit nézzek meg benne v h mit lehet vele ilyenkor csinálni a segítséget előre is köszönöm...
letöltöttem djvu formátumban a service manualt hátha segít...
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Szia!
A dokumentum "Troubleshooting Guide"-jában a "no power" szekció utasításai alapján indulj el. Nagyon jó ez a szervízdoksi, használd ki az adottságait.
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

Próbálom de eddig még nem jártam sikerrel:S
A biztit néztem az jó, a puffer kondit néztem azis jó (fesz. jelen van) , a 901-es ic 6-os lábán lévő jelalakot csak oszcival tudnám nézni de az sajna nincs... nincs vmi megoldás erre hogyan tudnék meggyőződni róla h jó e szkóp nélkül?
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 8, 2010 /

A tápegység kimenetein milyen feszültségek vannak? Ha a táp zizeg, akkor működik is (valamilyen szinten). Lehet még zárlat is valamelyik tápvonalon. A rajzon szerepelnek a feszültségértékek.
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Üdv!
A trafó primer és szekunder oldali feszültségei is "változnak", tehát nem tudtam pontos értéket méri, mert ingadozók az értékek, felfut az eredeti feszültségére, aztán leesik és ismét fel..., arra gondoltam a nagyfesz résszel lehet a gond, és ez egy biztonsági mechanizmus azért kapcsolja folyton le, de nem valószínű, mert kiforrasztva a szekunder oldalt a probléma ugyanez volt...
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

A nagy hálózati pufferkondin azért stabil a feszültség, ugye? A feszültségugrálás attól is lehet, hogy a sorvégfokozat nem tud elindulni, például vezérlési gond miatt a sortranzisztor nem működik. A sortranzisztor kollektorán van feszültség?
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Igen. A pufferkondin 325V egyenfesz van, dehát az jó... A sortranzisztor az az amelyik a sorvégtrafót hajtja meg ugye? tehát amelyiket pirossal karikáztam be, vagy a kék?

DSCN2903.jpg

(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Mindig a legnagyobb!
(#) Droniusz hozzászólása Márc 9, 2010 /

Sziasztok! Van egy LG T710B crt monitorom és olyan problémám van vele, hogy időnként függőlegesen elnyúlik és csíkozva elmegy a kép majd vissza jön. Sajnos egyre gyakrabban teszi és nem látok se égés nyomot se csatlakozó vagy forrasztáshibát. Mozgatásra befolyásolható a csíkozás hossza, de nem jelent javulást.
Adjatok pár tippet hol kellene keresgélnem a hiba forrását. Előre is köszi.
Következő: »»   11 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem