Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Találkozó
Remélhetőleg lesz száz darabra szükség, ilyen menyiségben meg már nem egyszer használatos a szita. Jóval olcsóbban elő lehet állítani, mint azok a spéci feliratozású, képű pólók, amit méregdrágán is el tudnak adni a piacokon, az ilyen nagy kivagyiknak. Szerintem itt a póló anyaga a fő ármeghatározó.
Ez a másik, ami miatt kérdeztem, amit kérdeztem. Tapasztalatból tudom, hogy a HE pólók anyaga nem a kínaipiaci "picióccó" kategóriás, hanem igen jó, méret- és színtartó, a felirat sem kopik le, etc. Szóval biztos nem olcsó...
Na igen... Nem azt szeretnénk összemérni, hogy ki lát jobban, és kinek nem remeg a keze, hanem hogy ki boldgul egy alkatrészlista, egy feliratozott nyák és egy multiméter segítségével az alkatrészekkel.
Sőt lehetne egy "vakmerő" kategória, (ha valaki megszervezi), ahol csak kapcsolási rajz, és egy üres nyákon kívül semmi nem áll rendelkezésre. Megvallom őszintén fontolgattam, hogy felajánlok e célra, egy pár LCM3 műszercsomagot, de addig gondolkodtam, amíg elfogytak. Egy pár alkatrész már nem is szerezhető be, a többit meg nem éri már meg, annyira megdrágult, így újabb KIT-eket se állítunk össze. De bízom benne, hogy valami mást is ki lehet találni, ami kellő kihívást jelent a résztvevőknek, de mégse 3 napi munka összeállítani...
Aha, akkor ezért szerepel úgy a HEStore-ban, hogy kifutott, nem rendelhető... Nagy-nagy szomorúság ez nekem...
Viszont ez a "vakmerő" kategória nem is butaság!
Mit értesz vakmerő alatt, nem lennének alkatrészek, vagy nem lenne műszer? Vagy hogy?
Kapcsolási rajz, üres NYÁK, multiméter, és pont. (Természetesen kimart, de nem alkatrész-szitázott NYÁK.)
Az alkatrészek is lennének hozzá, vagy azt vinni, bontani kell?
Póló nagykerben a jelenleg kapható legjobb minőség a Gildan póló, az alatt van eggyel a fruit of the loom, amit a legtöbb reklám nyomott pólóhoz használnak, ezek ár meghatározó szempontja az anyag vastagság, amit grammban adnak meg, a négyzetméterenkénti tömeget.
Ha érdekel szervezőket elérhetőség, akkor a III. kerületben van egy hatalmas 2 szintes póló nagyker, épp mostanában vásároltam be ott saját részre egy tonna pólót, akkor megadom a koordinátákat, és viszonylag olcsón lehet hozzá jutni egész jó minőségű pólóhoz. A majdnem legvastagabb Gildan pólót 5-600Ft/db áron lehet megvenni, a Fruit of the loom pólók egy kevéssel olcsóbbak. Itt számít még az anyag szövése is, és abba felhasznált anyag vastagság. Szerintem a legvastagabb kapható Gildan már majdnem sprőd, azért mert túl vastag fonalból szőtték, így ugyan megvan az előírt súly, de a viselése már-már kényelmetlen lehet. A fruit of the loom viselése viszont kényelmesebb lehet hosszú távon, ugyanakkor nyúlékonyabb jóval mint a Gildan. A többi kapható olcsóságról nincs értelme beszélni, mert azok a kétszer haználatos kategóriába tartoznak a maguk 2-300Ft-jával. http://www.polonagyker.hu/index.php szerk.: mindemellett a póló témát én nem tartom jó ötletnek, csupán reklámfogásnak. Hisz ennyivel is megdrágul a belépő ami minimum testvérek között is 1000-2000Ft/személy
Sajnos... Etikátlan, de ha már oly sok témában ajánlják a a Lo**x webáruházat, akkor elviseli az én kritikámat is. 2009 októberében tőlük vásároltam műszerdobozt, az akkor 680Ft volt. Ahogy látták, hogy nagyobb mennyiségeket rendelek, folyamatosan emelték az árát, most ugyan az közel 2000Ft.
Kérem ne offoljunk a fentire a reakciókkal, hane építő ötletekkel gazdagítsuk a témát. Mit lehet beültetni, összeszerelni? (A vakmerő kategóriában kihívom modi társaimat. )
Ha már valamit szervezünk, akkor elejétől a végéig. Természetesen papírra nyomtatott helyes kapcsolási rajz, és egy zacskóba összegyűjtött alkatrészek, amik kellenek is az áramkörbe, rendelkezésre állnak majd. Viszont ehhez ötleteket, felajánlásokat várunk.
Ha kapok kapcsolási rajzot, azt szívesen - és díjmentesen, persze! - sokszorosítom a munkahelyemen, jó minőségben, színes lézernyomatként. (Ez áll a névtáblákra is.)
Esetleg alkatrészek egy részében/beszerzésében is tudok segíteni. (Persze azért a többezer Ft-os cuccokat nem vállalom, hogy nagyobb mennyiségben én állom/beszerzem... Azért Krőzus nem vagyok. )
Alkatrész beszerzést megoldja a HEStore ha minden igaz, ugyan így a KIT-eket is.
Póló: Még utána kell járni, de én a magam részéről szívesebben fizetnék belépőt úgy, hogy még kapok is valamit érte. hapro: Idézet: „mindemellett a póló témát én nem tartom jó ötletnek, csupán reklámfogásnak.” Te ezt reklámnak fogtad fel, pedig inkább emlék, mint ahogy ezt többen itt meg is jegyezték. Elhiszem, hogy jobb és könnyebb mindenben a rosszat keresni kapásból, de azért meg kellene gondolni mindig mielőtt leírjuk...
Nemes lelkű felajánlás, mind a KIT/alkatrész kérdés, mind a póló ügye, de - amint írtam - az nem járja, hogy Ti álljátok a pólók árát. (A tavalyi találkozó sem zárt haszonnal a Ti számotokra...)
Szerintem is jó ötlet a póló. Emlék gyanánt mindenképpen, és az esetleges későbbi viselése máshol is egyértelművé teheti az embereknek az illető beállítottságát. Na és ha reklám is másodsorban, az sem probléma. Életszerű példa: egy nagyobb hétvégi banzájon ha ilyen pólóban sétálsz, akkor nem valószínű, hogy egy hawaii-gatyás, Pie*** Car***-inges, aranyláncos kopaszhoz mennek oda, hogy javítsa már meg a rádióját, hanem Hozzád...
Igazad van. Végiggondoltam és szerintem elég lesz a névtábla amit a nyakba lehetne akasztani vagy kitűzni a ruhánkra. Egyetértek a rendezvény céljával, de persze csak 1 ötletem volt csupán. A beültetési verseny remek ötlet.
Végül is a póló remek gondolat, főleg hogy 1 szép emlék lenne, de ha nagyon megdrágítaná a belépőt akkor sztem jó lenne, ha elvihető kitűzőt kapnánk ami szintén 1 szép emlék.
És ha lehetne választani? Aki kér az jelezze, és annak akkor x-forint a belépő, aki nem kér, annak meg y-forint. Csak előre, hogy legyen idő megcsináltatni.
Szerk.: Hozzátenném, hogy szerintem meg felesleges ezen rágódni, egyszer van ilyen egy évben, nem minden héten, és nem a félhavi fizetésről van szó, tehát szerintem nyugodtan belekalkulálható a poló költsége a belépődíjba. Plusz nem máról holnapra, ripsz-ropsz kell eldönteni, tehát van idő készülni is, családosoknak félretenni, diákoknak zsebpénzből gyűjteni.
Én is ezt tartanám jó ötletnek, hogy aki kér annak lesz, aki nem kér annak nem lesz póló. Kitűző meg ha már csak a képeket tekintjük tök jó szerintem is.
Ez tényleg jó gondolat! Természetesen én máris benevezek egy XXL-esre!
Még mindig nem válaszoltatok arra, hogy akartok-e marhapörköltet enni.
Nálunk ez bejáratott dolog. Bátyómat hívtam már máskor is találkozókra, (100 - 150 személyesre) és a kaja szenzációs volt. Ennek az elkészítése bizony 4 órát minimálisan igénybevesz, ezt nem lehet (nem érdemes) sok kicsiben főzni. Szükség van a segítségre, senki nem lesz fölösleges, aki egyébként főzne. Biztos vagyok benne, hogy sokan nem is ettetek még igazi (marhalábszár) marahapörköltet.
Szokták úgy is főzni, hogy a végén belefőzik a krumplit is. (Ilyenkor Pince pörkölt a neve.) Én jobban szeretem külön (nem vagyok valami nagy krumpli fogyasztó,) de ez már izlés és döntés kérdése. Ha emelett döntenétek, akkor a többség döntése fog vezérelni, nem a saját izlésem.
Egy biztos. Éhen nem marad(na) senki, ha pontos (+, - 10%) létszámot tudunk. Mivel a bratyónak ez szakmája, (illetve ennek mestere,) még sosem volt gond a mennyiséggel. A létszámot is csak azért kell előre tudni, hogy a vásárlást nagyjából pontosan lehessen intézni.
Jé, tényleg! Ha nem szólsz, észre sem vettem volna...
Én a pincepörköltre szavazok, tapasztalatom szerint isteni, de nem kizárólagos a véleményem, más is nyugodtan mondhat még véleményt!
A létszám amúgy is kell előre, mert másként a helyfoglalás, a regisztráció (kitűző, póló, verseny, etc.) sem tervezhető.
Naná, hogy akarunk marhapörköltet enni, magyar embertől ilyet kérdezni...?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |