Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   30 / 199
(#) subwoofer220 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 26, 2010 /

Rendben. Köszönöm.

Nos van egy kis baj, az alkatrészeket EGY helyről akarom beszerezni,de ami az egyiknél van,a másiknál nincs!
Ha sikerülne EGY helyről beszereznem akkor csak egy csomagdíjat fizetnék!
Aki esetleg ebbe jártas.kérem segítsen!

Ami kell:
TIP41C............. 1db
TIP42C............ 1db
2SB817........... 2db
2SD1047........... 2db
IRFZ48.............. 6db

És egy 10g hűtő paszta.[/b][/i][b]

Ez egy shark v-15. Sehol nincs róla semmi adat!!
(#) subwoofer220 válasza emmzolee hozzászólására (») Márc 27, 2010 /

Szia. Találtam egy honlapot ahol mindent megvehetek!
Ezek:
TIP41C (MOT) NPN 115V 6A 65W >3MHz TO220 =BD243C

TIP42C (STM) PNP 115V 6A 65W >3MHz TO220 =BD244C

2SB817 (SAY) PNP NF/S-L, 160V 12A 100W 15MHz
SOT193-iso

2SD1047 NPN NF/S-L, 160V 12A 100W 15MHz SOT93

IRFZ48N (IRE) N-FET 55V 64A 140W <16mR(32A)
TO220

Ha ezek azok amiről beszéltünk akkor csak bólogass egyet! :yes:
(#) emmzolee válasza subwoofer220 hozzászólására (») Márc 28, 2010 / 1

Ez kell neked! :yes:
(#) subwoofer220 hozzászólása Márc 31, 2010 /

Sziasztok. Valaki megmondaná hogy, egy autós erősítő hány voltot bír el MAXIMUM?? Azt tudom hogy 14,4 volt a jó neki,de mennyi a tetőfok?
(#) hugi00 válasza subwoofer220 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Tobnyire a 16-os kondik szabnak gatat.
Vagy a tap utan levo plusz es minusz oldalra allitott kondig.

Ha 25V-os kondik vannak akkor max -+23V-od lehet.
- tervezes szerint.

Azt azert vedd figyelembe ha 12V bemenetnel a kimenet +-29V.
Akkor 14,4V nal mar +-34,8V lesz.
(#) subwoofer220 válasza hugi00 hozzászólására (») Márc 31, 2010 /

Értem. Van 3 db 25V-os kondi és utána jönnek "puffer kondik" abból 6 db van amik 50V-osak. Tehát szerinted 16v-MAX 17v belefér?
(#) benocs24 hozzászólása Ápr 1, 2010 /

Sziasztok! Nekem volna egy olyan kérdésem,hogy egy autós erősítőt átalakítottam úgy hogy az inverterét ki iktattam mert nem jó. Csináltam neki egy tápot az volna a kérdésem hogy a pufferkondik benne 35voltosak de viszont a végtranyók KD 718 és KB688 asok vannak benne ezek ha jól tudom 120V/80W os legalábbis az adatlapján. Ha a két 35voltos kondit kicserélem nagyobbra akkor lehetne nagyobb feszt adni neki vagy lehet hogy más sem bírná a nagyobb feszt. Előre is köszönöm szépen a hozzászólásotokat.
(#) punkkazy válasza benocs24 hozzászólására (») Ápr 1, 2010 /

A többi aktív elemet is meg kéne nézni, hogy mekkora a feszültségtűrésük, illetve a többi kondenzátort is. Az viszont valószínű, hogy nagyobb mértékű tápfeszültség növelés esetén módosítani is kell a végfokot.
(#) szamóca válasza norbi0325 hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

A kedves modik megadták.
(#) demonskater hozzászólása Ápr 4, 2010 /

hello az lenne a kérdésem hogy egy két kimenetelű (bal, jobb) erösítőre lehet-e négyhangszóróz rákötni? lesz vmio baja az erősítőnek, fejegységnek, hangszórónak baja?

Névtelen.png

(#) Doncso válasza demonskater hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Ez az ohm számoktól függ. Mekkora az erősítő és mekkora a hangszóró.
(#) demonskater hozzászólása Ápr 4, 2010 /

Köszönöm. Legközelebb a keresővel kezdem
(#) subwoofer220 hozzászólása Ápr 9, 2010 /

Hali. Van egy 4 csatornás autóerősítőm és van előre 4 RCA bemenet de van 2 rca kimenet (out) az mi lenne??
(#) Doncso válasza subwoofer220 hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Talán sorba lehet fűzni az erősítőket?
(#) emmzolee válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 9, 2010 / 1

Az a Pri-out. Az egy kimenet, amiről további erősítőket lehet működtetni.
(#) Doncso válasza emmzolee hozzászólására (») Ápr 9, 2010 /

