Fórum témák
» Több friss téma |
Egy kis segítsélget kérnék! Van egy kültéri jezőfényes kapcsolóm amiben nincs meg a led ami villágítína. Hol tudok beszerezni ilyen ledeket illetve a válto kapcsolóban ki adja meg a lednek a nullát hogy a led világítson? Hogyan működnek ezek a jelzőfényes "lámpák"?
Nem led van benne hanem egy csöves világító mint a fázisceruzában. Applikálhatsz bele ledet ha sorba kapcsolod . Led, 1N4007, 150nF kondi. Igényes esetben a leddel párhuzamosan is van egy kb. 22nF.
A kapcsolóban a fogyasztó adja a nullát ha nincs odavezetve. Szerintem...
A "csöves világitó" az lesz a glimmlámpa
![]() A többi nagyjából stimmel.....
A glimmlámpával (is) kell sorba kötni áramkorlátozó ellenállást. A hálózatra közvetlenül rákötni tilos.
Úgy tudom alternatívnál a két bejövő/kimenő vezetékre van kötve a glimmlámpa,így fogyasztó adja a nullát.
Valoban a fogyaszto adja nullat, ami hagyomanyos fenyforras eseteben rendben, de kompakt fenycsovel mar hallottam furcsa viselkedest (kikapcsolt allapotban is folyamatosan probalt begyujtani, ami persze nem sikerult a glimlampa miatt). Errol valakinek van valamilyen gyakorlati tapasztalata? Minden kompakt fenycso csinalja, elettartamot hogy befolyasolja?
Udv: Gabor
Ledes lámpánál is ez a helyzet. Megoldást a foglalatba párhuzamosan kötött 1-200nF-os kondi jelenthet.
Szerintem...
Valamelyik topicban javasolták a fénycsővel párhuzamosan kötött kondenzátort.(220/470nf szerintem elég.)
Sziasztok!
Ezt szeretném megépíteni, könnyen beszerezhető alkatrészekből. (130 dollárba kerül ugyanis ![]() Köszönöm a segítséget! Üdv: Ádám |
Bejelentkezés
Hirdetés |