Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   36 / 212
(#) Alkotó válasza Kriss hozzászólására (») Ápr 3, 2010 /

Nem tud alkatrész listát. Az alapfelépítése sem ilyen.
Ez a funkció a kapcsolási rajz készítő programok sajátja, nem pedig a nyákrajzolóké.
(#) mlhe_vr hozzászólása Ápr 4, 2010 /

tudna nekem küldeni (vagy linkelni) valaki USB B tipusú csatlakozó macrót?
(#) brato válasza mlhe_vr hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Tessék.

USB B.LMK

(#) mlhe_vr válasza brato hozzászólására (») Ápr 4, 2010 /

Köszönöm.
(#) felho24 hozzászólása Ápr 20, 2010 /

Sziasztok.Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet a makrót bővíteni hogy több alkatrész legyen benne?
Esetleg tud olyasmit a progi hogy nem én keresem az alkatrészt csak bepötyögöm valahova a tipust és a hozzá tartozo értékeket?
(#) CHZ válasza felho24 hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Próbáld frissíteni a programot , de könnyen készíthető bármi ezzel a programmal , másodpercek alatt .
(#) brato válasza felho24 hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Alapból igen sok alkatrész van hozzá, és újat is könnyű csinálni vele.
(#) Hujikolp válasza felho24 hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Üdv!

Leraksz pár forrszemet, meg átmész másik rétegre, majd meghúzód vékony vonallal az alkatrész keretét, majd ha megvagy vele, az egészek kijelölöd, összelakatolod, majd ha még ki van jelölve, rámész jobb oldalt a mentésre. Elmented a makro könyvtáradba, majd a progi automatán frissíti neked azt, és ott lesz. (a makro fül legyen végig aktív)
(#) vicsys válasza Hujikolp hozzászólására (») Ápr 20, 2010 /

Vagy elolvassa itt:Bővebben: Link
(#) saraha hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Üdv.
Van arra lehetőség,hogy "teliföldessé" alakítás után az ott maradó apróbb szigetecskéket valahogy eltüntessem.
Eddig még nem jöttem rá,kapírgáltam a festéket de most már unom...
(#) vicsys válasza saraha hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Lefeded egy területtel majd a terület tulajdonságainál bepipálod a "cutout-area"-t
(#) saraha válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Köszi megrpróbálom.

Megpróbáltam, működik jó trükk.
(#) vicsys válasza saraha hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Ezt a nyákomat is így vágtam szét. T.i. külön kellett választanom az analóg és digitális földet.
(#) saraha válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Én pont DAC-ot tervezek és nekem is hasonló a problematikám.
(#) Alkotó válasza saraha hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Vicsis megmondta a "tutit".
De ha esetleg elfelejtenéd, akkor a leírásom 7.4.1 pontja éppen erről szól. Amit ott "szigetnek" hívok, az bármilyen alakú lehet, tehát ha jól alkalmazzuk, és esetleg kellő számban ismételjük a folyamatot, akkor egészen specifikus "fedéskombinációk" is létrehozhatóak.
(#) saraha válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Ha hiszed el hanem többször is elolvastam, beleértve azt a részt is, de valahogy úgy átsiklottam felette, mert teljesen másra asszociáltam azzal kapcsolatban.
Pedig így utólag aztán elég egyértelmű.
(#) Nagykucsi hozzászólása Máj 11, 2010 /

Arra szeretnék megoldást találni hogy csinálok a nyomda számára elfogadható PDF formátumot, mert a nyáktervezőben én nem találtam ilyen exportálási lehetőséget.

Előre is köszönöm...
(#) brato válasza Nagykucsi hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Feltelepítesz egy PDF nyomtatóprogramot.
(#) DJ Szabcsa válasza Nagykucsi hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Pl TinyPDF nevű program, és nyomtatásnál őt állítod be nyomtatónak, így PDF-be fog neked menteni.
(#) Nagykucsi hozzászólása Máj 11, 2010 /

Nagyon köszönöm brato, DJ Szabcsa...
(#) laller015 hozzászólása Máj 27, 2010 /

Sziasztok!
Az alábbi képen látható kapcsolási rajzot szeretném megtervezni.Van egy sprint layout 5.0-ás programom,de valahogy fogalmam sincs hogy hogyan kezdjek bele.Csináltam már egyszerű panelokat vele,de fogalmam sincs hogy hogyan kezdjek bele.Kérlek segítsetek,mert nem boldogulok
Ti hogyan csinálnátok?

Kapcs6.jpg

(#) san398 válasza laller015 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Én hogyan csinálnám? Először is átolvasnám Alkotó szuper leírását a programról, ha kell akkor többször is! Hidd el nagyon sokat lehet belőle tanulni.Ezt nem kioktatásnak, bántásnak írtam de mindenképp ezzel kell kezdened. Meg kell értened mit és miért kell és miért úgy, enélkül nem igazán fog menni. Ha végigolvastad és van valami ami még mindig nem világos akkor ide beírod és biztos vagyok benne, hogy segíteni fog neked valaki. Olvasgass, próbálgasd a leírásban szereplő funkciókat és menni fog! Sok sikert hozzá és kitartást!
(#) vicsys válasza laller015 hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Itt is van egy jó leírás:Bővebben: Link
(#) laller015 válasza vicsys hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Hali!
Kössz a gyors választ mindkettőtöknek,máris elkezdem olvasni mert a simson nem megy gyufával!
(#) laller015 hozzászólása Máj 29, 2010 /

Hali!
Jó ez a program,pláne hogy mostmár tudom,mit,s hogy kell benne csinálni! Egy óra alatt csináltam meg a nyáktervet,szerintem jó lett!

simsongy.GIF

(#) KTobi válasza laller015 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Az ellenállás alatt szabad húzni vezetéket. Balról harmadik tranzisztornál a kolektort csak húzd felfelé. A jobboldali tranzisztor emitere mehet a lenti diódától, nem kell messzebbről húzni. Bal fönti részen még be nem húzott vonal szintén mehet az ellenállás alatt. A többi jónak néz ki.
Csak így tovább, jó irányba haladsz.
(#) laller015 válasza KTobi hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Kössz!
Utólag már énis észrevettem a tranyónál hogy ott nagyon kacifántos lett,de javítottam mindent amit írtál!
Mondjuk arról még fogalmam sincs hogy milyen technikával fogom maratni,mert: nemlehet semmi vegyszert kapni itt,és nincs lézernyomtatóm sem.
(#) Alkotó válasza laller015 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Mikor nyákot tervezel, akkor az messze több, mint a megfelelő alkatrészlábak összekötése. Egy jó nyákterv elkészítése ennél sokkal összetettebb feladat. Persze vannak érzékenyebb és kevésbé érzékeny kapcsolások is, de a panel mindig árulkodik a tervezőjéről, annak hozzáállásáról.
Nem tudok olyan irodalomról, ami akár csak érintőleg is foglakoznék ezzel a témával, ami próbálna szabályokat, vagy tanácsokat lefektetni a tervezésben járatlanok és persze a jártasabbak számára is (a jó szabály mindenkire vonatkozik).
Egy módszer van, gyakorolni kell. (És sajnos van még egy fontos feltétel, ugyanis érzék kell hozzá. E nélkül is lehet jókat tervezni, de nem lesz az "igazi")
(#) brato válasza laller015 hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Üdv!

Itt egy nyák a tied alapján, hogy lásd más tervezését is.

simson1.JPG

(#) laller015 válasza brato hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Hali!
Ez már komolyabb darab,gondolom neked nem ez a második! Tetszik benne hogy nagyon kis helyen elférne,még a tranyók hűtőbordáival is.Majd 1-2 hónap múlva hátha nekemis így fog menni!

További kellemes délutánt!
Következő: »»   36 / 212
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem