Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Moeller EASY PLC kérdés
Lapozás: OK   1 / 2
(#) xabi8500 hozzászólása Ápr 1, 2010 /

Sziasztok!

Egy kis segitsegre lenne szuksegem.
Moeller gyartmanyu EASY inteligens relet hasznalok, es abban kellene megoldani azt, hogy amig egy jel aktiv, egy szamlalo folyamatosan szamoljon.

Sajnos sehogysem sikerul megoldani, az Easy szamlaloja impulzusonkent szamol, igy amikor a jel aktivalodik, noveli a szamlalo erteket 1 egyseggel. Viszont csak egy ujabb impulzus eseten szamol, tehat elobb a jel el kell tunjon, majd ujra megjelenjen.

Ezt kellene kikuszobolni, es sajnos semmilyen "csellel" nem sikerul ravennem a szamlalot, hogy folyamatosan szamoljon, mondjuk 0,1 masodpercenkent novelve a szamlalo erteket.

Nincs erre vmi otletetek?

Elore is koszonom mindenki segitseget!

UI: EASY-822-DC-TC hasznalok.
(#) ciw válasza xabi8500 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

A schneider Zelio-jában van számláló.
Esetleg tegyél timert a bemenetre azt beállítod impulzusadónak és úgy már lehet számolni.
(#) simib válasza xabi8500 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Hello!

De van ötletem.

Suliban sokat szórakoztunk ezzel a PLC-vel.

Úgy tudod megoldani hogy az bemenet vezérel egy olyan timer-t amit trigger jelre állítasz be. Mi kisebbik EASY-n dolgoztunk de szerintem ugyanazok a jelölések. Szóval a bemenet után teszel TT1 -et ez ugye T1-et vezérli. T1 nél beállítod úgy hogy impulzusokat adjon ki. Ezt ilyen fordított pí szerű jel jelöli . És ennek a jelét vezeted a számlálóba. Ha T1-nél 1 másodpercre állítod akkor a számlálód a másodperceket fogja számolni értelemszerűen.

Meg szabad kérdezni mihez kellene? Lehet akkor még többet is tudunk segíteni.
(#) Dempsey válasza xabi8500 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 / 6

Szia!

Megcsináltam a progit! Ennek alapján te is megtudod szerintem!
Üdv: Dempsey!
(#) xabi8500 válasza simib hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

koszi a segitseget. sikerult ezzel megoldani.

Az EASY-t a kovetkezo dologra hasznalnam:
Az 1-es analog bemenetre erkezik egy aramlas merotol 0-10V analog jel. A 2-es bemeneten adom meg neki a referencia erteket. Az analog kimeneten pedig egy freki valto-t vezerelnek. Igy a pompa mukodesi frekvenciajat novelve vagy csokkentve tudom szabalyozni az aramlast.
(#) xabi8500 válasza xabi8500 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

legyszi adjatok otletet, hogyan tudom megoldani azt, hogy egy aktiv jelre novelje egy valtozo erteket, egy masik aktiv jelre pedig ugyanazet csokkentse.

Sajnos nem tetszik neki sima szamlaloval, mert amikor az egyiknel hozzaadnam, akkor a masik feltetel ugyanakkor nem teljesul, es igy nem tortenik semmi.
(#) Dempsey válasza xabi8500 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 / 6

Szia megoldottam a problémát, de úgy hogy bejön az egyes jel és elindul a változó növelése, aztán bejön a kettes jel és elindul a változó csökkentése. Nézd meg jó-e így! Csatoltam a progit EasySoft Codesys-be van írva!
(#) ciw válasza xabi8500 hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

Hát ötletet nemigen tudok adni.
Ez sajnos nekem inkább szabályzásnak tűnik, mint vezérlésnek.
Az EASY-t inkább egyszerűbb vezérlésre találták ki.
Legalábbis én erre használtam csak. :no:
(#) xabi8500 válasza ciw hozzászólására (») Ápr 2, 2010 /

hat az igaz hogy nem a legjobb szabalyzasra, de ezzel is meg lehet oldani egy egyszerubb szabalyzast. Az analog bemenetek fuggvenyeben valtozik az analog kimenet.

Az osszefuggesek osszeirasa utan hamar ossze lehet dobni a progit, ha nem akad fenn az ember egy-ket apro hulyesegen.

Rajottem hogy mi volt a legnagyobb problema, miert nem akart osszejonni a dolog.

Probalgattam, hogy hogy is lenne jo, viszont mikor kitoroltem egy sort a Ladder diagrambol, akkor hatterben a funkcio blokkok nem torlodtek. Persze nem figyeltem oda ra es hatterben vmi mindig osszekuszalta a dolgokat, igy nem ugy alakultak a marker wordba mentett ertekek, mint ahogy kellett volna.

Idokozben sikerult megoldani a szamlalo novelo-csokkento problemat.
Meg nem neztem meg Dempsey megoldasat, de nagyon szepen koszonom a faradozasodat. Mindjart atnezem, csak elobb fejezzem be programot. Ha jobb megoldas mint amit en dobtam ossze, akkor valoszinuleg azt hasznalom fel belole.
(#) Marko Ramiusz hozzászólása Ápr 2, 2010 /

Szia xabi. Ezt a kérdést miért nem a PLC topic-ban tetted fel? Mellesleg ez nem intelligens relé, hanem annál sokkal több. Programozható relé a neve.
(#) xabi8500 válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

tudom hogy szinte egyik forumon sem szeretik azt, hogy tobb ezer topikot nyitnak a felhasznalok ugyanabban a temakorben, de szerintem egyszerubb igy. Ha felteszem a kerdest a PLC forumban lehet, hogy nem csak az en kerdesemre erkezik valasz es esetleg az egyes hozzaszolasok kiszuresehez vegig kell olvasnom 10-20 vagy akar tobb hozzaszolast. Igy sokkal egyszerubb, mert itt csak az en problemam megoldasaban probalnak segiteni.

Hogy pontosan mi is ennek a termeknek a megnevezese az annyira nem is fontos. Sokan PLC-nek, masok intelligens relenek es vannak olyanok akik programozhato relenek hivjak.

Egyeb.

A szabalyzashoz szukseges programot sikerult 90%ban befejezni. Meg csak egy dolog van hatra. Mivel a frekivaltos pompan kivul meg 2 pompa van, amelyeket abban az esetben kell elinditani, ha a frekivaltos max frekvencian fut, viszont az aramlas nem megfelelo (kisebb mint a referencia), ezeknek az inditasahoz szukseges feltetelek beepitese a Ladder diagrammba.
(#) Szirty válasza xabi8500 hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Hali xabi!

Idézet:
„tudom hogy szinte egyik forumon sem szeretik azt, hogy tobb ezer topikot nyitnak a felhasznalok ugyanabban a temakorben, de szerintem egyszerubb igy. Ha felteszem a kerdest a PLC forumban lehet, hogy nem csak az en kerdesemre erkezik valasz”

Gratulálok, ez gyönyörű volt!
Ezzel lényegében eztmondtad:
"Tudom hogy mik a szabályok, de lexarom, a lényeg hogy nekem jó legyen!"

Idézet:
„Hogy pontosan mi is ennek a termeknek a megnevezese az annyira nem is fontos. Sokan PLC-nek, masok intelligens relenek es vannak olyanok akik programozhato relenek hivjak.”

Akárminek is nevezzük, nem több annál ami:
Egy nagyon leegyszerűsített, kis tudású programozható vezérlő egység egyszerű feladatok megoldására, viszonylag alacsony áron.
(#) Marko Ramiusz válasza xabi8500 hozzászólására (») Ápr 4, 2010 / 1

Szia! Azt utálom a legjobban, mikor az ember szavait kétségbe vonják, nem értik meg, fel se fogják és, hogy segítő szándékkal írja, amit ír...stb. . Jóember, azért írtam, hogy a PLC-s topikban tedd fel kérdésed, mert a szakemberekhez közvetlenül jut el a problémád, és nyilván nagyobb az esélye annak , hogy tudnak Neked segíteni. Szóval a kritikát már, ha annak lehet nevezni, építő jelleggel írtam. Mellesleg a termék megnevezése nagyon is fontos, mivel nem ugyanaz: pl. a programozható relé nem PLC, fényévekre van attól. Részemről befejezve, nem fontos válaszolni. További jó munkát, remélem sikerül megoldanod a problémát. Üdv.: Yoe
(#) Mészy hozzászólása Ápr 9, 2010 /

Üdv! Easy 821-DC-TC használok és hosszabb áramszünetkor "meggágyul" benne az óra. Találkozott már valaki ilyesmivel? Gondoltam elemcserére de nem tudom hogy ez megoldaná-e a problémát.
(#) Szirty válasza Mészy hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Helló Mészy!

Nem ismerem a típust. De szerintem nézd meg a technikai specifikációjában, hogy a valós idejű óra a gyártó adatai szerint mennyi ideig működőképes.
Az újabb eszközökbe ugyanis sokszor nem tesznek háttértelepet. csak egy néhány farad-os kondenzátort, ami egy ideig ellátja az órát, de ez az idő korlátozott.

Ha ebben is ez van, akkor semmit nem tehetsz, legfeljebb biztosítod, hogy a specifikációban megadott időn túl ne legyen feszültségmentes.
(#) Mészy válasza Szirty hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Helló!

Köszönöm a segítséget. Eléggé úgy tűnik, hogy kondival van megoldva a dolog mert rövidebb áramszüneteket túlél csak a hosszabbaknál van probléma vele. Szerintem egy szünetmentest fog kapni csak ő egymagában és megoldódik a probléma.
(#) Sanyi74 hozzászólása Márc 7, 2011 /

Sziasztok!

Van egy easy 512dc-tc relém ami kódot kér, amit nem tudok mit lehet vele csinálni? Köszi.
(#) aderka hozzászólása Máj 28, 2011 /

Üdv!

Tudja valaki, hogy lehet frissíteni az Easy Soft 6.0 softwer-t 6.1-re?

Dávid
(#) attrax hozzászólása Máj 30, 2011 /

Sziasztok.Most készülök Easy 700-ast venni cégemhez.A feladat az lenne,hogy működjön 4-5szelep kétgombos indítással időtagokkal.Kb 8 be és 5 kimenet kell.A kérdésem az volna,hogy milyen progival lehet programozni.Hasonló-e a programozása a plc-hez ill.kellene magyar programozói manual.Mennyiben különbözik a siemens logotól?Kösz a helpet előre is.
(#) aderka válasza attrax hozzászólására (») Jún 4, 2011 /

Szia!
Easy soft 6.2 Pro, vagy 6.0 basic-el lehet őket programozni. Előbbi jobb, több készüléket támogat.
A programozása LAD-ban történik. Ez a szoftver egyébként magyar nyelven is tud.

Dávid
(#) mazso1988 hozzászólása Nov 4, 2011 /

Sziasztok
Van nekem egy Moeller easy mini plc-m és szerintem valamikor fordított tápfesszel köthették be mert azóta meg sem nyikkanik, szerintetek javítható lenne én biztosítékot a panelján nem találtam?
(#) Szirty válasza mazso1988 hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Hali mazso1988!

Valószínűleg javítható.
Ha szerencséd van a tápegysége szállt el.
Ami nyilván van benne, hiszen a belső digitális áramkörök biztos hogy nem 24V-ról működnek
(#) mazso1988 válasza Szirty hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Szétszedtem már de olyan alkatrészeket találtam benne amiről nem tudtam megállapítani hogy milyenek.
(#) Dempsey válasza mazso1988 hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Szia!
Tegyél fel képet, hogy tudjunk segíteni.
(#) mazso1988 válasza Dempsey hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Rendben de csak holnap tudok, előre is köszi
(#) huhuu hozzászólása Ápr 1, 2012 /

Sziasztok!

A segítségeteket kérném!
Van egy Moeller EASY 822DC-TC és egy EASY620-DC-TE(kiegészítö inputok és outputok)
Erre kellene programot írnom, de eddig csak atmegával foglalkoztam és azzal is egész keveset.
-Honnan találnék valamilyen leírást a Moeller programozásáshoz?
-Esetleg valaki tudna segíteni a program megírásásban?
- Illetve leírnám, hogy mit kellene a programnak csinálnia, ha valaki segítene abban, hogy
megmondja, egyáltalán lehetséges e ilyen szintü program írása ehhez a készülékhez vagy
valami mást kell keresnem?
Körülbelül olyasmi, mint egy növérhívó rendszer:
- 12db nyomógomb lenne bekötve,(12 szobában), mindegyik nyomógombhoz tartozna egy visszajelzölámpa
bent a szobában a nyomógomb mellett.
Mind a 12szoba ajtaja felett kívül lenne még egy jelzölámpa.
-Amikor valaki megnyomja az egyik nyomógombot kigyullad mellette a visszajelzölámpa
és ezzel egyidejüleg kigyullad a szobán kívüli jelzölámpa.
-Ha most valamelyik másik szobában valaki megnyomja a nyomógombot, kigyullad mellette a visszajelzölámpa, de
nem gyullad ki a szobán kívüli lámpa, hanem várólístára kerül, illetve ugyanez történik, ha bármely más nyomógombot valaki megnyomja...
-Ott ahol elöször megnyomták a gombot és világított a szobán kívüli jelzölámpa, a gomb újbóli megnyomásakor
elaludna mindkét jelzölámpa, illetve ezzel egyidöben következö szoba jelzölámpája kigyuladna....és így tovább.
-Ha valahol valaki jelzett és várólistán van és újra megnyomja a gombot, lekerül a várólístáról és elalszik a belsö visszajelzölampa, ezek után
újbóli jelzés esetén a várólista végére kerülne.

Nagyon nagyon köszönöm elöre is a segítséget!
(#) Dempsey válasza huhuu hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Szia!
Az általad leírt feladat megvalósítható a PLC-vel. A programozására az EasySoft Codesys nevű programot használják. A használata nem olyan nehéz. Szerezd be a programot és ismerkedj vele. Én is csak alapszinten ismerem meg már rég progiztam benne. De egy két dologba lehet tudok segíteni.
(#) pocok1 hozzászólása Ápr 8, 2013 /

Sziasztok!
Valakinek nincs meg az Easy Soft PRO progi?
a demó nekem az nem jó, mert 1 PLC ből ki kellene olvasni az adatokat, de nincs progim hozzá
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) pikszo válasza pocok1 hozzászólására (») Ápr 26, 2013 /

Szia!

Ha még mindig kell a progi, küldj egy e-mailt nekem és átküldöm.
(#) gergobmx hozzászólása Ápr 27, 2013 /

Sziasztok! Kaptam kölcsönbe egy Easy819-DC-RC plc-t.. van programozó kábelem meg programom is hozzá. Csatlakoztatásnál egy 6 számjegyű jelszót kér amit nem tudok. Hogyan tudnám ezt a jelszót átlépni vagy kitörölni?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem