Fórum témák
» Több friss téma |
Ha Alnico, vagy Alni tipusúak fölösleges felmágnesezni, mert nyitott mágneskörben legyengülnek.
Össze kell szerelni _legalább a mágneskört_és tudok segiteni A ferritnél nem vészes a gyengülés
Hát nekem még nem sikerült olyan mágnest találnom aminek a felületén kopaszon 1Tesla lenne
0.5 nél már indián táncot járok örömömben _ipari neo _ A légmagos tekercs lehetőségeinek, meg olvass utána. Mit gondolsz a neot mivel lökik fel ? Ha találsz a témába linkcimet légyszi nekem is Előre is köszi szépeket
Ez nem igaz ebben a formában. Az AlNiCo mágnesek nagy százaléka eleve felmágnesezve férhető hozzá.
A Neodím-Vas-Bórnál is nagyon sokféle verzió létezik.
Ha én akarnék felmágnesezni, akkor valami ilyesmit próbálnék ki. Hegesztőtrafóval lehet letranszformálni, azt utána egyenirányítani kell. A szürke a leendő mágnes akar lenni, minél kisebb légrésre kell törekedni.
A grafikon szerint a 15*30mm-es rúdmágnes indukciója meghaladja a 0,5T-t. Viszont mégnagyobb indukciót érhetsz el, ha egy jóval nagyobb felületű mágnest teszel egy olyan vasmag-körbe, ami a mágnes után összeszűkül, így megsokszorozhatja a mágnes indukcióját... amit ugye hozzárendelhetünk a mágnes felületéhez, így kiszámíthatjuk az indukció növekedést, vagy éppen az csökkenést.
Mersz fogadni ? hogy hülyeséget beszélsz _irsz_
1:1000-be is mehet részemről Objektiv teszt metodus ha tartod az akármilyen tétet
De hol az 1 Tesla a mágnes felületén ?
Biztos van valamelyik laborban már ilyen, vagy a Nasanál Ez közkézen nem hiszem, hogy van
Üdv Kadarist
A TV nél 16Khz van a tekercsen és a közepén levő menetes porvasrúdon keletkezik a MÁGNESES tér.Ez a tér 16 000 szer változik és a levegőn keresztül záródik így ha a csavarhúzó odakerül és ugyebár a mágneses részecskéi nem tudják követni így melegedésre van ítélve. Mivel a porvasnál a legerősebb a m tér ott melegszik a legerősebben a vas .Danovia gyárban volt nagyfrekis edzőgép 400 Khz körüli frekin ment, pár köbcentis vasat akár meg is olvasztott . A porvas a feszt/áramot sem vezeti! Van kérdésem vörösrézzel lehet-e vídiát fúrni ?? Igazából a választ Én tudom. Ennek is laza köze van a mágnességhez . Üdv
Üdv hangszórós
Ha van egy Tesla tér akkor az az Antarktiszon illetve az északi-sarkon van.Mint sejthető az egyenlítőnél sem potyognak le az emberek a földről na bumm ! Vissza a kérdésedre ha gyufaszál lenne a mágnes akkor módjuk a foszfor résznél lép ki a mágnesestér vele szembe tér vissza ,de persze mindenhol kilép a mágnesestér .Ez kicsit hasonlít a fényre minden irányba terjed de nem látható INFRA is. Üdv
Szerintem: Bővebben: Link
Lemaradt a grafikon. Nem olcsó de biztos lehet kapni megfelelő hosszúságú mágnest is az 1T-hez, de írtam, hogy érdemesebb a vasmag keresztmetszet változtatásával növelni az indukciót.
Leesett a tantusz, a cimből
Én is igy látom
Én se azt irtam, hogy nincs.
Mikor olvastam hogy az Elektro Voice az egyik tweeterjébe 23500Gaussal nyomul neo mágnessel elkapott a sárga irigység, és beindult az agyrágó bogár. Lenyomul a pincébe, és egy éppen vizsgálat álló ferrites hasonló adotságú tweeterbe 24000-et varázsoltam. De minek. Külön Fluxusméröt kellett barkácsolni, hogy a 0.8-as légrésbe beférjek, és hogy 20kG-felet tudjak mérni. A gyári fluxusmérő "csak" 20000-ig mért
Hogyne lehetne szikraforgácsolással.
Nem túl haladós a mutatvány ( ezért nem ocsó ), de hihetetlenül pontos, és kacifántos alakokkal is müködik a mutatvány
Skynak:
A gyárit nem tudom 0.8-as résbe dugni, tehát értelmetlen volna kiterjeszteni a méréshatárát, ami linearitási, hiteleségi problémákat is felvetne Kalódott itt egy agyonspecifikált mérőszonda chip. Azt kompletiroztam. Megvolt adva mekkora áram kell a gerjesztéshez, és a másik két dróton hány miliVolt/kG
Üdv hangszórós
Igen a VÍDIA jó kemény anyag de a vörösréz ami puha azzal át lehet fúrni, ahogy írtad nemcsak kör alakúra . A művelet lassú ,drága és nem hatékony .A gép 0.1 V és 0.5V közt akár 1000_es Amper-ok. Petróleum hűtésű Kb 10cm magas petróleum oszlop(Kb 20 liter) alatt szikrázik a vas/vídia és nincs tűz . Más : A földön levő tárgyak miért nem esnek le? Nem minden anyag"vas"! A Hi-Fi rajongók szeretik a békebeli MV3 csöves erősítőt a hangszórója 6 Ohm Kb 20W nagy gyenge mágnessel miért? Tán a lágy hangzása miatt ? Vagy a nagy kosara miatt nagy membrán miatt ? Üdv Idézet: „A földön levő tárgyak miért nem esnek le? Nem minden anyag"vas"!” Ezt teljesen komolyan kérded? Idézet: „Ha van egy Tesla tér akkor az az Antarktiszon illetve az északi-sarkon van.Mint sejthető az egyenlítőnél sem potyognak le az emberek a földről na bumm !” Vagyis akkor a szervezetünk vastartalma miatt nem repülünk ki az űrbe. :worship: Na de most komolyan: A mágneses erőtér mértékének kifejezésére a Tesla és Gauss mértékegységeket használjuk [1 Tesla = 10.000 Gauss, másképpen 10 G = 1 mT (1 millitesla) ]. Az 1 cm˛ területen áthaladó mágneses erővonalak száma jelenti a Gaussban (rövidítve: G) megadott mágneses térerősség egységét. Viszonyításképpen néhány adat a mágneses erő mértékére: a Föld mágneses mezője kb. 0,5 G erősségű, az átlagos hűtőmágnesek 35–200 G, az iparban használatos eszközök 300–5000 G erősségűek. Az MRI vizsgálat során 200 000 G erősségű mágneses teret alkalmaznak. Laboratóriumokban ennél nagyobb értékeket is elérnek.
Kimondta, hogy gyenge a mágnese ?
A legelején Böhm mester még használt nagyon magas mágnest (Alnit ) ez elég gyenge volt, de amit a privatizálás után a VEB csinált abban ( Anico ) ott volt, van 13000 Gauss 8mm magaságban. Ha szétbontják , és összerakják újra kell mágnesezni ! AZ MV3 a hozzávaló 12.5Wattos hangszoróval ( a tekercse is nagyon jó kivül belül volt tekerve ) baromi nagyot, és jól szól. Csak addig mig nem nyúlnak hozzá.! Pille könnyü 10es pozdorja reflex hangfalja egy müszaki csoda, a hangszoróval. Nagy mérete ellenére félkézzel fel lehetett rohani vele akár a 3. emeletre is Valószinű az oldalak rezonanciáj harmonizának a hangszoróval . A lényeg: mentől jobbra csinálod a dobozát annál roszabbul szól. Jó régen 2db-al elszorakoztam tengernyi munkát, aztán elajándékoztam, az üres dobozokat _ a franko alu expandált előlap nélkül_ A hifisek nem hiszem, hogy nagyon szeretnék, mert macera bedobozolni, egyforma két darabot épp állapotút szerezni . Én is csak ha rakok össze egy időben eredeti új papirral, tudom az egyformaságot prodokálni. Inkább a Hs500as kosarába rakom a belét Viszont baromi érzékeny. 2-3W-al kihajt a szobából
Látom, egymásra találtatok.
Üdv hangszórós és Shalafi
Az 1 cm-en áthaladó erőtér az nulla ,na de az 1 négyzetcenti felületen az lehet már érték (látod mindenki tévedhet ) én is .A föld 30 Km/ó sebességének és a centrifugális erejének köszönhetően nem repülünk ki a világűrbe .Ez jó dolog mert ha elejtünk egy szerszámot akkor mit kéne érte nyújtózkodnunk (világűr)!Vissza. A volt osztálytársam zenél és MIDI-z kis klubban otthonban ,stb ezt az MV3 készüléket használja.Vagy10-15 éve javítottam neki Csőcsere + katód ellenállás mázlimra azóta is jó!Hangszórót még/már nem javítok. Villanymotort sokat javítottam újra tekertem ott is van mágnesestér . A számolás a vasmagméret horony és a póluspárok száma a lényeg. Srácok azt értem ,hogy villanymotor de mi hajtja ? Üdv Előbányászom Leányom függvénytáblázatát átrágom magam rajta rossz fogaimmal . Legyen jó idő
Hát azért minket nemnagyon a centrifugális erő tart a földön. Szerintem ha egy motor tengelyére kikötöl 2 kis súlyt azok igyekeznek megfesziteni a madzagot amivel kikötötted vagy még el is tépik. Ez a centrifugális erő.
Szia!
Esetleg a gravitáció miatt nem repülünk, nem? Az is olyasmi, mint a mágnesesség, csak a gravitáció minden tömeggel rendelkező anyagra hat. Még hullámai is vannak neki :eek2:
Cimbid MV 3-asába ideja csövet cserélni. Pótit, elkót is, egyabbet is megnézni
Nekem is van 3db-om A shalafival ne azonosits. Ne rongáld a hitelem
Milyen 30 km/órával forog a Föld?? Hol? 24 óra alatt cirka 40ezer km-t forog az Egyenlítőn. Ez testvérek között is >1600km/óra. A tömegvonzás miatt nem "esünk le" a Földről, nem a centrifugális erő miatt... Nem kéne annyi sci-fit nézni, ott van olyan, hogy pörög az űrállomás, és ez mesterséges gravitációt eredményez...
Vannak vidékek, ahol a hordó lehet hiteles, nem az ember. És ne aggódj, a szint meg megvan.
Te érted is, amit írsz, vagy csak úgy nyomkodod a billentyűzetet, és ez a végeredménye...???
Idézet: „Te érted is, amit írsz” Tudatmódositószerek mindenhol akadnak. A hsz időpontját nézve, már jócskán nyakalhatott belőle. Ha nem igy lenne, akkor az már orvosi eset. |
Bejelentkezés
Hirdetés |