Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok
Van egy 12v-os ólom-zselés akkumulátorom. Feltölthetem ezt ni-mh, ni-cd akksihoz való inteligens töltővel?
Csá! Az LCD monitorban miLYen a tápegység? És még mit lehet
Aki keres, az talál:Bővebben: Link
Ha nincs rajta mechanikai sérülés akkor csak cserével vagy próbaáramkör építésével.
Esetleg ha behatóan ismered az adott elektronikát a hibajelenség alapján is lehet következtetni.
Értem! köszönöm.Csere lesz.Már megrendeltem.Próbaáramkört nem tduom,hogy kell csinálni..Köszönöm!
Nemtudja valaki,hogy magnódeckbe hol tudnék még szerezni gumigörgőt?Előre is köszönöm!
Próbáltad már elektronikai szaküzletben? Sok helyen szerintem még a pult alol elő tudnak kotorni egyet. Sokszor van nagyon régi rendelésekből visszamaradott alkatrészük egyes üzleteknek. Hanem bontottat biztos kapsz. Sok kiszuperált régi magnó hever szanaszét sok embernél.
Ja,még egy kérdés:
Én ezt a végfokra köthetem? Illetve az érdekelne,hogy mindkét oldalra rakhatom-e? bal-jobb. Mondjuk ez látszik,hogy mono és gondolom akkor 2-öt kell vennem. Bocs az értetlenkedésért.
Van ilyen is ebből elég egyet venned. A végfok elé kell kötni. Hiszen a bemeneti jelszint meghatározza a kimenetit.Bővebben: Link
csá all!
Mindíg látom a kapcsolásoknál, hogy milyen szépek a vezetősávok. Akinek ilyen szép az fénytecnikai nyákkal csinálja? A vaskloridos módszerrel, hogy lehetne ilyen szépet? előre is thx
Hello!
Először is köszönöm a választ nagyon korrektnek néz ki a rajz, de volna még pár kérdésem. A CNY70-es érzékelő és a tárgy között,legközelebb4-5 milimétere tudom tenni, mivel felűről tudom érzékeltetni. A tárgyak magassága általában 6 miliméter ,de van úgy,hogy 8( van úgy 1-3 milliméter az eltérés. Szerinted jó lenne ez a CNY70-es,(a szállító szalag szine zöld ezt nem kellene érzékelni,viszont a tárgy szine fehér,erre kellene érzékelni) ha nem jó az ézékelő tudnál ajánlani olyat ami biztosan érzékelné ezzel a megoldással. A te rajzodon,ha jól látom azÉ2 érzékelő ha érzékel magas szintet ad ki, nekem úgy kellene, hogy ha érzékel alacsony szintet adjon ki és akkor kapcsoljon a kimenet,ha az É2 átvált alacsony szintre. Még egyszer köszönöm, hogy foglakozol a problémámmal, várom válaszod. Üdv:pumpa
Köszönöm,sokat segítettél!!!
Amikor iszok egy habosat,akkor azt a te egészségedre teszem majd!
Szia!
Szeretnék még egy kérdést feltenni neked. Szóval hogyha a végerősítőre kötöm a kivezérlés jelzőt,akkor csak az adott hangerőnek megfelelően fog kijelezni. Viszont hogyha azt szeretném,hogy állandóan kijelezze tehát ne a hangerőtől függjön a kijelzés akkor szerinted az előerősítőre kéne kötnöm? / VIDEOTON RA 6363 S FM AM STEREO receiver/ Köszi.
Igen, mert az előerősítőn állítod be a jelszintet.
ok.köszi.
ok.köszi!
ezt köszi
de ebből hogy vezessem tovább? az első és harmadik kérdésre mégegyszer a feladat: Egy kondenzátort és egy Ω-os ellenállást sorba kapcsolunk egy 220V-os 50Hz-es hálózatra a körben folyó áramerősség 0,5A a felvett teljesítmény 50W 1/ mekkora a kondenzátor kapacitása?? 2/ Mekkora az Ω-os ellenállás?? 3/ mekkora induktivitásu tekercssorba kapcsolása esetén maradnak a körben folyó áramok effektív értékei???
Roppant egyszerű. Tudod a feszültséget, tudod az áramot, ebből ki tudod számítani a kör impedanciáját. (440 Ohm). Az ellenállás értékét is ismered. Ebből már számítható a kondenzátor impedanciája, abból pedig az értéke. Csak ügyesen.
Szerk: Meg persze lehet abból is kiindulni, hogy mekkora a Wattos teljesítmény (50W), mekkora a látszólagos (110VA), és kiszámítod a kondenzátor meddő teljesítményét (?VAr), és ebből számítod tovább.
figyu én egészen hü..lye vagyok ezekhez a dolgokhoz
nemlehetne az hogy megoldod nekem??? és hogy csak le kelljen másolnom?
Nem akkora tudomány ez, dogaírásnál meg nem lehetünk ott. Próbálj egy picit Te is érdeklődést mutatni a téma iránt.
Robi, mindenki hülye ehhez, senki nem úgy születik, hogy egyből tudja. Vagy Te annyira értelmes, hogy lazán megérted. Én elvből nem szeretném megoldani helyetted, mert sosem tanulod meg, márpedig, ha ilyen iskolát választottál, akkor biztos, hogy egy kicsit azért érdekel. Tudom, hogy ez a legunalmasabb része az elektrotechnikának, de hidd el, alapok nélkül nem fogod az egészet átlátni. Lehet, hogy lesz, aki megkönyörül rajtad. Ne haragudj rám.
de azért mégiscsak jobban megtudnám tanulni egy kész feladatból hogy mi hogyan és miért mint egy olyanból amit nem tudok megoldani
és most ez a feladat nagyon fontos lenne nekem hogy meglegyen a megoldása sok múlik ezen és mivel nekem sehogysem jött össze reméltem hogy segít valaki
Nem emlékszel, mikor felrajzoltátok a vektorokat? Milyen szöget zár be az ellenállás, és a kondenzátor feszültségvektora (a soros kapcsolás miatt mindkettőn ugyanakkora, és ugyanolyan fázishelyzetű áram folyik), onnan meg már csak Pitagorasz tétel, és a kondenzátor impedanciaképlete átalakítva a C értékére. Na, dereng valami?
Többet nem segítek.
háth sajna nemsokminden
de légyszi írjad már le nekem hogy hogy is kell megoldani
Hali
Gondolom van valami tankonyved. Ott probald meg megkeresni a valaszokat a feladatodhoz. Esetleg Viki segithet. Udv Vili
Pitagorasz tétel milyen szögű háromszögnél ad megoldást, és mire? Szerinted miért emlegetem ezt a tételt? Azért, mert ez alapján tudod a kapacitás impedanciáját számítani. Szerintem adja magát a vektorok szöge is ebből már, nem?
tankönyvem nincs ugyhogy ez necces lenne de azért kösz
Imi65: nemigazán tudom a pitagórásztételt meg ezeket szal legjobban egy megoldásnak örülnék |
Bejelentkezés
Hirdetés |