Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Az erősítő jó működik meg minden csak a szabályzásnál üt egyet a hangszórón.
Kb mennyi?Felére? Még valami.Hallottam olyan hogy valami nyugalmi áramfelvételt is kell állítani a nem bolti gyári erősítőknél.Hogy is van ez?Lehet valami köze ehhez?
Mondjuk a felére csökkentsd először.
Biztosan van valami leírás ehhez az erősítőhöz a beállításról nem?
Nem lehet, hogy a potin is van valahonnan DC? Erre is próbálj rákérdezni. Akkor inkább a poti elé kéne tenni......
Hangerő szabályzásra ki-be mozgatja a membránt....
Akkor rákérdezek! A poti előtt mi van? Mit kötsz a potira. Ha lehet, rajzold le! Főleg azt, hogy hogyan van bekötve!
[OFF]Bocs, hogy bele kotnyeleskedtem, csak az a mondata feltűnt, ahol a hangerő szabályzásra azt írta, hogy ki-be jár tőle a membrán. Ezt az is okozhatja, ha DC-t is leoszt a potival, ami - ki tudja - honnan kerülhet rá.
Hogy az a nyákrajz jó-e nem tudom, időm és kedvem sincs hozzá hogy végignézzem pláne ekkora méretben. Azért csatoltam az enyémről képet mert az jó volt. A zéner teljesen felesleges mert nem véd semmitől. Az emitterellenállásnak is akkor van igazán jelentősége, ha áramkorláttal is ellátod. Szerinted bírná a 400-at szerintem pedig nem. Ha 2-nél több fetet kötsz párhuzamosan akkor viszont csak szub erősítőnek lesz jó mert nem fogja rendesen átvinni a teljes sávot. Próbáld ki meg fogod látni.
Teljesen jogos az észrevétel! Köszönöm a segítséget! Valami turpisság van a dologban.
Köszi! már befuttattam ónnal és úgy sem jó bár még mindíg elképzelhető, hogy kontakt hiba holnap még szórakozok vele.
Üdv. Csatoltam egy rajzot, bóklásztam a neten. B osztályú végfok, 2N3055-ös és MJ2955-ös végtranyókkal, de azt írják, TIP35/36 vagy MJ802/4502 is lehet a vége. 45 wattot ír 8 ohm-on, 70 wattot 4 ohm-on. 45 watt kimenőhöz ad meg 1kHz-en 0.016% torzítást, 10kHz-en meg 0.025%-ot. Frekvenciaátvitel 15Hz-23kHz -02dB /1W. Szerintetek érdemes vele ebben a formában foglalkozni? Nekem a számadatok elég szimpatikusak.
Semmi.Holnap rakok fel képet.RCA csati---> kábel---> poti--> kábel---> végfok.
Azon a papíron amit beszkenneltem más nincs.A másik oldala pedig csak egy alkatrészlista meg a Tulajdonságai.És csak annyi volt hozzá.KIT-ből lett építve.
Na itt van hogy hogyan van bekötve.Az első változat az.A mono.
Péter, arra kéne rámérni, hogy a poti bejövő RCA felöli kábelén érkezik-e egyenfeszültség. Ezt a multi DC Volt állásában 2-20V-os méréshatárban kéne megmérni (- a test, a piros mérővezeték pedig az RCA közepe). Ha igen, akkor ez a baj, ha nem, akkor tovább lépünk.
Számomra nem gömbölyü ez a rajz. A Q8, 9 például mit csinál ? Elvan rajzolva, vagy kuka vagyok hozzá ?
Bemeneti jel nélkül?Csak simán bekapcs és mérni?Vagy adni jelet hogy nem-e a lejátszó rossz.?
Persze, jellel, az a valós állapot. Ha úgy mozog a membrán, akkor meg kell próbálnod jel nélkül (kihúzott MP3) is. Ha úgy is mozog, akkor az valami gerjedés is lehet, bár ezt látatlanba.....
Szia!
A Q6-Q7 kollektoráramai vezérlik a Q8-Q9-et az R11-R12-n eső feszültség változásával.
Jel nélkül mozok azt már próbáltam akkor figyeltem fel a jelentségre.Megpróbálom jellel is és közbe mérek.Majd írom hogy mi történt.
Esetleg véletlenül nem a -40V-os ágat használod testnek a poti bekötésénél?
Nem.Ha kipróbáltam bemenettel és anélkül is nem rángatott.Nem tudom mi lehetett.
Nem erősítő, de kapcsolt része:
Bővebben: Link Ezt a kapcsolást fogom megépíteni, de elakadtam egy dolognál. A digitális része világos, azt csak össze kell drótozni. Viszont a tápegységben, a szimmetrikus tápfeszt előállító részben vajon mit csinálhat az LM1875? Az állítja elő a GND-t? Ez egy végfok IC, ha jól emlékszem csereszabatos a TDA2030-al. (ez főleg azért fontos kérdés számomra, mert tda2030-ból fekszik itthon pár darab, az LM pedig nagyon drága..)
Köszönöm, spóroltál nekem 800ft-t
Sziasztok. Van egy végfokom, sikerült leégetni, mivel nincs benne rövidzárvédelem, összeért a kábel és lefüstölt. A problémám az hogy a végfok tranyóról a neten nem találok semmit sem. Az van ráírva hogy 1819.1 Az erősítő 2X75 wattos. Tudtok segíteni hogy honnan tudok ilyen tranyót szerezni? Vagy mi jó helyette? Köszi előre is
huu köszi Magyarul akkor mehet bele a bd 239-240? És mindenképpen C jelzésű kell? Ja és ha már itt tartunk akkor ez ellen a rövidzár ellen nincs valami jó kis védelem? Bemeneti rövidzár volt.
Hát,ha a bemenetet zártad rövidre attól biztos nem szállt el az erősítő.
Kapcsirajzot vagy típust tegyél fel,a többiek biztos tudnak segíteni.
Nem gyári erősítő, ez annyiból ál hogy két végfokpanel, egy toroid, aszthiszem 20.000µF puferelés meg egy nagy greatz híd. Semmi védelem vagy koppanásgátló nincs benne. Bemenet lett rövidrezárva, ez biztos.
Ezt hogy érted hogy akkor nagyon rövidzárvédett? Teljes tranyócserét csinálok benne, csak a végtranyókal nem voltam tisztában. Olyan bemeneti rövidzérvédelem nincs amit a bemeneti csatlakozó utánra kell bekötni a végfok panel elé? pl ha zárlatos a jel akkor nem engedi rá az erősítőre vagy valami?
Csak akkor érvényes amit írtam,ha tényleg egy gyári videoton erősítőből való átdolgozásról van szó.
Ha ilyesmi. Bemeneti rövidzárvédelemről én még nem hallottam! Nem sok értelme van. Az én erősítőimen direkt rövidzár van a bemeneten ha bekapcsolt állapotban nem kap jelet!
Kinézetre nem ilyen a panel meg az enyém csak +0- 29 voltot kap aszthiszem. Ugyhogy nem ez az sajna. Képet nem tudok feltenni mert nincs fényképezőm a telefonom meg elromlott...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |