Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PLC kérdések

Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   19 / 129
(#) PLaci hozzászólása Jan 25, 2010 /

Sziasztok!
Látom itt nagyon sokan összejöttetek, akik értenek a PLC-hez, hátha tudtok nekem is segíteni. Kaptam egy roncs Omron CPM2A PLC-t. Elkezdtem javítgatni. Addig már eljutottam, hogy Megjelenik a +5V a SI8050S kapcsoló üzemű táp IC kimenetén. Kicseréltem pár SMD biztosítékot. Most ott tartok, hogy a procin lévő 16Mhz-s quartz rezeg, de a proci egyéb életjelt nem ad Minden lába statikusan áll vagy +5, vagy GND-n. Az adat és a címlábakat leellenöriztem (ez kiderül a 41256-os RAM-okból. Zárlatot, sem a föld, sem a +5V felé nem mérek. Kérdésem: Nincs-e valakinek dokumentációja erről a prociról esetleg valami lábkiosztás, melyik lába micsoda.
A proci típusa egyébként ANR0A 6432355A (legalább is ez van ráírva)
ui. Feltettem ezt a kérdést egy másik oldalon is. sajnos ott nem kaptam választ. Hátha itt több olyan listatag van aki foglakozik ilyen PLC vel. Köszi előre is a segítséget!
(#) Dani494 hozzászólása Jan 26, 2010 /

Sziasztok! Az iskola vett 6 db PLC-t.Az egyetlen ember aki tudja kezelni ezeket,3 éve elment.A használati útmutatóját lefordítottam,de hát a programozás mikéntjéről nem sok mindent írtak.Annyi lenne a kérdésem,hogy be lehet e programozni PC nélkül.
(#) kendre256 válasza Dani494 hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Az 500-as és 700-as sorozatot lehet PC nélkül, a saját billentyűzetével programozni, szerintem a 800-asat is lehet. (Sok-sok évvel ezelőtt alighanem 600-ast programoztam is.)
500-as, és 700-as kezelési kézikönyve magyarul, programozási példával.
(#) Dani494 válasza kendre256 hozzászólására (») Jan 26, 2010 /

Köszönöm.
(#) jym hozzászólása Feb 4, 2010 /

Üdv!

Mitsubishi FX sorozatot programoz itt valaki ?
FX1N-ben nem megy a PID blokk (olyan, mint ha nem is írna bele a kimeneti regiszterbe), és nem jövök rá, hogy miért, leírás szerint működnie kell...

Köszi.

Imi.
(#) jym válasza jym hozzászólására (») Feb 18, 2010 / 1

Üdv!

A probléma megoldódott, ha valakit érdekel:

1. az S3 paraméternek nem volt kezdeti értéke
2. a D8030 és D8031 nem használható közvetlenül a PID_M funkcióhoz (át kell tenni őket másik regiszterekbe)

Mindez úgy oldódott meg, hogy a MITSUBISHI support az itteni hozzászólás után megkeresett email-ben, és néhány levélváltás után elkérték a projektfile-t, és ki is javították.

Köszönet érte.

Imi.
(#) Vadmagyar hozzászólása Feb 25, 2010 /

Sziasztok!
Valaki tud módot arra, hogyan lehet kikódolni egy Klöckner Moeller PS3 PLC-t? mert nem lehet vele semmit sem csinálni, és mindenre azt írja, hogy PS3 locked:S.
És a rámegyek, hogy lock/unlock, akkor kér egy 4jegyü számból álló kódot, de nem tudom mi lehet az. várom a válaszokat, köszi
(#) Directors hozzászólása Máj 11, 2010 /

Sziasztok!

Tudom ez nem elektronika de valaki aki ért hozzá az tudna nekem segíteni pneumatikában?(A feladatot elküldeném.)

Ha igen akkor kérem jelezzen nekem.Nagyon fontos lenne.
(#) Brandyman válasza Directors hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Ne légy szégyenlős, dobd fel ide bátran!
(#) Directors válasza Brandyman hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Rendben.

Nos ehhez kellene nekem egy pneumatikus kapcsolási rajz. Ha minden igaz az út-lépés és az út-idő diagram jó szóval ezek alapján kellene.
(#) vilmosd válasza Directors hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Hali
Nem lehetne valami olvashato formatumban feltenni? Most csak ezert nem fogok venni ms office 2007-et.
Udv Vili
Ps: pl PDF.
(#) Directors válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Szia!

Nem tudom hogyan kell PDF formátum csinálni de megoldottam így.

(Az út idő diagram mozgása: 1.0 henger + mozgás 4s
1.0 henger - 2s
2.0 henger + 5s
2.0 henger - 2s
3.0 henger + 7s
3.0 henger - 6s
(#) Szirty válasza Directors hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Hali Directors!

Te tulajdonképpen másokkal csináltatod meg az iskolai feladataidat?
(#) Directors válasza Szirty hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Tulajdonképpen segítséget kérek tőletek.Egyébként igen.
Ha nem segítetek vagy segítesz akkor szólj.

Na meg az egész osztályból így is szinte én dolgozok vele a legtöbbet.
A többieknek meg semmi dolga sincs szinte mert ők csak lemásolták egy lapról és kész.Az enyém lett a legnehezebb feladat.
(#) vilmosd válasza Directors hozzászólására (») Máj 15, 2010 /

Hali
Ez kb a megoldas a feladatra.
(#) Directors válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Szia!

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet.
A képre ráírtam pár infót.Helyes a működés és a kapcsolók jelölése(neve)?
(#) Directors válasza Directors hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Jobb sarokba a kapcsolót elírtam.Nem 3.3 hanem 3.2 .
(#) vilmosd válasza Directors hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Hali
Amit modositottal az bizony toreshez vezethet. Probald meg ertelmezni a munkahengerek logikai mukodteteset. Azon felul a feladatban egy szo sem esik START kapcsolorol. Azt kell vegiggondolnod , hogy az egyes fazisokhoz milyen felteteleknek kell teljesulnie. Most probald med a lent levo cimkek hozzarendeleset a megfelelo kapcsolokhoz. Ha megis akarsz START gombot akkor keresd meg a helyet, es szurd be. Ezen a rajzon nem szerepel.
Udv Vili

Rendben,megpróbálom.Bár a Start beillesztése nem tudom sikerülni fog e illetve lehet,hogy egy STOP is kell.

Hali
Miert kellene STOP? Ha teszel egy ketallasu kapcsolot a megfelelo helyre a bekapcsolaskor engedelyezi a mukodest (he minden start feltetel teljesul), ha kikapcsolod a ciklus vegen leall az egesz.

Így működhet? Illetve a jelölések megfelelőek így most már nem?
Egyébként addig én is eljutottam hogy első henger ki majd a második aztán a harmadik ki .Na és itt akadtam el.
Mert ugye eztán jön az,hogy a harmadik henger vissza és majd csak eztán mehet vissza egyszerre az egyes illetve a kettes henger.

Egyébként azért kell bele START-STOP mert most mondták,hogy ez is a feladat része csak nem írták bele.

Elnézést a csúnya rajzért.De csak itt tudtam megoldani.

Hasonlit, de nem az igazan jo megoldas. Ez a megoldas veszstop. Ha megnyomod, minden elindul, ha megegyszer megnyomod minden leall. En arra gondoltam, hogyha mindent alaphelyzetbe allitottal akor lehet csak elindulni, ha kikapcsolod akkor a ciklus vegen leall. Igy biztositva van a teves mukodtetes. Figyelj a bistabil szelep visszaallitasara is. Probald mar meg vegiggondolni az en rajzom mukodeset legyszives.
Udv Vili

Alapból az 1.0, 2.0, 3.0 kapcsolók nyomva vannak.Ez az alaphelyzet. Kimegy az első henger. Elengedi az 1.0-ás kapcsolót és megnyomja az 1.1-es kapcsolót. Ennek hatására kimegy a második henger. A második henger elengedi a 20.-ás kapcsolót és megnyomja a 2.1-es kapcsolót. Ennek hatására kimegy a harmadik henger is.A harmadik henger nem nyomja tovább a 3.0-ás kapcsoló hanem kiérve a 3.1-es kapcsolót kezdi el nyomni. Ennek hatására visszaküldi a harmadik hengert.Ismét a harmadik henger nyomni kezdi a 3.0-ás kapcsolót. Itt elakadtam .Nem tudom hogyan küldi vissza az egyes illetve a kettes hengert.

Sajnos máshogy nem tudom a START-STOP-ot megoldani. 

Szerinted mire valo a bistabil szelep? Ezt is vedd bele a mukodesbe.
(#) Norberto válasza vilmosd hozzászólására (») Máj 16, 2010 /

Milyen programmal készítetted a paradicsom.pdf-ekben szereplő pneumatikus, útszelepes rajzokat, ha szabad tudni?

Ó, közben megtaláltam a PDF-ben.

Ha minden igaz, akkor Festo Fluidsim?

A 3.1-es kapcsoló egyben átkapcsolja a jobboldalon lévő bistabil szelepet és ezen keresztül a levegő visszaküldi az első és a második hengert alaphelyzetbe?

A gondolkodas sok mindent megold. Figyelj minden reszletre.
(#) ipijani válasza fsteve hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Üdv!
Látom elég régi a kérdés, de megoldódott a probléma?
(#) ipijani hozzászólása Jún 11, 2010 /

Üdv mindenkinek.
Érdeklődnék, hogy találkozott-e már valaki
B&R Compact PLC-vel?
Hol szerezhető be program hozzá, ill. milyen kábellel lehet hozzászólni? A válaszokat előre is köszönöm.
(#) boros000 válasza ipijani hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

RS 232 - valoszinu MPI kommunikacio
Következő: »»   19 / 129
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem