Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1133 / 3609
(#) llaci56 válasza KTobi hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Én nem bánom!
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Szerintem ezt úgy gondolja ő, hogy amikor majd egyszer ideköltözik, (most az anyukája lakik itt,) akkor átjön egy beültetésre, ha kedve szottyan...
Ti beengednétek ezután?
Ja! A címeket az adatvédelmi biztos utasítására megsemmisítem, nem őrzöm meg.
(#) tatabike válasza hodbond hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Van bringád, vegyél gitárt. Ha nem jó a bringád, csináld meg.
(#) Hujikolp hozzászólása Ápr 11, 2010 /

Üdv!

Tegnap fényképeztem a Puskás Tivadar suliban :photo:. Konstrukciós verseny volt, mint támogatók voltak jelen. :eljen: :worship:

hobbi.jpg

(#) gg630504 hozzászólása Ápr 11, 2010 /

Egy kis nosztalgia:
Floppy-disco BME, 1985. körül.
(#) hodbond válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Hmm lehet benne valami, de a brnigával annyit veszekedek ááá most klitalálta, hogy kattogni fog és ha keményebben tekerem akkor miníg ugyanott kattan egyet, és nagyon nem egészséges hangja van.
(#) llaci56 válasza hodbond hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Igazítsd már meg a láncot, hogy fusson! Nem fog kattogni, figyeld meg!
(#) tatabike válasza hodbond hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Rosszul van belőve a váltód. Azért kattog, mert váltani akar. Vannak a hátsó váltón állítócsavarok, H és L jelzéssel, ha a H-t tekered befelé, akkor a felfelé, nagyobb kerékre történő váltás irányába tolja a váltókanalat, az L értelemszerűen a fordítottja.

Szerk.: legalábbis általában ilyenek a váltók...
(#) hodbond válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

A váltó jó és nem olyan váltósan kattog hanem berázza az egész hajtást olyan mintha ugrana egyet az egész., de ezt minden éven csinálja elviszem szervízbe, de még sosem mondták meg mi volt a baj forrása pedig rá is kérdeztem.
(#) llaci56 válasza hodbond hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Szervizbe? Biztosan nem engedném, hogy piszkálják.
Nézd már meg, mi kattog! Nem varázsszerkezet ez, olyan egyszerű alkotmány, mint a faék.
(#) aderka válasza Hujikolp hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Üdv!

Van még fényképed? Én is ottvoltam mint versenyző. Eddig sehol nem találtam fotókat.

üdv: Dávid
(#) Hujikolp válasza aderka hozzászólására (») Ápr 11, 2010 /

Üdv!
Igen, van még néhány, de még nem tettem fel sehova. Tegyem? Nem Te készítetted azt a kódzáras tárolót?
(#) Frankye válasza Hujikolp hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Ez kérdés?! Persze hogy tedd fel!
(#) tatabike válasza hodbond hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Akkor még lehetőség: Sz@rrá van kopva a lánc, és a fogaskerekek, és egyszerűen átugrik a lánc elöl a tányéron.
Szerk: esetleg van egy szem a láncban, ami szorul, és ugye a váltó terelőkanalán lévő kis fogaskerekeken nagyon megtörik a futása, de a szoros láncszem miatt ezt nem tudja sima futással abszolválni, ezért ránt egyet a terelőkanálon, mikor átfut rajta...
(#) tatabike válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Szóval. A kerékpárszervízek általában az emberi lustaságból élnek meg. A kerékfűzés kivételével szinte az összes munkafolyamat és javítás elvégezhető lenne egy átlagember számára, aki tudja, merre kell be/kitekerni egy csavart, mi az a sík, és mi az a csapágy. Ez meg azért elég általános gyakorlati tudást feltételez, tehát ahogy Laci is említette, a kerékpárnál egyszerűbb közlekedési eszköz nem nagyon létezik, értem ez alatt a használhatóságot és a javítást/karbantartást is.
Persze, az ember nem tudja egyből, hogy mi a probléma, ha valami nem odaillő zajt tapasztal. Ilyenkor aki nem lusta, az fogja a biciklit, fejreállítja, szimulálja a működését, mondjuk kézzel tekeri a hajtást, és megfigyeli, melyik alkatrész mit csinál, miért csinálja, avagy ha nem csinálja/rosszul csinálja, az miért van. Így sok hibára rá lehet jönni első körben. Következő körben szerszámokat elő lehet kapni, és megnézni a csavarkötések szilárdságát. Egy haverom hetekig mászkált recsegő hajtóművel, mire rájött, hogy a lánctányért a hajtókarhoz rögzítő 5 csavar közül az egyik laza volt. Mikor rákerült a terhelés, épp annyit el tudott mozdulni a tányér a karhoz képest, hogy reccsent egyet. Néha ilyen kis dolgokon múlik. Mondjuk ha nincs szerencséje, és a laza csavarhoz befolyik az olaj, akkor sosem veszi észre a hibát, mivel a kenés miatt nem recseg, és ha sokáig így használják, eldeformálódhat rosszabb esetben akár a hajtókar is. Szóval oda kell figyelni a kötésekre. Ugyanez igaz a csapágyakra is, a legjobban a hajtóműcsapágy van igénybevéve, aztán a hátsó kerék csapágyazása, utána következnek a kormányfejcsapágyak, majd az első kerék. Fontos, hogy ezek a csapágyak pontosan, kotyogásmentesen illeszkedjenek, ellenkező esetben a hajtóműcsapágy hibája miatt teljesen félrekophat, és idő előtt csereéretté válhat akár az egész hajtás, a hátsókerék csapágya kikezdi a fix csészét, jól bemaródik, vehet az ember másik kereket, kormányfejcsapágy lötyögése meg akár a vázban is kárt tehet, az sem kis költség. Képzeld el, hogy lötyögős kormányfejcsapágynál minden erősebb fékezésnél olyan ütés éri a homlokcsövet, mintha belülről egy 2 kilós kalapáccsal csapkodnád... :yes:
(#) DuMatyi hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Újabb gyöngyszem a webfordítók világából. 100.000 th látogató? Ön lehetséges gyöztese a nagy apple 3G...?!
(#) gydanee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Akkor lepődnék meg, ha adna! Sőt, az még a jobbik, ha semmit nem ad, rosszabb, ha valami kis vírust ad..
(#) tungsram válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Majd nézz ki a freemailra . Ott is van érdekesség...
(#) tungsram válasza gydanee hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Én már a vírusfélelemből kigyógyultam.. Az egyik gyerekkori barátom programozó. Nekem speciel nincs fent de ha vírust küldesz :boxer: :gun:
(#) gydanee válasza tungsram hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Olyan ez, hogy ha nem lennének vírusok, akkor nem élnének meg a vírusirtó szoftverek gyártói. Ezek sajnos kárt tudnak tenni... ezzel számolni kell. Bár nem jöttem még rá, hogy mit kellene tenni a kártevők ellen, mert az ingyenes vírusirtók nálam több kárt okoztak mint hasznot (Avast). Talán a legjobb megoldás a winfos lecserélése linuxra. A vírusok nagyon nagy százaléka windows alatt működik, mert az emberek többsége azt használja, otthon, és a munkahelyen is.
(#) hodbond válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Köszönöm a fejtágítást, megnézem ha elmegy a rosszidő mert esőben nem tudok szerelni se.

Oké. Majd számolj be a fejleményekről, hátha meglesz a konkrét hiba... :yes:
(#) titi hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Lehet tudni,, hogy Norberto miért nem járt már itt 3 hónapja?
Remélem nem valami baj miatt?...
(#) tatabike válasza titi hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Nincs semmi 'olyan' baj, ne aggódj...
(#) tatabike válasza gydanee hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Érdekes, nekem az elmúlt három év alatt egyszer volt vírusom, mikor kikapcsoltam az Avast-ot. Nekem bevált. Kicsit még túlérzékeny is, nekem semmi nem jön be, pedig a torrentet és a dc-t is Upnp-csatornán használom a router miatt, ami nyitott kaput jelent bárminek...
Egyébként az Avastot, még ha ingyenes is, regisztrálni kell a gyártó honlapján, otthoni használatra ingyenes úgy is. 14 hónapig érvényes a kulcs, amit adnak. Nekem minden nap frissít az Avast adatbázist, van olyan, hogy kétszer is...
(#) gydanee válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Én is elég sokáig avastot használtam, de pár hónappal ezelőtt amit letöltöttem (a gyártó honlapjáról) sokat szarakodott. Ilyeneket csinált, hogy a firefox oldalait blokkolta, gmailt, és HE-t is, mást meg talán beengedett, bár nem tudtam rájönni miszerint csinálja ezt. De amikor letöröltem egyből ment minden.. A másik meg az hogy a gépemet kb havonta újra kellett telepíteni, mert sok hülyeséget csinált, lelassult. Ez a telepítés, vírusirtó nélkül már több mint egy hónapja rajta van, és nem lassult jelentősen. (kopp-kopp)
(#) DuMatyi válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Nekem is avastom van, és semmi gondom nincs. Előtte Pandám volt 2 évig, de sürgősen töröltem a licensz lejárta után.
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 12, 2010 /

Gyengébb gépekre én Avirát használok. Az év elején felnyomtuk 20 gépre a gépteremben, és szerintem kihúzzuk év végéig vírusmentesen. Tavaly ilyenkor már állt a bál, naponta telepítettünk. (Avg-vel) Ez meg a 300Mhzes gépen is olyan mint ha ott sem lenne. Sose zavart semmiben, illetve néha feldob egy ablakot frissítéskor, ennyi. Én a 9.0415-öst használom.
Bővebben: Link

Azért Tungsram kollega elég bátor vagy! Vírusölő nélkül felülni a lóra :no:
(#) gydanee hozzászólása Ápr 12, 2010 /

Szegény kutyámat sajnálgatom.. mostanában kijárt csavarogni, és elkaphatta valami hurok. Két oldalt a combján nagy tenyérnyi részen nincs szőre, gondolom beakadt, és szegény szabadult volna.. :no: A csavargását meg sajnos nem tudtuk megszüntetni, mivel szétszedi a drótkerítést, és már megy is. Rafinált, mert este szétszedi, és ha nem figyelünk akkor már szökik is.
Következő: »»   1133 / 3609
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem