Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Akkor kisebb sebességen nem is megy csak azon? Elég a Tx/Rx/Gnd lábakat bekötni csak? Zs
Tudomásom szerint kisebb sebességen nem megy. Nagyobbra lehet állítani, de az alap 19200. Elég a Tx/Rx/GND -t bekötni, ha te kapcsolod be a mobilt kézzel. Én M35i-t használok, de mivel a csatlakozó bekötése ugyanolyan, mint az MT50-é, valószínű ugyanúgy kell kezelni mindkettőt.
Akkor kiprobálom 19200-al. A telon nem kell semmit beállítani ugye az AT modhoz? Rádugom, aztán küldöm neki a parancsot+enter aztán válaszol.
Még annyi, hogy kell. hogy legyen felépült hálózati kapcsolata? pl. ha teló specifikus dolgokat akarok lekérni... van egy régi sim kártyám aminek már nem érvényes a reg-je egyenlőre azzal próbálkozom..
Nem kell semmit állítani az AT módhoz. Hálózati kapcsolat nélkül is működik a soros kommunikáció.
Küldj egy ATZ parancsot, a teló OK -val kell válaszoljon.
Sziasztok!
Milyen AT paranccsal lehet hivást kezdeményezni egy adott számra? A ki/bemenő khivásokat az ATH-val lehet megszakítani?
Hello!
Van egy Siemens MT50 telom, azt probalom AT-zni. Ugy néz ki, hogy az AT+CMGF=1 -et nem tudja. -> csak a 0-t. Ez azt jelenti, hogy PDU-zni kell? Nem is lehet valahogyan text modot rákényszeríteni? Gondolom a : AT+CMGW="+85291234567" > Hello World. nem is fog menni, vagy a sim memóriába be tud irni nem pdu-ba? Ha valakinek van sim300DZ modulja, akkor az tud sms módban, cmgf=1 -el dolgozni?
ÜDV !
A simcom modulok mind tudják a text módot. Igazából én még nem is találkoztam olyan GSM eszközzel amelyik ne tudta volna, bár a siemenstől minden kitlik. A simcom modulok támogatják a multiplex kommunikációt is, ha netán egyszerre több csatornán szeretnél kommunikálni a modullal. Adathívás kezdeményezése: ATDT +36xxxxxxxxx Hanghívás kezdeményezése: ATDT +36xxxxxxxxx; mindkettó tone üzemmódú parancs.
Hello!
A régi siemens telók csak pdu -ban mennek Küldetem egy "hellohello"-t textben egy másik telőról. Ha ki olvasom az sms-ket, akkor egyántalán nem találom benne meg a E8329BFD4697D9EC37 - hello hello-t. Van még valami kodolás közben???
Hát én megtaláltam benne, a legvégén.
Lehet, hogy nem 7 hanem 8, vagy 16 bites kódolással van. Amit te írtál: E8329BFD4697D9EC37 ez 7 bites kódolás. Ha a teló 8 vagy 16- al dolgozik, akkor az általad keresett kódsorozatot nem találod meg benne. Tedd fel ide a teljes PDU kódot és akkor ki lehet silabizálni. Vagy ITT tudsz próbálkozni.
Köszi
Hogyan derül ki hogy hány bites a kodolás? Akkor 16 bites? TP_PID:00 TP_DCS:08 TP_DCS-popis:Uncompressed Text class:0 Alphabet:UCS2(16)bit hellohello Length:10
Hello!
ATDT -nek van valamilyen kapcsolója hogy be lehessen állítani mennyit csörrentsen?
Sziasztok!
Van egy Sony Eicsson F500 (vodás k500) és szeretnék AT parancsokkal sms-t küldeni. Egy ATMega644-gyel vezérelném. Az érdekelne, hogy elég az alsó csatin lévő rx lábra kiküldeni az adatot? Azt honnan tudom meg, hogy mekkora a baud rate, kell-e paritás bit? A parancsküldés úgy működik, hogy elküldöm minden karakter ASCII kódját? A választ előre is köszönöm.
Kösd össze a telót a géppel (pl.: adatkábelel), és teremts kommunikációt a HyperTerminal programmal (Vista-n ne keresd).
Az AT parancskészletet pedig google-zd be. K300i-m van az alábbi beállításokkal működött a kommunikáció: 115200bps (2400bps-al is működött, a sebesség nem hiszem, hogy itt olyan lényeges) 8 adatbit paritás nincs 1 stopbit ui.: tanács: ha már rájöttél az AT vezérlés fortéjaira utánna kezd el a mikrovezérlős környezetet fejleszteni.
A parancskészlet meg van.
V630 + putty(megy win 7 64 biten is)-val tökéletesen működik bármilyen sebességgel, mert az adatokat egy virtuális com portra küldöm, amit a driver átrak usb-re a megfelelő sebességgel. Az f500 friver is egy virtuális com portot hoz létre, ezért a gépen beállított sebesség nem egyezik meg a pc-teló sebességével. A sebességet majd még kikisérletezem, de azt kérem mondjátok meg, hogy az AT parancs milyen bájtokból áll? Szerintem A, T, enter (3 bájt).
AT< CR >
< CR >= carriage return, az enter megnyomása ezt a karaktert generálja (magyarul: kocsi vissza). A mikrovezérlő soros portján ki kell küldeni a karakterek ASCII kódját. PIC esetén (ha segít): ... movlw 'A' ; vagy movlw H'41' vagy movlw D'65' movwf txreg ; a fordítóprogram tudja az A ASCII kódját ...
Sziasztok!
Egy sim300dz modul GPO1 lábát hogyan tudnám ki be kapcsolgatni AT parancsokkal? A leírásban AT+CGPIO-t említ de. De a hivatkozott dokumentumban egy szó sincs róla, hogy kell használni.
Sziasztok!
Segitségetekre lenne szükségem. Vettem egy SIM900-modult és az a gond vele hogy ha a sim kártyán tárolt számrol felhivom azonnal megszünik az adatkapcsolat, csak tápelvétellel lehet ujra éleszteni. A telefon része továbbra is hivhato. Ha nem tárol számrol hivom, vagy rejtett számrol tökéletesen müködik. Már a hajam kitépem, az idegtöl nem látok 3 napja, nem tudom mi lehet. Segitsetek légyszives! Aroxol
Sziasztok!
SIM900 modult ismeri valaki közelebbről? Az AT+ECHO parancs paraméterezése érdekelne mert erről szinte semmi nincs a doksiban. A modul AT dokumentációjában nem is találom ezt a parancsot, a SIM300/900 comparsion ban megvan, de ott csak azt mutatja hogy milyen választ küld a modul ha lekérdezem a beállított értékeket. Hogy milyen formában kell küldeni és melyik paraméter mit állít az nem derül ki egyik doksiból sem. Tud valaki segíteni?
Upsz, meg is van a válasz..:
"SIM900 does not support this command" a comparsion legalján.
TC35i-vel szeretnék SMS-t fogadni, de úgy tűnik, hogy valamit nem jól állítok be, ugyanis nem érkezik meg az SMS, pedig elvileg elküldéskor kijelzi, hogy megérkezett. Tudna valaki segíteni, hogy milyen AT parancsokkal tudnám rábírni, hogy vegye az SMS-eket.
Szia, próbáld meg ezt a parancsot: AT+CNMI=1,1
Ha ezt kiküldöd neki, akkor jelez, a soros porton ha van bejövő sms.
Ja, meg bekapcs után küld be neki a pin kódot, különben nem jelentkezik fel a gsm hálózatra.
AT+CPIN=xxxx ahol xxxx a pinkód.
Én a SIM900 akat visszaküldtem az egész hóbelegancot a forgalmazónak és áttértem a uBlox-ra.
Josi777: Siemens TC35-höz van magyar AT leírásom :yes:
Szia. Megkérhetlek, hogy ha nem gond, légyszíves küld nekem el ezt a leírást. Előre is köszönöm. istvan.nemes@gmail.com
Szia. Megkérlek, ha nem gond, küld át nekem azt a doksit. Előre is köszi. istvan.nemes@gmail.com
nagyon ügyes voltam....
Helló!
Próbálok sms-t küldeni egy sim508-as modulról, de nem megy. Itt a téma elején Kobold leírása alapján próbálom, de már az AT+CMGW=... után errort kapok vissza. Mi lehet a gond? Hívást indítani tudok, az megy.
Üdv! Van egy Wavecom Q2686 GSM modemem, ami benne van egy panelben, amin rajta a SIM kártya és szóba is bírok vele állni soros porton. A kérdésem az lenne, hogy be lehet e programozni úgy, hogy SMS-el tudjam ki-be kapcsolgatni mondjuk 8 GPIO portját, és másik 8-at meg bemenetként használni, amin ha változás van SMS-t küldeni? És ha be lehet akkor hogyan? Előre is köszönöm a választ!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |