Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Ismét a segítségeteket kérném. Egy programomnak egy bizonyos része azt a feladatot látja el, hogy 5°C fok alatt bekapcsoljon egy fűtést. Ez programba szimulációba szépen működik, életben viszont észrevenni ennek lineáris tulajdonságát. LM35-ös hőszenzorral mérem a külső hőmérsékletet, és ennek kimenetét mérem a PIC egyik analog bementén. Mivel nem kell tökéletes pontosság ( azaz, az a cél, hogy ha hideg van fűtsön ![]() Arra gondoltam, hogy ha eléri a 8-at mint értéket, elindulna egy 2-3 perces időzítés, és ha az lejárt akkor engedélyezné.. Így biztos a billenés. üdv: Dávid
Közben megoldottam. Betettem egy 1 perces időttartamot, ami alatt ha megtartja az értékét, kapcsolhatja a fűtést, ha ez idő alatt bármikor megnő az értéke reseteli az időt. Így megy szépen!
üdv. Dávid
Sokkal egyszerűbb lett volna ha egy limittert teszel bele
és beállítod a "hiszterézist" hogy mondjuk 2-3c külömbség legyen a be ill ki kapcsolás közt
Kösz, a Limiter eszembe se jutott. De már mind1, megy így is szépen.
üdv: Dávid
Azt egyébként, lehet tudni, hogy miért álltak le a Parsic fejlesztésével?
Szia! Én már annak is nagyon örülnék, ha valaki annyit fejlesztene rajta, hogy több picet ismerne, esetleg újabb olcsóbb tipust, meg lenne köztük egész kicsi 8 lábu, mert néha nagyon jó lenni olyan kicsike.
Hali
Mert senki sem fizetett ezert az ugymond "magasszintu programozasi nyelvert". Inkabb vettek valami komolyabbat, vagy hasznaltak a gyari fejleszto rendszert. Amennyiert a program fejlesztoje kivanta adni, annyiert mar azert lehet venni mas komolyabb fejleszto rendszert, ahol mindig biztositott a support. Az uj eszkozok azonnal belekerulnek, a hibak gyorsan kijavitva. Igy lehet dolgozni. A tobbi az csak jatek. De volt mar itt tema sokszor. Tudni kell a korlatokat es aszerint kell hasznalni ezt. Ha valaki ezt az erot tanulasra forditja, nem fog megrekedni a 3 PIC-nel. Bocs ha valakinek esetleg faj, de ez az igazsag. Udv Vili
Értem. Akkor mi a helyzet a Flowcode nevezetű szoftverrel, vagy a Niple-el. Parsicról folyton rossz a vélemény.. Ezeket sűrübben fejlesztik, mint a Winampot.
Szerintem a Parsic, jóval komolyabb min2 említettnél.
Csak anyit fűznék hozzá hogy az igazság relatív , és még míndíg várjuk a cikedet a c nyelv rejtelmeiről .
![]()
Es ezt mer tolem varod? Van itt a forumon sok C vel foglalkozo thread. Olvasni kell.
Udv Vili
Hali
Hogy ne unatkozzal es lass valami komolyabb nyelvet is : C nyelv.
Ez a topic a Parsic programról szól, illetve az ezzel megvalósítható dolgokról.
Kérdés, ki hogy viszonyul hozzá? Programozni tanulok, vagy PIC-el feladatot akarok megoldani. Ha programozást akarom megtanulni úgy általánosságban, és céltalanul játszadozom a PIC-el, akkor a Parsic természetesen egy idő után szük teret ad. Ha a PIC készletet figyelembe véve kölönböző vezérlési és egyéb feladatokat akarunk megoldani, akkor egy gyors megbízható és " fejlett programozói ismeretek nélkül" is eredményesek lehetünk. Ehhez mindössze minimális elektronikai tudás szükséges. Mi is valójában a PIC? -egy "intelligens logikai IC"- mikrokontroller. Az mindenkinek saját döntése, hogy melyik segédprogrammal programozza fel... Vagy legépel 8-10000 sort, vagy rajzol néhány oldalt. Azt, hogy abbahagyták a fejlesztését, annak több oka lehet, ahogy én látom ennek inkább múltja van, mert a C-s tipusokból indult. No-ban a vezérléstechnika 7-8 éve már teljesen más irányt vett... Arra kell használni amire való, a készletben szereplő PIC-ek felprogramozásához ad segítséget, gyors és szinte hiba nélkül indul, mert bevált "rutinok" láncolata. Nem a programírással kell bajlódni napok hetek szám, hanem a feladatra tudunk összpontosítani.
Egy valamit nem értek : Ha a C nyelv a kedvenced , és a parsic-ot útálod mert csak vicc , a Flowcode-t miért nem
"húzod le " talán mert a c nyelvet használja ? Különben vedd semmisnek a Hszt nem akarok még egyszer vitázni veled (úgysem érted meg az érveimet) ![]()
Szia
Már nem birom ki bele ne böffentsek,de te papagájt ettél?(Mert az mondja mindig ugyan azt)Bővebben: Link
Szia!
A fűtés be-ki kapcsolásához egy ötlet, én így oldottam meg, mert ugyanez volt a problémám. Tettem egy Set-Reset eszközt, és ha az érték kisebb mint pl. 10 akkor egy 1shot-al set, ha az érték nagyobb mint pl. 20 akkor ugyancsak 1shot-al reset. Nekem tökéletesen beált. Persze mindenki úgy csinálja ahogy akarja, csak gondoltam megosztom. ![]()
Hali
Nem lettem papagaj, csak latom itt a kollegak kinlodasat ezzel a "programozasi valamivel" es megprobalok segiteni, hatha 1-2 kollega esetleg kiprobal mast is nem csak ezt. Udv Vili
Ha ez kinlodás lenne lehet nem ért volna meg 135 oldalt,nem?Üdv Zoli
Pont azert ert meg. Nezd vegig a kerdeseket, es Te magad is rajossz, hogy javareszt abbol adodik hogy a kedves kerdezonek halvany lila goze sincs a PIC mukodeserol. Ezzel a programmal meg raadasul csak felrevezeto informaciokat ismer meg. A masik : Nezd mar meg a kivalaszthato eszkozoket. Elkezdi a 16C54-el (mar reg nem gyartjak) es a 16F877-nel befelyezodik. Az pedig mar bizony tobb mint 10 eve a piacon van. Probalj meg ujabb eszkozre irni programot. Eleg nehez lesz.
Udv Vili
A nyákkészítés kérdések cimű témát szoktad olvasgatni ?
ott is éppen két program -on vitatkoztak ma , melyik jó , melyik jobb , mi értelme ennek ? Mindenki csinálja a hobbiját úgy ahogy neki megfelel ! NEMÉRTEM még mindig hogy miért kell itt játszani a hittérítőt kéthavonta ? Egyébként én is szoktam nézegetni a pic programozás c nyelven témát de nem nagyon láttam mostanában HSZ-t a tolladból !
Ki mondta, hogy bajom van vele? Én csak azt nem értem, ha ennyire zavarja a népet a grafikus programozás, miért csak a parsic topicba tévednek be a kritikusok
![]()
Bocs, de itt mindenki PIC szurkolo. A peldad erosen santit. Nem beszelunk AVR, 8051, 6809 es egyeb procikrol
![]()
Ez jó hasonlat
![]() ![]() Most fejezzük be a vitát, és menny vissza C-t programozni. üdv: Dávid
Igen! mindenki Gólt akar rúgni , a maga módján !
De úgy látszik hogy te a mi kapunkra játszol ! ![]() De tudod mit ? Hagyjuk a vitát ! Inkább ![]()
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék. Megépítettem egy külső tápos jdm programozót. Szereztem régi PC-t. LED villogtató progit (.pic) átfordítottam .asm-re. Azt Mplab 8.10-el átfordítottam .hex-re. Azt icprog-gal beprogramoztam egy 16f877A-ba. Az áramkört dugaszolós próbapanelen összeraktam és vártam a nagy csodát. Nem jött. Átnéztem, szétszedtem-összeraktam és arra jutottam, hogy az oscillátor nem megy. Rájöttem, hogy ha egy 4,7 Kohm-os ellenállással piszkálom az osc1 lábat akkor néha elindul. Ha valakinek van tipje, hogy mi lehet a baj akkor kérem segítsen. Előre is köszönet. ![]()
Mire van allitva a configban az oszcillator? Esetleg tegyel bele masik kvarcot. A 33 pF kondikat se felejtsd ki.
Udv Vili
A progiban hogyan van beállítva , belső öoszucillátor vagy kvarc ? Tedd fel ide a progit megnézzük mi a hiba
Amit tudok segíteni...
Itt egy led villogtató progi minden formátumban. Az rb.0 lábon gyorsan és rb.1 lábon lassan villog. Külső quartz-al (4Mhz). Quartz lábai 20pf-al testre kötni, menni kell. Esetleg olvasd vissza a progit az égetővel, hogy beégette-e... Ellenőrizd a tápot pic lábain...stb
12 és 16Mhz kvarc-cal próbáltam és mindíg beállítottam a parsic-ban a frekit és xt-re állítottam a tipust. Visszaolvastattam és van benne valami. Néha fut egy két ciklust, ha éppen jókor érek hozzá a osc1 lábhoz. A progit beveszi mert próbáltam azt, hogy átítram a lábakat és átalakítottam a kapcsolást, és akkor másik láakon váltotta a kimenetet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |