Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Értem, ez annyira nem bonyolult. A meghajtás mivel volt, ECC? Gondolom a táp, sima kétlépcsős .
Üdv.
ECC85-ösökkel, igen, a táp pedig emeletes. :yes:
Köszönöm, sajnos ezeknek csak 70 a mű-jük
Igazad lehet, bár a linkelt adatlap 85-öt ad meg max...
Imi tesztelte a kettőstriódákat régebben és az ECC83 ami papíron százas az sem tudott kapcsolásban 60-nál többet.
Világos, a fokozat erősítése a műnél mindig kisebb, kivéve ha mű-követőt építünk (áramgenerátort kötünk az anódkörbe) és végtelen a terhelőimpedancia is
Földelt katódú fokozatnál az erősítés a -mű*ZA/(Ri+ZA) képlettel számítható. ZA az anódellenállás és a terhelőellenállás párhuzamos eredője, Ri meg a cső belsőellenállása az aktuális munkapontban.
Ezek 100-as erősítésű kettős triódák de a foglalatot nem tudom:
12AX7 12DF7 12DT7
Sziaszok.
Lehet, hogy hülye kérdés, csak érdekelne, hogy meg lehetne e nézni egy ECC83 as csőről, hogy működőképes áramkörbe rakás nélkül? Valami lábkiméréssel, vagy valamilyen módon? Előre is köszönöm.
Köszönöm, hogy utánanéztél, ezek sajnos novál csövek...
Amúgy hasonlóan 100-as a műje a kitűnő 6EU7-nek is, de sajna az is novál
Talán legegyszerűbben egy SRPP fokozatot lehetne belőle összerakni a működőképesség megállapítása céljából...
Maximum 80x-os erősítés hozható ki az ECC83-ból.
De csak mértem, nem hallgattam meg...
Így van. Adsz neki 300V tápfeszt, és ha teljesen szimmetrikusak az alsó és a felső csőfél ellenállásai, akkor a kimeneti ponton (alsó cső anód) féltápfeszt kell mérned 5 (no jó 10%-on belül)
Második körben, ha a fenti feltételek teljesültek, megméred az Ua, Ug, feszt és az anóráramot (szintén csak feszmérés a katód ellenáláson) Ha nagyjából illeszkedik a gyári görbére, akkor jó a cső. DE EZ MÉG CSAK A SZÜKSÉGES, DE NEM ELÉGSÉGES FELTÉTELE HOGY JÓL IS SZÓLJON.
Találtam 100-as művel oktál kettőstriódát. De sajnos 12V-os a fűtése Bár ez az egyik (kisebb) baj...
2C52, adatlapot nem találok róla
Sajnos esély sincs rá! Egyedül a fűtőszál épségét ellenőrizheted vele. A többi elektróda között - felfűtetlenül - csak vajmi kevés kapacitás mérhető, ez azonban nem jellemzi a cső állapotát.
Mérésekor differenciál kapcsolást javasolnék, 5 ellenállás szükséges hozzá. Sőt, tulajdonképpen 3.
2C jelöléssel az aligha kettőstrióda szerintem.
Elkapkodtam, vannak 2C jelöléssel kettőstriódák is (azt hittem elsőre, hogy ez is orosz cső, és náluk C-vel a singli triódát jelölik csak).
Megtaláltam az egész Raytheon katalógust is, hátha más csövek is érdekesek lehetnek belőle. Raytheon manual
Üdv Kolegák
Kutattam a netten és ezt találtam egyenlőre. A link felrakás később, ha megint sikerül.Amúgy a 2C52 2-s TRIÓDA Üdv
Köszönöm MINDENKINEK a segítséget!
Üdvözlettel: 6C4C
Nem is rossz ez a könyv!
Nincs túlbonyolítva, de elég részletes. Kösz!
Pontosabban cső adatbázis, a wps.com-ról elég nehéz előkeríteni.
Sziasztok ,
Érdeklődni szeretnék ismeri e valaki ezt a kapcsolást és van e tapasztalata vele kapcsolatban . Segítséget előre is köszönöm Gábor
Hello! Szerintem ez egy teljesen alap kapcsolás. A végfok push-pull üzemben kimenőtrafótól függően max 15W-ot ad le, ha ezeket a csöveket használod. A tápegységből (itt elsősorban az előfok szűrt áramellátására gondolok) és az előfok kialakításából ítélve ez egy elég érzékeny és búgásmentes erősítő lehet. Számomra egyedül az nem egyértelmű, hogy a végpentódák A vagy B osztályú beállításban működnek-e, de ez cső adatlap utánajárással kideríthető.
köszönöm szépen a választ , Nekem a 12AT7 helyett ecc83 at küldtek helyette , nem tudom az megfelel e bele .
Gábor Még nagyon kezdő vagyok ebben a dologban
A 12AT7 (ECC81) valamivel többet tud mint az ECC83, de szólni fog, az biztos. Honnan lehet ilyen erősítőt rendelni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |