Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LPT portos vezérlés
sikerült?
El is feledkeztem róla. Azonnal teszem. Ha valami baj van vele szóljatok, mert itt ott átírtam és nincs most eszköz amin ki tudom próbálni.
Tehát telepítésről. Mivel minden hangkártya rendelkezik mikrofon bemenettel a program ennek a segítségével lett megoldva. Úgy kell elképzelni hogy a kimenet "össze van kötve" a mic bemenettel. Persze csak logikailag. Ehhez az szükséges hogy a Recording Device a StereoMix legyen. Volume controlba Options, Properties, Recording rádiógomb, pipa a StereoMixre és ezt állítod egyedüli forrásnak. A hangerőt a StereoMixen állítsd szinte minimumra (mondjuk 1-2 max 3ra a 100ból). Elindítod a programomat és kész is. A csúszka arra szolgál hogy érzékenységet állíts. Ez nem a legszebb megoldás de legalább minden gépen mükszik.
Ha van vmi kérdés, csak bátran. És még valami: a program egyenlőre a $378 as portot veszi LPT portnak. Általában ugyanis ez a címe. Készül az Options ablak...
hali, valahogy nekem nem vili h hogyan kéne beállítani. xp-m van, de h hol vegyen fel meg ilyenek azokat nemtudodm átirni.
Tehát. Az óra mellett van a hangerőszabályozó. Jobb klikk és Open Volume control. Beugrik egy ablak. Options menü abban pedig properties. Legy egy ilyen hogy Adjust volume for és három választási lehetőség: Playback Recording Other. Kiválasztod a Recordingot. Teszel egy pipát a StereoMix elé és OK. Ekkor beugrik a Recordin Control ablak. A StereoMix az ablak jobb oldalán lesz. És ez alatt kell legyen kiválasztva a Select.
És a csúszka a minimumon szinte. Ennyi. Bezárhatod az ablakot.
No sikerült?
a stereo mix magyarba mi felel meg beállításnak? bemenet?
Az utolsó opció. Nem tudom magyarul, angol XP-m van. Valamilien bemenet szerűség, de nem vonalbemenet. Az más.
Sze!
Probáld meg esetleg az inpout32.dll -vel. Nekem Delphi5 alatt sikerült vele boldogulnom. http://www.logix4u.net/inpout32.htm g.
sikerült müködésre birni, megtaláltam azt a sztereo mix-et. van olyan csak átkell állítani felvételre. és ott van. müxik is az egész, csak annyi lenne a kérdésem h:
van a progi és benne azok a ledek. de az lpt porton ha rádugom a kapcsolást, akkor az nemugyvillog ahogy a progiba szépen, hanem összevissza. ha érted. tehát mintha más módban lenne. nemlehet valahogy ugy modosítani h ugy villogjon hátul mint a progiban azok a kis ledecskék? és h pont akkor? köszi amugy az infokat
A hibát javítottam.
Hogy-hogy? Nem egyidőben villog a led és a progi? Az nem lehet. Ha késnek is, egyszerre kéne késsenek.(winfos nem realtime)
eddig tök máshogy villogott. most megnézem h a modoltal milyen. és irj a moderátornak h szedje ki
a villogási stílusa már jó, az korrekt lett. amugy még egy ami feltünt nekem benne: a progi sokkal érzékenyebb mint a ledsor kint. ez a csuszka miatt van amit a controllban kell állítani, vagy amit készítettél abban? meg még egy ötlet hozzá ha tudod: lelehessen rakni kisikonként az óra mellé, az még jólenne. mert ha még ezt megtudod csinálni és ebböl a kapcsolásból csinálok kettöt és a monitor mellé mind a két helyre kirakom szerintem ez nayon jó
Értesíts vagy írj ide ha minden OK a progival.
OK nem láttam. Ha van rá igény fejlesztem, de most nincs túl sok időm. Mindenképp teszek majd options ablakot hogy lehessen a windowssal indítani, portot kiválasztani stb. Érzékenyebb nem lehet, ezt nem értem. Mindkettő ugyanazt az értéket kapja. Utánanézek....
naszóval valami olyat akartam még irni h belehetne azt állítani h hátul a ledeknél pont akkor és az a led villanjon fel, mint a progiban? mert a proginál sokkal több led világít, számszereint nálam 3 amikor kint az elsö elkezd világítani. ez miért lehet? meg is néztem. egy filében egy pici részt végtelenítve lejátszottam és amikor a progiban 3 csiknál van akkor kint csak1 ezen lehet finomítani? akkor engedjen át áramot az lpt amikor épp a progiban is világít a lámpácska vagy ilysmi? enmértek a programozáshoz, csak probálok ötletet adni vagy valami..
áá, valószínüleg nálam volt a hiba, h a 3.nál késett. ugyanis rosszul csináltam meg a kapcsolást. kicsit elnéztem valamit. javítpm a kapcsolást, és akkor lehet h teljesen frankó lesz! és akkor az az érzékenység meg minden akkor semmi.
igen, nálam volt a hiba. a progid nagyon jó, hajrá!! várjuk a fejlesztéseket
Új kinézet, óra mellé zsugorítás, egy pár apróság. Remélem más is hasznát tudja venni.
Ezt Visual Basic-ben csináltad???
ez nagyon-nagyon jólett!!!
ez nagyon frankó, csak egyet elfelejtettem. a csuszka mire is jó? egy bugreportféle: ha lerakom a tálcára, és utána visszahívom a megnyitás méretére, és utána onnan smét leakarnám rakni tálcára, akkor már nemengedni. winxp sp2. és nemtudom h csak nálam vagy másnál is, de nálam a progiban az utlsó piros lámpácska nemhajlandó sose kigyulladni, még akkor se ha az érzékenységét állítom. ez miért lehet? de amugy a ledsorban vilégit... ezért nemértem. ami a file mellett van sys file, azt belelehet integrálni a prigiba?
A program Borland Delphi 5 ben készült.
Hujikolpnak: A hibákat javítom, további ötleteket is szívesen várok. Amint tudom felteszem a javítottat.
Delphi!!!!!
Na az király... tudtad hogy a delphi az Object Pascal programozási nyelvet használja?????
Ezt most jó vagy rossz értelemben írod? Egyébként, kérdésedre válaszolva, elég jól ismerem ezt a fejlesztőeszközt, több éve foglalkozok vele.
Szerintem kigyullad csak talán olyan kevésszer hogy nem is látod. Próbáld a StereoMixet feljebb vinni egy kicsit ha zavar.
A tálcára rakás problémája megoldva. A *.sys file-t jogi okok miatt csak eredeti formájában használhatom, mivel nem az enyém. A skin így is az exébe van(azért ekkora a mérete).
Üdv mindenkinek!!! Szeretném a segítségeteket kérni! A problémám az lenne hogy kéne egy BPM számláló LPT portra 7 szegmenses kijelzővel. A virtual Dj hez szeretném. Van valakinek kapcsolási rajaza? És esetleg egy vezérlő program hozzá? A válaszokat előre is köszöntem!
kicsit OFF:
Egy lpt-vel kapcsolatos kérdést tettem fel ide: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2976.html Ha valakinek van valami ötlete, kérem ne tartsa magában! Köszi! ON:
Ez nem kicsit OFF, hanem ide való. Ha ezt a topikot megtaláltad, minek nyitottál újat?
Gondolkodtam rajta, h. ide tegyem v. ne.... aztán arra jutottam, hogy igaz ugyan h. LPT-vel kapcsolatos a kérdésem, de az Lpt portos vezérlés cím nem fedi le a kérdés lényegét. Visszaolvastam ebben a topikban, de más jellegű témákról van szó benne. Nem akartam eltéríteni a topik eredeti témáját. Ezért ítram h. OFF.
Mindenesetre elnézést kérek Slope! Ill. elnézést mindenkitől aki nem így látja a dolgot!
Sziasztok. Egy olyan gondom volna, hogy szeretnék épiteni vagy épittetni egy LPT-s relé kártyát Pc-be.
A működését tekintve egy USB-s ujjlenyomat olvasó kellene hogy a jelet adja a kártyának (gondolom valami szoftveren keresztül) ami a rá épitett relét vagy reléket kapcsolgatja. Ha a megfelelő ujjlenyomatot kapja a gép akkor a relék behúznak és vezérlik amit rájuk kötök. ezek 12 V-os viszonylag nagy áramú dolgok. Tud valaki hasznos tanácsot ötletet adni? Köszi előre is.
Szia!
Magát a relékártyát nem nehéz elkészíteni, szinte egyszerűen lehuzalozható ha egy vagy két relét akarsz vezérelni. Több oldal is foglalkozik PLT-s vezérléssel, ( Tisztelettel, barátunk a GOOGLE! ). A legegyszerűbb esetben a kimeneti portokat, egy egy teljesítmény tranyóval kell megerősiteni, h. a relék terhelőárama ne a portot terhelje. S legyen -< ITT >- erre egy példa. Ha a számitógépet szeretnéd biztonságban tudni, akkor célszerű optocsatolóval leválasztani a kimeneti portot-portokat és úgy vezérelni készüléket. Igy probléma esetén (az PLT pot nincs galvanikus kapcsolatban), a kapcsolt készülék nem okoz gondot... Uganezen az elven működnek a félvezetős teljesítmény relék is... Ha ez eldőlt. Akkor már "csak" a vezérlő progi van hátra. Persze XP alá még kell egy DLL is, amin keresztül a kimeneti portot lehet "piszkálni". Egy kicsit visszáb megtalálod.... Remélem tudtam segíteni egy kicsit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |