Fórum témák
» Több friss téma |
Hogy lehet egy dinamót házilag elkészíteni?
Erre várom a választ. Venni nem szeretnék, én akarom elkészíteni. A válaszokat előre is köszönöm.
hello
állandómágneses motort még nem csináltam és esztergapadom sincs a többi megvan
Szia!
Nem is kell szétszedni: egy állandó mágneses egyenáramú (kommutátoros) motor, ha a tengelyét forgatjuk, máris dinamó. Ha van két ilyen motor a kéznél (valamilyen játékból - lego technic..), kösd össze elektromosan, és forgasd az egyiket kézzel - a másik is forogni fog... Szia
igazad van.
inkább barkácsolnék van egy kis motorom egy ceruzahegyezőből és akkor mit csináljak és hogy?
ja és csak úgy a kihívásért csinálom
Úh. Ez ilyen bonyolult?
Bocsi de én valami könnyebbre számítottam. Lehet hogy mégis maradok a másik tervnél.
Csak az a baj hogy a motor úgy van megcsinálva hogy 4 elem kell hozzá.És egy ilyen motor mennyi áramot tud csinálni?
Ekkora elhatározottsággal szerintem egy égő cseréjének se állj neki!
Attól függ, mennyi munkát fektetsz bele.
Ilyen kis ledek megvilágítására.
És hogy érted hogy attól függ hogy mennyi munkát fektetek bele?
Azt akarod, hogy a led világítson, (ez speciel villogna,) vagy a ledet akarod megvilágítani egy másik fényforrással?
Hogy világítson és csak véletlenül küldtem villogós linket.
Maximum a befektetett energiát nyerheted vissza. (A gyakorlatban azonban ennél kevesebbet!) Ha tanultál már fizikát, akkor ez nem lehet ismeretlen előtted.
Bocs, de nekem ez a barkácsolós módszer bonyolult.Én még nagyon kezdő vagyok.
Kösd a ledet a motor kivezetésére, és tekerd a motort valamivel. Ahogy a dinamó eléri az 1,2 voltot, (cca. ez a led nyitófeszültsége,) el kezd majd világítani, ha polarításhelyesen kötötted be. Ha nem, akkor tekerd a motort ellenkező irányba!
Igen csak az a gond hogy a motoron van 3db kerámia kondenzátor és a motorból 4 vezeték jön ki.
Oké és nagyon köszönöm szépen a segítségedet.
Oké kösz a választ.
Csak az a gond hogy nem tudom hogy kinek adjam a pontot.
Van egy kis gond.
Lecsupaszítottam a motort 2 kábel maradt, ha rákötöm az elemre akkor rendesen forog, de ha odateszem a ledet úgy hogy érintkezik hozzá, akárhogy forgatom nem világít.
Oké kösz majd próbálkozok vele.
Szerintem kezdésnek egy ilyen is megteszi.Bővebben: Link
Idézet: „egy ilyen motor mennyi áramot tud csinálni?” A kissebb DC-motrokból(kis fordulaton)max 0,1W-ot ha kisajtolsz,akkor jól állsz,a ledek meg 310mW-osak egyenként,néhány ceruza elemmel(vagy akkumulátorral) talán jobban járnál. Üdv!
Sziasztok, kérdésem lenne dinamó, vagy generátor üzemű kütyü készítéséhez.
Éspedig adott egy Briggs motor, sajna behúzós, és tirisztoros gyújtással. Tervem valami áramtermelő akármi készítése (ezért bocsánat)lendkerékről meghajtva egy segéd generátor dinamó,, mint pl az mz, vagy simsoné. mivel külföldön vagyok, alkatrész beszerzés, egy méh telep, de ez a max.(200km-es körzetben egy normális üzlet nincs) Anyag ami adott hozzá.Lendkerékhez méretezett vasmag(ez is egy gyujtás volt) akku,(6V, és 12V, ez nem okoz problémát.) és rézhuzal. pár dióda, stb minden ilyesmi ami hulladék cuccokból ki lehet gubizni. Kérésem, és kérdésem, Milyen szál keresztmetszetü kell a tekercsnek, és a mágnes, elhelyezés, darab szám? Mechanikai elhelyezés, lendkerék átalakítás nem okoz gondot, bent a cégnél megoldom. Csak kb. milyen irányba induljak ezzel. Feladata, akku töltés, és max világítás. De ha valaki fejből vágja a pl. simsonét és megosztja velem. Hálás lennék. Köszönettel Üdv PIQ
Szia!
Egy autó generátor csak van valamelyik ócskavastelepen. Ékszíjhajtásos megoldással príma akkutöltőt készíthetsz. Az indítás idejére egy billenőasztalos megoldással tehermentesíted a motort, ha beindult, utána ráterheled a meghajtásra a generátort.
szia, Bocsánat a hiányos fogalmazásért, de ez egy 5Hp kistraktor, ami motorcserés volt, de még nem nálam, , Szegény egyszerre dolgozni és engem cipelni, plusz egy generátor, az már sok, azt már nem bírná. terveimben egy egy kis akkut szeretnék rátenni, és egy pár, mondjuk jobb fajta led-es lámpát(ugyebár itt fél évig sötét van, a havat meg tolni kell ezerrel.
Annyi lenne a funkciója, hogy amit a lámpa elhasznál, azt visszaküldje az aksiba., és ne keljen dugdosgatni töltőre,, másodszor, kinéztem magamnak önindítót amit rá szeretnék tenni., (kompatibilisek ezek a motorok, de erről valahogy lehagyták az elektromos részt) javítottam ismerősnek. gyári, majdnem ezzel a motorral 90% ugyan az volt, annyi külömbséggel, hogy volt rajta akku, és töltötte egy kis maroknyi tekercs. Ránézésre sem bonyolult, csak a paramétereiről nincs abszolút fogalmam. Köszönöm válaszod Üdv PIQ |
Bejelentkezés
Hirdetés |