Fórum témák
» Több friss téma |
Púpos kondenzátor. 12V, 5V kondijait, az inverter körüli elkókat, a tápegység primer oldalán a kis méretű kondit mindenképpen kukázd, a nagyobb primer puffert érdemes kimérni legalább. A japán kondik (Nichicon, Rubycon, Nippon) rendszerint maradhatnak, a gagyisztikusakat mindenképpen cseréld 105 fokot bíró típusokra, a szekunder oldaliakat mind alacsony ESR értékűre.
Célszerű az inverterben, és a diódák, valamint a primer kapcsoló és körülöttük lévő nagy méretű, vagy melegedő alkatrészek forraszainak felújítása. Az inverter trafón, az azt meghajtó FET-eken, és az ott előforduló nagyobb fóliakondin feltétlenül.
Hello
TFT monitorral történik, hogy a szgép bekapcsolása után a ledje egyszer kétszer felvillan, aztán kialszik. Szétszedtem, találtam két 1000µF 16 V os kondit felpúposodva, ezek lennének a hiba okozói!? Kösz a segítséget
valószinű, aztán lehet még a többi hasonló kondi is
csak 105 fokost tegyél be, ha már cseréled
Lásd, amit előtted írtam.
Igen, minden pupos kondit kicsereltem a tapban. Amit sikerult megvenni azt ujakkal, amit nem azt egy PC tapbol rogtonoztem (elotte kimertem es teszteltem oket). Most mukodik jol. A terheles teszt is igazolta. Koszi!
Na kösz a segítséget, működik szépen.
Azért elég nehéz volt kivarázsolni belőle, elég kemény forraszanyaggal volt felrakva.
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne, hogy van egy Fujitsu-Siemens C-19 típusú TFT monitorom a hibája ott kezdődött, hogy a menüje magától feljött véletlen szerűen, a gombokra nem reagál semmit majd magától eltűnik, ezt kb. 2 hónapja csinálja. Most társult mellé egy olyan jelenség, hogy ki-be kapcsolgat magától a monitor. De van olyan időszaka is ,hogy folyamatosan nézhető órákig, de a menü ekkor sem használható. A kérdésem, mi lehet a nyűgje és, hogy javítható-e? A válaszokat előre is köszönöm.
Üdvözletem mindenkinek!
Abban szeretném a segítségeteket/segítségüket kérni, hogy kéne nekem egy olyan TFT monitor táp kapcsolási rajz kellene, mely 230V-ról csinál 12V-ot és 4A egyenirányú áramot (ha lehet stabil)a kimeneten. Valszotokat/Válaszukat előre is köszönöm! Üdv.:Gergő
Hali!
Minek építeni? Szerzel egy PC tápot az 12V -ot ad, ez stabil, rövidzár védett. Többet ad le mint 4A, de ez a táp teljesítményétől függ. Ha AT tápos van csak feszt adsz neki de az 5V ágat terhelned kell! Ha ATX akkor a zöld vezetéket rákötöd a feketére és már megy is. Üdv! Boldog Karácsonyt
Vagy veszel 1-2E Ft-ért egy 12v-os notebook töltőt, kis méretű és minimum 5A tudnak. Illetve ha építeni akarsz akkor a főoldalon lévő cikket nézd végig.
Heló!
van egy VideoSeven márkájú monitorom, melyet ha bekapcsolok akkor pár mp múlva kikapcsol. Válaszotokta előre is köszönöm! Boldog karácsonyt!
Szia!
Helyesen: TFT. Tönkre ment az egyik fénycső benne. Egyik pillanatról a másikra történt a kikapcsolgatás, vagy volt előzménye? Esetleg még elektrolit-kondenzátor-kiszáradás is lehet a hiba oka. Mindenképp szét kell szedni.
Mit értesz az alatt hogy kikapcsol
teljesen, készenlétbe, vagy csak elsötétül ?
Elsőtétül de a led világít
Én is egy ilyen hibával "küzdök". Hidegen beindul és működik, aztán ha bemelegedve ki, majd bekapcsolom, akkor csak pár másodpercre van kép, utána sötétség, de az üzemjelző LED folyamatosan világít akkor is. Fénycsőgyengeség szokott ilyenkor lenni.
Na pontosan nállam is ez van. Azt mondod, hogyha a fénycsőt kicserélném akkor jó lenne?
Én már kicseréltem a kritikus kondikat a tápban. Nem lett jobb... Most jön a fénycső. Januárt megvárom a beszerzéssel. Addig kínlódok vele. Ez egy Xerox 17""-os példány.
akkor én is a fénycsőre tippelek valójában van két csak nem látod
Sziasztok.En is valami hasonloval kuzdok.Eltortem sajnos a laptopom kijelzojet,es a monitort amit csatlakoztatok hozza az XP bejelentkezo ablakaig szepen mutat mindent,aztan sotetseg. Mar megorulok tole.Es ezt akarhanyszor eljatszom egymas utan mindig csak eddig jutok vele.Kerlek segitsetek mert meghaltam agyilag ,amugy sem vagyok egy PC-guru.
Szia!
Lehet, hogy a felbontás van rosszul beállítva és azért megy el a kép a Windows betöltésekor. Csökkentett módban állítsd lejjebb a felbontást. Valószínű ettől megjavul.
Szia!
Nem a felbontással lesz ott a hiba, hanem azzal, hogy elsődleges monitorként a laptop kijelzője van beállítva, és amint betöltődik a videokártya kezelőprogramja átvált. Én használok egy második, külső monitort a gép mellé, és ott így működik. Általában szokott lenni valamilyen gyors gomb a laptopokon amivel váltani lehet: nálam például Fn+F7. Ha ez nincs felrajzolva a billentyűzeten akkor a videokártya típusa alapján neten utána lehet nézni.
Sziasztok.Igen van ilyen gomb(ok)a gepemen ,de az a baj hogy nem reagal ra,...nem tudom miert.Nem tudom valltani a kepernyot,nem csinal semmit.
Koszonom hogy segitetek.
Ha csokkentett modba teszed a gepet, akkor van kep a monitoron?
Ha mas oprendszert bootolsz be, mondjuk CD-rol vagy pendrive-rol, akkor van kep? Az eltorott kijelzon SEMMI sem latszik vagy azert valami minimalis dolog igen? Ideiglenesen sem tudsz szerezni egy bele valo kijelzot? TV-kimenet nincs a laptopon? (a BIOSban altalaban engedelyezni kell a mukodeset)
Hali.Csokkentett modban fut a gep meg a monitor gyonyoruen. A kepernyo keresztben megfolyt ugyhogy latok rajta most is arrol irok,csak nagyon sokszor szukseg lenne a teljes kepernyore es azert probalom valahogy eletre kelteni egy monitorral.Azon gondolkoztam hogy megoldana-e a problemat egy op.rendszer ujra telepitese? Marmint ami a gombokat illeti,ami nem mukodik.(a monitor valto gomb)
Sikerult valahogy eletet lehelnem a monitorba,nem tudom pontosan hogy,de azt hiszem a eger jobb gomb-tulajdonsagok-beallitasoknal a monitort valtottam at. Koszi mindenkinek a segitseget.
Nekem is ugyan ilyen problémám van. SIkerült megjavíttatnod?
!igen sikerült nem ragasztani kellet hanem fórró levegőt kellet rá fujni vagyis olvasztanit hát enyi remélem sikreül neked is őszehozni valamit
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy a monitoromtúl melegszik és utánna elsötétül. Csak villog a készenléti led! Aztán pár perc múlva vissza kapcsol. Ha teszek mögé egy ventillátort akkor minden ok. Már régen ilyen kb 1 éve! Szerintetek mi lehet a gond?
Ha valami melegszik benne akkor az azt jelenti, hogy egy nagy ellenállású vezető lehet (kábelek esetén is ezt szokták alkalmazni), ha kiveszed a monitorból a tápot és megnézed, hogy nincs-e valahol áthúzás vagy árlat. Másik még az lehet, hogy a kondi nagyobb feszültségű áramot kaphatott. Nézd meg, hogy nincs-e pupos kondi.
Üdv: Gergő |
Bejelentkezés
Hirdetés |