Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Köszönök mindent!
A mai napon összerakom a motyót.. Üdv!
Hali!
Működik szépen! Igaz nekem a 6K8 al még nem volt jó, mert kb 35 fokra tudtam állítani a leg magasabb hőmérsékletet. Így kihidaltam a 6K8 at és tettem bele egy 10K-s heli trimert. Így már megfelelő nekem. A hiszterézis elég kevés. Köszönök mindent! Üdv!
Sziasztok!
Szükségem lenne egy időrelé kapcsolási rajzára. Típusa GA 3600. Ganz gyártmány 1985-ös gyártási év. 6-60 perc időzítéssel. Megköszönném ha lenne valakinek!
Sziasztok!
Keresem a BOSCH silence comfort SGI 4652/9 tipusu mosogatógép teljes RESETELÉSI ( gyári visszaállítás) lépéseit. Köszi. Üdv: Gyula
Sziasztok! Keresnék egy olyan kapcsolást, ami óra 10-es, óra 1-es, perc 10-es, perc 1-es, másodperc 10-es, másodperc 1-es BCD kódokat állít elő, de nem multiplexben. A kijelző panelem megvan, de minden számhoz van egy SN74LS247, ami -ha jól emlékszem- egy BCD-ről digitekre konvertáló IC, és nem tudom, hogy ez szereti-e, multiplexben vannak hajtva hatan. A kérdésam az lenne, hogy lehet-e multiplexben jatani, és akkor a katódokat kell-e még szaggatni a csőnek (VFD óra), ha igen, vagy ha nem, van-e olyan rajzotok, ami lehetőleg nem alkatrésztemető.
Üdv!
Ez nekem kicsit zavaros...
Megvan hat digited a hozzá tartozó meghajtókkal, ami BCD-t fogad. Itt már mit lehet/akarsz multiplexelni? Meg kell építeni hozzá az órát, a számlálók kimenetein BCD-ben lesz a jel... Persze alkatrésztemető lesz, de ezt csak cél-IC-vel, vagy mikrokontrollerrel tudod csökkenteni (és itt kell multiplexelni a kijelző előtt).
Gondolom valamelyik 7szegmenses többdigites IV-xx VFD-t akar meghajtani minden bonyodalom nélkül, ehhez a számlálókat könnyű megcsinálni, csak a kijelzőnek az azonos szegmensei össze vannak kötve, és a rácsok vannak külön, amit multiplexerrel kell neki meghajtani. Ehhez keres rajzot. Én is így csinálom majd meg a sajátom, ha lesz időm, meg kedvem (lehet, hogy egy sima feszmérő lesz, amihez nem kell mh-t állítgatni ). De nem bonyolult, megcsinálod a számlálót úgy, hogy az 7szegmenseseket tudjon hajtani, ezt már tudod multiplexelni. Ennyi lenne… (ja, és természetesen mindkét oldalt kell szakítani!)
Én sem látok a mikrokontrollerekben fantáziát, semmi jó nincs benne… Egy alkatrész képes bármire, de tök jó Én is azt szeretem, ha mindennek megvan a maga kis feladata - a niximet én is csak számláló IC-kből raktam össze, mégsem lett alkatrésztemető.
Én ugyan használom a PIC-eket, mivel egyetlen IC-ből pl egy 17 funkciós műszert kaptam, de abban egyetértek veled, hogy az elektronikának akkor van szépsége, ha van benne anyag, és lehet agyalni , hogy "ez csinálja azt, az csinálja ezt" nem pedig "ez csinál mindent" ezért nem szeretem pl a TDA-s erősítőket is , többek között.
...vagyis olyan pontokon is bele tudsz nyúlni a működésébe, ahol az IC -be nem. A PIC -be a programozással éred ezt el.
....igen, így van, és még sorolhatnánk.
Jó, hogy nem vagyok ezzel egyedül Ha "nincs más megoldás", csak akkor használok PIC-et… (egyetlen frekimérő volt eddig)
Hello ! Keresek TDA 8947 J-hez kapcs. rajzot Köszi előre is: totikukac
Összekevered a fogalmakat és a topikokat.
A TDA8947J az egy IC. Ha beírod a gugliba 1000 találatot ad, - mint az előttem szóló is jelezte, - és nem kapcsolásirajzot, hanem adatlapot. Ebben a topikban létező készülékek kapcsolásirajzait kutatjuk, ha kell (pl.) egy javításhoz.
Üdv!
Ideiglenes témakör-zavarom után itt (is) szeretnék megejteni egy bejegyzést. Azt eredeti post fellelhetőségét az alábbiakban linkelem. Bővebben: Mozgásérzékeny hanglejátszó Köszönöm!
Szia!
Tibibubu! Nekem is ehhez kéne kapcsolási rajz mert az egyik oldal elszállt de nem a tranyó halt meg. Neked miért kell?
Azóta van egy.
PIC programjának forráskódja és beégethető verziója. (Tom025 órájából) Azt nem tudtam, hogy azt az IC-t lehet-e multiplexben hajtani.
Szevasztok pákások!
Autórádió antennához keresnék erősítő kapcsolási rajzot. Ha valaki tudna kérem segítsen. Köszönöm.
Sziasztok!
Nagy szükségem van a Fisher Futura Series 202 receiver kapcsolási rajzára, sajnos vacakol a sztereó dekódere. Kérem, ha valakinek megvan, küldje el. Köszönöm előre is!
Sziasztok! alien ctv 5559 txt-tvhez keresek kapcsolási rajzot. Előre is köszönöm.
Hello!
Természetesen lehet az IC-t multiplexben hajtani. Csak éppen ehhez a kapcsoláshoz így nem megfelelő, és néhány dolgot át kell gondolni. (tehát át kell gondolni milyen feszültségszint szükséges a VFD számára) - Az IC kimenete nyitott kollektoros, így működése megegyezik a digitmeghajtó kimenettel (csak ott egy "sima tranyó" van, az is a GND-re húzza a kimenetet, mint a szegmensmeghajtó IC ) - Az IC végtranzisztorának kollektor feszültsége 15V és meghajtó árama 12mA. Ha hat digitet hajtunk meg multiplex (időosztásos) alapon, akkor egy szegmensre a maximális áramnak hatoda jut. (az átfedések kiküszöbölése miatt, még kevesebb) üdv! proli007
heloo mindenkinek !!
Valaki nem tud egy nagyon egyszerű csöves erősítő kapcsolási rajzát ??? (pancser vagyok )
Szia!
Itt van több is. Keres rá a PCL86-ra.
Üdv!
Keresem a JNC LC-235-ös, PC tápegység kapcsolási rajzát! Kösz előre is!
Üdv Mindenkinek!
A témában szereplő katonai RF végfok kapcsolási rajzát,esetleg adatlapját keresem,a neten csak a képe található sajnos. Köszi. Papimanó |
Bejelentkezés
Hirdetés |