Zoli mester. Erre gondoltam én is.
(#) demonskater hozzászólása Ápr 10, 2010 /

Hello most az lenne a kérdésem hogy a hangszóró impedanciáját meglehet-e változtatni? 4ohm-ból 8ohmossá hogy párhuzamosan bírjam kötni a 4ohmos hangszórókat a 4ohmos erősítőhöz.
(#) subwoofer220 válasza demonskater hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Szia.Hát ha egy hangszóró 4 Ohmos azt nehezén lehet megcsinálni hogy 8 Ohmos legyen ,max áttekercselni de nem érdemes megbontani! Gondolom nem dupla tekercselésű?
(#) Doncso válasza demonskater hozzászólására (») Ápr 10, 2010 /

Kösd őket sorba, úgy lesz 8 Ohm od, így nem teszel kárt az erősítőben, vagy használj egy hangszórót.
(#) kupeti hozzászólása Ápr 14, 2010 /

Segítségeteket szeretném kérni!

Blaupunkt gta autóerősítőm remote üzemmódja nem működik. Eddíg nem zavart, mert egyébként rendesen működik mindene, és gyújtásvezérelt 12v-ra van kötve, de be szeretném kötni rendesen akksira, viszont így állandóan be lenne kapcsolva, ami azért kicsit zavaró lenne.

Tehát a lényeg: A remote szál bekörése nélkül is bekapcsol rögtön, ha adok neki 12v-ot. Műszerrel megmértem, és a 12v és remote közt nincs zárlat.

Mit nézzek még meg? Látszólag minden rendben benne, nincs semmi elfüstölve. Egyetlen dolog ami feltűnt, hogy egy dióda (vagy mi az, olyan mint egy ellenállás, csak átlátszó, van rajta egy fekete csík) már nem a gyári benne, oda van kókányolva, de jó irányba vagy hogy mondjam. Megpróbáltam hogy simán leforrasztom, de nem volt külömbség, úgyanúgy bekapcsolt, tehát mintha ott se lenne. Lehet hogy nem a megfelelő értékű, és ez probléámát okoz?
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Doncso válasza kupeti hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Elképzelhető, hogy a remote szál egy ellenálláson keresztül egy kis TO-92-es tranyó bázisára megy, azt a tranyót mérd ki multival. (feltételezem tudod a módját, ha nem írj, segítek) Apropó GTa micsoda? Tipus?
Üdv.
(#) kupeti válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Nem tudom hogy kell kimérni sajnos, de azthiszem úgy van ahogy mondod, ellenálláson keresztül megy egy kis tranyóra.
(#) Doncso válasza kupeti hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /

Oké, semmi gond, első körbe forraszd ki azt a tranzisztort, keresd meg az adatlapját tipus szerint, így kiderül melyik lába a B, melyik a C és az E, ezek után olvasd el Bővebben: Link ezen az oldalon a tranzisztor kimérésének mikéntjét , egyébként jó esély van rá, hogy a C-E láb között átvezet és ez okozza az állandó bekapcsolást. Pontosan milyen tipus ez? GTA mi?
Üdv.

Gta 2 special. Köszönöm a segítséget, megpróbálom!

Sajnos ez nem jött be. 2 tranzisztort is kivettem, szerintem jók. 2n4403, 2n4401 volt a nevük. Kipróbáltam úgy, hogy nincs benne hol az egyik, hol a másik. Ilyenkor nem kapcsolt be. A remote szálon viszont mértem ilyenkor is 12 voltot (amúgy a battery szálon 13v van) Ha a kiforrasztott tranzisztor helyét (két szélső láb) rövidre zártam bekapcsolt.
(#) kupeti válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

De azokat megmértem a leírt módon jónak tűnnek (nem zárlatosak). Mindenesetre ma megpróbálok venni helyettük másikat, és akkor biztosan kiderül. A panelon kivett tranyókkal is mérem a remotén a 12v-ot.
(#) Inhouse válasza kupeti hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Lehet szakadt is, nem kell zárlatosnak lennie. De néha olyan is előfordul, hogy digit műszerrel jónak tűnik, de a kapcsolásban nem teszi a dolgát...mérj egy bétát rajta!

Üdv
Inhouse
(#) Doncso válasza kupeti hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Szia, ha a remote szálat nem kötöd be, tranyó nélkül mérsz ott 12V-ot? Ha ez így van, akkor lehet, hogy jók azok a tranzisztorok, viszont valamely más alkatrész hibájából eredően ott feszültség van, ami viszont állandóan nyitva tartja a kis tranzisztort. Próbáld meg, hogy végignézed a REM csatlakozótól a tranzisztorik a vezetősávot, és amelyik alkatrész arra a vezetősávra csatlakozik, vedd ki és mérd meg, ha dióda is megy oda, akkor azt is vedd ki és mérd meg, és helyesen tedd vissza, lehet, hogy fordítva van betéve. Ezeket nézd át, nem lehet ott nagy gond.
Üdv.
Következő: »»   30 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem