Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   967 / 2208
(#) CIROKL válasza 18david18 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Idézet:
„bevált csöves előfok kapcsolási rajzot”
Mekkora erősítéssel szeretnéd , mennyi cső,csőfél ?
(#) 18david18 válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Luki:
Köszönöm megnézem!

CIROKL:
Igazából 1,5-2x erősítés nekem elég lenne. 1db ECC83-am van, azt szeretném rászánni.
(#) Gery78 válasza hangszoros hozzászólására (») Ápr 28, 2010
OK megpróbálom ezt a nyugalmi áramos mérést, csak nem nagyon merem rákötni a hálózati feszre, csak úgy minden nélkül. Kicsit aggódok, nehogy átüssön a kimenő, mint annak idején szegény jó Hapro kollégánál történt, ha jól emlékszem...
(#) CIROKL válasza 18david18 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
1 darab ECC83 -as csővel nem fog menni , főleg sztereóban ! Amit szeretnél annak min kellene csatornánként 2-3 csőfél , ami azt jelenti hogy a sztereóhoz kéne 3darab cső . Meg az ECC 82 -az jobb lenne erre a feladtra.
(#) Gery78 válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Hát még nem számítok öreg rókának a szakmában, pláne nem csöves téren, de azért igyekszem tanulni minél többet, főleg Tőletek.
Egyébként ezt tudtam, hogy ez a lecsapás a lemez irányát jelöli, csak arra utaltam, hogy kétféle lemez van a 211-ben, és a 782/A-ban. A 782/A-ban olyan lemez van, amelynek mind a 4 sarka lekerekített, a 211-ben meg olyan van, ami lecsapott sarkú. Egyébként az egyik trafó olyan trehányul van belemezelve ahogy írod, nem is néz ki szépen, nem lehet a lemezeket szépen összerendezni. Össze-vissza állnak benne a lemezek. Már gyárilag így rakták össze. A másik meg szépen gondosan összerakott. Úgyhogy most már tudom, miért nem tudtam összerendezni a lemezeket.
(#) 18david18 válasza CIROKL hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Értem, bocsánat de elfelejtettem megemlíteni, hogy monóban lenne rá szükségem. Közben találtam egy kapcsolási rajzot, csak az a baj vele, hogy néhány ponton nem tudom, hogy össze van-e kötve vagy sem. Bekarikáztam amik kérdésesek. Ha jól értelmeztem akkor a többi ponton össze kell kötni!?
(#) Gery78 hozzászólása Ápr 28, 2010
Képzeljétek hogy jártam: Ma jöttem haza, gondoltam hallgatok egy kis zenét. Megnézegettem az erősítőimet, és látom ám, hogy az egyik EL84-nek fehér a teteje, ott ahol a getternek kéne lennie. Na mondom ez begázosodott. Próbálom kihúzni a foglalatból, aztán azzal a mozdulattal elindult lefelé a cső búrája. Hát nem elpattant a cső nyakánál az üveg? De az az érdekes, hogy nem tudom mitől tört el. Ez még most is rejtély számomra. Kb 5 percig vacakoltam vele mire ki tudtam venni a foglalatból. Oda lett a jó kis tugsram csövem... R.I.P. Még azt nem tudom, hogy mi történt volna, ha így bekapcsolom az erősítőt?
(#) Imi65 válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Semmi különös, az az oldal néma maradt volna. A cső meg nem fűt fel.
(#) CHZ válasza 18david18 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Ott nics összekötés .
(#) 18david18 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Köszönöm!
Akkor megpróbálom ezt a kapcsolást megépíteni.
(#) hangszoros válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Hátha ettől átüt akkor megette fene.
Az ármfelvételből az is kiderül ha menetzárlatos
(#) Gery78 válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Jól van, akkor megnyugodtam, csak azt hittem, hogy valami komolyabb baj történik.
(#) djhans válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Én is jártam így de én egy tv-nél. Nem volt függőleges eltérítés. Ránéztem a PCL82-re, nem fűtött. A getter még meg volt benne. Ki akartam húzni és akkor a kezemben maradt a búra. A fűtőszál nem volt szakadt csak a bejutott levegőtől nem izzott már a katód.
(#) Gery78 válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Hát igen, ez a méreg nem a cián, pláne, hogy nincs itthon tartalék csövem, börze meg most volt... Gondolom a sok felforrósodástól, és lehűléstől meggyengül az üveg, és ezért pattan el akár magától is. Hogy miért nem tudott ez történni még a börze előtt, akkor már meglenne a tartalék, és menne az erősítőm. Már megint igaza van Murphy-nek. Nézegettem boltokban iszonyat pénzeket elkérnek az EL84-ért, a vaterán meg csak özönvíz előtti, agyonhasználtat lehet csak kapni.
(#) Gery78 válasza hangszoros hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Gondolom ha mindkét primer tekercsfélen átmegy a 230V, akkor közel 0 áramot kéne mérni az ellenütemű kapcsolás miatt. Ha menetzárlatos akkor nagyobb áramértéket kapunk?
(#) CHZ válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Nem jól gondolod , primerek sorosan vannak bekötve . . Kisebb lesz a gerjesztés mert két tekercs sorosan kapcsolódik , ezért az áram is kevesebb , de nem lesz ellenütem , nem lehet 0 . Azonos bekötésű a 115/115 V-os primer tekercselésű trafó is , közép kivezetéséhez viszonyítva jön létre fázisfordítás . Zárlat esetén természetesen jóval nagyobb áram mérhető .
(#) Gery78 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Így már értem, köszi szépen! A hálózati fesztől egy kicsit félek, kipróbálhatom ezt egy trafóval leválasztott alacsonyabb fesszel, mondjuk 24V-al?
Legyél óvatos , de ne félj ! Fogd fel úgy , mint egy sima hálózati trafót , azt is csak bekötöd , nem . ?
Simán rákötheted a 230V feszültséget , én így is szoktam tesztelni az elkészült kimenőket . Szekuderét még 8 ohm-al terhelve járatom hosszabb ideig is , ha melegszik mehet a kukába . Több paramétere kimérhető ezzel a módszerrel .
(#) Gery78 válasza CHZ hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Rendben megpróbálom. Milyen paramétereket szoktál így megmérni?
Áttétel (terhelve is ) , primer induktivitása (szimmetriája ), stb. .
(#) Imi65 válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
6P14P-d sincs? Az teljesen csereszabatos az EL84-essel.
(#) djhans válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Én adok neked ingyen egy használt EL84-et ha átugrassz érte a X.-kerületbe. A többit privátban ha érdekel.
(#) ke_ni hozzászólása Ápr 28, 2010
Helló. Van egy csöves erősítőm, de nem tudom mi a baja.
Bekapcsolom, és kb 2 perc mulva elkezd torzitni, utánna teljesen elhalkul alig lehet hallani, de adig ugyanugy szol, nagyon tisztán, mint ujkorába, még a szomszéd is halja
Én arra tippelnék hogy a hangcső(ECL86) haldoklik benne.
Ha nem jol gondolom javitsatok ki, mert nem nagyon találtam bele csövet, hogy kipróbáljam. Valaki aki ért hozá, nagyon szivesen várom a tanácsát, hogy mit csináljak vele.. THX
(#) djhans válasza ke_ni hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Hello! Ez gyári vagy épített erősítő?
(#) Gery78 válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Sajnos az sincs...
(#) Gery78 válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Húú ez nagyon kedves tőled! Köszi szépen. Írok privátot.
(#) ke_ni válasza djhans hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Hy
Gyári és már nem egy mai darad.
Képet melékeltem.....
(#) djhans válasza ke_ni hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Többnyire az ECL86 szokott gázos lenni és amiatt van ez a jelenség.
(#) 18david18 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 28, 2010
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek. Ha megépítettem majd leírom a tapasztalataimat.
(#) sturbi válasza 18david18 hozzászólására (») Ápr 28, 2010
5 Mohm-os potit nehéz lesz keríteni bele, attól tartok.
Következő: »»   967 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem