Fórum témák
» Több friss téma |
hay!
És megérte ? Érdemes utána számolni!
hay!
Itt egy A300 fejlesztenek valami ilyesmi servo vezérlést!
Most erre mit mondjak, írjak.
/Látszik nehéz gyerek korotok lehetett...vagy van./ Ezt írnám, de ezt nem látjátok! ...csak gondoltam..! Mindenki más...majd egy kicsit "értek" még és megosztanátok...csak nem kell senkinek.. További jó titkokat!
Most kóstolgatsz?
Majd ha magadtól megtudod csinálni a TB6560as nyákodat akkor kóstolgathatsz.(olvasni kéne és érteni a szakmához) Ami nálad nincs gondolom. Meg majd ha pénzt keresel ezzel akkor járjon a szád. Azt várod , hogy kész tervet adjak a kezedbe? Az tuti nem fogom meg tenni. Mucu érdekes módon tudja értékelni amit irtam neki. Ettől több titok nincs. De ha nem tudsz a sorok között olvasni és nem érted mi az "egypontos földelés" akkor talán a homokózóban több esélyed lenne más játékaival. Én itt be is fejezném más oltogatását. Ilyen megnyilvánulásokkal nem húzod sokáig a fórumon. Peppe
„Kóstolgatsz?”
No komment. Nem értem mért kell titkolózni? Ti,Te biztos tudjátok. Egy fórumnak az a célja, hogy segítsenek egymásnak a részt vevők, gondolom Én. Így fejlődne egy jó fórummá. Nem attól szuper „elekro” tudós valaki, ha másokat kioktat, amikor a másikról semmit sem tud, hisz ez internetes fórum. Én jó szándékkal jöttem a fórumra, és úgy gondoltam segítő embereket találok itt. Hisz más fórumon ez szokás….így fejlődik az emberi közösség. Mi lenne, ha mindenkinek meg kellene tanulni az alapoktól mindent… Na mindegy. További szép napot!
Megérte!
Hogy miért? 1: Büszkeség: Saját építésű CNC-met saját építésű vezérlővel hajtom! 2: Elismerés: Akik pl ismerkednek az elektronikával, azok ámulnak bámulnak(folyt köv) 2: Anyagiak: Eladni is lehet, bár nem kimondottan a sorozatgyártásra állok rá. Egy olyan cserealap van a kezemben, amit szívesen adok át bárkinek, ha megfelelő ellenértékű...bármit... tud nyújtani cserébe. (folytPl mechanikában jártas nagygépekkel rendelkezőkkel lehet cserélgetni, mivel valamiben egyenértékű tudással rendelkezünk, én ebben, ő abban, és nem pénzbeli értékre cserélünk, hanem elvi cserealap van a kezünkben. És néha egy ilyen dolog sokkal többet ér, mint a kp. Ez már kicsit elméleti síkra jutott, ill. a fele már a hobbycnc-kategóriába tartozik. Ui: Jah, és ez az elektronika valószínüleg 20 év múlva is megállja a helyét, így érdemes utána számolni
Az érthető, hogy "hobbi" a fórum címe, de azért vedd figyelembe, hogy valakinek ez a munkája is!
Én sem adnám ki a vezérlőm terveit soha senkinek! Túl sok munkám van belefektetve, hogy kiszórjam a netre a lusta embereknek. Én is terveztem már megbízásból sokmindent, ami üzleti titoknak minősül! Beszélni lehet róla, de megmutatni, kiadni nem. Példa: csináltam léptetőmotor vezérlőt 2*2cm-es nyákra... De sajnos még én sem használhatom fel azt a kapcsolást, mert megbízásból pénzért csináltam cégnek. Így sajnos dicsekedhetek vele, de valószínüleg 15 évig még nem használhatom azt az IC-t Sajnos van egy határ a hobbi és az üzeti terület között, és ezt is meg kell érteni. Akár megbízási, akár magáncélról van szó!
hy
Ezt csak te látod át ugy is ! Bár nekem számit hogy mitis dobok ki az ablakon! szent istván és deák ferenc bácsik nem mindegyhová is rakom el vagy le! :yes:
Nekem is számít mire és mennyit költök el. Így 1 vezérlő árát költöttem a fejlesztésre és már épül a 3. darab. Mind barátok közötti magánhasználatra eddig.
De ezt a "csak te látod át úgy is"-t nem értem.
hy
"csak te látod át úgy is" tanulo pénz volt! csak te ismered!
Hali!
Van egy CNC-m aminek a tipusa:Super SEL Controller Sel-G-2-AC-100.60 amerikai gyártmány. Ehhez keresném a szoftvert:SELWin PC Interface Software Ha valaki esetleg tudna ebben segíteni nagyon megköszönném! Email:karban80@gmail.com
Heló!
Nagyon kezdő vagyok ezen a téren!! Milyen összefüggések vannak a motor adatai között, amiket általában feltüntetnek a motorokon? Ellenállás, áramerősség, feszültség, megközelítőleg itt is érvényesek a teljesítmény számítási képletek pl: P=U*I ? Köszi a segítséget
Hello, hogyne, ez a képlet mindig érvényes! Ám a gyakorlatban nem fogalmaznak meg teljesítményt, hanem inkább (tartó)nyomatékot, azt is a fordulatszám függvényében.
Sziasztok
Megtudnátok mondani, hogy evvel a kapcsolással (http://www.akcesoria.cnc.info.pl/pliki/sterowniki/sskb01/sskb01_montazowa.pdf )és 3db bipolár motorral készült cnc mekkora pontosságra képes, nyomtatot áramkör készítésére mennyire válhatna be? Válaszotokat köszönöm!!!
Az áramkör (!) alkalmas nyák készítésére, de szerintem nem válna be. A gép pontossága függ a motortól, a mozgató mechanizmustól, s a gép merevségétől. Elvileg 5um-es lépéseket lehetne kihozni, de a mechanika ezt nagyságrendekkel lerontja majd, hobbiszintet feltételezve. Bár, ha csak gravirozásra használnád, akkor nagy forgácsolóerőkre nem kell számítani.
Úgy értem, egy gravirozógép nem túl jó választás egy nyák elkészítésére, hobbi szinten. Jómagam csak az igen egyszerű nyákok elkészítésére használom...
Lehet hogy majd belevágnák egy ilyenbe, de nekem csak nyák készítésére kellene.
De akkor elméletileg jó lenne ugye?
Nah de nem csak azért írtam, hanem mit gondoltok vasból lehet csak jó gépet építeni? Vagy panelfúrásra elegendő lenne egy fából készült?
Személy szerint én első sorban csak panelfúrásra szeretném használni. Várom javaslataitokat.
Fából készült jó panelfúrásra, marásra, gravírozásra is. Mindenki lenézi a fa gépeket, pedig nem kéne.
hy!
Tényleg fa (mdf..butorlap) böven megfelel ara a célra amire te akarod a gépedet használni és olcsobb is ösze álitani hisz nincsa akora igénybevételnek kitéve a gép mint pl ula alu vagy acél marásnál minél hatalmas fizikai igénybevételek lépnék fel a gép váznál! hajtásnak 12x5 vagy 14x5 trapéz menetes orsok pov anyákal kotyanás mentesre meg oldhatok saját trapéz menetes orsobol csinát menetvágoval jol vághato kolyanásmentesre menetet a pov anyákba vagy zx-100 müanyagba! A trapénz olrsokat érdemes fel pronirozni minél kisebb legyen a surlodási tényezöje az acél és a pov anya közöti tényező és több évet is képes kibirni ez a megoldásal!
Köszönöm a szakmai tanácsokat.
Utána kell néznem pár dolognak, mert volt amit nem értettem az írásodból. Vezető síneket miből érdemes elkészíteni? Láttam már gömbvasat, bútor sínt de már derékszögű alu profilt is csapágyas kerekekkel.
Változó. Mind jó lehet!
Én már építettem fióksinből is, meg nyomtató-csúszókból is, na meg aluprofil-csapágyból is. A legjobb a csapágyas, mert nincs súrlódás! Szögvas stabil és alátámasztható, de egy sima csúszó-persely már nem.
Értem. Köszönöm az előzetes infókat.
Pár hete letöltöttem a tanyáról egy cnc építős pdf-et. Ott láttam ezt az alu profilos csapágyas megoldást. Esetleg ha kell akkor fel tudom tölteni és belinkelhetem, hogy mások is tanulhassanak belőle. Eddig azért nem nagyon csinálgattam a CNC-t mert nem voltam benne biztos, hogy lesz valami jó elektronikám de nem rég rátaláltam ezekre a vezérlőkre és elfogadható áron is vannak. Így nem fogom sajnálni kiadni értük a pénzt. Hadd kérdezzem már meg, hogy a 4/5 axis meghajtókat hol használják? Mert a 3-at még értem de a többit nem igen.
4 tengely vezérlése például habvágóknál szükséges. De lehet marógépnél a negyedik tengely egy forgató mechanika. Akármire is jó lehet az ötödik tengely is
4. tengely: habvágó, vagy forgató.
5. tengely: Bővebben: Link Az általam épített vezérlő modulos rendszerű, azaz LPT portonként 5 tengelyt lehet vezérelni vele. Lehetséges még, hogy egy tengelyre két léptetőmotort raknak, bár ritka. Ill. lehetséges a 4-5. tengelyt pl szerszámcserélésre használni.
Értem. Köszönöm szépen mindkettőtöknek a felvilágosítást!
Jóestét , ha valakinek meglenne a mach2 progi és elistudná küldeni ,vagy mondna valami elérhetőséget
nagyon háláslennék. elektromoly@citromail.hu Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |