Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videoton RA 6363 és EA 6383 javítása
Lapozás: OK   24 / 123
(#) Bors Menta válasza Bors Menta hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Bocsánat ez lemaradt:
Egyébként meg a hozzáérő némítás funkció nem működik.
Tehát hiába tapogatom a gombokat nem némul,nem zúg nem csinál semmit.
Köszönöm.
(#) shalafi.66 válasza Bors Menta hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Hibakeresés a némítás körül. Félvezetőket, tápfeszeket, bejövő jelet (tápból a 0,valahány volt) végignézni. Jósolni a távolból nem nagyon lehet, hogy hol a hiba.
(#) Bors Menta válasza shalafi.66 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

Kösz,megnézem de nem sokat várok magamtól.
(#) geerybacsi hozzászólása Ápr 6, 2010 /

üdv!

Kérdésem az lenne hogy van egy ilyen videoton ra 3636 s erősítőm, amiből egyik bulin füstgenerátor lett valami oknál fogva (lehet hogy a karaoke jelet nembírta). Működni azóta is működik, láthatólag egy ellenállás van megégve az egyik végfok panelen meg mellette leolvadva egy VC 24 jelű valami (kondi talán?!?). Kérdésem az hogy ha cserélem ezt a két alkatrészt avval megoldom-e az esetlegesen később felmerülő problémát, mert most lesz egy buli nem sokára ahol kéne és nem örülnék ha füstgép lenne belőle megint
(#) shalafi.66 válasza geerybacsi hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

vc24 nem magától olvadt meg, valami kívülről fűtötte, de nem rémlik, hogy volna a közelében ellenállás, konkrétan melyikre gondolsz?
(#) geerybacsi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

jobb oldali végerősítő modul tetején van két alkatrész, vízszintesen, egyik ez a vc 24 jelű(nyákon ez van) ami sztem kondi, a másik egy vr 47 nyákjelű ellenállás. nincs a közelükbe semmi szinte ami megolvaszthatta volna, az ellenállás amugy 4R7-es a kondin meg oat látok hogy 56 és alatta egy K
(#) shalafi.66 válasza geerybacsi hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

Tudom, de ezek messze vannak egymástól, és nincs is semmi közük egymáshoz a működést nézve.

Az ellenállás magasfrekis jelektől mlegedhet, pl. gerjedés miatt füstölődhet meg. Csere azonos értékű 2W teljesítményűre, aztán sok ima, és reménykedés. Az 56pF-et is érdemes cserélni, ha már egyszer valahogy sérült..
(#) geerybacsi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Ápr 6, 2010 /

köszi a választ megpróba beszerezni az alkatrészeket, amúgy elég sok füst jött ki belőle amikor buli volt, kicsit a nyák is megvan égve az említett ellenállás körül, ami egyébként tiszta szenes (a másik végfokról olvastam le az értékét), remélem ha kicserélem kibír egy délutános bulit, azért tartalék hangcuccot viszek
(#) Bandika_23 hozzászólása Ápr 7, 2010 / 1

Hali!

Van egy ilyen típusú erösitőm,nem rádiós verzió!
Az egyik oldal tökéletes a másikon meg hangeröt ad szépen,de recsegve érthetetlenül fingó hangot ad ki!
Meg tudnátok mondani hol keressem a hibát! A két végfokot megcserélem akkor a hibás oldal megjavul de a másik ugyanugy csúnyán szól! A bal oldali az eredetileg roszz oldal! Azon a panelen szinte semmi nem melegszik! Ha teljes kivezérlést adok neki akkor a relé leold! Az eredeti huzal ellenálások a végtranyóknál eléggé kozmásak mind a 2 panelen.
Hol keressem a hibát?
Olvastam hogy a BD249C-re ki lehet váltani a végtranyókat,van is belöle 4 db kicserélhetem 1:1? Tehát panelenként 2db BD249C lehetséges? Vagy egyböl füst lesz?
(#) shalafi.66 válasza Bandika_23 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

reléé? Hol van ebben relé?
Olvass tovább kicsit, meg jobban, nem a 249-250 a helyettesítő. Azt csak akkor, ha nincs otthon más, és mindenképp össze kell rakni.
(#) andrasaranyos válasza Bandika_23 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

Panelenként 2db BD249 biztos nem lehetséges .Tegyél bele egy Bd243 ast és BD244 est panelenként. Nekem ilyenekkel megy 2 éve. Sok oldallal előrébb minden le van írva mit hova hogyan kell helyettesíteni én is itt olvastam.
(#) shalafi.66 válasza andrasaranyos hozzászólására (») Ápr 7, 2010 /

A BD911-912 a helyettesítő, kevesebb belőlük a hamis, mint a 243-44-ből, szóval inkább ezeket érdemes használni. Ha eredetiek, egész tűrhetően szól velük az erősítő.

Észre sem vettem a 2db 249-et, azt hittem, hogy észrevehető a rajzon a komplementer pár.
(#) geerybacsi válasza geerybacsi hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

hmmm... pécsen bementem az alkatrész boltba és nem tudták, hogy mit jelent a kondin a 56 és alatta a K, ellenállást akartak adni helyette -_-' erre mondtam nekik hogy de az biztos kondi, erre kitalálták hogy akkor az 56nF lesz rámsóztak egy olyat is műanyag tokosat, meg egy 56pF-es kerámiát ....... jó lesz bele ez a kerámia kondi az eredeti helyett? illetve az eredeti a polarizált kondi volt? mert én láttam rajta egyik oldalán kis piros csikot körbe, amit vettem az meg sima.... választ előre is köszi
(#) shalafi.66 válasza geerybacsi hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

56pF, K tűrés.
A csík, ha jól rémlik a feltekert fólia külső felületéhez tartozó kivezetést jelöli. Elvileg jó a kerámia is.
(#) geerybacsi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

váááááááááááááááá ez az ellenállás amit adtak 4k7 -re ez sárga-lila-arany-arany -_-'''''' a 4k7 az nem sárga-lila-piros-arany kéne hogy legyen? ez 4.7 ohm hogy b**ákmeg :@:@:@
(#) shalafi.66 válasza geerybacsi hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

A negyvenheteshez 4,7 ohm kell...
(#) geerybacsi válasza shalafi.66 hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

khm.... jó ... tény... ezt el...........szurtam de akkor hogy lehet hogy ment a 4k7el egy egész délutánt ?!? mindenféle melegedés és probléma nélkül ... egyre inkább hülyének érzem magam ehhez a szakmához (még jo hogy átmentem inkább infosnak :'D)
(#) shalafi.66 válasza geerybacsi hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Az az RC tag a kimeneten csak impedanciát kompenzál magastartományban. Ha olyan hangsugrázó kerülne a kimenetre, amelyik túlzottan induktív a 20k fölötti részen, akkor lép közbe, és csökkenti az impedanciát oylyan értékre, amit a végfok már tolerál. Kevesebb az esély a magasfrekis gerjedésre.
(#) attrax hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Nekem az volna a gondom, hogy a PC kimenetre kötött erősítő megszűnő jelbemenetre zúg. Ezzel mit lehet kezdeni? Közösítsem a testet?
(#) shalafi.66 válasza attrax hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

Mit jelent nálad a megszűnő jelbemenet, és mit takar a zúgás?
(#) attrax válasza shalafi.66 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Az erősítő időre bekapcsol(mondjuk reggel mikor felkelek)Ezzel kímélem magam is meg a power gombot.A PC ugyebár csak akkor ha bekapcsolom.Addig azonban zúg,mert nincs bemenet.Elég rendesen és tolja a hangszórókat.Olyan földhurok féle.Ezzel mit lehet kezdeni?
És mégegy gond:Néha elmegy a bal oldal.Ütésre,rúgásra nem reagál de ha kikapcsolom 2mp-re az erősítőt és vissza akkor visszajön Ez nem tűnik kh-nak
(#) shalafi.66 válasza attrax hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Földhurok tényleg, így hirtelen nincs is ötletem, miért lehet az, hogy amíg a PC táp nem indul ott a brumm. Pedig egyszer már belebotlottam ilyenbe, csak nem emlékszem, hogy oldódott meg. De talán a többiek.

A másik meg talán a némítás lehet, van egy fet a végfok bemenetén, az felel érte.
(#) attrax válasza shalafi.66 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Köszi.A némítás az műxik, elhallgat ahogy kell de nem jön vissza a bal csatorna csak ha kikapcsolom és vissza.Egyébként nem mindig csinálja de tudom hogy ez nehéz ügy.Ha lesz időm szétszedem.
A bemeneti brummra azt találtam ki hogy a pc startkor meghúz egy relé ami leválasztja a bemenetet.Tehát amíg nincs PC táp addig nincs bemenet sem.
(#) Bors Menta hozzászólása Ápr 21, 2010 /

Sziasztok!
A hangfal csatlakozón az erősítő hátlapján,melyik a pluszz?
És általában ez mindegyiken így van?
Bocsánat,lehet,hogy bugyuta kérdések ezek.
Köszi.
(#) kadarist válasza Bors Menta hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Szia!
A piros a plusz.
(#) kadarist válasza Bors Menta hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

És a aljzaton pedig a kör alakú nyílás a pozitív, a hosszúkás a negatív.
(#) Bors Menta válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 21, 2010 /

Tehát a rövidebb a negatív? /én most pötty bemenetnek hívom./
Mert ha igen,akkor fordítva kötöttem be.

Kép.jpg

(#) attrax hozzászólása Máj 27, 2010 /

Engem az idegesít ,hogy koppan a hangszóró és a fejhallgató is ha megjön a power.Tehát kellene valami jó kis koppgátló bele.Valami jó rajz?[u]
(#) Mr_beBE hozzászólása Máj 31, 2010 /

Hello, sziasztok! Van egy VIDEOTON 6363 rádiós erősítőm, nagyon szeretem, de a hangerő potija nem halkítja le a cuccost egészen. Illetőleg az egyik oldalt Néztem, hogy esetleg tudnék venni ilyen erősítőt bontottat, de nem találtam, csak 10-15.e Ft-ig jót, akkor most vagy veszek ilyet, vagy veszek valami komolyabbat ugyanennyiért , vagy esetleg tudtok adni tippet, honnan szerezhetnék!
Már egyszer írtam ide, jöttek is a válaszok, amit köszönök, csak nem jött akkor össze és leálltam vele... most újra megpróbálom. Lényeg, hogy Öregtom potija elvileg nem jó, mert a hangerő poti ebbe a cuccban 5 lébú, más, mint a többi poti.
Ha tud valaki segítsen!
Kösz
(#) Mr_beBE hozzászólása Máj 31, 2010 /

Ahogy tudom a potméter 2 megcsapolásos, 2XM10A van ráírva. Aki ismeri a Vidi cuccait, az biztos tudjam ilyen kell bele.
Még 1x: Videoton Ra6363S rádióserősítőbe hangerő potméter. Ha valakinek van új, elfekvő készletben, vagy használt, de hibátlan állapotú, az írjon.
Még egyszer kösz,

Mr_beBE
Következő: »»   24 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem