Fórum témák
» Több friss téma |
Vedd ki az L705-öt. Arra mit lép? A sortranzisztor biztosan jó?
Hali!
Kiszedtem a tekercset, a kattogás megszűnt, nagyon halkan lehet hallani, hogy nagyfrekin megy a trafó...ez jó, az elkók lábain stabil egyenfesz van...Hogyan tovább? Idézet: „A sortranzisztor biztosan jó?” Most forraszd vissza a tekercset, viszont a sortranzisztort vedd ki, és újra bekapcs.
Hát a multkor kimértem a sortranyót ugy ahogy írtad és jónak tűnt, a tekercset visszaforraszottam, a sortranyót kivettem a jelenség ugyanaz...a táp kattog...
Hát akkor a tekercs és a sortranyó között van valami, ami leszipkázza az áramot. A tápvonalon menj tovább, vegyél ki alkatrészeket. A rajzon bekarikázottakat nézd át!
Megnéztem mindent ami be volt karikázva, de semmi... :S úgy néz ki, megmarad alkatrésznek
![]()
Sziasztok!
Nemrég kaptam egy 'LG StudioWorks 995E' tipusú monitort, és hát sajnos nem működik. Még a bekapcsoló gomb melletti led sem világít. Szereztem hozzá kapcsrajzot és elkezdtem méregetni a tápot. A szekunderen minden tápfeszt megtaláltam kettő kivételével, az 5V és a 12V hiányzik. A rajzból kiderült hogy ezek egy szekunderről képződnek. Sajnos itt 15V helyett 3,4V-ot mérek. Ez ügyben kérnék segítséget tőletek. Köszönöm.
Itt a kapcsrajz egyik fele.
Szia!
Az ezen a tápvonalon lévő elektrolitkondenzátort cseréld, és az egyenirányító diódát is ellenőrizd.
Szia!
Cseréltem kondit meg diódát, a helyzet nem javult. Erre a kimenetre próbaképp ráakasztottam egy dióda kondi párost, Így 20V-ot mértem.
Mi az, hogy ráakasztottad? Úgy kötötted rá, hogy semmilyen terhelés nem lehetett a dióda-kondi pároson? Ha így van, akkor túlterhelés (zárlat) miatt esik le a feszültség.
Egy másik diódát és kondit kötöttem arra a kimenetre terhelés nélkül. Igen, valahol zárlat van, de nehéz kideríteni hogy hol van. Már lekötöttem mindent, de semmi. Ha a D922-es diódát is leveszem, akkor 0V van a kimeneten, de először felugrik kb. 18V-ra egy mikroszekundumig.
Akkor veselkedj neki. Kutass, keress, méricskélj. Ellenállásméréssel is felderítheted a zárlat helyét.
Az lesz. Küldök egy képet hogy mit vágtam el a nyákon, és még így is 3.4V van a kimeneten.
Lehet, hogy nem azt kellett volna. Próbálj a D922 vonalán kutakodni.
Ha kiveszem a D922-t, olyan mintha leállna a táp. Az optocsati gondolom leállítja azt.
Üdv!
Egy kérdésem lenne az említett LG flatron ez T710B típusú monitorral kapcsolatban, azt hiszem megtaláltam a bűnöst... egy elszállt fetet, a típusa; fqpf 10n20c ,de nem tudok ilyen típusút venni, mert nincs sehol... a HQ-nál néztem és helyettesítő típust ajánl az oldal, méghozzá kettőt is: 2sk1917 és irfs640b melyikkel tudnám helyettesíteni vagy mindegyik jó lenne? Válaszaitokat előre is köszönöm...
Szia!
Hát ha mindkettő típussal lehet helyettesíteni a HQ szerint, akkor mi a kérdés? Mindegy melyikkel, hisz azért "helyettesítő".
oké! köszönöm csak azért kérdeztem mert kicsit más a kettő ...
Az IRF630FP is jó hozzá, ugyanott kapható. Az eredetinek kerámia hűtőfüle van, ajánlatos a TO-220FP tokkal ellátott változatot választani, tehát a "FP" végződés fontos.
és az irf630a ha teszek csillámpapírt a tok és a h.borda közé meg ilyen kis műany. pöcköt a furathoz?
Igen, ha el tudod szigetelni a bordától, akkor rendben, de minek kínlódnál? A szigetelt verzió még olcsóbb is.
csak mert épp ilyen típus volt itthon...de találtam itthon egy irfs640-et is ami jó és szigetelt is, tehát azt tettem bele, és működik, csak a színekkel van gond, ezt okozhatja az, hogy ezt a fetet tettem bele vagy ettől nem lessz baja? A színekkel mit kezdjek?
megpróbáltam csinálni róla egy képet, máramennyire látszik.... szürkés kép, és ha megynyomom a menü gombot, akkor csak egy sötétebb szürke ablak jelenik meg... mi a teendő ilyenkor?
Olyan, mintha csak kék szín lenne. A csatlakozókat jól dugtad össze? A nyák nem sérült a szerelés alatt?
A csatik rendben a panelok nem sérültek, látszólag....
Nézd meg feszültségméréssel a képcső-katódok vezérlését.
A Gnd és a Bk között; 56V, gnd és Rk között 57V, gnd és Gk között 57V ezeket az értékeket úgy mértem, hogy a vga kábel nem volt bedugva a gépbe és a képernyőn csak egy szürke kép volt... de nem írta ki, hogy no signal.. ez jó így?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |