Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Van itt kép a 6E5P működéséről is, csak a "nagy testvér" fénye kissé elhomályosítja...
Szerintem negyon jó cső, mérve és hallgatva sem okozott csalódást. Nagy terveim vannak még a további hasznosításával kapcsolatban...
Nagyon szép lett. Különösen tetszik, hogy tükör szimmetrikusan építetted meg a két oldalt. Így még jobban mutat. Ha úgy is szól ahogy kinéz, nem lehet rá panasz. Gratulálok.
Köszönöm Neked is, azt a sok segítséget amit a megvalósítás során Tőled kaptam.
Valóban nincs semmi brumm. Mint korábban írtad a kevés alkatrész lehetőséget ad arra, hogy minőségi alkatrészeket használjunk. Ezért szeretném még kipróbálni miként szólna Vishay/Dale ellenállásokkal a jel és Kiwame ellenállásokkal a táp útjában...
Szerintem nem néz ki annyira jól, mint amilyen jól szól...
Szép is, és izmosnak is néz ki, nekem is megtetszett, majd nemsokára nekilátok a 6S19P PPP-nek, 6e5P-k hajtják majd meg Szép lesz optikára, az biztos, de azért hagyok 4 foglalatot 6S41S-nek is, ha a kis csövek nem válnának be (hangra)…
PP-t nem építek auto bias-al, kivéve a PCL82-t, de ha azokból sem lesznek egyformák, átalakítom fix-re azt is. Fix biassal szerintem nem kell annyira egyforma cső, hisz én állítom be mind a két csőre a katódáramot. Még az EL84SE-m is fix bias-os, sokkal jobban szeretem, mint nagyobb katódellenállásal beállítani. Főleg, hogy Mate78 jóvoltából elég helitrimmerem van.
Idézet: „Fix biassal szerintem nem kell annyira egyforma cső, hisz én állítom be mind a két csőre a katódáramot.” Tegyük hozzá, azon az egy ponton. Aztán vezérlésnél már nem gond, ha nem szimmetrikus?
Ez is fix előfeszültséggel megy, mégsem mindegy, hogy adott meghajtás mellett egy csőből 2Veff jelre tudom kivenni a 10Veff-et 8 ohmra (2,2Veff/11Veff), vagy 3V-ra sem...
OTL-nél nem tudom hogyan működik, de szerintem PP-nél ez már nem megengedhető asszimetriát okozna. Igaz én még csak az SE-k lelkivilágával ismerkedek...
Mondjuk ez igaz.. A meghajtással ott gondok lennének.
Nagyon szép lett!
Látszik, hogy sokáig szeretnéd, használni.
Sikerült megcsinálni. Most már 360V anódfeszem van és normálisan állítható az előfesz is, mert tekertem neki egy új tekercset is. A trafó sem zúg egyenlőre, mert tettem a magok közé egy kis tömítőpasztát, hogy ne tudjon rezegni. Eddig semmi hangja nincs. Szépen beállítottam az anódáramot kb 90mA-re és most is megy. Remélem most már semmi nem jön közbe. Mondjuk a fűtéstekercseknek még egy menet pont kellett volna, amikor visszatekertem, mert pont annyi hiányzik, hogy jó legyen. Gondolom az azért nem gond, hogy a GU csak 12,3V-ot az előcsövek meg csak 5,9V-ot kapnak.
Szerintem is érdemes kipróbálnod , biztos hallani fogod a változást .
Az csak az előnyére válik. :yes:
Gratulálok! Nagyon igényes és szép munka!
A fenéklemez pedig nagyon sok munkába kerül ahogy én is tapasztaltam.
És ahogy látom ezek között a lehetőségek között nincs ott a két darab hálóanódos 300B
Ettől persze maga az alkotás semmivel sem értéktelenebb
Egy-két kép a mostani állapotról. Lesz ez még jobb is.
Tetszik! De oda hátulra milyen cső megy? PY88? mert az még pont odafér, de mást nem "látok" oda..
Ott egy Em80 lesz, de az még a jövő zenéje. Most örülök, hogy megy. A trafó még mindig zúg egy kicsit. Holnap gumiágyba teszem az egészet, hátha....
Az igazi "kékvérű" 300B (nem a piros JJ) véleményem szerint drága "hobbi célokra" és önmagában még így sem hozná azt a minőséget, amire az aranyárban mért kimenőkkel képes lenne... Aki megteheti az a vele készült erősítőt vegye meg készen.
Ránk pedig még annyi szép (többek között orosz) cső vár, hogy nem is kacsintgatok a 300B irányába...
Köszönöm!
Szerintem a "pirosvérű" JJ is drága. Arról nem is beszélve, hogy a drága 300B és a hozzá képest olcsó többek között orosz csövek között is van átmenet mondjuk a KT88. Sajnos ahhoz elég drága hogy a fórumtársak közül senki sem épített még vele legalább is az elmúlt 2-3 évben, pedig szívesen meghallgatnám legalább az építő véleményét de méginkább a végeredményt magát :yes:
Most az elevenembe találtál. Nekem is a KT88 tetszett meg a maga 42W-os anóddisszipációjával vagy a 811A. Az elöbbi könnyebben adja magát, az utóbbi viszont igazi DHT.
Ha jól tudom Mate78 épített KT88-ból SE-t, Ő elárulhatja hogyan szól...
Sziasztok. Belekezdtem egy csöves előerősítő építésébe építésébe. Egy orosz 6H8C csövet használok (mint az ecc82), és azon gondolkoztam, hogy a fűtését egyenárammal oldanám meg. 12V os trafóm van és arra gondoltam, hogy egyenirányítom és egy 7806 os ic vel lestabilizálom. Szerintetek így működne?
Előre is köszi.
A 7806 simán elbír 300 mA -t, de nem egyszerűbb akkor már 12V- tal fűteni? (pontosabban 12,6 V -tal.)
Működne.
Ha egyenárammal akarod fűteni, sima graetz, puffer,LM317,amit oda tekersz, ahová akarsz. (6,3V,vagy 12,6V) Nagyobb áramokra LT1083 szabályozható verzió. ez 7A-ig jó.
De minek IC-vel stabilizálni egy fűtőfeszt?
Van aki szerint ez jobb a csőnek.
Meg a brumm,és a zaj is kevesebb. Főleg phono, vagy előfoknál alkalmazzák. Én mindig váltóárammal csinálom a fűtést, eddig nem volt vele gondom. Csak a felvetésre válaszoltam, a "miért" már nem az én dolgom. |
Bejelentkezés
Hirdetés |