Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   948 / 2208
(#) lpcollector válasza klemo86 hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Van itt kép a 6E5P működéséről is, csak a "nagy testvér" fénye kissé elhomályosítja...
Szerintem negyon jó cső, mérve és hallgatva sem okozott csalódást. Nagy terveim vannak még a további hasznosításával kapcsolatban...
(#) zolika60 válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Nagyon szép lett. Különösen tetszik, hogy tükör szimmetrikusan építetted meg a két oldalt. Így még jobban mutat. Ha úgy is szól ahogy kinéz, nem lehet rá panasz. Gratulálok.
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Köszönöm Neked is, azt a sok segítséget amit a megvalósítás során Tőled kaptam.
Valóban nincs semmi brumm.
Mint korábban írtad a kevés alkatrész lehetőséget ad arra, hogy minőségi alkatrészeket használjunk. Ezért szeretném még kipróbálni miként szólna Vishay/Dale ellenállásokkal a jel és Kiwame ellenállásokkal a táp útjában...
(#) lpcollector válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Szerintem nem néz ki annyira jól, mint amilyen jól szól...
(#) klemo86 válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Szép is, és izmosnak is néz ki, nekem is megtetszett, majd nemsokára nekilátok a 6S19P PPP-nek, 6e5P-k hajtják majd meg Szép lesz optikára, az biztos, de azért hagyok 4 foglalatot 6S41S-nek is, ha a kis csövek nem válnának be (hangra)…
(#) mark.budai válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 2, 2010
PP-t nem építek auto bias-al, kivéve a PCL82-t, de ha azokból sem lesznek egyformák, átalakítom fix-re azt is. Fix biassal szerintem nem kell annyira egyforma cső, hisz én állítom be mind a két csőre a katódáramot. Még az EL84SE-m is fix bias-os, sokkal jobban szeretem, mint nagyobb katódellenállásal beállítani. Főleg, hogy Mate78 jóvoltából elég helitrimmerem van.
(#) Imi65 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Idézet:
„Fix biassal szerintem nem kell annyira egyforma cső, hisz én állítom be mind a két csőre a katódáramot.”

Tegyük hozzá, azon az egy ponton. Aztán vezérlésnél már nem gond, ha nem szimmetrikus?
(#) lpcollector válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Ez is fix előfeszültséggel megy, mégsem mindegy, hogy adott meghajtás mellett egy csőből 2Veff jelre tudom kivenni a 10Veff-et 8 ohmra (2,2Veff/11Veff), vagy 3V-ra sem...
OTL-nél nem tudom hogyan működik, de szerintem PP-nél ez már nem megengedhető asszimetriát okozna.
Igaz én még csak az SE-k lelkivilágával ismerkedek...
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Mondjuk ez igaz.. A meghajtással ott gondok lennének.
(#) Moszkvai válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Nagyon szép lett!
Látszik, hogy sokáig szeretnéd, használni.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Sikerült megcsinálni. Most már 360V anódfeszem van és normálisan állítható az előfesz is, mert tekertem neki egy új tekercset is. A trafó sem zúg egyenlőre, mert tettem a magok közé egy kis tömítőpasztát, hogy ne tudjon rezegni. Eddig semmi hangja nincs. Szépen beállítottam az anódáramot kb 90mA-re és most is megy. Remélem most már semmi nem jön közbe. Mondjuk a fűtéstekercseknek még egy menet pont kellett volna, amikor visszatekertem, mert pont annyi hiányzik, hogy jó legyen. Gondolom az azért nem gond, hogy a GU csak 12,3V-ot az előcsövek meg csak 5,9V-ot kapnak.
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Szerintem is érdemes kipróbálnod , biztos hallani fogod a változást .
(#) zolika60 válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Az csak az előnyére válik. :yes:
(#) djhans válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Gratulálok! Nagyon igényes és szép munka!
A fenéklemez pedig nagyon sok munkába kerül ahogy én is tapasztaltam.
(#) MrBrown válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 2, 2010
És ahogy látom ezek között a lehetőségek között nincs ott a két darab hálóanódos 300B
Ettől persze maga az alkotás semmivel sem értéktelenebb
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Egy-két kép a mostani állapotról. Lesz ez még jobb is.
(#) mark.budai válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Tetszik! De oda hátulra milyen cső megy? PY88? mert az még pont odafér, de mást nem "látok" oda..
(#) Ricsi89 válasza mark.budai hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Ott egy Em80 lesz, de az még a jövő zenéje. Most örülök, hogy megy. A trafó még mindig zúg egy kicsit. Holnap gumiágyba teszem az egészet, hátha....
(#) lpcollector válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Az igazi "kékvérű" 300B (nem a piros JJ) véleményem szerint drága "hobbi célokra" és önmagában még így sem hozná azt a minőséget, amire az aranyárban mért kimenőkkel képes lenne... Aki megteheti az a vele készült erősítőt vegye meg készen.
Ránk pedig még annyi szép (többek között orosz) cső vár, hogy nem is kacsintgatok a 300B irányába...
(#) lpcollector válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Köszönöm!
(#) ticseboy hozzászólása Ápr 2, 2010
Fleta mesternek!!!

P3241335.JPG

(#) MrBrown válasza lpcollector hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Szerintem a "pirosvérű" JJ is drága. Arról nem is beszélve, hogy a drága 300B és a hozzá képest olcsó többek között orosz csövek között is van átmenet mondjuk a KT88. Sajnos ahhoz elég drága hogy a fórumtársak közül senki sem épített még vele legalább is az elmúlt 2-3 évben, pedig szívesen meghallgatnám legalább az építő véleményét de méginkább a végeredményt magát :yes:
(#) lpcollector válasza MrBrown hozzászólására (») Ápr 2, 2010
Most az elevenembe találtál. Nekem is a KT88 tetszett meg a maga 42W-os anóddisszipációjával vagy a 811A. Az elöbbi könnyebben adja magát, az utóbbi viszont igazi DHT.
Ha jól tudom Mate78 épített KT88-ból SE-t, Ő elárulhatja hogyan szól...
(#) istvan3 hozzászólása Ápr 2, 2010
Sziasztok. Belekezdtem egy csöves előerősítő építésébe építésébe. Egy orosz 6H8C csövet használok (mint az ecc82), és azon gondolkoztam, hogy a fűtését egyenárammal oldanám meg. 12V os trafóm van és arra gondoltam, hogy egyenirányítom és egy 7806 os ic vel lestabilizálom. Szerintetek így működne?
Előre is köszi.
(#) 021 válasza istvan3 hozzászólására (») Ápr 3, 2010
Szia!

Igen, szerintem működne.
(#) llaci56 válasza istvan3 hozzászólására (») Ápr 3, 2010
A 7806 simán elbír 300 mA -t, de nem egyszerűbb akkor már 12V- tal fűteni? (pontosabban 12,6 V -tal.)
(#) (Felhasználó 1947) válasza istvan3 hozzászólására (») Ápr 3, 2010
Működne.
Ha egyenárammal akarod fűteni, sima graetz, puffer,LM317,amit oda tekersz, ahová akarsz.
(6,3V,vagy 12,6V)
Nagyobb áramokra LT1083 szabályozható verzió.
ez 7A-ig jó.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Ápr 3, 2010
De minek IC-vel stabilizálni egy fűtőfeszt?
(#) (Felhasználó 1947) válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 3, 2010
Van aki szerint ez jobb a csőnek.
Meg a brumm,és a zaj is kevesebb.
Főleg phono, vagy előfoknál alkalmazzák.
Én mindig váltóárammal csinálom a fűtést, eddig nem volt vele gondom.
Csak a felvetésre válaszoltam, a "miért" már nem az én dolgom.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 3, 2010
Oda-vissza elszédülnek...
Következő: »»   948 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem