Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   229 / 1176
(#) llaci56 válasza lidi hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Ami nekem van ilyen, az infra, de nem tudom a típusát.
(#) hangszoros válasza rockersrac hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Hátha nem rar-ba lenne megnézném
Mi a francnak kell variálni ?
(#) rockersrac válasza hangszoros hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Idézet:
„Hátha nem rar-ba lenne megnézném Mi a francnak kell variálni ?”
Nem variálok, csak általában rar-ba csomagolom be a cuccokat, mert az gyorsabb és egyszerűbb számomra mint egyesével feltenni a képeket... Egyébként meg ott van 2-3 hsz-el később feltéve képekbe amire kíváncsi vagyok! A stílusodra meg inkább semmit nem mondok... :nezze: :levele: Nem kötöszködni akarok, csak talán egy hangyányit normálisabb stílusban is írhattál volna!
(#) Doncso válasza hangszoros hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

és mi a "francnak" kell ilyen stílusban?
(#) lidi válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Lehet hogy infra, bár a 2 lábú reagál szépen piros ledre és kompaktfénycsőre is.
(#) hangszoros válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Elnézéseteket, a stilusért, de csecsmő nem tudja a különböző formátumokat megnyiini, és idegesiti a túlkomplikálás
(#) Doncso válasza hangszoros hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Bocsánat, én se akartam belevau, csak nem értettem miért kell így.
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Engem meg az idegesít leginkább, ha valaki a képeket egyenként egy DOC fájlba teszi és úgy tölti fel a docokat egyenként. Bővebben: Link. Már nem először találkozok vele. "Mi a francnak kell variálni ?" Ne a feltöltő nézze az önös "nekem így jobb" érdekét, hanem hogy azt esetleg több százan megszeretnék nézni, s nekik milyen plusz idő, mire megnyílik hozzá a word, vagy ami kell. Lehet, hogy éppen ezért, nincs kedvem megnyitni, és szöszmötölni vele, s ebből kifolyólag nem is fogok segíteni. Rockersrácét sem nyitottam meg, de utána a képeket már megnéztem, s így már van is ötletem, tudok segíteni.
A dobozka tartalma, felépítése sokat sejtet. Van benne porvasmagos fazék-trafó, ami hang, vagy nagyobb frekvenciás vonalillesztőre sejtet. Viszont nincs a hátulján rádiófrekis csatlakozó, csak sima késes nyákcsati, ezért a magas RF működési tartományt kizárnám. Van benne két szép nagy végfoktranyó, ami valószínűleg ellen ütemben dolgozik.
Az előlapon van (hang)erő szabályozó poti, illetve kalibráló is, talán a nyugalmi áram, vagy a PP nullpont beállításához. Emellett van két LED, ami lehet táp illetve CLIP jelző.
Ezekből kiindulva ez egy analóg telefon kis-központ egyik vonalerősítő modulja lehet.
(#) Góré88 hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Jó napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni:
Van egy somogyi pro900-as típusú autós erőlködőből származó végfokom. Csak adatlapot szeretnék kérni vagy némi infót PT35C és PT36C ezekről lenne szó.
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Szia Laci. Csak ismételni tudom magam.
Idézet:
„Bocsánat, én se akartam belevau, csak nem értettem miért kell így.”
Érti mester? Nem a miért , hanem a hogyan. De többet nem vau , igérem. :hide:
(#) soft hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Sziasztok! Kaptam egy ft245r usb fifot. Találtam hozzá egy drivert amivel a mio 701-es elvileg felismeri,de nem tudom működtetni. Tudna valaki segíteni?
(#) hangszoros válasza Góré88 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

A BD 249 / 250, és vagy a TIP 35/ 36 kinaiba
(#) spacs02 hozzászólása Ápr 16, 2010 /

sziasztok lenne egy kérdésem van két fólia kondim de nem tudom beazonositani

az egyik::102j100 szürke ez gondolom 1 nF 100v

a másik:: 83 1026 9443 zöld erröl fogalmam sincs

ha valai segitene megköszönném!
(#) mesza1 hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
A képen látható alkatrészöl szeretném tudni hogy mi lehet. Nekem azt mondták hogy egy ellenállás, de nem tudok semmi értéket kitalálni hozzá. Elsősorban az érdekelni hogy ez valóban ellenállás e, és ha igen akkor lehet e 40 Ohm körüli, mert az alapján amiket mondtak róla ennyit tudtam összehozni, de nem értek hozzá túlzottan. A kapcsolási rajzban elvileg ennek a helyét a piros X jelöli.
Még azt is szeretném megkérdezni hogy ez a kapcsolás elviekben működhetne e? Előre is köszi.
(#) Action2K válasza mesza1 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Dióda, pl 1N4148. Elvileg működhet a kapcsolás, de abban nincs dióda. Az X azt jelenti a rajzon, hogy elvan vágva ott a vezeték, hogy közé kerülhessen az áramkör.
(#) mesza1 válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Köszi a gyors választ. Tehát ez 2 külön dolog ami a két képen van? Mert ezt elvileg egy légtömeg mérőhöz kellene bekötni, és ezt a két képet kaptam hozzá. Tehát az áramkort megcsinálom, és bekötöm a 4-es és 5-ös vezetékre ugye? Bocsi ha sokat kérdezek de kezdő vagyok.
(#) izenahogyishivnak hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Ez hány wattos ellenállás?

r39.JPG

(#) kistigris88 hozzászólása Ápr 16, 2010 /

Hello mindenkinek!

A régi motorvezérlőmet akarom megcsináltatni ha meg lehet mert a mostani is elromlott. A régiről le lett szedve az elégett valami. Kis fekete téglalap az van ráírva hogy 822 a második kettes alá van húzva és három lába van. Mi ez pontosan? Lehet ilyet venni valahol vagy a mostani rossz(nem küld jelet az egyik injektornak) m.vezérlőről át tudom rakatni a D2-es kék nyíllal jelzett valamit?
A csatolt képet a neten találtam de ugyanaz a m.vezérlő csak az IC1 re nekem az van írva hogy 5223 045
U.i.: Nem értek az elektronikához.

Előre is köszönöm a segítséget!

d2....JPG

(#) efcsabi válasza izenahogyishivnak hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

5 Wattos kerámia
(#) kistigris88 válasza kistigris88 hozzászólására (») Ápr 16, 2010 /

Jah, nem a második hanem az első kettes van aláhúzva.
(#) t-dani válasza efcsabi hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Kerámia az maximum a tokozás, belül sima huzalellenállás van szerintem.

Egyébként én is 5 W-ra tippelek.
(#) Kepa hozzászólása Ápr 17, 2010 /

Sziasztok !

Van nekem egy Digitech RP80 multieffektem aminek a pedálja nem működik egy ideje. Szétszedtem de ebben nem poti van hanem a képen látható valami. Na és itt akadtam el.

digit.jpg

(#) kadarist válasza Kepa hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Szia!
Ez egy Hall-elem lehet.
(#) featx hozzászólása Ápr 17, 2010 /

Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül, hogy az ilyeneket hogyan nevezik magyarul, és hogy hol lehet nálunk kapni?

Bővebben: Link
Bővebben: Link

Valahol azt olvastam, hogy mosógépekben is használják őket.
(#) llaci56 válasza featx hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Piezo rezgésérzékelő.
(#) kadarist válasza featx hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Szeretem a fordítóm: Bővebben: Link
(#) llaci56 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

De, hogy azt én miért egybe írtam, magam sem tudom. Nyilván még nem vagyok magamnál teljesen... :no:
(#) kadarist válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Szerintem tök jó a rezgésérzékelő. Összetett szó. Olyan, mint a krumplinyomó.
(#) llaci56 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Akkor ezért írtam egybe.
(Borzalmas ez a láz, az ember néha azt sem tudja, mit beszél.)
(#) kadarist válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /

Jobbulást! :sniffles:
Következő: »»   229 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem