Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Most már maradjatok békén!
Én robbantottam ki a vitát, én, aki közületek a legkevésbé értek a csöves erősítőkhöz. Az egész vita abból indult ki, hogy valaki egy cső fútését (EGY azaz 1 db cső fútését) úgy akarta megoldani 6,3 V-tal, hogy a 12 V -os trafója által termelt delejt egy 7806 -tal regulálja. Erre mondtam én, hogy azt a csövet bizony lehet 12,6 -tal is fűteni, nem kéne elbonyolítani a dolgot. Erre egymásnak estek... Békés húsvétot kívánok mindannyiunknak!
Nem kell küzdenem, ott a tranzisztoros HIRAGA MC erősítő, csak gondoltam, ha találok hozzá megfelelő csövet kipróbálnám ezt is. Érdekelne, miként és főleg milyen csővel lehet ilyen kicsi jelet erősíteni (brumm és zaj nélkül).
A 6ZS9P-k mellett szert tettem én is két Siemens E180F HQ-ra, de még egyiket sem próbáltam...
Lacikám, Béke van!
Különben sincs a vitának tárgya, hisz' én személy szerint - többed magammal - hallottam Köbzoli erősítőit, és egynek sem volt hallható brummja. Tehát, Ő is megteszi a szükséges ellenlépéseket a brumm kiküszöbölése érdekében. Sőt, aki ezzel küzd, annak is szolgál gyakorlati jó tanáccsal. Mindenkinek Békés Húsvéti Nyuszit kívánok!
Kérdezd meg PUCUKÁT alias Feri bátyót mert Ő keni a témát..
De nyugodtan kérdezhetsz engem is... :smoke:
(Ja, már nem is dohányzom...)
Tudom én. Csak elnéztem, hogy milyen vita alakult ki ettől. Az alapkérdés pedig elsiklott.
Azt lényegében már Te megválaszoltad! :yes:
Brumm biztos nem lesz , de más magasabb frekvenciás zavarok annál több . Gondos méretezéssel és kivitelezéssel ez is kivédhető , de nem lesz könnyű .
Élettartama is rövidebb egy ilyen tápnak , mint a hagyományosan felépítettnek .
Sziasztok.
Mindenkinek Békés, Brummentes Nyuszit Kívánok. Kívánom,hogy holnap a locsolás eredménye mindenkinek egy tojáshoz hasonló alakú vákumcsőben valósuljon meg. :nevetes1:
Én sem szeretem a brumm-ot! Nem csak azért mert búg. És mi van a szuperpozíció elméletével? Van aki szereti, ha a brumm vagy akármi más zaj demodulálja az éppen hallgatott zenét?
ÁLDOTT HÚSVÉTI ÜNNEPEKET!
Nekem ne kívánj brummentest, mert megyünk az állatkertbe. Szeretném látni és hallani a brumit.
Pont ma volt eszemben a sok újévi fogadalom. Na most rákérdeznék az Urakra hányan nem dohányoznak?
Nekem május 1-én lesz 2 éve... De mindössze annyi a köze május 1-hez, hogy aznap lettem influenzás.
Tudod mit?! Legyen inkább május 2!
Értelek csak nekem megvan az rossz szokásom , hogy mindent túlméretezek. Tehát trafó dióda kondi stb.
A másik. hogy csak minőségi alkatrészt építek be. Ezért bizok a kapcsolóüzemű tápban is ha az jól van összerakva a kondikat leszámítva 100 évig menni fog.
Tavaly, november elseje óta, nem szívom! De még megvan az "utolsó" fél doboznyi, azóta díszdobozban. :violent: :smoke:
Várom fénypostával, mert akkor most nem kell kimennem bagóért!
Akkor nyisd ki az ablakot! Mert az egész szekrényt küldöm!
MZ/X
Mivel én soha sem dohányoztam rendszeresen, így mai áron napi egy doboz cigivel számolva, megtakarítottam minden egyes napon egy orosz csőre való pénzt...
De ez mégsem igaz, mert elköltöttem másra, pl. hanglemezre...
Kellemes Húsvét ünnepeket kívánok minden fórumozónak!! Sok piros tojásokat!
Én ma már nem csövezgetek, egész nap csak sonkát eszem.
Nyuszikával piálgatok, áldott húsvétot kívánok!
Kellemes, nyugodt Húsvétot és locsolkodást Mindenkinek
(Ui: Cigiről leszokás. Próbáltam tapaszt, rágót, akupunktúrát, bolygóegyüttálást, stb... Jó sokba került. Megszületett első fiam, december 19. Hideg lépcsőház. Elhatározás. Azóta, 14 éve nem gyújtottam rá. Nem is hiányzik, elvonási tünetek sem voltak. Túl sok a misztifikáció!) Üdv.
Hali.Jó a rimed.Én is ezt fogom csinálni.Kellemes Husvéti Ünnepeket kivánok Minden Fórumozó Csövesnek.
na én nem tudom, továbbra is a tapasztalataimra hagyatkozok, ami pedig úgy van, ahogy leírtam,mert úgy tapasztaltam. Megpróbáltam alátámasztani egy, egykoron igen jó referenciával rednelkező , szakirodalommal is, mert azt vettem észre, itt az a "divat", de , akkor ez sem jó ...
egyébkétn az általam írt képlet már elhanyagolásokat is tartalmaz, lentebb Lpcollector betette az egészet, ha ott behyletteíted a mértékegységeket, zsépen "kilövik" egymást, és marad egy "árva" V.. Tisztában vagyok az EF86-tal, én is használom, ahol kell, de én most ECC-kről beszéltem Nálam továbbra is búgnak AC fűtéssel, megfelelő DC-vel meg nem, ennyi |
Bejelentkezés
Hirdetés |