Fórum témák
» Több friss téma |
nekem 1 videoseven moncsim van és a jobb alsó sarkában a kép zöldes színű valakinek valami ötlete van hogy mi a túró lehet? képcső? ja és hogy javítható-e amatőr szinten
látom más is szenved a 793 DF syncmasterrel én is pont 1 ilyet nézek most is és most is csapkodom hogy lássam mit írok mert ilyen narancssárga csíkok jelennek meg a képernyőn tetszőleges időben akkor nekem is a forrsztásokat kéne megskubiznom ugye? már másik fórumon is ezt írták csak be akarom biztosítani magam
Esetleg használd a lemágnesezés funkciót, és tedd távolabb az őt zavaró mágnest, pl. hangszórót...
miért baj hogy sulinetes? az enyém is az honnan tudnák hogy én szétszedtem? de nekem mondjuk már könnyebb dolgom van mert már letelt az 1 év sajnos ugyan mert inkább adattam volna velük 1 másikat de ezek szerint azzal is 1 idő múlva ez lenne a helyzet jönnek jobbról azok a fránya csíkok de nekem már végső stádiumos már van hogy az egész képernyő tiszta zizi
nem használ a lemágnesezés s nincs a közelében hangszóró én is arra tippeltem de nem ez a bibi esetleg van másik ötleted?
Nagy valószínűséggel a sorfrekitől elfáradt forrasztás(ok) vannak nagyobb áramú helyeken, mint pl a párna-hordó (E-W) korrekor áramköre. Nagyítóval(!) át kell nézni, a gyanúsakat (vagy mindet) átforrasztani.
fotózd le a képét...
az az érdekes hogy mire bemelegszik talán addigra elmúlik ez faterom moncsija és most épp megy ergó nem látszik semmi ezzel talán mondtam valamit?
Köszönöm a válaszod, át fogom nézni.
Esetleg más (tipikus) alkatrész (pl. kiszáradó kondi, nagyfesz területen dióda...) okozhatja ezeket a problémákat? Rajzod nincs véletlenűl hozzá?
Ez az egy Sampo rajzom van, de talán az a rész ua, v. nagyon hasonló, ha szerencséd van. Általában a processzoros résszel variáltak, mert újat kitalálni már nem nagyon lehetett...
Köszi, holnap nekilátok.
Itt http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/7472/SAMPO_KM-712.html megtalálod a KM-712 -nek is a könyvét. (3 részletben)
Hello!
Az én régi Lite-On b1770nsl 17 colos crt monitoromnak van egy olyan baja, hogy felszalad a kép a felső 1/3-ba, és ott vibrál, az arányokat persze megtartja, megjelenit mindent, csak összezsugoritva... ha megcsapkodom oldalt ( ) akkor visszaugrik, de utánna pár perc után vissza... még akkor szokott néha jó lenni, ha kicsit előre döntöm. A "kézrátételes" gyógyítást már kezdem unni, sztetek hol keressem a hibát? (monitorokhoz halvány gőzöm sincs)
Sziasztok! Nekem is sípol a monitorom (LG 775N 17"), de csak akkor amikor ki van kapcsolva! Ha készenléti módban van, akkor kicsit hangosabban, ha kinyomom, akkor valamivel halkabban, de este még így is jól lehet hallani. Éjszakára kihúzom a dugót és akkor lengésekkel csillapodva szűnik meg a hang. Szerintetek mi okozhatja?
az én régi lite-on monitorom is ezt csinálta öszeugrott a kép csak nekem az alsó felére és a képernyő közepén a horizonton olyan éles fehér fény volt hogy úgy vakított mint állat és az is helyrejött az erősebb simogatás hatására de 1 kis idő múlva már kezdtek középről kiégni a pixelek és zavaró volt amikor játék közben zélkeresztnek azt néztem... pedig korántsem oda kellett volna lőni... én nemtom minden monitoromnak olyan baja lett hogy csapkodni ütlegelni kellett én vok ilyen szerencsétlen vagy mind1ik ilyen szar lesz?
Szerintem a standby (készenléti) tápegység trafója. Vagy nincs jól impregnálva vagy esetleg a vasmag eltört. Néha lakkozással vagy a vasmag ragasztásával lehet rajta segíteni.
Szerintem nem nyúlok hozzá, majd lecserélem nemsoká valami LCD-re. Addig meg bőven jó lesz. Minden esetre köszi!
Arra tudtok valamit mondani, hogy az LCD monitorom legelső oszlopa miért piros? Az első oszlop pixelei csak pirosan tudnak világítani. Tulajdonképpen már hozzászoktam, de néha zavaró.
Sziasztok!
Nem akartam új témát csitni ezért ideírom. Van egy kb. 1 éves síkképcsöves HP P700-as monitor és az a baj, hogy néha ugrál össze-vissza a kép, és ha egy gyengébb ütés éri az asztalt akkor egyszerűen kattan egyet és nagyobb ütésnél a kép eltűnik és a bekapcsolást jelző LED piros lesz, és ameddig ezeket csinálja addig serceg a monitor. Lécci segítsetek! Üdv.: Müszi
Tulajdonképpen miért is van két Monitor probléma nevű topc? Itt a másik:http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1073.html
Az biztos hogy forrasztás hiba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A mai monitorok forrasztása elég pocsék minőségű!
köszi, megoldva
Szerintem a tápegység környékén. de érdemes át nézni az egésszet, és ami olyan azt átforrasztani, főleg a nagyfesz részén.
Helló!
Éppen egy Belinea monitort javítok és lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban: Lehetséges-e hogy a táp a booster tranzisztor (ha jól tudom így hívják a nagyfesz trafót meghajtó tranyót) zárlata miatt nem tud elindulni?
Üdv minden fórumozónak!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy van egy Compaq P75 ös monitorom, amiről a fényerő fokozatosan megy elfele! kb 4 hónappal ez előtt még a fehér az fehér szín volt rajta, mostmár csak szürke! Inkább sötét szürke! Az lenne a kérdésem, hogy mit lehetne ezzel a monitorral kezdeni? Mert így már nem nagyon lehet használni, mert a sötét részek szinte már nem is láthatók! :no: Próbáltam software esen egy kis fényerőt hozzá csalni, de az sem jött be,mert akkor már nagyon csúnya a megjelenített kép! A válaszotokat előre is köszönöm! Üdv: Gab_Bee
Senki? Lécci! Valaki segítsen, mert ez így nem jó!
Ha szétszedem, akkor mit nézzek meg rajta? Vagy ez már gondolom alkatrész hibája miatt van! nem?
Van Valami müszered ? Mert itt már mérni kellene.
Helló! Sajnos egy multiméteren kívül nincs más mérő eszközöm! :no:
Mit kellene mérni rajta? üdv Gab_Bee
Elsöre meg kéne mérni a képcsö segédrács feszültségét.
Ha szerencséd van akkor a képcsö nyakán a panelen közvetlen a képcső foglalaton találsz olyan feliratot hogy G2 az az. ott kellene mérned 700 - 1200 volt között csőtöl függöen. Ha az meg van akkor ugyan ezen a panelen a videotápot azt a szinvégtranyók kollektorkörébe találod. 200 volt körül kell mérned. Ezt a kettő probáld meg aztán folytatjuk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |