Fórum témák
» Több friss téma |
Van abban olyan alkatrész. Hogy miért 45 mb-t ,- gondolom akkora az adatbázis anyaga. Amúgy a protelnek igen csak nagy gépigénye van, nekem 1700 celeron + 256 mb ddr rammal csak döcög. Aki használni akarja a programot, annak izmos gépre van szüksége.
Nekem erre a keresési feltételre nem talál semmit. + állandóan error figyelmeztetéseket ír ki (indításkor vagy ötöt).
Egyrészt footprintként ilyen alkatrész tutira nem létezik...a FOOTPRINT nem mást jelent, mint tokozástípust!
Egy alkatrésznek max a neve lehet TL072, a tokozása meg, amilyenben épp kapható, vagy amilyet szereztél (pl. SO8, vagy DIP8). Másrészt ha nem adsz hozzá megfelelő könyvtárakat, akkor hiába van beixelve az "Available libraries" opció...és hogy melyik a megfelelő könyvtár? Olyan, amiben tutira létezhet ez az IC-típus...ehhez viszont nagyon sajnálatos módon meg kell nézned a neten, hogy mely yártók gyártanak/gyártottak Tl072-t...bemész a gyártó könyvtárába (pl. Texas Instruments), ott kiválasztasz megfelelő alkatrészkönyvtárakat...pl. a 7-szegmenses kijelzők között hiába keresteted, ott semmilyen módon nem fogja megtalálni...épp ezért felkeresed az Operational amplifiers, vagy vmi hasonló IntLib-et, és hozzáadod az alkalmazható könyvtárakhoz...na, így már 100%, hogy találni fog ilyen IC-t.
Maestro ! Azthiszem ezt keresed.
Nekem is lenne egy kérdésem. Nemtudjátok véletlenül automatikus huzalozásnál hogy kell beállítani a Protelt hogy minél jobban töltse ki a nyákot. A célom az hogy minél kevesebbet kelljen lemaratni.
De én tudom véletlenül, de itt hosszú lenne megírni
Én most ismerkedem a Protel 99-essel... érdemes inkább ezt a Protel 2004DXP megszereznem és inkább ezzel ismerkedni?
Még annyi lenne a kérdésem igaz a 99-essel kapcsolatban, hogy a PICF16XXX library létezik, mert csak a PIC16CXXX-eseket találtam.
Sziasztok! A Protel 2004DXP sokkal jobb mint a 99se mind a kettővel dolgoztam már. Én nem foglalkozom a gyári alkatrész rajzokkal berajazolom ami kell saját könyvtáraim vannak saját footprint-tel. Ha valakinek van kérdése kérdezzen bátran ha tudok segítek.
sziasztok
A kérdésem: hogyan lehet képként kimenteni a rajzot a DXP -ből? már mindent megpróbáltam és nem sikerült előre is köszönöm
Virtuális PDF nyomtatóval. Úgyemlékszem a PDFCreator nemcsak PDF-be nyomtat hanem JPG-be is. Itthon nem azt használom, csak emlékezetből mondom.
Protel - fájlmenü-smart pdf-.. Utána konvertálhatod tovább -jpg,bmp,tif stb.. megfelelő konvertáló programmal . Pl: PDF to Image Converter.
Siaszto Hátor vagyok. Nekem van egy full verziós Protel DXP 2004 Altium nyáktervező programom,de sajnos én sem tudom használni. Ha tudna valaki ebben segiteni megköszönném.A használati Tippeket letöltöttem a netről de nem egyértelmü a használata
Elakadtam a tervezésben. Valószinünek tartom,hogy beállítási probléma. A nert-list készitésekor a következő hiba jelenik meg Signals with no driver és a kapcsolási rajzon az összekötő vonalak pirossal jelennek meg. Remélem tud valaki segíteni ,előre is kösz!
Helló. nem tudok msn-re csatlakozni mert valami gond van,de másnál is a városban ha megoldodik bekapcsolódok
Helló, nem tudna valki adni egy részletesebb magyar nyelvü leírást a Protel DXP 2004-hez? Edig még nem használtam protelt és nem tudom ,hogy hogy kellene nekiálni.
Valaki nem tudja, hogy Protel 99SE-ben hogyan kell az alkatrészeket automatikusan pozíciószámmal ellátni?
Csak azért kérdezem, mert pont egy ilyen melót kellene megcsinálnom csakhát nagyon sok alkatrész van benne .
Tools menüben válaszd az Annotate menüpontot!
Ott kiválasztod a megfelelő számozást, ami neked legjobban szimpatikus, és ráböksz az Update gombra, ha van olyan. Bocsi, ha ez nem működik, de már nem nagyon emléxem rá, hogy is néz ki a 99SE...én a legújabb verziót használom, abban ezt kell csinálni-e :yes: Talán ez a bemutató is segíteni fog: http://www.altium.com/webdemos/?p=12
Köszi! Nagyon jól műxik!
Még egy rövid kérdés: Ahhoz, hogy megcsináljam a kapcsolás blokkvázlatát Sheet Symbol-okkal, muszály szétdarabolni a schematikot? Mert a Sheet Symbol-ban kell file-name-t írni (gondolom a schematic document nevét), vagy egyszerűbben is meg lehetne oldani. Csak szeretném egy kicsit átláthatóbbá tenni, mert akinek még új a project, nem nagyon tud kiigazodni .
Ja van egy kis probléma még ezzel az auto pozíciószámozással: az összes optocsatoló schematic libray part-ját megfordította
ez mitől lehet???
Sziasztok !
Tudnátok segíteni abban, hogy mostanság honnan lehetne letölteni a a Protel 2004 DXP-t ?
Emule-t ajánlanám. A csatolt képen a zöld szin az már letöltött programot jelent. Mindkettőt kipróbáltam, mindkettő teljesen normálisan működik. Nincs bennük vírus meg hasonlóak..Szóval ha van türelmed és időd, meg szerencséd, akkor egy pár óra alatt lejön a program.
Szia !
Köszi a választ ! Hasonló lassú megoldással DC-ről eékzdtem letölteni. Abban reménykedtem, hogy valaki most is tid valami FTP címet.
http://www.elektroda.net/download/file1039.html
Töltsd le innen. 7perc alatt lejön ..telepítés után nézd meg, hogy melyik verzió , és keresd meg hozzá a megfelelő használati utasítást.
Sziasztok!
Az Altium Designer 2006 -ot használta már valaki??? Esetleg vélemény róla??? Én most ismerkedem vele!
Én használtam már...pontosabban mondhatni, én is "ismerkedtem" vele, de nem mutatott túl sok újdonságot a DXP 2004-hez képest...talán stabilabb, és gyorsabb, mint az előbb említett elődje. A tervezés menete teljesen ugyanolyan úton történik, mint korábban megszokhattuk. Egyetlen nagy változás, hogy fejlettebbé tették a VHDL-es részét, amivel CPLD-ket és társaikat lehet b*zerálni. Azt viszont én soha az életben eddig még nem használtam. Bár ismerek egy embert, aki mesélte, hogy látott a TV-ben egy illetőt, aki kép alapján felismert egy ifjút, aki már használta azt a részét...
Tehát akkor ez csak egy "befoltozott" DXP2004!
Én régebben a munkahelyen a Protel 99SE-t használtam. Nem rég próbálgattam itthon a DXP2004-et is, csak elég sűrűn megfagyott. Az Altium Designer 2006 még egyszer sem fagyot le, bár még nem régóta van meg! Az a helyzet, hogy ezekhez a programokhoz rengeteg idő kell, mire az ember úgy megtanulja használni, hogy kisujjból menjen minden! |
Bejelentkezés
Hirdetés |