Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony feltuningolása

Témaindító: Renátó004, idő: Feb 19, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Renátó004 hozzászólása Feb 19, 2008 /

Sziasztok van egy sony erősítőm ami most 75wattos de szeretném kicserélni bene a végfokot egy 2x140 wattosra.Csak aza gondom hogy a jelenlegi végfokom az 48voltos és az újnak töbfeszkellene.
Mijen megoldások vanak a feszültség növelésére légyszi segitsetek
(#) sound.man válasza Renátó004 hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Trafó és puffer kondi csere. Más megoldás nem nagyon van. Amúgy a hűtése elég nagy egy 2x140w-os erősítőhöz? Mert szerintem az se elég.

menyibekerül egy ijen trafó

Ha csak a puffer kondikat cserélemki az menyit segit.
(#) titi válasza Renátó004 hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Hali!
Az mondhatni semmit...
Amint Sound.man írta!
(#) Norberto válasza Renátó004 hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Attól még nem fogja bírni a jelenlegi trafó az "új végfokot" kiszolgálni... szóval ehhez tuti trafócsere... és az elég drága, főleg, ha valóban 2x140W-osat szeretnél...

Akorlehet hogy inkáb vennem kéne egy használterösitött ami 2x140wattos
(#) Dzót válasza Renátó004 hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Igazából ezekbe az erősítőkbe külön Transzformátorok vannak típusonként. Külön kis és nagyobb feszültségű kimenetekkel, Ezeknek a transzformátoroknak az ára viszonylag magas, még ha csináltatsz is külön akkor is minimum 15 000 ft + kondik, végfok, Hűtés stb, csak ráfizetés lenne, Plusz a transzformátor nemhinném hogy beférne a dobozba. Sajnos ez nem ugy megy mint számítógépbe néhány esetbe: ("kicsit gyorsabb kéne oszt teszek bele naagyobb procit")..... Egyébként milyen erősítőről van szó?

sony STRav260l

egyépként most csak 2x25wattos stk 4142II végfokvan benne aminek elment a jobb csatornája
ugyhogy ezért akartaamvolna kicserélni
(#) Dzót válasza Renátó004 hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Valami hasonló paraméterekkel rendelkező Végfokot teszel bele. Talán még meg is érné. Én személy szerint TDA7294 et tennék bele ha eredetire nincs lehetőségem egyszerű meg olcsó. És egy szobában ennél többre szerintem nincs is szükség.

hány wattot ad le egy ijen ic

a TDA7294-es stereo végfok vagy ketötkelvenni belöle
(#) Moderátor hozzászólása Renátó004 hozzászólására (») Feb 19, 2008

Renátó004 !
Ne várd meg, hogy mindent megrágjanak helyetted és a szádba köpjék! Tessék használni a google-t és az oldal keresőjét. Irgumburgum! (a helyesírást már nem is említem.)

oké bocs akkor használom a googlét és köszönöm a segitségeteket
(#) Moderátor hozzászólása Renátó004 hozzászólására (») Feb 19, 2008

Nyugodtan kérdezz, de ne légy már ennyire ... Amúgy meg nem illik saját magunknak pontot adni, ráadásul úgy, hogy nincs válasz! (segítettem megoldani ezt a kis problémát)
(#) Pett3r hozzászólása Feb 21, 2010 /

Hello, nekem is elment a végfok totál az erősítőmben, de akihez vittem, hogy nézzen bele, azt mondta nem éri meg javítani, és nem is adta vissza az erősítőt. Most akkor kicseszett velem, és kb 1000ft-ot kellene ráköltenem?
Eredetileg 2x100wattos volt, de hogy pontosan milyen, azt nem tudom...
(#) PiperR hozzászólása Ápr 21, 2010 /

Sziasztok
Van nekem egy Sony TA-F110 erősítőm, pöpec állapotba, kb. 2x35W tényleges teljesítménnyel 8ohm-on. Fel szeretném tunningolni majd 2x teljesítményre. A nagy testvére a TA-F210, az kb. 2x60W-ot tud, az pont jó lenne nekem. Megtaláltam a neten a szervíz, kapcsolási rajzát, és látom hogy a két erősítőnek egy ugyanazon panelja van. És ráadásul jelöli a kapcsolási rajzon hogy milyen értékek tartoznak az erősebb változathoz, plusz alkatrész beépítésénél sincs gond mert ott van a panelon a helye . Szóval átépíteném a 210-es változatra.
Amit cserélnem kell benne:
-Trafó csere (jelenleg 90W-os, az adatlap szerint 150W-ra, 2x28v)
-Végfok tranzisztorok cseréje (ami kellene hozzá olyat sajnos már nem gyártanak, találtam helyettesítőt 2SA1694, és 2SC4467, ráadásul ezek eredeti sanken-ek, ezek jók lesznek?)
-Ellenállások, kondik, dióda híd cserék.
2 kérdésem lenne:
A Csatolt rajzon bejelöltem pirossal egy kapcsolást ami a 210-es változatba van. Ez látja el kevesebb feszültséggel az IC-ket. Ezt fontos megépíteni? Mert az alatta lévő rajz meg a 110-es változatba van, ami ugye alapból megvan. Funkciója ugyan az.
A másik: Ahogy nézem csak az AMP BOARD nevezetű panelba kell csak belenyúlnom, mert csak az a célom hogy több watt-ot tudjak kicsikarni belőle. Vagy a FUNCTION, INPUT BOARD-ba is bele kell nyúlnom?

Megjegyzés: a szervíz rajzát nemtudtam feltenni, itt egy lap ahonnan lelehet tölteni:
http://www.s100-manuals.com/manualdetails.asp?id=219108

Sony rajz.jpg

(#) PiperR válasza PiperR hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Valaki tudja?
(#) tatabike válasza PiperR hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Inkább innen töltsétek, ez nem fizetős...

Kicsit macerás, de megoldható. A Service Manual utolsó fejezete az elektronikai alkatrészek listája. Ajánlom, hogy minél nagyobb méretben nyomtasd ki a kapcsolási rajzot, majd az alkatrészlistában a rajz alapján azonosítsd be az egyes alkatrészeket, és nézd meg, hogy jó-e mindkét erősítőhöz. Ha a két erősítőben egy adott alkatrész nem ugyanaz, akkor az alkatrészlistában zárójelben ott van utána, hogy TAF110, vagy TAF210. Így megállapíthatod, hogy mi maradhat, és mit kell cserélni és mire. Vagy, hogy időt spórolj, gyűjtsd ki a nem egyformákat, és utána keresd meg a rajzon.
(#) PiperR válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

Hali, igen összeírtam már minden alkatrészt, ami cserés, csak a tranyóknál van gond, mert olyat már nem gyártanak, amit írtam helyettesítőt az jólesz? és amit bejelöltem rajzot pirossal azt fontos megépítenem? És ha igen akkor milyen tranyó jó abba? Mert már olyat se tudok szerezni. Bocs az oldal miatt, nem tudtam hogy fizetős

Én megépíteném, nem hiába van az ott. Nálam többet tudó kollégák véleménye lehet a döntő, de szerintem BD178/179-cel is helyettesíthető az a 2SD/2SB páros. Ismétlem, szerintem, erre ne vegyél mérget.
Szerk.: Semmi baj a linkelt oldallal, nem tudhattad. Amit én linkeltem, azt mentsd el kedvencekbe, nagyon sok service manual van ott, egészen ritka készülékekről is...
(#) PiperR válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /

Helló, átnéztem mindent többször is, holnap megrendelem hozzá az alkatrészeket. Toroid trafót is rendelek hozzá, 2x28v-osat 150W, meg még rátetetek 2x13v-osat vagy 8W (egyenírányítva az 18v) 15v-os szál miatt, így szerencsétlen stab ic-k nem fűtenek feleslegesen, mert most azért rendesen izzadnak, rájuk megy majd 40 volt... Igaz csak a ledeknek, meg a műveleti erősítőnek szolgáltat feszültséget, de akkor is (a stabkockák mitsubishi gyátmányúak!)
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem