Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányítású kisautó építése
Lapozás: OK   6 / 7
(#) gerenk hozzászólása Márc 5, 2009 /

Sziasztok!
végigolvastam a topicot, sokféle elképzelés van úgy látom.
Nekem legszimpatikusabb a PT8A977/78 ic párral
megvalósitott vezérlés ami a topic elején került szóba.
Ez egy 5 utasitásos controller ic., alapként ez megfelelő
és most a TESCO-ban kapható 700 ft-os csengő
ezt alkalmazza 432,92 MHZ-en, ezt a sávot ajánlom
Nektek, minél nagyobb a freki kisebb teljesitménnyel
nagyobb távot lehet áthidalni.
természetesen keressetek 432 mhz re egy 100 mW
körüli teljesitményű erősitő kapcsolást, a csengőt is
ki kell egésziteni, mert csak 1 utasitást használ.

üdv gerenk

(#) jozyt hozzászólása Máj 4, 2009 /

Helló mindenki.
Nekem egy etetőhajó távirányitást kellett megoldanom, és a már gyárilag kész panelt, az RX2 / TX2 ic párossal megépitett elektronikát váasztottam, erről van kapcsolási rajzom is, és nem túl drga kibontani sem, mivel kb 500 forintos távirányítós kisautóban van. ha valakit érdekel a rajz, itt többek közt az etetőhajós leírással is megtalálja:Bővebben: Link

Hja, és ami nem hátránya, kiegészithető Pic-kel akár komplett digitális proporcionális távirányítóvá is, lényegesen több funkciót is vezérelve.
(#) kezdofiu hozzászólása Júl 28, 2009 /

Hy!
Ami a HE store-ban lehet kapni motorokat. Meiket használjam kisautóra és hány voltról menjen szerintetek? :gumicsirke:
(#) tothviktor1995 hozzászólása Feb 28, 2010 /

Helló!
Szeretnék építeni egy négykerékmeghajtású távirányítós autót úgy hogy mind a négy keréknél van egy motor és a kanyarodás úgy lenne megoldva, hogy amikor fordul akkor csak az egyik oldali két motor megy . Kérek ötleteket ,hogy hogy tudnám ezt megépíteni.
Előre is Köszönöm.
(#) Ant válasza tothviktor1995 hozzászólására (») Feb 28, 2010 /

Szia!
A régi ötlettel: Kapsz a boltban pár ezer forintért egy kisautót, és kiszeded belőle a az elektronikát. Majd az elektronikát H-hidak segítségével összekötöd a motorokkal.
DE én nem ezt ajánlom neked, mert ebben nincsen saját ötlet... Inkább mikrovezérlővel, és RF adó modullal :yes: . Sokkal több dolgot tudsz fele csinálni, és komplett robotot tudsz vele csinálni. Ajánlom figyelmedbe:Bővebben: Link
Sok sikert!
(#) tothviktor1995 válasza Ant hozzászólására (») Feb 28, 2010 /

Csak én nem tudok PIC et programozni.
Hány voltot tud elviselni egy olyan távirányítós vevő ami eredetileg 9.6 v-tal működött?
(#) tothviktor1995 válasza tothviktor1995 hozzászólására (») Feb 28, 2010 /

Mert 4 6 voltos motorral akarom működttetni és olyan távirányítóval amelyiken 2 előrre hátra kapcsoló van.
(#) cypern hozzászólása Márc 15, 2010 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék tőletek kérni. Egy infra vezérlésű kisautót kell építenem (nem én választottam, muszály). A lényeg, hogy minél egyszerűbb legyen. Ehhez kellene nyákot tervezni. Ha valaki meg tudja csinálni, kérem segítsen. Részletek:

két első kerék független motorral, egy középen elhelyezett hátsó szabadonfutó kerék van. Kell valamilyen pic, meg egy infra vevő. Lényegében ennyi. Azt nem tudom, kell-e még ellenállás, dióda stb.
Előre hátr kell menjen, és a motorok fordulatszámának különbségével kell forduljon.

Kérlek titeket, abba ne menjünk bele, miért így kell, vagy ha nem értek hozzá ne csináljam, mert azzal ne haladok előre. Aki meg tudná tervezni az áramkört kérem segítsen.

Előre is köszönöm

Cypern
(#) moltam válasza cypern hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

Ezel az ic vel szerintem megoldható és még uC se kell csak egy néhá...sához. Szinte minden made in china kisautóban ilyen IC van.
(#) cypern válasza moltam hozzászólására (») Márc 16, 2010 /

köszönöm úgy néz ki megfelel.
(#) gabor0713 hozzászólása Ápr 7, 2010 /

hali!!
segítséget szeretnék kérni!
Szeretnék építeni egy távirányítós autót,és arra gondoltam hogy veszek egy tescos távirányítós autót és abból kiszedem ami kell aztán a a többit meg magam rakom össze!

véleményeket kérek!!
(#) Kovidivi válasza gabor0713 hozzászólására (») Ápr 7, 2010 / 1

Sok ikert hozzá! Olyat vegyél, aminek megfelelő a hatótávolsága. Utána egy megfelelő H-híddal vezéreld a motorokat.Megfelelő akkumulátort kell találnod, ami elég nagy kapacitású, és elbírja az autó, és stabil táp kell a vevőrésznek. A mechanika nem lesz egyszerű...
(#) cypern hozzászólása Ápr 7, 2010 /

Üdv

Ha a fent említett kisautó dokumentációját valaki meg tudná nekem csinálni, 15.000 Forint ütné a markát. Ténylegesen elkészíteni ne kell, csak a dokumentáció:
árakör tervezés
pic vezérlés
stb
Ha kérdés merül fel, ezen a számon elértek:06309710952.Ha nem veszem fel, visszahívlak.
Lényegében egy szerelési útmutató kéne "h***e" gyerekek részére. Miskolcon vagyok, kp ben fizetek, utánvéttel vagy személyesen. Ha valakit érdekel jelezze. Köv hét végéig áll az ajánlat.

Üdv: Cypern
(#) Kovidivi válasza cypern hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Valami iskolai dolog ugye?
(#) gabor0713 hozzászólása Ápr 8, 2010 /

üdv
szerintetek a 7.2 v akku elég erős?
(#) moltam válasza gabor0713 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 / 1

Hogyérted azt hogy elég erős? Az elektronikának elég lessz a feszültsége, de azt hogy mennyi ideig tudod majd használni, a kapacitása szabja meg. Ennek a mértékegysége Ah pl. egy egy Ah s akksi egy órán keresztül egy A s áramot tud szolgáltatni.
(#) kendre256 válasza gabor0713 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 / 1

Hááát... ha aktatáska méretű, akor már eléggé
A viccet félretéve, egy akku akkor "erős", ha nagy árammal terhelhető, mert akkor a feszültségének és az áramának szorzata, vagyis a teljesítménye nagy. 7,2V-os akku van maroknyi méretben is (6 db ceruzaakku), meg lehet negyed köbméteres is. A ceruzaakkut lehet mondjuk 0,5-1A-rel terhelni, a negyed köbméterest meg mondjuk 200A-rel.
Az első esetben lesz mondjuk 7W teljesítmény, a másodikban meg 1400W.

bocsi még elég kezdő vagyok

hali!
után na néztem az akkunak és 6 db ceruzaakku
és ez van ráírva: 7.2 v Ni MH AA 1300mAh
(#) cypern hozzászólása Ápr 8, 2010 /

Igen, elvállaltam egy projektet, és ahhoz kell, de közben belevágtam egy vállalkozásba, és minden időm elviszi. A fizetség ingyen paintball is lehet
(#) Kovidivi válasza gabor0713 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /

Te kérdezted: Elég erős?- És mihez? Tv nem fog róla sokáig menni, mutatós óra évekig...

nincs valakinek ötlete hogyan lehetne megoldani a kormányzást?
(#) moltam válasza gabor0713 hozzászólására (») Ápr 8, 2010 / 1

Vagy a két oldal kerekeinek különbözö fordulaton való pörgetésével, vagy mint a gyáriaknál.
(#) gabor0713 hozzászólása Ápr 10, 2010 /

üdv!
szereztem egy mini távirányítós autót és ha a nyák nagyobb feszültséget kap akkor nem fog tönkre menni?
(#) moltam válasza gabor0713 hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Én járattam már 9V ról is(két soros zsebtelep) és bírta.(feltéve ha 4 1.5V os elem kell bele)
(#) gabor0713 hozzászólása Ápr 10, 2010 /

csak 3 v-tal nagyobb a feszültség!
(#) moltam válasza gabor0713 hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Ebben az adatlapban 1.5-4.0V tápfesz szerepel. De gondolom a nyákon van valami stabilizátor. A recommended application circuitban is van 3V os zener.
(#) Kovidivi válasza gabor0713 hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

%-ban érdemesebb lett volna megadni. Ha 1.5V helyett 4.5V-ot kap, akkor annak annyi, viszont ha 150V helyett 153V-ot kap, meg sem érzi. Viszont lehet venni feszültség stabilizátort. Az a tuti, ha nem akarod, hogy egy idő múlva valami miatt ne működjön az elektronika.
(#) gabor0713 hozzászólása Ápr 16, 2010 /

a feszültségstabilizátor menyibe fáj?
(#) gabor0713 hozzászólása Okt 18, 2010 /

Hali!
Van 1 távirányítós autóm amihez szeretnék készíteni 1 csörlőt.Egy szervót szeretnék használni hozzá ,és nem tudom hogy lehet e működtetni csak simán egy háromállású kapcsoloval?
Valami haszonló csörlőt szeretnék:http://www.youtube.com/watch?v=oRaDvTnRcDw&feature=related

Elnézést kérek hogyha rossz helyre irtam!
Következő: »»   6 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem