Fórum témák
» Több friss téma |
Hello !
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy rendeltem egy touchscreent (rezisztív, 4kivezetéses) és ilyen fóliakábel kivezetése van, remélem jól mondom, és ezt szeretném pic-kel programozgatni. A kérdésem az lenne a fóliakábelhez milyen csatlakozó kell, hogy azt én össze tudjam dugni már a próba panellel. Rendeltem hozzá egy csatlakozót is, de SMD dolgokhoz nem igazán értek, kezdő vagyok. itt van 2 db link ezekről Bővebben: LinkBővebben: Link
A touchscreent magyarul érintőképernyőnek nevezik.
Idézet: „fóliakábel kivezetése van, remélem jól mondom, és ezt szeretném pic-kel programozgatni” A fóliakábelt nem lehet programozni. A PIC -kel sem könnyű bármit is programozni, ezért inkább magát a PIC -et kellene...
Ha írod, hogy kezdő vagy, akkor elismerés, hogy egyből belevágsz egy touchsreen-PIC melóba, mondjuk olykor a lelkes amatőrök olyat tudnak ám villantani az "öregeknek" mint a csuda. Kitartás, olvass és tanulj sokat.
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!!!
Sziasztok.
Egy LCD monitorral szenvedek és egy olyan kérdésem lenne hogy CEF04N6 (N-Channel Logic Level Enchacement Mode Field Effect Transistor, 600V;2.5A;Rds(ON):2.5 ohm;@Vgs=10V) alkatrészt mivel tudnám helyettesíteni,vagy egyáltalán lehet e helyettesíteni?Gugli magyar találatokat nem dob... Előre is köszönöm!
Szerintem ugyanolyannal érdemes helyettesíteni. Valahol csak lehet kapni. Én rákerestem "nálunk" és ahogy látom ugyanolyat rendelni is lehet a netről. Bővebben: Link (kb. 3300 Ft) Bár lehet, hogy helyettesíthető is.
Az biztos hogy a legjobb az ugyanolyan, de szerintem lehet helyettesíteni olyan típussal ami tudja a fenti adatokat. Pl IRFIBC40G (IR) . És ez csak kb 4-500Ft.
Szia!
Ez az egyik helyettesítője:FQPF5N60C
Sziasztok!
Ez milyen sönt lehet? Van rajta olyan hogy 40A, meg hogy 75mV. Ezek szerint 40A-os áram hatására 75mV-ot mérek rajta? És ezek szerint -elméletileg- 0,001875ohm-os? (mert természetesen nem tudom pontosan megmérni, a multiméterek 200ohmos méréstartományban 0,2-0,3ohm-ot adnak rá)
A réz csatlakozó rajta már saját gyártás, mert autóban szeretném alkalmazni áramméréshez, közvetlenül az akkumulátorra téve. Így elméletileg a fogyasztást, illetve a töltést is tudnám mérni( mármint ami az akksit érintené).
Későn jutott eszembe, már nem tudtam szerkeszteni.
Az indítóáramot ne engedd át rajta, azt nem bírná ki.
Csak a töltőáramot kapcsold rá. A generátor áramkivezetése az önindítóra vagy az akkumulátorra van köve?
Hát, megfogtál... még nem néztem ezt meg
Igazából nem a töltési áram a lényeg, hanem az akku. De szerintem akkor nézek valami olyan söntöt, ami elbírja az önindítót is elviseli, legalább rövidtávon (270A/9V) Vagy van ötlet?
Abba a vastag vezetékbe kösd bele, ami a biztosítéktáblát táplálja. Akkor csak a fogyasztást fogod mérni.
Igen,gondoltam hogy be lehet szerezni na de ennyi pénzt érte...inkább helyettesíteném mert lehet megvenném bele méregdrágán és még nem oldódik meg a problémám.
köszönöm a válaszod!Üdv.
Jaja, az akksiról 2 kábel megy le, egy nagyobb (~8mm-es) az indítómotorhoz, és egy (~5mm) másik.
Most már csak azt számolom át, hogy mennyi lehet az áramfelvétel maximuma. De ha jól sejtem az is több mint 40A, hiába kis suzuki...
Akkor már ennyi erővel az önindító 300A-os részét is mérhetem, ha ide úgysem jó ez a kis vacak...
De akkor méréshatárváltásról is gondoskodj!
Köszi Lacika!
Jókat guberáltam az ajánlott helyeken, és még más véletlenül felfedezett lapokon. De volt ami minden szögből kifogott rajtam. Ezeket újból felteszem, kíváncsiságból; és nem sürgős, hátha hobbiból valaki valamit talál. MAC 156 W70, és 157 X50;. KC(sz)170A; 83L(lambda); KP(pí)302B(v); B(b)0484; P(pi)213; P(p)322b(B); orosz tranyók. TB(b)400-4-650-160, és 400-8-655-208, orosz tirisztorok. SYK 03; BA 523; D(d)200B(v);D 226b;D 103; GOC 03;J1L; M4, U9; S8; 123; KDS 9A; GCMK-4/X; 6.2B2; VJB 00709, Diódák. KC 315; STC 47SB 24T; SGS 12101; BA 707, tranzisztor kinézetűek. :yes: És köszi a levélírási tanácsot is.
600V 2.5A min 2.5R rdson min 35W bármilyen N-MOSFET aminek a lábkiosztása megfelel a tiédnek. Bármelyik nagy alkatrészboltban kapsz helyettesítőt.
Igazából tudom mi ez az alkatrész, csak használni nem bírom de nem akartam új topikot
Egy régi Samsung HI-8 -as videokamera TFT LCD -je, aminek -elméletileg- semmi baja, azon kívül hogy nem tudom hogy kellene vezérelni/meghajtani. A fóliakábelén 24 ér van , szóval valószínűleg nem sima RGB vagy videójel kellene neki. Kérdésem, hogy lehetséges-e amatőr felhasználása, vagy spéci digitális jeleket igényel ?
Szia!
Ezt digitális jelekkel lehet vezérelni, mint egy akármilyen mezei LCD-kijelzőt. Az RGB ennél nem nyerő.
Köszi a gyors választ...
Sajnos akkor ez nekem nem nyerő, vagy kuka, vagy még elrakom porfogónak(sajnálom kidobni )
Inkább rakd el porfogónak. Kitudja, mire lesz még jó. Például a háttérvilágítását még fel lehet használni.
Olyan témát, hogy "elcserélném Samsung HI-8 -as videokamera TFT LCD -t valami monochrómra" - ilyet nem fogsz találni, - esetleg ha nyitsz.
Az apróhírdetést viszont biztosan megtalálod!
Jogos...jogos... elnézést.
Azt nem találtam (de már megvan)
Hi
Nem nagyon ide tartozik mert azt tudom hogy mi, csak azt nem hogy hogyan működik, és hogyan tudom ezt megnézni hogy jó-e? Mert az adatlap szerint a két kivezetése az anod, és a katod. Ezt diódaként kimértem, de a 3 lábával gate-el nem tudom mit kezdjek. Nem lehetne ezt helyettesíteni valamivel, pl.: tranzisztor? (abból van egy rakat itthon) Ez lenne az: BT169 Segítséget előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |