Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
IC4A: Csak. Volt.
IC4B: Invertál IC4C-nek. IC4C: Fázisfordító kimeneti erősítő. IC4D: Nem fázisfordító kimeneti erősítő. Szóval ellenütemű a kicsike, az áramerősség annyi, amennyi, de a feszültség a duplája. Gondolom piezo hangszóróra dolgozik, mert csendben is van feszültségkülönbség a kimenetek között. A piezonak nem kell nagy áramerősség, de szereti a nagyobb feszültséget ( nagy az impedanciája ). Hangfrekvencián a kapu késleltetése teljesen elhanyagolható. 0,0000001 s alatt a hang 0,033 mm-t tesz meg. Mikor már megírtam, nézem meg az állomány nevét... Persze, piezo.
Üdv mindenkinek!
Szétszedtem egy régi telefont és erre a csengőre bukkantam.Az lenne a kérdésem,hogyan tudnám ismét megcsengetni,mint mondjuk ajtócsengő.Ehhez kérnék segítséget! Várom a válaszokat:Máté
A telefonok csengői nem megszakítós csengők, ezért a telefonvonalakon érkező csengetőfeszültség frekvenciáját a hálózatinál sokkal alacsonyabbra választják, hogy a csengő mechanikája képes legyen lekövetni. Ezt a feszültséget egy kondenzátorral választják le a vonali (egyen) feszültségről.
Tehát, megpróbálhatod 50Hz, 110V körüli váltakozófeszültséggel is (eléggé kerregő hangja lesz), de igazából 15-25Hz-el működne igazán úgy, ahogy azt a telefonkészülékekben megszoktad.
Még elég kezdő vagyok,ezért kérdezem:a 15-25Hz-et elő lehet-e állítani?
Szia!
Így a legegyszerűbb 25 Hz-et előállítani.
Ez nem lesz 25 Hz, csak a jelalakja lesz borzasztó az 50 Hz-nek.
(Ha esetleg egy kondenzátorral rezgőkört csinálnánk a primerből, akkor talán lehetne, de át kellene gondolni azt is.)
Igaz, a freki így nem feleződik, csak torzul a szinusz.
Lehet, csak kérdés, megéri-e vele annyit vesződni. A seregben voltak koncentrátorok, ahova adott számú külső, és belső vonal kapcsolódott. Mikor hívás futott be, akkor a koncentrátor a megfelelő kapcsolónál villogtatta a telefonizzót, és egy zümmerrel hangjelzést adott. Ekkor a kezelő azt a két bedugott kézibeszélővel felvehette (két irányba lehetett a kapcsolót elmozdítani, így választhatta ki, melyik kézibeszélőt kapcsolja be), és így kapott utasítást, hogy kivel kösse össze. Mielőtt ez megtörtént, fel kellett hívni a keresett melléket. Erre a célra volt beépítve egy csengetőgenerátor, ami 25Hz-es frekvenciájú jelet küldött ki rá. Ez a 48V-os vonali akkuról működött, de elég megbízhatatlanul, és nagy volt a belső ellenállása, több készüléket már nehezen tudott megcsengetni. A rajzát sajnos nem találom, pedig régen megvolt (25 éve). Valami önrezgő ellenütemű kapcsolás volt.
Mindenesetre próbáld 110V-os trafóval, meglátod, milyen hangja lesz. Vigyázz, mert 110V is már balesetveszélyes.
Sziasztok!
Nem tudom milyen néven keressem, ezért teszem fel itt a kérdést. Szóval kellene egy áramkör, ami mondjuk 10-15 led által visszajelzi, hogy mekkora az ellenállása egy ellenállásnak, ami azt hiszem 50-200 Ohm között mozog. Tudtok segíteni? Üdv.: Gabesz
1. Számítógéppel generálsz 16 Hz-es szinuszos jelet. Hangszóró helyett rákötsz egy 3 .. 12 volt / 230 voltos transzformátort. Arra pedig a csengőt.
2. Készítesz egy 16 Hz-es oszcillátort. Lehet 555-ös IC-vel, fázistolós, bármilyen. Utána végerősítő, transzformátor... 3. Egy végerősítőt ( lm386, tda2003 ) visszacsatolsz és oszcillátort készítesz belőle. Utána transzformátor... 4. Egy 2 .. 12 volt / 230 voltos transzformátorból és kondenzátorból valamint tranzisztorból nagy teljesítményű oszcillátort készítesz.
Én ezzel csinálnám meg.
Kaszkádosítható is, 20 db LED-del már elég finom felbontással ki lehet jelezni az értéket.
Sziasztok!
Egy olyan kérésem/kérdésem lenne, hogy itt az első kapcsolási rajzon CH1 és CH2 bekötése hogy történik, mert nem ismerem ezt az áramköri jelet. Ha linkelnétek egy képet megköszönném.
Szia!
Mindkettő egy jack csatlakozóaljzatot takar.Jack
Üdv!
Valaki tudna nekem segíteni egy nyákot megtervezni, és pdf-be nyomtathatóvá menteni? Konkrétan két SMD ic-m lenne, amihez kellene egy kis panel, amire fel tudom őket forrasztani, és a lábak után jól forrasztható pontok lennének kialakítva. A két IC: Bővebben: Link Bővebben: Link Melyik programmal érdemes nekiállni? Ja, és vasaláshoz szertném elkészíteni.
Azon segíthetek.
Leszeded ezt a progit pdf Creator és feltelepíted. Majd a Sprint Layoutban nyomtatóként ezt választod ki és láss csodát már pdf-ben is lesz a rajzod. Hopp.. u.i:Ezt pü-be akartam de most már mindegy.
Sziasztok!
Van egy ilyen kádam: http://cgi.ebay.it/VASCHE-VASCA-IDROMASSAGGIO-ANGOLARE-8-GETTI-mod-...ef051c Beázott az elektronikája. Kiszárítottam, de sajnos nem működik. Miskolci vagyok. Hova érdemes fordulni a problémámmal ? Köszi: iSO
Ja, még valami:
Rendelt már valaki sample terméket a Texastól? Nekem ezt írja ki, még jó hogy észrevettem: Please Note: You may be required to pay country specific taxes and duties on receipt of shipment. Tehát a futárköltséget én állom?
Nem, hanem annit jelent, hogy a helyi adózási és vám szabályok betartásáért Te felelsz. Gyakorlatilag nincs teendőd, tök ingyenes. Rendkívül korrekt, gyors a Texas. Viszont ne lepődj meg, ha levélben bombáznak a projekt állapotát firtatva, vagy telefonon érdeklődik egy kedves hölgy a céged felől...
Bombázzanak, majd megmondom nekik, hogy nem hozta az elvárt dolgokat
Köszönöm a fordítást, így már világos. Úgy hallom a szavaidból, hogy Te is rendeltél már.
Igen, de minek? Mindig itt vannak a fiókban a precíziós OPA-k. Viszont az egyik kapcsolóüzemű szabályzót már beüzemeltem!
Én oylan IC-ket akarok tőlük rendelni, ami beszerezhetetlen itthon, és ha mégis lehetne kapni, akkor nem futná rá..
Kösz a tippet.
Én is rendeltem tőlük az előbb(nagy nehezen). Kiváncsi vagyok mi sül ki belőle.
Én is feladtam a rendelést, Volt benne egy PCM1793, PCM1794 (ez a csúcs DAC-uk ha jól tudom) DIR9001, és egy izmosabb opa a DAC kimenetére. Remélem minden gond és költség nélkül megjön.
Na igen,ha fizetni kell érte egy zsák pénzt akkor "megyen szépen visszafelé"
Én is hasonlókat rendeltem egy DAC-hoz.De OPA-ba nem találtam megfelelő tokozásút.
Én is inkább DIP tokozással rendeltem volna, de a kis 8 lábú OPA-t nem oylan nehéz forrasztani. Inkább majd a 28 pines széttaposott ic-vel gyűlik meg a bajom, és abból mindjárt kettővel.
Hali!
Légyszi nézzétek már meg ezt a rajzot a netről szedtem le és nem tudom milyen poti kell bele oda van írva a rajzra hogy 4k7 ez most azt jelentené hogy 4.7K poti kell bele?
Igen, azt jelenti.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |